• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günümüzde evlenmek imkansızlaştı mı?

aslında her yaşta evlenilir de belli bi yaşa geldikten sonra çok seçici oluyo insanlar mantık devreye giriyo 20 yaşında bi kızla 35 yaşında bi kızın aşka evliliğe bakışı farklı. O uçarılık bitiyo zamanla ağırlaşıyo insan evlenmek zor geliyo bence diye dşünüyorum

Birçok erkek artık maaş soruyor, bana da ilk buluşmada sordu birisi.
Sonra içimden gelmedi konuşmak , eve gittim düşündüm bitirdim konuşmayı.
Biri de" sevgilin oldu mu hiç" diye sordu, geç cevap yazmışım, "birlikte mi oldun yoksa ondan mı geç cevap verdin" dedi.
Böyle olunca kesiyorum görüşmeyi anında engeli basıyorum.
Çoğunluk evlilik değil de " takılmak" istiyor galiba .Kadın olmak ne zormuş.

Vallahi beterin beteri vardır demişler ama otuzumdayım ben ..benim ev aile ortamım çok huzursuz.. o yüzden kafama uygun anlaşabildiğim kişiyle hiç uzatmadan hemen evlenip kendi yuvamı kurmak istiyorum.. hiç öyle düğün dernekte gözüm.zaten Fuzuli masraf olarak görüyorum.. emin olun gelinlik bile giymek istemiyorum., hiç birinde gözüm yok... koskoca resmî nikah yeter .. pılımı pırtımı toplayıp kendi evime yol alacağım günü iple çekiyorum... sen nasip et Allah’ım

Kendi adıma konuşuyorum. Yaş ilerledikce beklentiler artıyor, hem maddi hem manevi. Açıkcası benim beklentilerimin büyük çoğunluğu maneviydi. Sonra aşık olarak evlenmek istedim, aşık oldum ama onunla olmadı vs vs. bir sürü etken var aslında. Şİmdi bakınca keşke erkenden evlenseydim diyorum ama şimdiden sonra o sorumluluk beni korkutuyor. Kısa özet bekar mutluyum, huzurluyum.

Erken ya da geç.dogru duzgun biri çıkmadı ki karşıma...
Ay neler neler anlatsam...Mesela ben cevreme evlenmek istediğimi yaydım biriyle tanıstırdılar..Yemek yedik iyi güzel sonra evime oturmaya geldi...Adam tv izlemeye başladı, çay koysana falan dedi...Sanki yıllardır evliyiz de adam işten gelmiş konuşası yok tv izliyor...Hiç konuşmadı tv izleyip çay içti gitti...Sonra beni aradı olmaz dedim o davranısına cok irite oldum...O neydi gercekten oyle hiç anlamamıştım....

Sonra aile olara birileri gelmiş beni tanımaya...28 yaşındaydım...Adam 37 dediler..Adam bi geldi en az 45 gosteriodu..Meğer 42 imiş yalan soylemişler...Ablası ve kendisi dısarda buluştuk..İş çıkışı pastaneye davet ettiler aç aç limonata içtim..Adam benle hiç konuşmadı hep ablası konuştu sanki ablasıyla evlenicem gibiydi...Sonra ablazı onay verdi herhalde adam beni aradı tekrar goruselim die yok dedim...

Sonra biri daha cok ovduler, hem yakısıklı hem iyi dediler...Cocukla bulustuk ben 6 yıl bi kızla evli gibi yasadım yeni ayrıldım dedi, bir de ateistmiş...Oldu dedim belki de zorla geldi numara yaptı...

Sonra biriyle daha tanıs dediler o zaman yaşım daha genç..teller verildi.cocuk aradı beni..şu an didimdeyim gelsene tatil yaparız dedi...hem de arada teyzeler varken...tanıstıran kişiye soyledi annem boyle dedi oğlan diye...annesi o oyle şey yapmaz demiş...

Başıma gelenlerden bazıları...

Son düzenleyen: Moderatör:
37 yaşındayım, hiç evlenmedim. Eskiden 25 yaşıma kadar evlenip çocuk yapmayı hayal ederdim. Aşırı seçici olduğum içinde baktım 30 geçti, 35 geçti sanırım 37 de geçecek valla artık hiç canım canım çekmiyor evlilik olayını. Belki daha çok yaşlanınca bir ev arkadaşı iyi olabilir bilemiyorum.
Burcun ne canımmm 😊

Birçok erkek artık maaş soruyor, bana da ilk buluşmada sordu birisi.
Sonra içimden gelmedi konuşmak , eve gittim düşündüm bitirdim konuşmayı.
Biri de" sevgilin oldu mu hiç" diye sordu, geç cevap yazmışım, "birlikte mi oldun yoksa ondan mı geç cevap verdin" dedi.
Böyle olunca kesiyorum görüşmeyi anında engeli basıyorum.
Çoğunluk evlilik değil de " takılmak" istiyor galiba .Kadın olmak ne zormuş.

