Gurbete Evlenip,Pişman olanlar...

aleden ayrı ev bile gurbet gibi evlilik garip ya 6 aydır alışmakla uğrasıyorum

Çok mu uzaktasınız ailenizden ?

yok canım İstanbul içi 3 vesasyet otobus metrobus metro toplam gidiş süesi 1 buçuk saat zaten her hafta gittimi kalıyorum o gün geri dönmüyorum da evlilik içinde olunca alışılmıyor, eşim çok iyi ama insan bi yerde zaten bilip sevip güvenip evlenince eşim iyi allahtan tesellisini görmez
evliliğin değiştirdiği soyadına bile alışamıyorum hala kızlık soyadım agzımdan kaçıyor seni çok iyi anlıyorum ben yine de mesafesizken garibim sen daha fenasındır
o kadar emi biryimdir ki niye evlendim ben yaa bile diyemiyorum kendime ama alışcam umarım

İkinizde istanbullu musunuz ? Bunu şundn soruyorum. Hem aileden uzaklık,bu ayrı üzücü bir durum. Hem de kültür farklılığı da işin içine girince,Artık bunalıyorsunuz... :///

Çünkü Düşünce tarzı,konuşma üslübu,yemek kültürü vs.. bunlar uyuşmadı çok huzursuzluk oluyor. Ki bunların hiçbirinin kökten çözümü yok. Tek çözümü,Heriki tarafında birbirlerini anlaması,saygı duyması ve KABULLENMELERİ...

Reactions: Amy
İkinizde istanbullu musunuz ? Bunu şundn soruyorum. Hem aileden uzaklık,bu ayrı üzücü bir durum. Hem de kültür farklılığı da işin içine girince,Artık bunalıyorsunuz... :///

biz aynı yaştayız,kafalarımız aynı, yoksa ben samsun o erzincan bende üzüldüm şimdi mesafe yetmiyormuş gibi anlaşmazlıkta mı var ? keşke göz önüne alsaydın demicem insanın kısmeti olunca bağlanıyor bir şekilde

haklısın da zaten memleketler yöreler farklıysa bunu bilmeli sen busun oda o yani o senin kültürününde olsun sen onda illaki onun annesinin pişirdiğini pişirmek zorunda değilsin
sen kendi annenden öğrendiğini pişiriceksin çünkü artık ailesi sensin
senin yemeklerini bilicek senin kültürünü de blicek sende aynı şekilde öğrenirsin arada pişirirsin
düşünce tarzıda yavaş yavaş bir şekil aldırrsın üzülme ya
bu farklılıkları basından biliyordun saygı duy diyebilmelisin öyle bir durum varsa

Hayır aslında eşimle öyle açık ara farklarımız yok. Dha çok ailesiyle var. Eşimle de şöyle fark oluyor.. Mesela konuşmaları değişik,yemek kültürü farklı çok zorlanıyorum bu yüzden. Benim anlamayacağımı düşündüğü için pek fazla buranın şivesini kullnmdan benim anlıcağım şekilde konusuyor. Ama yemek konusunda çok farklı alışkanlıkları var. Sebze tüketmezler. Hep kutu gıdalar,et ürünleri vs.. Ben de alışamadım :/ bir türlü eşimi alıştıramadm yemeklerime :/ sebze yemıyor.. Bu beni çok sinir ediyor. Çünkü öyle alışmış. Annesi,bacısı yeşil mercimek,pırasa,brokoli nedir bilmiyorlr. Haytlarında görmemiş,pişirmemişler. Ben bunlrı bile kafama takıyorum. Ama eşimi çok sveıyorum (((((

Biri doğu biri batı olunca farklılıklar olması çok doğal. Haklsıınız.. Zamanla birbirimizi daha iyi anlar ve kabulleniriz İnşaALLAH. Gerçi eşimin sorun ettiği hiçbir şey yokta. Ben çok sorun edyorum

ailesini kafana takma hiç sen zaten farklısın biliyorlar garip haller içinde olsalarda görmezden gel , ay o kadar et erken yaşlandırır iyi gut olmuyolar, etin yanına sebze yapsan benim için tat dersin bi şekil üretirsin dengelesin hiç olmazsa sağlık.
neyse geçiyim sağlığı seni çok iyi anlıyorum. bak güldüreyim seni ay lav yu adında film vardı ordaki doğulu anne dünürlerinin vejetaryen olduğunu duyunca biz otu ineğe yediriyoruz sonra ineği yiyoruz diyordu boşvr yemeği takma ona ayrı pişir hiç olmadı.. hep pozitif düşün canım sıkma canını

bende durduk yere ağlama krizine girerdim ablamın yeni doğan bebeği vardı kerem ata , keremi özledim diye dağıtırdım ağlardım adam saklanırdı koltuk arkasına olur böyle manyak hallerimiz alışma süreci aslında hepsi

