gurbetlik ve mutsuzluk

Kızlar niye kırıcı yorumlar yapıyorsunuz.. yani dert yanan birine bir tokatta siz atıyorsunuz.. illa ki iğneleyici konuşacaksınız başka şekilde yardımınız dokunmuyor..
Kendi düşen ağlamaz diye bir söz var ya hani.
Böyle bir evlilikte hala sevişilip çocuk yapılıyor. Neden? Hata mı bu sizce? Değil. Bile isteye yapılmış.
Sadece o çocuğa üzülürüm şahsen, annesine değil.

Eşiniz size ısınamamış. Bundan 6 yil önce eşiniz kac yaşındaydı? Nasil tanışdiniz? Sevgililik dönemi vs. Oldumu?
Almanyada 20li yaşlar cocuk sifatina giriyor... düşünün ben 22 yaşımda Uniye başlamışdim...
Belkide bir heves uğruna ikinizinde başı yandi.
Boşanmak sizin icin bir çıkış yolumu?
bir yıl nişanlılık dönemi vardı. o zamanlar pek birşey anlamadım. birbirimizi çok seviyorduk. ben onun için bir ilkiydim onda benim için bir ilkti. hiç daha önce sevgili yapıp çıkmamıştım ben okumayı çok seven biriydim. eşimin isteği üzerine. işletme oku dedi burda işletme iyi oluyor dedi bende dediğini yaptım ta ordan başlamışım kendimden taviz vermeye.
nişanlı dönemindeyken sadece bir kere bir topluluğa çıkacaktım elbisem diz kapağımın hemen altında bitiyordu. hemen gitmiş ablasına öyle giyinmesi uygun olur mu diye ablasına danıştı bende bunu rastgele duydum. şimdi ki aklım olsa orda senin kendi görüşün yokmuydu diyip işi bitirmek olurdu. ama o zamanda kırılmıştım bunu dile de getirdim. çok masum bakışlıydı kıyamadım. birde eşimin zaten paikolojik rahatsızlığı varmış ben bunu evlendikten sonra öğrendim. çok çaba da sarfettim düzelsin diye çok tatlı dille konuşuyordum. hatta eşimde hala söyler ilk senelerdeki tuba değilsin. napayım o kadar şey yaşattırdı ki hala ailesinin yanında olması benim sinirlenmeme sebep oluyordu. onlar diyorlar ki biz herşeyi söyleyelim sen hiçbirşey olmamış gibi davran ohh ne güzel valla

T tubamms
Ayrı yatmalara ve bu kadar soruna rağmen 2.bebek neden? Hem de daha 9 haftalık.:KK43:
Kusura bakmayın ama ben buna anlam veremiyorum. Adam sadece seks için yanınıza geliyor, sizi aldatmıyor, Allahtan korkuyor.. Konuşmuyor, daha da beteri hakaret ediyor.. Bu evlilik değil ki :KK43:

Allah yardımcınız olsun.

2. Çocuğu yaptığına göre anlattığın kadar kötü değildir. İdare edeceksin artık, bi şekilde mutlu olmaya bak üzme kendini.

Boşanma fikri 2 ayda oluşmamıştır sonuçta . evlenmeden 2 hafta önce başladı demişsiniz o zamandan süre gelen bu soruna neden 2. Bebek??

5 yıllık evliyim, eşim, ailesi ile yaşadığım problemlerden ötürü hala çocuk yapmadım, bekliyorum.

Siz problemleriniz olmasına rağmen ikinci çocuğunuza gebeymişsiniz. Gebesiniz diye sizi de üzmek istemem ama siz de razısınız demek. Adam size zorla yapmadı herhalde... Buraya dert yanacağınıza, ben ikinci çoçuğa niye gebe kaldım onu düşün.