Aynen cok zor...
Ve anlattıgın adam tam bir mal mış

Vallahi beterin beteri vardır demişler ama otuzumdayım ben ..benim ev aile ortamım çok huzursuz.. o yüzden kafama uygun anlaşabildiğim kişiyle hiç uzatmadan hemen evlenip kendi yuvamı kurmak istiyorum.. hiç öyle düğün dernekte gözüm.zaten Fuzuli masraf olarak görüyorum.. emin olun gelinlik bile giymek istemiyorum., hiç birinde gözüm yok... koskoca resmî nikah yeter .. pılımı pırtımı toplayıp kendi evime yol alacağım günü iple çekiyorum... sen nasip et Allah’ım

Valla aynen eskiden düğün hayalleri kurardım artık onu bile geçtim...

aslında her yaşta evlenilir de belli bi yaşa geldikten sonra çok seçici oluyo insanlar mantık devreye giriyo 20 yaşında bi kızla 35 yaşında bi kızın aşka evliliğe bakışı farklı. O uçarılık bitiyo zamanla ağırlaşıyo insan evlenmek zor geliyo bence diye dşünüyorum

21 yaşında deli gibi aşıktım...Adamın bana vermediği ümit kalmadı...Askerdi...Sonra senin mesleğin iyi benle şehir şehir gezemezsin dedi gitti yıllardır peşinde olan bi kızla evlendi...1 yıl sonra bana ulaştı mutsuzmuş...beter ol dedim...ne çok sevmiştim oysa..

Ama hala bu yaşımda da aşık olabiliyorum en azındam

21 yaşında deli gibi aşıktım...Adamın bana vermediği ümit kalmadı...Askerdi...Sonra senin mesleğin iyi benle şehir şehir gezemezsin dedi gitti yıllardır peşinde olan bi kızla evlendi...1 yıl sonra bana ulaştı mutsuzmuş...beter ol dedim...ne çok sevmiştim oysa..

Ama hala bu yaşımda da aşık olabiliyorum en azındam
ben aşık olamaz demedim aşka bakışı farklı dedim okursanız.
21 yaşında daha deli dolu gözü görmeyecek şekilde aşık olur insan 30 una gelince mantığını da koyar kenara
bu yaşta şimdi olsa aynı şey bu kadar üzülürmüydünüz mesela ya da kendinize bunu yaptırımıydınız hayır
insan akıllanıyor demek istediğim

Kimmiş onlar yaa nerdeler ...Benim karşıma cıkanlar da hep annesiyle yaşayıp ona bağımlı olanlar, boşanmış olup tekrar asla düşünmeyenler...
Senin bahsettiklerin de bisürü kızla tanısıp o olmaz bu olmaz diyenlerden mi acaba? artık o kadar cok kızla tanısıyorlar ki karsıdaki insana derinlemesine bakamaz hale geliyorlar, şunu dedi bu kesin soyle gibi yargılara varıp sıradaki gelsin diyen tipler olup çıkıyorlar

Ailesiyle yaşayan da var, yalnız yaşayan da. Bu bir kriter olmamalı zaten. Bir insan bekarsa ve istiyorsa, rahatsız değilse neden ailesiyle yaşamasın ki?

Valla en takınımda kuzenim var 40 yaşında. Kısa süren bir evlilik yaptı, boşandı. Dünyanın en romantik en iyi kalpli adamlarından biridir. Geliri iyi, mal varlığı sağlam, işi garanti. İçki, kumar, sigara yoktur. Pek yakışıklı sayılmaz. İlk buluşmadan öteye gidemiyor yıllardır mesela. En büyük hayali evlenip karısıyla gezip tozmak ve bir kız çocuğu olması. Ama olmuyor bir türlü. Hep reddediliyor.

Bir arkadaşım var kırkın üstündedir o da. Dünya tatlısı bir insan. İyi bir işi var. Çok aktif bir adam. Kültür deryasıdır aynı zamanda, sohbetine doyum olmaz. En son kız arkadaşı çok fazla seyahat ediyor diye terketti.

Kadınlar da problemli bence biraz. Dört dörtlük adam ararken kendilerine bakmıyorlar pek. Kim dört dörtlük ki? Bazı şeyleri tolere etmezseniz ilişkiler yürümez. Bizim eşlerimiz çok mu mükemmel adamlar ya da bizler mükemmel miyiz? Sadece hoşgörü, anlayış, kabullenme. Bayramda görümcemlerle tatildeydik. Kadın bana “kudracım seni tebrik ediyorum, hem eşini hem bizi hem kendi aileni çok güzel idare ediyorsun. Benim kardeşim huysuz adam ama sen o huysuzluğunu bile yok edebiliyorsun çok takdir ettim seni” dedi. Evet benim bey huysuz, agresif bir adam. O tarafını görsem evlenmezdim. Ben iyi taraflarını gördüm, hala iyi taraflarını görüyorum. O da benim iyi taraflarımı görüyor geçinip gidiyoruz. Sözün özü, armudun sapı var, üzümün çöpü var; armudu sapıyla üzümü çöpüyle kabul etmezseniz işiniz zor.

Ev işi ve fedakarlık yapmayacaksınız evlilikten uzak durun, o babasız büyüyen çocuklara yazık, gençler hizmetçi arıyor, ev işi yapmayacak temizlikçi tutacak bu kafadalar
Bu kızlar 5 yıl içinde boşanıyor sağım solum boşanmış kadınlarla dolu

Back
X