Günümüzde cömert insan sayısı azaldı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şurada açtığınız konuların hepsi olarak odaklı, sanmıyorum günlük hayatta bunu yansıtmadığınızı açıkçası. Bir şekilde belli ediyorsunuzdur ya da kader ağlarını sizin hassas noktanızdan vuracak şekilde örüyor🙄
Aynen konu sahibin tüm konuları para bu kadar odak noktası olursa denk geliyordur

e başka ne konuşacağız,ya deprem, ya enflasyon, ya da seçim.ülkede güzel şeyler oluyor da, biz mi konuşmuyoruz.bundan 6 ay önce taksim şişhaneye, yolum düşmüştü.bir kafeye oturdum.küçük şirin bir yer.çay içtim,ince belli bardakta 25 tl diyince ,tekrar tekrar sordum.bir kaç gün sonra eminönüne gittim.çayı içmeden fiyat sordum.7 lira dedi 2 tane içtim.hala aile çevreme anlatıyorum.nasıl içime oturduysa,25 liraya çay.

Evet bu yorumu bir üye daha söylemişti önceki konumda yine maddiyat diye ama şunu söylemek istiyorum burada hep bu konudan açıyorum çünkü para konusunun P sini arkadaşlarımla konuşmam ben. O yüzden anonim olarak burada açıyorum. Yoksa diğer konularda pek konu açmıyorum çünkü onları arkadaşlarımla konuşabiliyorum. Buna açıklık getireyim sebebi bu yani. Ben şu an bu konuda genel durum bu şekilde mi sizler neler yaşıyorsunuz bunu merak ediyorum.
Şöyle ki en yakın arkadaşlarımla hayatta para konuşmazdik ama son 2 yılda odaka noktası bu oldu . Kahve içerken bile insan geriliyor. Ortoakul çocukları bile her şey pahalı diyor .

Hayat pahalılığının konusulmadigi ortam yok ki. yakın, uzak hatta yabancılarla girdiğimiz ortamlarda bile fiyatların saçmalığı konuşuluyor artık. Mesela geçen Su faturası gelmiş. asansörün önünde yuh hamam mi işletiyoruz bu ne diye söylenirken komşuya denk geldim.sadece selamlastigim kadınla izsu yu cekistirdik.
Gözlemlediğim bir şey de eskiden hesap öderken sen ben farketmezdik artık alman usulü yapıyoruz. Yani cömertlik hala duruyor da maddi durumlar sıkıntılı

Haklısınız ama yani hayat arkadaşım değil ailem değil niye para konuşayım ki normal arkadaşımla şeklinde düşünüyorum ben. Bu garip geliyor. Hani insan ailesiyle konuşur bu tip şeyleri diye düşünüyorum
Valla ülkece nereye adım atsam zam konuşuyoruz biz.
Bugün kasaba girdim, adam burnundan soluyordu. Yine zam geldi. Her gün zam oluyor kaç yıllık kasabım görmedim böyle şey diye.
Markete giriyorum. Önümdeki neeey iki parça ürün 150 mi diyor ordan herkes enflasyona sövüyor.
Arkadaşımla oturmaya gidiyoruz. Hamburger menülerin 100 lirayı geçtiğini görünce canımız sıkılıyor nereye kadar böyle olacak diyoruz konu yine hayat pahalılığına geliyor.
Yapcak bir şey yok bu dönem anormal bir pahalılık var görmezden gelemiyor kimse.

Hesap gelince arkadaşım sende var dimi ben sana sonra atacağım dedi.

Attı mı sonra ? Yoksa üzerine yattı mı ? 1 ay sonra atmış TL değer düşürüyor bi ay sonra attığı aynı değil herkes böyle değil sen kötülere rast gelmişsin.

