• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günümüzde evlenmek imkansızlaştı mı?

37 yaşındayım, hiç evlenmedim. Eskiden 25 yaşıma kadar evlenip çocuk yapmayı hayal ederdim. Aşırı seçici olduğum içinde baktım 30 geçti, 35 geçti sanırım 37 de geçecek valla artık hiç canım canım çekmiyor evlilik olayını. Belki daha çok yaşlanınca bir ev arkadaşı iyi olabilir bilemiyorum.

37 yaşındayım, hiç evlenmedim. Eskiden 25 yaşıma kadar evlenip çocuk yapmayı hayal ederdim. Aşırı seçici olduğum içinde baktım 30 geçti, 35 geçti sanırım 37 de geçecek valla artık hiç canım canım çekmiyor evlilik olayını. Belki daha çok yaşlanınca bir ev arkadaşı iyi olabilir bilemiyorum.

Neden çekmiyor

Kendi adıma konuşuyorum. Yaş ilerledikce beklentiler artıyor, hem maddi hem manevi. Açıkcası benim beklentilerimin büyük çoğunluğu maneviydi. Sonra aşık olarak evlenmek istedim, aşık oldum ama onunla olmadı vs vs. bir sürü etken var aslında. Şİmdi bakınca keşke erkenden evlenseydim diyorum ama şimdiden sonra o sorumluluk beni korkutuyor. Kısa özet bekar mutluyum, huzurluyum.

Benim guzelliğim mesleğim falan yerinde ailemde de sorum yok ama olmuyor..
Sanki koca ülkede bi ben beğenilmedim gibi hissediyorum...sanki.lanetliyim

Benim de bir ablam hiç evlilik yoluna girmedi istemesine rağmen. Ki hem kariyeri iyidir hem cidden güzel bakımlı ve sosyal çevresi çok geniş bir kızdır. Benim onunla ilgili farkettiğim normalde yakın çevresine karşı çok eğlenceli ve kendi hakkında açık olmasına rağmen kadın erkek ilişkilerinde ruhsal anlamda çok derinliksiz ve mesafeli kaldığı. Yani mesela çok fazla insanla görüşür ama görüşme sonrası karşı tarafla ilgili anlattığı/aklında kalan tek şey yaşı mesleği varsa hobileri olur. Bu tarz buluşmalarda çok konuşur, güleryüzlüdür ama konuştuğu konular çok ayrıntılı bir şekilde işinden, gittiği tatillerden, izlediği dizilerden, o sıra uğraştığı hobisi neyse ondan bahsetmekten ibarettir.

Söylemek istediğim bence ciddi bir ilişki için insanın hem kendini her haliyle daha çok ortaya koyması hemde karşı tarafı daha derinlikli tanıması gerekiyor. Böyle böyle taraflar birbirleri için vazgeçilmez oluyor.

Benim çevremdeki erkekler de evlenmek istiyor ama evlenemiyor nedense. Çöpçatanlık şirketi kurcam yakında. Her iki cins de sürekli evlenememekten, evlenecek insanla karşılaşmamaktan şikayetçi. Peki bu kadar insan yalnızsa bu kadar insan neden yalnız?

Kimmiş onlar yaa nerdeler ...Benim karşıma cıkanlar da hep annesiyle yaşayıp ona bağımlı olanlar, boşanmış olup tekrar asla düşünmeyenler...
Senin bahsettiklerin de bisürü kızla tanısıp o olmaz bu olmaz diyenlerden mi acaba? artık o kadar cok kızla tanısıyorlar ki karsıdaki insana derinlemesine bakamaz hale geliyorlar, şunu dedi bu kesin soyle gibi yargılara varıp sıradaki gelsin diyen tipler olup çıkıyorlar

Benim de bir ablam hiç evlilik yoluna girmedi istemesine rağmen. Ki hem kariyeri iyidir hem cidden güzel bakımlı ve sosyal çevresi çok geniş bir kızdır. Benim onunla ilgili farkettiğim normalde yakın çevresine karşı çok eğlenceli ve kendi hakkında açık olmasına rağmen kadın erkek ilişkilerinde ruhsal anlamda çok derinliksiz ve mesafeli kaldığı. Yani mesela çok fazla insanla görüşür ama görüşme sonrası karşı tarafla ilgili anlattığı/aklında kalan tek şey yaşı mesleği varsa hobileri olur. Bu tarz buluşmalarda çok konuşur, güleryüzlüdür ama konuştuğu konular çok ayrıntılı bir şekilde işinden, gittiği tatillerden, izlediği dizilerden, o sıra uğraştığı hobisi neyse ondan bahsetmekten ibarettir.

Söylemek istediğim bence ciddi bir ilişki için insanın hem kendini her haliyle daha çok ortaya koyması hemde karşı tarafı daha derinlikli tanıması gerekiyor. Böyle böyle taraflar birbirleri için vazgeçilmez oluyor.

İlk bulusmada zaten cok ta derine inemezsin yani normal

Back
X