Doğum günün kutlu olsun.Yeni yasin sana mutluluk getirsin.Kotu günleri biran önce atlatman dilegiyle
çok doğru haklısınız. ama ben bunca sıkıntıda oğlumdan sonra eşimi takmamaya öğrendim canımı fazla yakmıyordu bütün sevgim oğluma geçti ya da eşime karşı sevgi azaldıkça canım yanmıyordu. ara da bir iyi oluyorduk tabi eşim hemen parlayan bir insan ama çok kötü de değildir. içkisi yok kumarı yok ama anlaşamamazlıktanda hemen yuvamı bitirmek kolayda değil. ailesi köyden almanya’ya gitmiş köyde ki yaşayış yaşam tarzı zihniyeti almanya da ki yaşamlarında devam ettirmişler. şimdi ki türkiye ye ayak uyduramamışlar zihniyet farkı yaşıyorum evde. ve çok yoruyor bu beni. insanların anlayışlarını değiştirmek o kadar zor ki.Bunca sıkıntıya neden 2. çocuk?
2. çocuk en çok oğlum içindi tek başına büyümesin diye. dayısı teyzeleri hep türkiye de burda yalnız birtek sabahtan akşama kadar beni görüyor. eşimde ara da ilgilenir gezdirir çocukla. çoğu zaman hep tartışmalı oluruz eşimle ama çok kötü değildir çok cahil zihniyetli bir adam şaşırıyorum ona bir de almanya’ da doğmuş büyümüş ne onların kültürüne ayak uydurmuşlar ne de şimdi ki türkiye’nin. çok yoruldum artık. evlendim eski eşyaların içine girdim. eşya dünyalık maldır diye pek önemsemedim. ailesiyle beraber kaldım 3 yok ama çıkarken bile kendi eşyalarını alıp çıkmadılar o eşyalar bana kaldı istemediğim halde. bazılarını değiştirsem de masa takımı mutfak dolapları bir takım şeyler onların hala atamıyorum da insanları kırmakta istemiyorum ama böyle taviz verdikçe tepeme çıkıyorlar sanki zaten öyle yaşamak zorundaymışım gibi bakıyorlar.Şimdi 2.çocuk neden diye sormak çok birşey ifade etmiyor . Çocuğun kalbi atıyor , kolu bacağı kımıldıyor . Aldırsın mı ? Olan olmuş . Neden diye sorgulamak bence yardımcı olmayacak . Hatta belki istemeden bebeği bile suçlayacak hale gelebilir insan ... halbuki en masumu o iken...
Ama şunu söyleyeyim , aile Zengin diye kimse çocuğu anneden alıp tutup babaya vermez , hele Almanya gibi bir yerdeben de Almanya’da yaşıyorum eşim avukat sorarım senin için sabah.
Ayrıca emin ol bir çocuk için, anne babanın ayrı olması; sevgi olmayan bir evde anne babanın beraber olmasından çok daha iyi bir seçenek .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?