- Konu Sahibi Hayalperest5
-
Ben anlatamadım size durumu neyseolsun sonucta turksin oz vatanindasin. okuyorum almanyada orda dogmalarina rağmen irkcilga Maruz kalab cok turk var almanlar istemiyo. turkcede bilmiuot olasaniz kendi ulkenizdesnz gene de zor olmaz
bende Erasmus yaptim ama iyiydim cunku sureli gitmistim ona benzemiyo bu .Alismaya benimseye calis. Pismanlikla zamanini harcama bosuna. Uzulsen de kahrolsan da orada zaman geçecek. Ama yeni bir kultur taniyacaksin, farkli arkadaslarin cevren olacak ama her gun aglayacaksin.
19 yasinda erasmusla yurt disina gittim. Tecrubem var yani. Keyfini cikar. Oralari keşfet. Blog yaz resim paylas altina hikayeler yaz kahve iç, kurslara katil, ne bileyim Amerika yaaa
hayir is dolaysylaBursiyermisiniz ?
Yani neden herkes için konuşuyorsun ben onu anlamadım.
Sakın ha sakın gelmeyin ülkenizi bırakmayın sakın haaa!!! diyorsun da belki milletin hemen uyum süreci var nerden biliyorsun senin gibi her şeyi sorun edeceklerini?
Hayır zaten bir dönem de Afrikadaydın sanırım her şeyi abartıyorsun...
Sizi çok iyi anlıyorum bende 8 aydır Almanyadayum o kadar zorki. Hiç bişey Türkiyemin yerini tutamaz gurbette olunca daha ıyı anlıyosunmerhaba . evet goc ettm ama mecburen sartlar oyle gerekiyordu. uzaktaym ta amerika . tatile bile gelemicm uc yads dort yil . ama dayanmak cok zor. sakin turkiye harici baska ulkede yasamayin keyif olarak . turkiye givi ulke yok . istambulda yasamak icin nele4 vermezdim. sanki tum dunyanin yuku benim uzerimde dua edin
Biz kendimizi yirtsak gidemeyiz ama gittikten sonra kıymetini bilmeyenler sevmeyenler gidebiliyor zalımsın hayat.Bu konu için diyebileceğim tek bir şey var:
Allahını seven beni Amerikaya atsın
Biz kendimizi yirtsak gidemeyiz ama gittikten sonra kıymetini bilmeyenler sevmeyenler gidebiliyor zalımsın hayat.
Ya bi ataniyim hani yasamak için olmasa bile en azından tatil için kesin gidicem o jet laf yaşanacak!!!Sorma.Oralara gidip bir jet lag yaşamadan ömür bitecek valla
tamam, o zaman alisamiyorsaniz buyurun dönün. Her seye itiraz ediyorsunuz, hicbirimizin yorumu faydali degil, pekiiiiiibende Erasmus yaptim ama iyiydim cunku sureli gitmistim ona benzemiyo bu .
hay agzina saglik!Bu kadar alışamayan ve belli ki alışmayacak insanların yurtdışında bulunmasını yanlış buluyorum açıkcası. Aman haa gelmeyin diyeceğinize, kendiniz dönün ülkenize madem hasretinden ölüyorsunuz. Saçma geliyor bana bu kadar ağlanmak. Bile isteye gitmişsiniz yani elin ülkesine. Ki kimbilir ne yollardan geçildi ABD'ye yerleşmek için. Madem yapamıyorsunuz, dönmek bir bilete bakar.
Yani şunu bizim ülkemize gelen bir göçmen yapsa, turkiyeye gelip daha sonra kötülese n3ler saydiririz arkasından, ama bizim gurbetçiler yapınca sorun yok. Çoğunun da çifte vatandaşlığı var hani. Ne yardan geçiyorlar ne serden. İkiyüzlülüğün daniskasi.Bu kadar alışamayan ve belli ki alışmayacak insanların yurtdışında bulunmasını yanlış buluyorum açıkcası. Aman haa gelmeyin diyeceğinize, kendiniz dönün ülkenize madem hasretinden ölüyorsunuz. Saçma geliyor bana bu kadar ağlanmak. Bile isteye gitmişsiniz yani elin ülkesine. Ki kimbilir ne yollardan geçildi ABD'ye yerleşmek için. Madem yapamıyorsunuz, dönmek bir bilete bakar.
deselerki yer degis bir Saniye dusunmem. hatalarima agliyorum su an kendimi sucluyorum ama gecmisi degistiremiuorhm turkiye gibi ulke yokkkkkkkBiz kendimizi yirtsak gidemeyiz ama gittikten sonra kıymetini bilmeyenler sevmeyenler gidebiliyor zalımsın hayat.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?