Bizim aile problemimiz aldatma kumar içki olmadığı icinde hemen anlaşamıyorum diye de boşanmak vicdanımı rahat ettirmezdi. biz çok severek evlendik eşimin ailesiyle 3 yıl beraber kaldık o süreçte kesinlikle zaten çocuk düşünmedim. sonra kaynanamın bir iftirası yüzünden kaynatam gelip bana bir tokat attı ağzımı kanattı. ben hemen eşimi çağırdım işten geldi babasına hesap sordu. eğer ki benim o zamanlar arkamda durmasaydı yemin olsun çekip giderdim. ama o beni destekledi ve onlarla yolumuzu ayırdık. sonra ben yaşananları unutayım diye çocuk çok iyi gelir bize diye eşimde istiyordu. çocuk rabbim nasip etti 2016da doğdu. buraya kadar evliliğimiz güzel gidiyordu ama yine de eşim yatağında yatamıyordu çok üzülüyordum gözümü açınca odada yatamamasından. bizim odamızda nefis kaldığına inanıyorum. çünkü ilk zamanlarda kaynanam hep söylerdi ooo o odaya çok para harcandı çok pahalı alındı filan. bu ara da eşim bütün düğün masraflarını karşıladı ailesinden hiçbirşey görmedim. hocalara mı gitmedik beraber niye yatamıyor diye herşeyi beraber yaptık. eşim hatta bende çok istiyorum orda yatmayı ama yatamıyorum sabahta işe girmek zorundayım uykumu almak zorundayım kendisi bilgisayar mühendisi hep program yazar bu yüzden zihni açık olması lazım. bende ne yapayım onunla beraber koltuklarda yatıyordum.
çocuğum doğunca da kendi odası adı üstünde vardı ama kullanamıyorduk orası bir kiler gibiydi ailesinin eşyalarını kolileyip kaldırmıştım. eşyalarını alın diye defalarca söyledik almadılar toplamadılar bile ben hamileyken tek başıma yaptım herşeyi. mecbur oğlum benimle yatıyordu eşime de iyi bahane olmuştu açıkcası. neyse ben git gide ayrı yatmaya alışmıştım. artık dile bile getirmiyordum orda yatıyorsun diye. sonra bunlar eşyalarını aldılar bir yıl sonra çocuğun odasını yaptık oğlumu orda yatırmaya başladım. eşim sonra benimle yatmaya başladı tartıştığımızda yine koltuğa gider orda yatardı. tartışsakta yatakdan çıkılır mı ya. ! bir iyiyiz bir körper derken öyle zamanlar geldi gecti.

neee? kaynananız size tokat mı attı? kaynananız size şiddet uyguladı ve hala siz o kadına ikinci torunu vereceksiniz öyle mi? ben yorum yapmayacağım, allah seni kurtarsın, seni ıslah etsin, sana akıl versin inşallah rabbim

Allah dan korkar demişsiniz Kadın Allahın emanetidir nasıl size bukadar kötü davranıyor.
Erkek ayrı yatak da yatıyor eşini arzulamıyorsa ciddi şüphe oluşturur.
Yazışmalarını watsap wep den takip edin.
yok gerçekten onda kendim kadar eminim. ama biz zihniyet farkı yaşıyoruz. ve bana yaşattıklarını çok olağanüstü görüyor bir iyilik yapar bin tane konuşur. bizi her yıl 5 yıldızlı tesettürlü otellere götürür gezdirir. o yönü de var. tesettürlü oteller çok pahalıdır diğer otellere göre . benim rahatça denize girmem için düşünür ama sonra başıma kalkar her tartışma da ben ona söylerim benim için otel umrumda değil götürme ben senden önce de denize giriyordum illa ki otelde mi kalmak gerek. günü birlik gider gelirdim bekarken. karışıktı ortam ama napayım
benim maddi bir sorunum yok bunun için allah’a çok şükür ediyorum bizim aramızda 5 sene var ama anlaşamıyoruz. mesela durur durur birşey bulur iğneleyici laflar bulur. anlamıyorum o çenesine sahip çıksa yine razıyım. ama yok şeytan girmiş içine

Ayrılmayacaksanız evi değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Eşyalı bir ev bulmak zor olmasa gerek. 2.cocuk da geliyor bahanesiyle aradan çıkartabilirsiniz. Eşiniz psikologla veya psikiyatristle görüşebilir. Yeni bir hayat istediğinizi karşılıklı oturup konuşabilirsiniz. Eşiniz bunu istemiyorsa zaten yapmaniz gereken şey belli olur. Allah yardımcınız olsun.

neee? kaynananız size tokat mı attı? kaynananız size şiddet uyguladı ve hala siz o kadına ikinci torunu vereceksiniz öyle mi? ben yorum yapmayacağım, allah seni kurtarsın, seni ıslah etsin, sana akıl versin inşallah rabbim
napayım kocam beni destekliyordu onu da mı bırakıp gitseydim babasının yüzünden. 70 yaşında babası ben yaşlılara çok merhamet edenim ne geliyorsa bu iyimser düşünmemden geldi zaten.

