Gurbete gelin

Keşke “gurbette gelin” olmayı kaldıramayacaksaydınız, ailenize daha yakın olabileceğiniz birini seçseydiniz.
Aileyle görüşmek için izin alınmasını doğru bulmuyorum !

Yol mesafeniz nedir ? Ne sıklıkla gitmek istiyorsunuz? Maddi durumunuzda problem var mı ?

Bunları da cevaplarsanız daha doğru yol gösterebiliriz diye düşünüyorum.
Evet keşke öyle yapsaydım ama insan çok sevdiğini düşünerek buna dayabbileceg ini dusunuyor, cahillik ediyoruz heralde sonradan aklımız başımıza geliyor yasadikca

3 4 ayda bir otobüsle 23 saat uçakla iki saatlik bı yol. Çevremdeki insanlar gidip haftalarca kalıyor, kendime bakiyorum bı hafta için yalvar yakar ağlatıyor beni
Ailenin yanına gidip haftalarca kalacaktın da neden evlendin acaba? Haftalarca kalmak ne demek cidden? Kaldı ki 23 saatlik yol da az değil, eşin bunu maddi olarak ve senin o haftalarca muhabbetinden dolayı sorun ediyor olabilir mi?

Ailenin yanına gidip haftalarca kalacaktın da neden evlendin acaba? Haftalarca kalmak ne demek cidden? Kaldı ki 23 saatlik yol da az değil, eşin bunu maddi olarak ve senin o haftalarca muhabbetinden dolayı sorun ediyor olabilir mi?
Ben haftalarca kalmak istemiyorum ama üç dirt ayda bir gidiyorum en azından gitmişken bı 10 gün kalmak istiyorum, ben 5 6 gunu yalvar yakar kalıyorum

Ailemden uzak bı şehre gelin geldim , eşimin işi nedeniyle çok uzakta oturuyoruz. Eşim aileme gitme konusunda yalvar yakar izin veriyor. Ağlaya zirlaya. Beni gerçekten sevmediğini düşünüyorum, sevmiş olsa kıyamaz aglatmaz gönderirdi diye düşünüyorum siz ne diyorsunuz hanimlar
valla cancazım sımdıden boyle 3 4 aya trıp atan gelecekte daha cok kasar gbı geldı. coluk cocuk olunca kadın basına yola cıkmak olur adı kendı de ısten ızın alamaz. yok bayramda erkek tarafında olunur klasıgı.. ve yılda 1 gorsen sevıncekmıssın gıbı geldı... hıc sevmedıgım sey. ızın almak ne ya. gıdeyım mı sen mı goturursun dıyorum 1 ay sonraya toplu ızın alırım dıyo oyle ertelıyo yoksa karısmaz kendı der ozlemıssındır dıye... cıdden yazık.. ( 4 gunu hıc gecmedık bu arada)

Ben haftalarca kalmak istemiyorum ama üç dirt ayda bir gidiyorum en azından gitmişken bı 10 gün kalmak istiyorum, ben 5 6 gunu yalvar yakar kalıyorum
Anne babanız müdahale etmiyor mu bu konuya? Yani biri çıkıp da “oğlum kalsın işte on gün, niye sorun çıkartıyorsun kendine gel” diyemiyor mu?

Anne babanız niye sizi görmeye gelmiyor ara sıra? Bir siz gitseniz bir onlar gelse daha rahat olur.

Anne babanız müdahale etmiyor mu bu konuya? Yani biri çıkıp da “oğlum kalsın işte on gün, niye sorun çıkartıyorsun kendine gel” diyemiyor mu?

Anne babanız niye sizi görmeye gelmiyor ara sıra? Bir siz gitseniz bir onlar gelse daha rahat olur.
Dediğim.dedik kendisi. Babam çalışıyor ayrıca ben gittifim zaman herkesi görüyorum kardeşimi herkesi ama ailemde gelemiyor calsitiklari için

Anne babası muhtemelen 23 saatlik yoldan dolayı gelmiyordur ve 3-4 ayda bir 10 gün çok değil mi sence de?

Bende ailemden uzak bir şehire evlendim.4 yılı bitirdim.Eşime bir kere bile ben özledim gidelim dememe gerek kalmadı.Hep o izinlerini ayarlayıp hadi sizinkilere gidelim dedi.Evlendiğin ilk sene ayda 1 sonrasında pandemiyi saymazsak bu süre 3 ayı hiç aşmadı.

Eşinize uzaktan biriyle evlenirken bunları düşünüp göze alarak evlenmiş olduğunu hatırlatın.Ve ailenize gitmek için izin almayın konuşup gidecegim nasıl yapalım canım deyin.

Bende ailemden uzak bir şehire evlendim.4 yılı bitirdim.Eşime bir kere bile ben özledim gidelim dememe gerek kalmadı.Hep o izinlerini ayarlayıp hadi sizinkilere gidelim dedi.Evlendiğin ilk sene ayda 1 sonrasında pandemiyi saymazsak bu süre 3 ayı hiç aşmadı.

