gurbet :(

Hayalperest5

Hayalperestim , bulutlardayım , uçuyorum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
2.357
1.428
63
37
merhaba . evet goc ettm ama mecburen sartlar oyle gerekiyordu. uzaktaym ta amerika . tatile bile gelemicm uc yads dort yil . ama dayanmak cok zor. sakin turkiye harici baska ulkede yasamayin keyif olarak . turkiye givi ulke yok . istambulda yasamak icin nele4 vermezdim. sanki tum dunyanin yuku benim uzerimde dua edin

kendime kiziyorum yaptigm tercihler hatalar beni bana itti simdi hasrette n napcm bilmiyorum isteyerk buralarda yasayanlqri anlamiyorum degmez

Allah askina cok zorlanip sonra alisan var mi ? turkiyeye tatile fazla gitmeden bile yasayabilen var mi

Bence bir süre sonra alışırsınız. Kolay olmaz tabi ki, özlem kötü bir şey ama şimdiki gibi de çok üzülmezsiniz.

Allah askina cok zorlanip sonra alisan var mi ? turkiyeye tatile fazla gitmeden bile yasayabilen var mi
Bennn,bir yıl sürdü ama alışmam,çünkü hamileydim ve sürekli evdeydim o yüzden uzun sürdü...şimdi Türkiyede olmak çok korkutucu geliyor dürüst olayım,çünkü iki kızım var ve sanki Türkiyede olsam sürekli kötü bişey olacak hissi...alışırsın korkma ama sakın izole yaşama

Ne icin gittiniz? Is okul saglik?
Sorun ne?
Yalnizlik mi cekiyorsunuz?
Biraz daha anlatsaydiniz keske belki yardimci olurduk.

Turkiye disinda da yasadim. Turkiyede de yasadim. Sizin gibi dusunmuyorum. Zamanla alisirsiniz.

Adapte olduğunuz, yaşamınızı idame ettirdiğiniz yerden apayrı kültürleri ve yaşam tarzları olan bir ülkeye gitmişsiniz, şehir bile değil.
Bu noktada zorlanmanız çok normal, ülke farklılığının yanında çevreniz de tamamen değişti çünkü.
Ama bu bir süreç, zamanla adapte olmaya başlayacaksınız.
Bende öğrenciyken Almanya'dan Türkiye'ye geldim, eğitimimin ortasında.
Sudan çıkmışa dönmüştüm, şimdi dön deseler dönmem mesela.
Alışmaya ve düzeninizi oturtmaya bakın.
Öyle şeylere alışıyoruz ki...

turkiye cennet givi geliyo bana herseyi aklima geliyo kafeleri sokaklaro marketleri bakkallari insanlar n sicakligi her set hersey

ama siz kendi ulkeniz3 dondunuz tabiki donmezsinz Ben ise uc dort yil sonra ancak belki

yani 17 yildir yurtdisinda yasiyorum , lk bir iki ay sorun olmustu gurbet hissi, sonra arkadas ortami edindim , is , güc derken yillarin nasil gectigini anlamiyorum . Türkiye ye her sene tatilede gitmem yani en son 2011 de gitmistim mesela , görülecek cok yer var dünyada , elindeki imkanlarin tadini cikarmaya calis bence :)

nasil yani alti yildi4 gitmiyormusunuz peki aile vatan OZLEMI nasil oluyo

Ben Almanya'da doğdum, Türkiye'ye çok sonra başka sebepler için geldim yalnız. Türkçem bile yoktu.
olsun sonucta turksin oz vatanindasin. okuyorum almanyada orda dogmalarina rağmen irkcilga Maruz kalab cok turk var almanlar istemiyo. turkcede bilmiuot olasaniz kendi ulkenizdesnz gene de zor olmaz

oldugum yerde cok huzurlu ve iyi bir hayatim var , evet bir türk olmaktan cok gururlu biriyimdir ama dogdugum yer degil doydugum yerde mutlu olurum :) aileye gelince de ben her zaman kendi ayaklari üzerinde duran biri oldum bu yüzden aileme karsi derin baglarim olusmadi hic bir zaman .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…