Ayrılmayacaksanız evi değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Eşyalı bir ev bulmak zor olmasa gerek. 2.cocuk da geliyor bahanesiyle aradan çıkartabilirsiniz. Eşiniz psikologla veya psikiyatristle görüşebilir. Yeni bir hayat istediğinizi karşılıklı oturup konuşabilirsiniz. Eşiniz bunu istemiyorsa zaten yapmaniz gereken şey belli olur. Allah yardımcınız olsun.
canım oturduğumuz evi satın almıştı nişanlıyken. ve hala borcu da bitmedi beş yıl sonra bitecek. ben onu da söyledim bu evi kiraya verelim çıkalım bu evden. dedi ki borcu bitsin daha büyük ev alırım. eşimin işi de çok stresli ama bana da geçiriyor stresini. evde hep gerginlik. gençliğimi heba etmek istemiyorum onunla yaşlanmak istemiyorum ayrı yatakta yatarak yaşlanmak neyim eksik yani. yanliş anlaşılmasın ama kilolu yapımda yok güzel fiziğim var. herkes beni dışarda görse çocuğumun olduğuna bile inanmıyorlar hatta bazı analar kendi çocuklarına bile beni istiyorlar evli ve çocuklu olduğumu duyunca hemen şaşırıyorlar. bu arada diyeceksiniz ki yüzük takmıyor musun ?
ona da gelelim ben 4 yıl yüzük taktım ama eşim yüzük takmaya utanıyormuş. hiç ailesinden takan yokmuş kendisi takamıyormuş bu yüzden. eskiki yaşam tarzlarını yürütmeye bayılıyorlar. bende dedim sen takmazsan bende takmam yüzden çoğu zaman takmıyorum.

Sizin sorununuz gurbet değil o koca bozuntusu.Ne denir bilmiyorum böylesine.Boşanamam diyorsunuz , Allah yardımcınız olsun.Çocuğunuza odaklanıp eşinizden duygusal beklentinizi azaltın.Para harcamanıza bişey demiyorsa kendinize ve çocuklarınıza odaklanın.
maddi sıkıntım yok ama evde huzur da yok

Bir de nasıl sevişiyorsunuz böyle kocalarla ? Kınamıyorum lütfen yanlış anlamayın.Sadece aklım almıyor.Kadın eşini eğitebilir , buna inanıyorum.Size kötü davranıp seks için gelen adamı değiştirebilirdiniz , eğitebilirdiniz , zorla mı yaptı dicem olmıcak şimdi.Öyleyse zaten durmayın bu adamla daha fazla.
ne de olsa yıllardır aynı evde yaşadık iyi günlerimizde oldu ben eşime kızdığım tek nokta bakış açısı ve o dillerine sahip çıkamaması. iyi olduğu zaman diyorum ki inşallah düzelir huyuna suyuna gideyim diye huzur arıyorum belki olgunlaşır hatasını anlar kötüye kötü olarak değil de iyi olarak cevap verip hatasını anlasında istiyorum bakıyorum değişmiyor anlık her duygusu

Almanya'da doğdum, büyüdüm, okudum ve bu anlattığınız insanlardan çok tanıyorum. Buradaki türklerin zihniyeti sanki 1940ların taşralı zihniyeti. Ben bile anlaşamıyorum bu insanlarla, siz 6 sene çekmişsiniz, tehlike çanlarını duymayıp evlenmişsiniz, eşiniz her gece koltukta uyuduğu halde ikinci çocuğu da yapmışsınız. Ne desem bilemedim. Hangi akla hizmet?
Yok tesettürlü otellere götürürde, yok namazında niyazinda da.

Almanya'da eğlence mekanları ve clublar evli türk erkekleriyle dolu bunu bilen bilir. Evlenip bekar gibi yaşar bi çoğu. Kadınların evde çocuklarıyla ruhu bile duymaz.

Size verebileceğim tek akıl kendinize bi türk avukat bulup akıl danışmanız. Ayrıca devlet size mahkeme ücreti ödetmez geliriniz yoksa (Prozesskostenhilfe). Velayetin babaya verildiği de az görülür. Ayrıca Jugendamt'a da danışın, durumunuzu anlatın. Alman devleti genelde kadının arkasında durur.
Tabi bu dediklerimi yapar mısınız bilmem. Bana söylenip duracaksınız gibi geliyor.
Bol şanslar.

