Gurbet

Hayatının hangi bölümünü tekrar yaşamak istersin diye sorsalar üniverste yıllarım derdim...

Çok özlüyorum..
Şuan sana belki inandirici gelmeyebilir ama hayatinin en güzel en özleyecegin yillarini doyasiya yaşa..

bende ailemden uzakta okudum.
kendim olmayı ögrendim..

ilk hafta agladigimi hatirliyorum.

ama zamanla yurttaki arkadaslarimla kaynasinca alistim.
universte sohpetleri bambaşka.
hele gece o sohpetler çaylar kahveler..

yazin olan bahar senlikleri..
off valla tadini cikar..
hayirli olsun

Ay pees :) Uyuyan guzel baya uyutan guzel ayni zamanda. Ne diyelim mutluluklar :)

İnsanımız her şeyi abartmayı çok seviyor
Gurbet ne ya 2019 olmuş yıl
Herkesin elinde kameralı internetli telefon
Tuvalette bile whatsapptan mesajlaşıp her gittiğimiz yerden görüntülü görüşme yaparken iki şehir öteye gitmeyi gurbetlerdeyim diye fazla abartmıyor muyuz?

Önceden insanlar evde bi çıkıyorlarmış anne ben vardım diye tel açma imkanı bile yok 2-3 ay sonra mektup gidiyor belki...

Biraz dirayetli olmak lazım, insanların arasındaki mesafe km ile değil iki kafa arasındaki uzaklıkla ölçülmeli bence.

Simdiki aklim olsa universiteyi kesinlikle ailemden ayri bir yerde okurdum. Kismet,zamani geri alamiyoruz iste. Hayatimin en guzel yillariydi,bence siz de kiymetini bilin. Sonra cok pisman olursunuz.

Sevgilinizle son durum bu sanırım.
Önce borçları var diye bi konuda paylaşım yaptınız, sonra bi çiçek mevzusu vardı sanırım alıcak almayacak davası, ardından uyanmıyordu.. :kahve:

Nereden nereye gidiyorsunuz ki? Yoksa siz de İstanbul'dan Bursa'ya gidiyor diye ağlayanlardan mısınız? :)

Yenge meselesine şaşıranlar olmuş. İnsana insan olarak değil, sıfatlarıyla bakarsanız anlamazsınız tabii. Bu kadar sığ düşünmeye gerek yok. Demek ki yengesi değerli bir "insan"mış. Biz de yengemizi çok severiz. Annem kocasını boşadı, eltisini boşamadı. Çünkü onlar birbirine çoğunuzun alıştığı gibi birbirini sevmemesi, olsa olsa çekişmesi gereken elti gözüyle bakmadılar. İnsan olarak şans verdiler. İnsanları insanlığıyla değerlendirin, sıfatlarıyla değil.

Selam bayanlar bugün dönüş vakti üniversiteye gidiyorum annemi , kardeşimi ,sevgilimi,çok sevdiğim yengemi ,bırakıyorum . O kadar mutsuzum ki ağlamak geliyor içimden gittiğim yer çok uzak değil ama yine de hop deyince gelmiyorum.Ağlayasım var az önce ağladım bile :KK43: Gurbet çok zor geliyor gerçekten çok üzülüyorum derdimi anlatmak istedim :KK43:
Sevgilin de artık gerine gerine uyur :D

Sen o ilgisiz sevgiliyi bırak okuduğun yerde sev birini bak o zaman ne gurbet kalıyor ne özlem:KK49:

Nereden nereye gidiyorsunuz ki? Yoksa siz de İstanbul'dan Bursa'ya gidiyor diye ağlayanlardan mısınız? :)

Yenge meselesine şaşıranlar olmuş. İnsana insan olarak değil, sıfatlarıyla bakarsanız anlamazsınız tabii. Bu kadar sığ düşünmeye gerek yok. Demek ki yengesi değerli bir "insan"mış. Biz de yengemizi çok severiz. Annem kocasını boşadı, eltisini boşamadı. Çünkü onlar birbirine çoğunuzun alıştığı gibi birbirini sevmemesi, olsa olsa çekişmesi gereken elti gözüyle bakmadılar. İnsan olarak şans verdiler. İnsanları insanlığıyla değerlendirin, sıfatlarıyla değil.
Yorumunuz icin teşekkür ederim anca yazabildim .Kütahyadan Bursa’ya çok yol değil ama dönerken aileme alıştığım icin içimi dökmek istedim.

Yorumunuz icin teşekkür ederim anca yazabildim .Kütahyadan Bursa’ya çok yol değil ama dönerken aileme alıştığım icin içimi dökmek istedim.

Hiç bir şey değil. Ben ailemden 4 bin km ötede yaşıyorum, ve görüştüğümüz sayılıdır. 2-3 uçaklık yol zaten. Türkiye içinde hiç bir mesafe uzak gelmiyor bana o yüzden.

Hiç bir şey değil. Ben ailemden 4 bin km ötede yaşıyorum, ve görüştüğümüz sayılıdır. 2-3 uçaklık yol zaten. Türkiye içinde hiç bir mesafe uzak gelmiyor bana o yüzden.

Ben de yaklaşık 10.000 km uzakta yaşadığım için Türkiye içinde gurbet denmesini anlayamıyorum. İstediğim zaman haftasonları gidebilecek mesafede olmak benim için büyük lüks. O yüzden avrupaya taşınma planları yapıyorum, hani avrupadan Türkiye' ye gitmeye bile razıyım :)

Back
X