Eşinize uzaktan biriyle evlenirken bunları düşünüp göze alarak evlenmiş olduğunu hatırlatın.Ve ailenize gitmek için izin almayın konuşup gidecegim nasıl yapalım canım deyin.
Ne güzel, ne sanslisiniz

3-4 ayda bir şöyle bir hafta 10 gün kalmak normal.
Ama cidden yolunuz uzakmış.
Şimdi bir de bilet fiyatları uçtu.
Tabi yine de sizi kırarak ağlatarak değil de makul ve mantıklı şeylerle izah etse sebebini, daha iyi olurdu.

Ne güzel, ne sanslisiniz
Sizde eşinize bunu ama tatlı dille ama kavgayla anlatın umarım anlar.

Dini konularda nasılsınız bilmiyorum ama dinen kadının eşine sormadan haftada bir ailesine gitme hakkı var.Bunu da hatırlatın.

3 -4 ayda bir gidiyorum onda da bir hafta kalıyorum, kendimi değersiz hissediyorum,

Eş kişisinden bunun için izin alıyorsanız tabii değersiz hissedersiniz. Azıcık baskın olun yahu her şeye razı olmuş birini her önüne gelen ezer. Ev hanımı olduğunuz için de adam ekstra saygı duymuyor para benim param vermiyorum modunda.

Merak ediyorum siz ailenize kaç günde ayda bir gidip görüyorsunuz hanfendi
Bizde arabayla 20 saatlik yoldayız, çalışıyoruz ikimizde valla en son 15 tatilde gördük ailemizi yani Şubat'ta, temmuza kadar da buralar dayız. Herkes çok sık gidip ailesini görüyormuş gibi dert edinmeyin kendinize ama yine de eşinizin tutumu çok yanlış tabi ona bir şey demiyorum.

Ekonomik özgürlüğünüz yok dimi? Bilet parası vs için ondan istemek gerekiyor adam da yokuş yapıyor..
Aileye giderken izin alınmaz, en başından hata yapmışsınız.

Anne babası muhtemelen 23 saatlik yoldan dolayı gelmiyordur ve 3-4 ayda bir 10 gün çok değil mi sence de?
Yani o kadar uzak mesafeyi tahayyül edemiyorum ben. Benim abimle ablam 7 saatlik araba mesafesinde, biz baya sık görüşüyoruz ama bazen 2-3 gün kalıyoruz bazen bir hafta on gün. Bir de ben kocamdan izin almıyorum. Sadece arabayla mı gideyim uçağa mı bineyim diye konuşuyoruz. 23 saat olsa ben gitmeye üşenirdim zaten uzun yoldan nefret ediyorum.

Konu sahibinin eşi belli ki karısını kendiyle eşit görmüyor. Ona bağlı, bağımlı bir çalışan ya da akli melekeleri tam gelişmemiş kendi kararlarını veremeyen bir çocuk olarak görüyor. Ben zaten böyle bir adamla baştan evlenmezdim. Ama hadi evlendim diyelim izin almak için ağlamak yerine o izin vermiyorum gidemezsin diyen dilini boğazından sokar burnundan çıkartırdım. Konu sahibi de kendini eşine bağımlı akli melekeleri gelişmemiş bir çocuk olarak görüyor ki babasından izin almak için ağlayan çocuklar gibi ağlayarak yalvarıyor. Bilemedim.

Benim ailemde 22 saatlik bir mesafede ilk evlendiğim zaman altı ayda bir yani yilda iki kez gitmiştim eşim üzülüyorum diye dayanamamisti, ama sonraki yıllarda senede bir kez gidip yaklaşık 12 gün kalıyorum o kadar. Yeni evli olduğunuz için çok sık gitmek isteyebilirsiniz tabiki ama üç dört ayda bir senede dört defa oluyo ve otobüs biletleri beş yüz lira belki eşiniz bunu sıkıntı ediyordur. Zamanla alışacak siniz aslında gurbetde olsa artık evli olduğu için alışıyor insan sizin ilk seneniz olduğu için normal. Ama eşinizin de çok ince biri olduğu söylenemez. Güzel bir dille sizi teskin edebilirdi .

Yol baya uzun 23 saatlik yolu 6 gün için gitmek pek mantikli değil. Ama belli ki eşin bu durumu takinti yapmış seni bu şekilde alıştırmak istemiyor. Bişey nasil başlarsa oyle devam ediyor maksat sizi bu şekilde alıştırmak. Ağlayıp sizlamayin kararlı bi sekilde konuşun bence kendinizi ona bağımlı güçsüz göstermeyin. Yol parasi mesele oluyorsa geçen süreç içinde yol paranizi biriktirin yada ailenizden destek alin.bu arada kendi ailesini ne kadar sürede görüp ne kadar kalıyor merak ettim

Senede bir, 15 gün.
E senede bir 15 gün görüyorsanız, konu sahibi 3-4 ayda bir 1 hafta görüyor. Yani sizi rahatsız eden ne ki? Sizden sadece 6 gün fazla ailesini görmesi mi? Siz böylesinden hoşlanıyor olabilirsiniz ama sürekli konu sahibi abartıyormuş gibi yazmışsınız.

Back
X