Kızlar selam demin okuduğum konuda aklıma gelenler de olunca size bir şey sormak istiyorum. Evet ekonomi malumumuz para kazanmak çok zor her şey çok pahalı farkındayım.
Durumumuzun aynı olduğu kız arkadaşımla onun çağırması üzerine buluştuk. Etiler’de şık bir restoranta gittik ikimizin de ortak kararıyla. Hesap gelince arkadaşım sende var dimi ben sana sonra atacağım dedi. Tamam dedim ama içimden baya şaşırdım.
Başka bir erkek arkadaşımla(orta samimiyiz) ve onun benden hoşlanıyor gibi hareketleri var böyle yürürken belime falan dokunmaya çalışıyor inanılmaz rahatsız oluyorum zaten sadece arkadaş olarak görüyorum. Normal oturuyorduk sohbet muhabbet sonra bana
senin La roche posay ürünün var mı puan kazanıyorum da 290 puanım var 10 puana ihtiyacım var dedi. Ben de yok dedim. (Gerçekten de yok) ama kızlar çok garip geldi ya.
Başka erkek bir arkadaşım bana sürekli araba muhabbeti yok işte güncel kiralar falan bunları konuşuyor.
Ben mi abartıyorum? Ben mi böyle insanları çekiyorum? (Asla para konuşmuyorum kimseyle ama herkes yok ekonomi kötü yok şöyle böyle sürekli para konuşuyo çok sıkıldım)
Siz günlük hayatta karşılaşıyor musunuz tek bana mı denk geliyor? Yoksa bu konular çok olağan olduğu için ben mi abartıyorum? Gerçekten çok bunaldım. 1 hafta 0 para kelimesi duymadan geçmiyor
Geçen aylarda kurumumuza Kuzey Avrupalı bir kısa dönem araştırıcı geldi. Elin Avrupalısıyla konuşurken bile konu paraya geliyordu, “Şu araştırmayı yapamadık çünkü Euro kuru çok yükseldiği için malzemeyi alamadık, bu cihazımız bozuldu ama çok zam geldiği için tamir ettiremedik, toner çok pahalı, proje sonuçlarının çıktılarını alamıyoruz gönül rahatlığıyla” diye dert yanıyorduk adama. En son giderken “iki Türk bir araya geldiğinizde ekonomi konuşmayacağınız güzel günler diliyorum” mesajı atmıştı bana 😂 Geçen bir konu için kendisine danıştım, “dolar 19 lira olmuş, fiyatlar artıyor mu hala?” diye sordu mesela, Avrupalı bile takip etmiş Türkiye ekonomisini düşünün. Siz ailenizle yaşadığınız için durumun vehametinin tam olarak farkında olmayabilirsiniz ama kendi kendilerine geçinmek zorunda olan insanlar için yazın en sıcak günlerinde “of hava sıcak ya” demek gibi bişey ekonomi konuşmak artık, ülkenin normali bu oldu. Siz bu konuları konuşmayarak norm dışı kakıyorsunuz.

Kızlar selam demin okuduğum konuda aklıma gelenler de olunca size bir şey sormak istiyorum. Evet ekonomi malumumuz para kazanmak çok zor her şey çok pahalı farkındayım.
Durumumuzun aynı olduğu kız arkadaşımla onun çağırması üzerine buluştuk. Etiler’de şık bir restoranta gittik ikimizin de ortak kararıyla. Hesap gelince arkadaşım sende var dimi ben sana sonra atacağım dedi. Tamam dedim ama içimden baya şaşırdım.
Başka bir erkek arkadaşımla(orta samimiyiz) ve onun benden hoşlanıyor gibi hareketleri var böyle yürürken belime falan dokunmaya çalışıyor inanılmaz rahatsız oluyorum zaten sadece arkadaş olarak görüyorum. Normal oturuyorduk sohbet muhabbet sonra bana
senin La roche posay ürünün var mı puan kazanıyorum da 290 puanım var 10 puana ihtiyacım var dedi. Ben de yok dedim. (Gerçekten de yok) ama kızlar çok garip geldi ya.
Başka erkek bir arkadaşım bana sürekli araba muhabbeti yok işte güncel kiralar falan bunları konuşuyor.
Ben mi abartıyorum? Ben mi böyle insanları çekiyorum? (Asla para konuşmuyorum kimseyle ama herkes yok ekonomi kötü yok şöyle böyle sürekli para konuşuyo çok sıkıldım)
Siz günlük hayatta karşılaşıyor musunuz tek bana mı denk geliyor? Yoksa bu konular çok olağan olduğu için ben mi abartıyorum? Gerçekten çok bunaldım. 1 hafta 0 para kelimesi duymadan geçmiyor

Sizin etrafımızda neden bu kadar maddiyat dönüyor? Durumum iyi diyorsunuz o zaman para lafı yapılmamalı. Hesabı ödeme vs konusu değil bu tuhaf bir şekilde hep maddiyat para

Son 1 yildir sadece ekonomi konusuyoruz. Depremden beri gundemimiz hep deprem.

