Gurbete Evlenip,Pişman olanlar...

Eşiniz ne iş yapıyor. Memur mu,esnaf mı vs.. ?

Eşimin küçük bir lokantası var....orada çalışıyor
Gitmek istememesi çok norml bence. Esnaf bir adam. Gittiği yerde ,çevre edinebilecek mi hemen,müşterisi olacakmı,geçinebilecek mi vs.. bir sürü sorulr,sorunlar... Siz kendi memleketinize mi gitmek istiyorsunz peki ?

Ben annemle aynı sitedeyim kaynanamlar aynı mahallede ama tabi annem kadar yakın değil. Annemle her gün görüşürüm kaynanamla ayda üç dört kere ve ona rağmen bayramlarda önce anneme mi gitsek kaynanama diye sorun çıkarıyorum. Konuyu okudukça kendime kızdım.
Peki siz annenize çok yakın olsanız bayramın ilk günü kaynanaya mı gidersiniz annenize mi aha benim de sorunum bu Gerçi biz dönüşümlü gidiyoruz. Kaynanama kahvaltıya gidecek olsak da önce annemlere uğrayıp öyle gidiyoruz. Sanırım nankörüm ya da uzak olmak daha mı iyi

Ailenizle yılda ne kadar görüşebiliyorsunuz? Kardeşleriniz var mı?

En yabani gurbetlestirilmis uyelerden oldugumu dusunuyorum. Uzun surederi degisik ulkelerde yasiyorum. Kultur soku cok tehlikleli ve her ulkenize gidip dondugunuzde yine yasayacaginiz bir travmadir.
Isin ilginc yani, ben gavuristanda gavurlasirken, kendi vatanim da kendi icinde yabancilasmaya basladi. Hele son on iki yilda oyle bir degisim gozluyorum ki basim donuyor, bu ulke neresdidir diye sasiriyorum. Cumhuriyetin kazanimlarinin kokunun kurutuldugu canim ulkemin icinin bosaltilmasiyla ben her gun cokuyorum. Zaten burada ilelebet bir oteki olarak kalmisim, ulkemin perisan haline daha da kahroluyorum.

Yılda 4,5 kez görüşürüz. Şöyleki,yaz tatılınde giderim bayrmla birleştirerek.. Bir de senenin sonunda giderim kendm 10 gün kalır gelırım. Daha sonra annemle kardeşim 15 tatlde gelırler. Sonra yazın bayramdn sonrada gelırler. zaman değişebiliyor. Ama sonuçta birbirimize giidp gelebiliyoruz. Bu imkan açısıından da,eşim açısındn da var çok Şükür. Fakat böyle bazen dolup taşıyorsunuz. YETEEEER Dıyorsunuz sanki.. Ama sonradn devreye Şükür gelıyor. Uzağa evlendiğim halde evliliğim çooook daha kötü olabilirdi. En azındn tüm derdim,Aileme uzakta olmam.. Bu arada biz 2 kardeşiz. Sizin durumunuza gelınce. ALLAH Dağına göre kar veriyor. Herkes muhakkak ki küçükte olsa büyükte olsa bir imtihana tabii oluyor bu dünyada. Sizinkide size göre elbette bir derttr. Ama önce onun ailesine gittikten sonra,sonuç olark sizin ailenize gdilmiyor mu ? GİDİLİYOR. O zaman sorun yok kardeşim :) Ayrıca benım de bildiğim ve görüdğüm kdrıyla ,usulen önce erkeğin ailesine gitmek her zaman daha doğrudur. Yanlış anlamayında..

Valla bende pişmanım 5saatlik bir uzaklıktayım ama gene de pişmanım. Hiç kimseye söylemiyorum bunu ilk defa burda yazdım. Annemler akrabalarım bir arada olunca ahh diyorum keske bnde orda olsam. Ama rahatım yerinde bi elim bal da bir elim yağ da. Eşimden allah razı olsun ama gene de işte insanın memleketi

Şu konumuzla ne alakası var anlamadım. Siyasete çevirmeyin bu topiği. Bu CANIM ülkemde,Cumhuriyetin kökü kazılsa da (ki öyle bir şeyin olduğu Yokk),yeni yenilikler getirlse de Her ne olursa olsun,Burası zaferlerle kazanılmış bir vatandır... Her ne olursa olsun,insan vatanındn başka yerde yaşamak istemez. Kanında Türk kanı barındıran insan ve İmanının kuvvetyle Vatanını hiçbir vatana tercih etmeyen,lafta söyletmeyen br insan...

