- 5 Şubat 2016
- 2.357
- 1.428
- 63
- 37
- Konu Sahibi Hayalperest5
-
zor turkiye givi ulke yok turk givi insan yok su dunyada oyle gyzel memleket kiGurbet çok zor ya,Allah yardımcınız olsun .
zevklenecek hicbisey yokki keske alissam. belki uc dort yil goremicemyeni mi gittiniz,yakında alışırsınız inşallah.
ben olsam zevkten göbek ata ata dolaşırdım etrafta.
Yeni gittiğiniz için uyum sürecindesiniz. Zamanla alışırsınız.Allah askina cok zorlanip sonra alisan var mi ? turkiyeye tatile fazla gitmeden bile yasayabilen var mi
Bennn,bir yıl sürdü ama alışmam,çünkü hamileydim ve sürekli evdeydim o yüzden uzun sürdü...şimdi Türkiyede olmak çok korkutucu geliyor dürüst olayım,çünkü iki kızım var ve sanki Türkiyede olsam sürekli kötü bişey olacak hissi...alışırsın korkma ama sakın izole yaşamaAllah askina cok zorlanip sonra alisan var mi ? turkiyeye tatile fazla gitmeden bile yasayabilen var mi
turkiye cennet givi geliyo bana herseyi aklima geliyo kafeleri sokaklaro marketleri bakkallari insanlar n sicakligi her set herseyBennn,bir yıl sürdü ama alışmam,çünkü hamileydim ve sürekli evdeydim o yüzden uzun sürdü...şimdi Türkiyede olmak çok korkutucu geliyor dürüst olayım,çünkü iki kızım var ve sanki Türkiyede olsam sürekli kötü bişey olacak hissi...alışırsın korkma ama sakın izole yaşama
ama siz kendi ulkeniz3 dondunuz tabiki donmezsinz Ben ise uc dort yil sonra ancak belkiAdapte olduğunuz, yaşamınızı idame ettirdiğiniz yerden apayrı kültürleri ve yaşam tarzları olan bir ülkeye gitmişsiniz, şehir bile değil.
Bu noktada zorlanmanız çok normal, ülke farklılığının yanında çevreniz de tamamen değişti çünkü.
Ama bu bir süreç, zamanla adapte olmaya başlayacaksınız.
Bende öğrenciyken Almanya'dan Türkiye'ye geldim, eğitimimin ortasında.
Sudan çıkmışa dönmüştüm, şimdi dön deseler dönmem mesela.
Alışmaya ve düzeninizi oturtmaya bakın.
Öyle şeylere alışıyoruz ki...
Ben Almanya'da doğdum, Türkiye'ye çok sonra başka sebepler için geldim yalnız. Türkçem bile yoktu.ama siz kendi ulkeniz3 dondunuz tabiki donmezsinz Ben ise uc dort yil sonra ancak belki
nasil yani alti yildi4 gitmiyormusunuz peki aile vatan OZLEMI nasil oluyoyani 17 yildir yurtdisinda yasiyorum , lk bir iki ay sorun olmustu gurbet hissi, sonra arkadas ortami edindim , is , güc derken yillarin nasil gectigini anlamiyorum . Türkiye ye her sene tatilede gitmem yani en son 2011 de gitmistim mesela , görülecek cok yer var dünyada , elindeki imkanlarin tadini cikarmaya calis bence :)
olsun sonucta turksin oz vatanindasin. okuyorum almanyada orda dogmalarina rağmen irkcilga Maruz kalab cok turk var almanlar istemiyo. turkcede bilmiuot olasaniz kendi ulkenizdesnz gene de zor olmazBen Almanya'da doğdum, Türkiye'ye çok sonra başka sebepler için geldim yalnız. Türkçem bile yoktu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?