Kendi düşen ağlamaz diye bir söz var ya hani.
Böyle bir evlilikte hala sevişilip çocuk yapılıyor. Neden? Hata mı bu sizce? Değil. Bile isteye yapılmış.
Sadece o çocuğa üzülürüm şahsen, annesine değil.
dışardan ahkam kesmek çok kolaydır. düz mantıkta bakıyorsunuz öyle kolaydı yuvayı yıkmak sanki ben. bütün yolları denedim mutlu olmak adına. ben eşimden iğrenmiyorum ki hala nasıl sevişiyorsunuz diyorsunuz. bunca yıl aynı evin içinde bir çok şey paylaştık. evet 2. çocukta zaten çok zor karar vermiştim o da oğlum tek büyümesin diye zaten almanya da yalnızız. ben eşimle iyi olmak zorundaymış gibime geliyor. kendi ailemi de düşünüyorum mahvolurlar annem pek sağlıklı bir insan değil yıkılır öğrenirse elimi kolumu bağlayan diğer sebepte onlar.

Almanya'da doğdum, büyüdüm, okudum ve bu anlattığınız insanlardan çok tanıyorum. Buradaki türklerin zihniyeti sanki 1940ların taşralı zihniyeti. Ben bile anlaşamıyorum bu insanlarla, siz 6 sene çekmişsiniz, tehlike çanlarını duymayıp evlenmişsiniz, eşiniz her gece koltukta uyuduğu halde ikinci çocuğu da yapmışsınız. Ne desem bilemedim. Hangi akla hizmet?
Yok tesettürlü otellere götürürde, yok namazında niyazinda da.

Almanya'da eğlence mekanları ve clublar evli türk erkekleriyle dolu bunu bilen bilir. Evlenip bekar gibi yaşar bi çoğu. Kadınların evde çocuklarıyla ruhu bile duymaz.

Size verebileceğim tek akıl kendinize bi türk avukat bulup akıl danışmanız. Ayrıca devlet size mahkeme ücreti ödetmez geliriniz yoksa (Prozesskostenhilfe). Velayetin babaya verildiği de az görülür. Ayrıca Jugendamt'a da danışın, durumunuzu anlatın. Alman devleti genelde kadının arkasında durur.
Tabi bu dediklerimi yapar mısınız bilmem. Bana söylenip duracaksınız gibi geliyor.
Bol şanslar.
avukata danışmayı bende düşünüyorum. teşekkürler

dışardan ahkam kesmek çok kolaydır. düz mantıkta bakıyorsunuz öyle kolaydı yuvayı yıkmak sanki ben. bütün yolları denedim mutlu olmak adına. ben eşimden iğrenmiyorum ki hala nasıl sevişiyorsunuz diyorsunuz. bunca yıl aynı evin içinde bir çok şey paylaştık. evet 2. çocukta zaten çok zor karar vermiştim o da oğlum tek büyümesin diye zaten almanya da yalnızız. ben eşimle iyi olmak zorundaymış gibime geliyor. kendi ailemi de düşünüyorum mahvolurlar annem pek sağlıklı bir insan değil yıkılır öğrenirse elimi kolumu bağlayan diğer sebepte onlar.
Ben iğrenmiyor musunuz nasıl sevişiyorsunuz mu dedim? Size saygı duymayan, sizinle aynı yatağı bile paylaşmaktan kaçınan adamla sevişmekten geri kalmamışsınız dedim. 6 yıldır sorun yaşamışsınız taaa 2. haftadan itibaren. Siz kendiniz demişsiniz ikinci çocuk elimi bağladı diye. Leylekler getirmedi ya.
Yani kendi kendinize her kötülüğü yapın da bilinçsizce çocuk yapıyorsunuz sonra onları da mutsuz hayatlara sürüklüyorsunuz ya ben o noktada gerçekten sinirleniyorum.
Hata üstüne hata. 2 çocuğa bakabilecek durumunuz var mı, o da yok.
Neyse ki Avrupa'da yaşıyorsunuz. Devletten destek alırsınız, işe girersiniz sorunların bir kısmını halledersiniz umarım.

