Kimmiş onlar yaa nerdeler ...Benim karşıma cıkanlar da hep annesiyle yaşayıp ona bağımlı olanlar, boşanmış olup tekrar asla düşünmeyenler...
Senin bahsettiklerin de bisürü kızla tanısıp o olmaz bu olmaz diyenlerden mi acaba? artık o kadar cok kızla tanısıyorlar ki karsıdaki insana derinlemesine bakamaz hale geliyorlar, şunu dedi bu kesin soyle gibi yargılara varıp sıradaki gelsin diyen tipler olup çıkıyorlar
Ailesiyle yaşayan da var, yalnız yaşayan da. Bu bir kriter olmamalı zaten. Bir insan bekarsa ve istiyorsa, rahatsız değilse neden ailesiyle yaşamasın ki?
Valla en takınımda kuzenim var 40 yaşında. Kısa süren bir evlilik yaptı, boşandı. Dünyanın en romantik en iyi kalpli adamlarından biridir. Geliri iyi, mal varlığı sağlam, işi garanti. İçki, kumar, sigara yoktur. Pek yakışıklı sayılmaz. İlk buluşmadan öteye gidemiyor yıllardır mesela. En büyük hayali evlenip karısıyla gezip tozmak ve bir kız çocuğu olması. Ama olmuyor bir türlü. Hep reddediliyor.
Bir arkadaşım var kırkın üstündedir o da. Dünya tatlısı bir insan. İyi bir işi var. Çok aktif bir adam. Kültür deryasıdır aynı zamanda, sohbetine doyum olmaz. En son kız arkadaşı çok fazla seyahat ediyor diye terketti.
Kadınlar da problemli bence biraz. Dört dörtlük adam ararken kendilerine bakmıyorlar pek. Kim dört dörtlük ki? Bazı şeyleri tolere etmezseniz ilişkiler yürümez. Bizim eşlerimiz çok mu mükemmel adamlar ya da bizler mükemmel miyiz? Sadece hoşgörü, anlayış, kabullenme. Bayramda görümcemlerle tatildeydik. Kadın bana “kudracım seni tebrik ediyorum, hem eşini hem bizi hem kendi aileni çok güzel idare ediyorsun. Benim kardeşim huysuz adam ama sen o huysuzluğunu bile yok edebiliyorsun çok takdir ettim seni” dedi. Evet benim bey huysuz, agresif bir adam. O tarafını görsem evlenmezdim. Ben iyi taraflarını gördüm, hala iyi taraflarını görüyorum. O da benim iyi taraflarımı görüyor geçinip gidiyoruz. Sözün özü, armudun sapı var, üzümün çöpü var; armudu sapıyla üzümü çöpüyle kabul etmezseniz işiniz zor.