Gurbeti kaldıramıyorken.

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
Merhaba kızlar. Ben kendi memleketime uzak biyerde kamuda calsiiyorum. eşim de ben de memuruz. Tayin de zor gidemiyoruz. Hani şu deprem sonrası herkesin var olan travmaları ikiye katladı ya ben de ailemi özledim çok. Bugün iş arkadaşlarım memleketlerine gidiyorlardı ama yarım saat uzaklığa. Bizim de bu açıdan güzel oluyor kız abla cheryyblossommm hiç gidemiyor baksana dedi. O kadar moralim bozuldu ki. Çok özlüyorum bilirsiniz aileden uzakta yaşamak bazen zorluyor hasret zor. Rabbim sağlık versin öncelikle hepsine ama akşam işten geldim çok ağladım

Haklısınız ben buyuzden meslek değiştirdim zorunlu tayin gelince hiç göreve baslamadan çakılı kadroya geçtim. Bazen avantaj dezavantaj düşünüyorum sonra aklıma bu geliyor. Ama sanmayın ki tek şart bu. Şimdi görüntülü konuşmak var onları davet etseniz biri bile olsa gelse yada siz kısa tatil planlasaniz belki iyi gelirdi. Orta vade tayin durumunuz varmi? Meslek değiştirme durumu?

Bikac yıl sonra malesef ancak torpille mümkün.benim kolay da eşime tayin vermiyorlar bakanlığı zor

Umarımm. Bazen istifa bile düşünüyorum

Hiç birsey artim eksim yokken bunu söylemem olmaz ama ben yapardım yaptım da öğretmenlikten belediye 657 ye tabii memurluğa geçtim ama gençtim bağım yoktu ilk kurşunu tutturdum
Siz bunaldiginizda değil rahat iken bunun üstüne düşünün
Ve ücretsiz izin kullanın aileniz ile vakit geçirin hemen karar vermeyin

Umarımm. Bazen istifa bile düşünüyorum

Kaç yaşındasınız çocuğunuz var mı? Aileniz hangi şehirde siz hangi şehirdeyseniz? Ve eşinizin ailesi nerede? Okul imkanları sosyal olanaklar hangisinde daha iyi. İstifa ettiğinizde gittiğiniz şehirde iş bulabilecek misiniz? Mesleğiniz ne?

Düşünülecek bir sürü konu var. Acele karar vermeyin

Artı eksi baksam da .eşimin tayini olmuyor ki benim istesem yarın çıkar kolay ama.esim gelmeditennsonra manası yok.bir de kendi memleketim malesef her açıdan önde. Kastamonuluyum corumdayim. gülme ha deyince gidilmiyor

Artı eksi baksam da .eşimin tayini olmuyor ki benim istesem yarın çıkar kolay ama.esim gelmeditennsonra manası yok.bir de kendi memleketim malesef her açıdan önde. Kastamonuluyum corumdayim. gülme ha deyince gidilmiyor
Eşiniz tayin olamıyorken siz nasıl istifa etmeyi düşünüyorsunuz?Yani siz istifa etseniz eşiniz ne yapacak?

Hep de iki üç saatlık mesafede kalanlar gurbetten bahsediyor nedense. Aileleri yurtdışında yaşayanlar olarak bukadar ağlamıyoruz biz. Kaldıramıyorsanız hayatınızı ona göre planlayacaktınız.
Valla ya 1-2 senede bir anca gidebiliyoruz onda da 2-3 günümüz yolda geçiyor.Eşinin tayini çıkmıyormuş istifa etmeyi düşünüyorum diyor.

Ben Samsun'dan İzmit'e gelin geldim. Şahsen ailemi bende çok özlüyorum 2 buçuk saat aramız olsaydı çalışmadığım günler sabahtan gider akşam geri dönerdim. Keşke sizin kadar yakın olsam bende

2.5 saat mesafeye gurbet mi diyorsunuz cidden çocuklarınız var mı bilmiyorum ama ben iki çocukla istediğim zaman gidiyorum arabamda yok üstelik toplu taşımayla 4 saat falan sürüyor iki çocukla bazen 2 günlüğüne bile gittiğimiz oldu. Memleket uzak gurbetteyim diyince en az 10-12 saat falan sandım. Çocuğunuz yoksa zaten çok rahat gidersiniz ki var mı çocuk?

Yani yani 2.5 saat gayet İstanbulda bir mesafe olabilirdi Ben olsam cumartesi sabahı 10gibi çıkarım, öğleye varırım pazar akşamı da dönerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…