Ne alaka,çocuklar ne zamandan beri kaynana için yapılıyor?
Ben de kayınvalidemi sevmem,ama çocukları kendimiz için yaptık.
Siz çok severseniz mutlu olsun diye 15 tane mı yapacaksınız mesela,sanmam:)

Ben iğrenmiyor musunuz nasıl sevişiyorsunuz mu dedim? Size saygı duymayan, sizinle aynı yatağı bile paylaşmaktan kaçınan adamla sevişmekten geri kalmamışsınız dedim. 6 yıldır sorun yaşamışsınız taaa 2. haftadan itibaren. Siz kendiniz demişsiniz ikinci çocuk elimi bağladı diye. Leylekler getirmedi ya.
Yani kendi kendinize her kötülüğü yapın da bilinçsizce çocuk yapıyorsunuz sonra onları da mutsuz hayatlara sürüklüyorsunuz ya ben o noktada gerçekten sinirleniyorum.
Hata üstüne hata. 2 çocuğa bakabilecek durumunuz var mı, o da yok.
Neyse ki Avrupa'da yaşıyorsunuz. Devletten destek alırsınız, işe girersiniz sorunların bir kısmını halledersiniz umarım.
2. haftadan beri başlayan istemsiz gidişiydi. o da ağlamıştı bende yatmak istiyorum diye üzülüyordu. napsaydım terk mi etseydim hemen?
şimdi ki ayrı yatışıda güya ben hatalıymışım da ders verme çabasında. ben ona söyledim eğer ayrılırsam senden en büyük nedeni ayrı yatışın dedim ve hemen yastığını odama. getirdi odada yattı. ama şunu da farkediyorum arada bir gelir yatar ben uyumam ona bakarım nasıl yatamıyor diye. o uykuya daldıktan sonra titreyerek sirkeleniyor. dönüyor sağına soluna olmadı baş yastığını ayak tarafına koyuyor yatmaya çalışıyor öyle uyuma çabasını da görüyorum. ama bana kızarak odaya gitmesini de biliyorum.
üstelik oğlumu ben asla kötü ortamda büyütmemek için herşeyi göze alırım.

Allah’tan korkan adam eşine kötü davranmaz.
Küfür etmez.
Eşiniz Allah’tan korkmuyor.
Pek çokları gibi sadec öyle görünüyor.
Karısına küfür eden adamdan da koca olmaz.

Doğum gününüz de kutlu olsun bu arada.
teşekkür ederim. haklısınız ben sadece aldatma konusunda söyledim

2. haftadan beri başlayan istemsiz gidişiydi. o da ağlamıştı bende yatmak istiyorum diye üzülüyordu. napsaydım terk mi etseydim hemen?
şimdi ki ayrı yatışıda güya ben hatalıymışım da ders verme çabasında. ben ona söyledim eğer ayrılırsam senden en büyük nedeni ayrı yatışın dedim ve hemen yastığını odama. getirdi odada yattı. ama şunu da farkediyorum arada bir gelir yatar ben uyumam ona bakarım nasıl yatamıyor diye. o uykuya daldıktan sonra titreyerek sirkeleniyor. dönüyor sağına soluna olmadı baş yastığını ayak tarafına koyuyor yatmaya çalışıyor öyle uyuma çabasını da görüyorum. ama bana kızarak odaya gitmesini de biliyorum.
Onu rahatsız eden birşeyler var bence.
Psikolog filan düşündünüz mü,çünki boşanma sözünüzden çekinmiş,demek amacı bu değil,bana öyle geldi.

Ben ayrılın veya ayrılmayın diyemem. Terk etmek değil, çocuk yapmak için beklemek.
Asla kötü ortamda büyütmezsiniz ama psikolojisi zedelenmiş bir anne gerçeği var.
Bilmiyorum siz de eşinizden bahsederken merhametle bahsediyorsunuz ama sevgim saygım kalmadı diyorsunuz. Arada kalmak çok zor bir şey. Eşinizin birlikte kalma isteği varsa bu yönde çaba harcaması gerek, saf istekle olmuyor. Siz de mutlu olmayı hak ediyorsunuz. Ayrıca siz mutlu olduğunuz zaman aileniz de sizin için mutlu olur. Sizin nasıl yansıttığınıza bağlı onların üzülüp üzülmeyeceği.

Back
X