Aynen konu sahibin tüm konuları para bu kadar odak noktası olursa denk geliyordur
Bu yorumu bir üye daha söylemişti önceki konumda yine maddiyat diye ama şunu söylemek istiyorum burada hep bu konudan açıyorum çünkü para konusunun P sini arkadaşlarımla konuşmam ben. O yüzden anonim olarak burada açıyorum. Yoksa diğer konularda pek konu açmıyorum çünkü onları arkadaşlarımla konuşabiliyorum. Buna açıklık getireyim sebebi bu yani. Ben şu an bu konuda genel durum bu şekilde mi sizler neler yaşıyorsunuz bunu merak ediyorum.

Sizin etrafımızda neden bu kadar maddiyat dönüyor? Durumum iyi diyorsunuz o zaman para lafı yapılmamalı. Hesabı ödeme vs konusu değil bu tuhaf bir şekilde hep maddiyat para
Bu yorumu bir üye daha söylemişti önceki konumda yine maddiyat diye ama şunu söylemek istiyorum burada hep bu konudan açıyorum çünkü para konusunun P sini arkadaşlarımla konuşmam ben. O yüzden anonim olarak burada açıyorum. Yoksa diğer konularda pek konu açmıyorum çünkü onları arkadaşlarımla konuşabiliyorum. Buna açıklık getireyim sebebi bu yani. Ben şu an bu konuda genel durum bu şekilde mi sizler neler yaşıyorsunuz bunu merak ediyorum.

Ben de onu anlamaya çalışıyorum neden yani? Mesela arkadaşım kendisi diyor gel bebekte kahve içelim sonra da off çok pahalı bi kahve kaç para olmuş diyo ben de her yer öyle diyip kapamaya çalışıyorum. Artık böyle üstüste gelince burada sizlerde durum nedir diye merak ettim

Bunun için konu açmaya gerek var mı onu bilemedim, neler çok konuşulur olağandışı şeyler varsa. Örneğin seçim konuşuyoruz neden çünkü seçim var, deprem konuşuyoruz neden deprem yaşadık . Madenlerle ilgili sıkıntı olduğunda o konuşulur . Alım gücünün hızla düştüğü nefes almanın bile zorlaştığı bir ortamda ne konuşulur . Siz zengin olduğunuz için bilmiyor olabilirsiniz ama şu anda açız ve bunu konuşuyoruz.

Ben de onu anlamaya çalışıyorum neden yani? Mesela arkadaşım kendisi diyor gel bebekte kahve içelim sonra da off çok pahalı bi kahve kaç para olmuş diyo ben de her yer öyle diyip kapamaya çalışıyorum. Artık böyle üstüste gelince burada sizlerde durum nedir diye merak ettim
Siz neden rahatsız oluyorsunuz evet ya pahalı ya da bana göre ucuz diyebilirsiniz.

Siz neden rahatsız oluyorsunuz evet ya pahalı ya da bana göre ucuz diyebilirsiniz.
Ben de evet ya ama her yer böyle boşver diyorum sonra işte yök o şu kadar olmuş bu bu kadar olmuş tamam ben de farkındayım ama böyle konuşunca bir şey çözülmüyor ki o zaman buluşmayalım mı yani gerçekten artık batmaya başladı

Bunun için konu açmaya gerek var mı onu bilemedim, neler çok konuşulur olağandışı şeyler varsa. Örneğin seçim konuşuyoruz neden çünkü seçim var, deprem konuşuyoruz neden deprem yaşadık . Madenlerle ilgili sıkıntı olduğunda o konuşulur . Alım gücünün hızla düştüğü nefes almanın bile zorlaştığı bir ortamda ne konuşulur . Siz zengin olduğunuz için bilmiyor olabilirsiniz ama şu anda açız ve bunu konuşuyoruz.
Hayır inanın her şeyin farkındayım ben de zengin değilim ayrıca her şeyin farkındayım ama keyifli vakit geçirmek için buluşuyoruz sonra böyle Of şu kahve şu kadar olmuş bir yemek ne kadar olmuş denilince modum düşüyor hani sanki ben mi yaptım konuşunca çözülmüyor ki o yüzden çok rahatsız olmaya başladım ve geriliyorum

Ben de evet ya ama her yer böyle boşver diyorum sonra işte yök o şu kadar olmuş bu bu kadar olmuş tamam ben de farkındayım ama böyle konuşunca bir şey çözülmüyor ki o zaman buluşmayalım mı yani gerçekten artık batmaya başladı
Yapacak bir sey yok

O zaman siz ülke değiştirin. Ülke gündemimiz bu.
Oturup bir Norveçli gibi hayat ne güzel diye konuşamıyoruz doğal olarak. Gündemden uzak kalıp Fransız gibi mi yaşayalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X