Gurbet gelini olmanın zorlukları yazın bakalım gurbetçiler

Hesappasif

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2016
2.405
3.368
133
Benim in tek zorluk .yabancı insanlar. Ve arkadaşların toplandıgında arayıp seni sorarlar orda olmak istersin..gurbette oldugun yer memleketin kadar gelişmiş değildir aile ve kuzenler özlenir bazen sıkılırsın başka da zorluğu yok sizde ne zorluğu var

Aileni özlersin. Canın sıkılsa güvenipte kimseye anlatamazsın. Sadece telefondan ne kadar hasret giderse onunla yetinirsin. Önceden yaşadığın şehri, ortamı, arkadaşlarını, komşularını herkesi özlersin.

Hele bide benim gibi gelişmiş bi şehirden adı il ama hala il olmaya çabalayan bi şehire geldiysen büyük bi çöküntü yaşarsın. Psikolojin bozulur, içine kapanırsın, helede eşin seni anlamazsa bi kaç yıla kafayı yersin.
Bana göre gurbet çok zor, ağır ve büyük hata.

Havalimanı olan hiç bir yer benim için gurbet sayılmıyor.
Fakat ilerde çocuğum olursa kendi ailemle ortak bir şehirde yaşamak istiyorum.

Babamı özlüyorum.O başka şehirde kalıyor ben başka şehirde! Üstelik babam koah hastası ve belli saatlerde makineye bağlanması gerekiyor.Allahtan bi bakıcısı var.Allah rızası için babamın yanına belli sattlerde gelerek makineye bağlıyor.Ve ilacını içiyor.Bunun yanında 6 tane eltim var ve hepsi de birbirinden fesat! Bi gün olsun benim dedikodumu yaptıkları gün eksik olmuyor.Onlarla bi rekabet içindeyim üstelik onlara karşı yalnızım.Zor ya çok zor.Bi tane arkadaşım yok maalesef hepsi gurbet elde.Çok şükür ki kaynanam şeker gibi kadın.Her gün onunla takılıyorum.Beni öz kızı gibi sever.

ohhhh icime dökme zamani geldi demektir..
ben yurtdisinda dogma buyume, geldim 1 bucuk sene once turkiyeye (gelmez olaydim) evlilik icin. Ailem yurtdisinda, cevrem arkadaslarim hepsi orda, geldim.buraya yanlizim kimseyi tanimiyorum. Sagolsun esimin aileside simdiye kadar hic aramadi napiyorsun nasilsin diye... cok pismanim buraya geldigim icin, gün gecdikce daha cok zorlaniyorum, sabrim kalmadi artik..

bendede ayni durum:l ben almamyadam geldim, ankaranin hemen hemen en geri kafali yasayanlarin semtine

evet büyük hata hergün ağlıyorum kafayı yicem işin içinden çıkamıyorum çözemiyorum.......

Bende 12 saat uzaklıkta bir yere gittim.. çalışmak zorunda olduğum için sadece izinlerimde gidebiliyorum.. burada hiç arkadaşım yok aklımın uyuşabileceği tek kimse yok... koca adliyede başka ilden gelen tek ben varım.. hepsi Ordulu bi kaçı Giresun Trabzonlu.. Ben Eskişehirliyim... Eşim kaptan altı ay denizde altı ay çalışmıyor... ben napıcam üstelik hamileyim... Allah ım bana yardım et....

Sabret
Bebeğin sana arkadaş olacak. İyi ki oğlum var bana arkadaş, evde bi ses oldu. çok şükür.
Bebeğinle ilgilenmekten başka bişeye fırsatın kalmayacak zaten canım

Sabret
Bebeğin sana arkadaş olacak. İyi ki oğlum var bana arkadaş, evde bi ses oldu. çok şükür.
Bebeğinle ilgilenmekten başka bişeye fırsatın kalmayacak zaten canım
Umarım dediğiniz gibi olur Allah razı olsun ben stresten ölücem daha 12 haftalık gebeyim çok korkuyorum Allah kimseyi uzağa düşürmesin...

Ben de 6 aydır bu kervandayım. 9 buçuk yıllık bir uzak mesafe ilişkisinden sonra evlendik.
Almanya nın küçük bir şehrinden Berlin e geldim ve bu konuda bir pişmanlığım yok.
Eşimin ailesinin de bu zamana kadar bir kötü davranışı veya dedikodusu olmadı çok şükür. Sadece istediğimiz gibi bir ev ve iş bulma durumu bize aylardır çok büyük stres yaşattı ve bizi biraz yıprattı. Yine de birbirimize hep destek olmaya çalışıp moral bozmuyoruz.

Velhasıl buradaki yaşama alıştım ama hissetiğim eksiklikler de çok. İki ablam annem babam hepsi uzakta kaldı. Bir araya gelip yemek yediklerinde dahi özeniyorum . Yeğenlerimi çok özlüyorum. Eşim çok şükür anlayışlı biri ve her fırsatta istediğin zaman gidelim annenlere veya sen tek git diyor fakat bu her zaman mümkün değil tabi ki.

Asıl üzücü olan şey, ailem dışında neredeyse herkes ile irtibatımın kopmuş olması. İnsanlar gözden uzak olunca gönülden de ırak olabiliyormuş. En samimî arkadaşım dahi öyle. Ailem ve eşimin ailesi dışında ne eski ne de şu anda yaşadığım şehirde görüştüğüm kimse yok.

Bu yalnızlık beni biraz yıpratıyor. Eşimi bu konu ile sürekli sıkmak istemiyorum ama güvenilir bir arkadaşlığı özlüyorum. Arkadaşımla spontane buluşup bir dondurma eşliğinde sohbeti özlüyorum.

Keşke tüm sevdiklerimiz aynı anda yakınımızda olabilse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…