gurbet :(

hersey ordan gordundgu gibi degil

oniki sene yakininizmi gelememis

Şimdi çok da gaza gelmek istemiyorum, ama şunu söyleyeyim. Bu tür insanların çoğu samimi değil, sözüm meclisten dışarı. Yurtdışına kapak atmak için kendilerini yırtarlar, sonra orda sanki zorla tutuluyorlarmış gibi Türkiye'dekilere ağlarlar. E dön kardeşim madem o kadar kötü? Yoo, olur mu, bütün nimetlerden faydalanılacak. Sanırsın Trump konu sahibini özel davet etmiş oraya, yalvarıyorlar kalması için. Hiç bir ülke de meraklı değil ülkesinde yabancı insanlara zaten, ülkesine dönse kimse peşinden nereye gittin demez.

Konu sahibinin kalma zotunlulugu var mi bilmem.
Ama benim bulundugum ulkede de insanlarda surekli bir şikayet hali.
Sanki zorla tutuyorlar burda.
Emin olun gonderseler gitmezler kalabilmek icin kirk takla atiyorlar cunku
Gurbet zor tabi ki insanin dogdugu yer farklidir ozeldir guzeldir.
Kosullar geregi hasret de cekilir dunyanin sonu degil.

Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum. Çoğu aslında çok memnun imkanlardan.

Aynen öyle, geri gönderilseler ne yapacaklarunı şaşırırlar Türkiye'ye dönmemek için. Öyle de bir şey işte.

Ahahahaha valla dogru cok guldum

oniki sene yakininizmi gelememis
Gelmemis mi gelememis mi, orasini cok bilmiyorum ama cok uzun bir sure hic Turkiye'ye gelmemisti bir akrabamiz. Cok uzak bir yer degildi ama onlarin yasadigi yer, Avrupa'da bir ulkeydi. Alisirsaniz cok zor oldugunu sanmiyorum, ulken daha ozel olur dogal olarak ama gittiginiz yerde de iyi vakit gecirmenizi saglayacak bir seyler bulabilirsiniz eminim ki.

Allah askina cok zorlanip sonra alisan var mi ? turkiyeye tatile fazla gitmeden bile yasayabilen var mi
dil öğren evliysen gez toz eşinle bekarsan kurslara git okulları araştır.. para varsa güzel yaşarsın para yoksa çok zor.. arkadaş edin.. araştr çok Türk vardır çevrende..

Allah askina cok zorlanip sonra alisan var mi ? turkiyeye tatile fazla gitmeden bile yasayabilen var mi
Ben 11 yıl önce geldim yırtdışına. Eşimin kariyeri için birkaç yıllığına diye geldik 11 yıl oldu burdayız. Senede 1 defa Türkiye’ye gidiyoruz yaz tatili için. Öteki tatillerde hep başka ülkelere gidiyoruz Türkiye yerine. Senede 1 defa yetiyor hatta artıyor bile :) ülkemi çok seviyorum ama bir o kadar da üzülüyorum. Açıkçası Türkiye’den geri döndüğümde havaalanında toprağı öpesim geliyor. Herşeyden önce kendimi güvende hissediyorum burada. Tacize uğrama,silahla vurulma,kavga ortasında kalma,kim vırduya gitme korkum yok. Trafikte dayak yeme ihtimalim yok. Bu saydığım negatif olayların hepsini 1 aylık Türkiye tatilimde görüyorum . Korkuyorum kendi ülkemde.Müslüman ülkeyiz ama her türlü pislik bulunuyor ülkemizde ne yazıkki. Sizde madem bir yola çıktınız hemen pes edip hayatı kendinize dar etmeyin. Keyif almaya bakın. Yaşadığınız yerin eksikliklerini görmek yerine kayfini çıkartmaya bakın.

olsun sonucta turksin oz vatanindasin. okuyorum almanyada orda dogmalarina rağmen irkcilga Maruz kalab cok turk var almanlar istemiyo. turkcede bilmiuot olasaniz kendi ulkenizdesnz gene de zor olmaz

Affedersin ama özlemden saçmalıyorsun. Almanya'daki türkler türklüğü de dini de gayet rahat yaşıyorlar. Not.:tecrübeyle sabittir.

Ayrıca alışırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…