:)))))))))))) Çok tatlısın canım. Sağ olll.. Yani şöyle. Ne yemek yaparsam yapaym,her yemeğin içine et koymamı istiyor. Kırmızı et bu arada. Artık gınaa gelıyorrrr:/ Kuru fasulyeye et,taze fasulyeye et,ıspanağa kıyma. Ama ıspanak yemeği asla yemez. Ispanaklı,kıymalı börek isterr:// Paça ister. Yaparz. Her dediğini yapıyorm yapmasınada sonra en sonunda böyle haykırıyorm. Bi de üstüne onun yuzunden de kılo alıorm. onu da kafama takıyorm

sağol canım sende ona ayrı kendine ayrı pişir mesela ben esime tavuklu bezelye yaptım kendime lahana çorbası
yoksa sıkıntıdan önümüze geleni yedik hatta ishalden bile çektik o derece maymun iştah, mecburi önlem aldım kendime öyle yap o et yesin sen istediğini ama et yemekleri sürekli yapması da zahmetli arada dışarıdan kebapçıdan söylet

Bir tek lahmacun yemeğe ve balık yemeğe dışarı gideriz o ka. Kebabı da piknikte yaparız . Hepberaber . Onda da ailesi flnda olur zaten.. :/

Bir tek lahmacun yemeğe ve balık yemeğe dışarı gideriz o ka. Kebabı da piknikte yaparız . Hepberaber . Onda da ailesi flnda olur zaten.. :/

çok sıkılıyorsun sen ya, eşine açsana içini moralini düzeltemeye çalışır gibi geldi bana yapar yani o ışığı gördüm iletilerinden

çok sıkılıyorsun sen ya, eşine açsana içini moralini düzeltemeye çalışır gibi geldi bana yapar yani o ışığı gördüm iletilerinden
Açtım. Ama her açmamızda bn kriz geçırıyorum . Ona bağırıp çağırıyorum. Haykırarak ağlıyorum. Kendimi atıcm şu blkondan aşağı dıyorum. Hıncımı çıkrtıyorum ondn resmen :/ O da gözleri dolmuş bir şeklde bana bakıyor sonra. Birbirimize sarılıyoruz. sonra yatıyorz. O uyuyor. Ben gene sabahlara kadar ağlıyorum. Sonra sen nsl insansın beni duymuyor musun hala ağladığımı dıye başı nadıkılıyorum uyandıryorum onu. Sonra bana dıyor ''duymamışım gülüm,dalmısım valla dıyor. Sonra onun bu mahzun ve masum hallerine daha da üzülüyorum. Bi d eona ağlıyuorum (((((

ayy bu tarz manyaklıkları bende yapıyorum bence benim gibi evliliği garipseme var sende diğerleri çıkıntı bulma bahanesi, bir gece başladım aglamaya adam uyuyo sesımı çıkarıyorum aglarken hala uyuyo en sonunda poposuna dayadım kafamı aglamaya devam ettim 7-10 dk kadar gecti heralde baya agladım bu niye uyanmıyo diye saydırırken uyandı noluyo diye suan hatırladıkça gülüyorum bu olay 2 ay önceydi sanırsam ben sen biz manyağız

Özele gel ozaman :)

Orada belediyenin kurslari yok mu?
Ben Amerikadayim,malesef burda.oyle imkanlar yok.Fakat Turkiye de belediyelerin cok cesitli alanlarda meslek edindirme kurslari var.
Dikis,orgu,ahsap boyama,taki tasarimi, eminim cok daha cesitli alanlar acilmistir artik.Bence sizin ihtiyaciniz olan sey,biraz kafanizin dagilmasi,bir ugras edinmeniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…