Kesinlikle... Ben de öyleym . AMA Bu durum başka işte

Valla adam kötuyse kapi komsun olsa pisman eder seni evlendigine evlenecegine

Yok eger adam iyiyse isterse fizan olsun onemli degil

İs kocanda bitiyor..
Ben bunu bilir bunu soylerim..

Yazacaklarımı siz zaten yazmışsınız. Aynen katılıyorum. Olay eşte biter. .

Neden savunmaya gectiniz? Ben ulkemde kotu yonde buyuk bir degisiklik oldugunu gozledim. Siz gormediyseniz o sizin bakis acinizdan oyle goruldugu icindir. Ben siyasetten bahsetmiyorum. Ulkem degisti diyorum.

Yine de görüşebiliyomuşsunuz bence de buna da şükür benim ablam da uzak bir şehirde yılda en fazla 3-4 kere gelebiliyorlar. Şükür yine görüşebiliyoruz. Dediğiniz gibi eşinizle mutluluğunuz çok önemli. Tabi ki gurbetlik zor ama eşinizle huzurunuz varsa da sonuçta artık siz de bir ailesiniz. Eşiniz sorunlu biri olabilirdi ailenizle görüşmüyor olabilirdiniz. Hatta çoook uzaklarda olup yıllarca ailesini göremeyenler de var.
Allah yuvanızda mutluluğunuzu daim etsin.
Evet erkek ailesine önce gitmek var adetlerimizde ama aileme çok yakınız o yüzden eşim ailesine gitmeden önce bizimkilere uğramak ister yine de bir bayram bizimkilerde kahvaltı yapıyorsak diğer bayram ilk aileme uğrarız, kahvaltı yapmadan ailesine gideriz orada kahvaltı yapar gezer sonra akşama doğru bizimkilere geliriz.
Ben de ilk evlendiğim zaman aileme bir buçuk saat uzaklıkta bir şehire taşınmıştım. Bu günleri hiç düşünemiyordum. Şimdi düşünüyorum da uzak olmak özlemek de güzelmiş. Aslında herşeyin bir güzelliği var. Önemli olan eşimizle huzurumuz.

Neden savunmaya gectiniz? Ben ulkemde kotu yonde buyuk bir degisiklik oldugunu gozledim. Siz gormediyseniz o sizin bakis acinizdan oyle goruldugu icindir. Ben siyasetten bahsetmiyorum. Ulkem degisti diyorum.
Ülkemiz değişecek elbette. Durağan bir ülke olsa,GERİ DE kalmış bir ülke olurdu. Gelişti,değişti,yenilendi çok şükür. Benim anlamadığım şuydu kardeğim,bu topiğin altına yazılacak bir yorum değildi bu. O yüzden tepki verdim. Ne alaka gibisiine. GURBETE EVLENİP PİŞMAN OLANLAR yzıyor başlıkta ve içeriğinde.

Baglantiyi kuramadiniz sanirim. Bir gurbetci olarak ulkeler arasinda gidip geldikce, olan kotu degisimler gurbet psikolojisini kotu etkiliyor demek istemistim. Buna kultur soku de eklenirse evli/evsiz cogu gurbetciyi etkiler demistim.

Baglantiyi kuramadiniz sanirim. Bir gurbetci olarak ulkeler arasinda gidip geldikce, olan kotu degisimler gurbet psikolojisini kotu etkiliyor demek istemistim. Buna kultur soku de eklenirse evli/evsiz cogu gurbetciyi etkiler demistim.
Sadece böyle dememiştiniz. Yukarıya bakın yazdıklarınıza o zaman ne demek istediğimi anlarsınız. Bu şekilde yazmış olsaydınız zaten tepki vermezdim ..

Sadece böyle dememiştiniz. Yukarıya bakın yazdıklarınıza o zaman ne demek istediğimi anlarsınız. Bu şekilde yazmış olsaydınız zaten tepki vermezdim ..
Kardes, ben alttan aldim daha neden ustume geliyorsunuz. Ne dememi bekliyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…