gurbetlik ve mutsuzluk

cok severek evlendik yazmissiniz,
ama bana da sevgisiz bir evlilik gibi gorundu acikcasi.
Ne bileyim sizinle evlenmesi icin ailesi tarafindan yonlendirilmis olabilir mi? Cunku akrabaymissiniz da.

Gordugum turk aileler cocuklari bir turkle evlensin diye yonlendiriyorlar, cocuk da yetistirilisi geregi veya yasi geregi bunu istedigini dusunuyor, ancak evlilikte kimya uyusmuyor boyle sorunlar cikiyor.
Esiniz sizi aldatiyor olabilir, asla aldatmaya da bilir, ama bu onemli degil aslinda, aranizda sevgi saygi yoksa aldatsa ne aldatmasa ne.

Bence madem ki egitimlisiniz de, yapacaginiz bir ise girip calismak ve kendinize ayri bir duzen kurmak olsun. Bu evlilik boyle devam eder, ikiniz de mutlu olamazsiniz gibi geliyor bana.

nereden biliyorsunuz dil ögrenme yok. Ben eşimin ailesiyle beraber 3 yıl yaşadığım zamanlar boş mu kaldım zannediyorsunuz. 2012 nin temmuzunda almanya ya geldim. hemen dil kursuna kayıt oldum. kasımda kursa başladım b1 almanca dil seviyesini kazanmak için bir yıl okul gibi hafta içi hergün gittim. sınav zamanı geldiğinde 2013 haziran ayı girdim kazandım. çok zor seviyedir. türkiye de girdiğim a1 ve a2 seviyesine benzemez. b1 seviyesine girdim almanya da sınırsız oturum almak için hemde kendi işlerimi yapabilmem için kimseye muhtaç olmadan. 2014 te ehliyete yazıldım türkiye de ki gibi 1 ayda alamıyorsunuz burda öyle kolay verilmiyor. en ama en kısa süre 6 ay sonra alıyorsunuz hemde herkes ilk seferde kazanamıyor çoğu 2. ve 3. kez sınava girip kazanırken ben ilkinde aldım. çok azimli ve çalışkanımdır. üstelik başımda ki alman mühendisiydi talimatları veren. 2 yıllık yaşadığım almanca ile kazandım bi düşünün isterseniz ben asla boş kalmadım. 2015 te de kaynanamgil evden ayrıldı ve çocuk düşünmeye karar vermiştik 2016 ta da doğdu oğlum. ve hala kendi seviyemi yükseltmek istiyordum. b2 c1 c2 seviyelerini de yapıp üniversite okumak istiyordum. ben almanya’ da yaşamamı avantaj olarakta bir yandan gördüm kendimi her şekilde geliştirdim. eşime de masterını yapması için en büyük desteği ben oldum. ve masteriını yaptı bitirdi. burda türkiye de gibi okumak olsun öyle kolay değil birşeyleri kazanmak çok zordur. burda herkes üniversiteye gidemez. okuyamazlar bitiremezler. türkiye de herkes üniversite okuyabiliyor. bunu almanya da yaşayan herkes bilir.
Üstelik babası çocuğunu seviyor oğlumda onu da seviyor iyi bir baba ama iyi bir eş değil.

Bende yurtdişinda yaşiyorum ve senin yaptiklarini 30 yil önce benim annemde yapmişti, hatta daha zorunu. Dil anlaminda değil, sadece o konusu eksik. Hem ehliyetini aldi hem çalişti.

Çok uzun anlatmişsin ama yine hiçbirşey yapmamişsin. Neticede halen sana saygisiz olan birine ikinci bir evlat veriyorsun. Paradan dolayi çocuğunu alabileceklerini düşünüyorsun. O kadar yasalardan habersizsin.

Neyse polemiğe gerek yok. Istediğini elbette yapmakta özgürsün. Keske bu istediklerinde çocuklar sürüklenmeseydi. Bu son mesajim olacak. Iyi günler.

cok severek evlendik yazmissiniz,
ama bana da sevgisiz bir evlilik gibi gorundu acikcasi.
Ne bileyim sizinle evlenmesi icin ailesi tarafindan yonlendirilmis olabilir mi? Cunku akrabaymissiniz da.

Gordugum turk aileler cocuklari bir turkle evlensin diye yonlendiriyorlar, cocuk da yetistirilisi geregi veya yasi geregi bunu istedigini dusunuyor, ancak evlilikte kimya uyusmuyor boyle sorunlar cikiyor.
Esiniz sizi aldatiyor olabilir, asla aldatmaya da bilir, ama bu onemli degil aslinda, aranizda sevgi saygi yoksa aldatsa ne aldatmasa ne.

Bence madem ki egitimlisiniz de, yapacaginiz bir ise girip calismak ve kendinize ayri bir duzen kurmak olsun. Bu evlilik boyle devam eder, ikiniz de mutlu olamazsiniz gibi geliyor bana.
bizim tanışmamız çok farklı. kısaca anlatayım. eşim ve dul abisi ve annesi türkiye’ye geldiklerinde. ananemi ziyaret etmek için ( benim ananem eşimin halası olur ) bize gelmişlerdi. eşim orda beni beğenmiş ben ona abi diyordum. sonra kaynanam dul abisi için tanıdığın kız var mı diye annemden yardım istedi. akrabanın bir kızı vardı ona ayarlamak için bir kaç kez o sebepten dolayı bize gelip gittiler derken bir gün baktım oturma odasında kimse kalmamış herkes mutfağa gitmiş mutfağa bir gittim ki ananem bana dedi ki seni murat’a verdik diye bende hayır diyip kaçıp gitmiştim ablamın evine filan. eşim tek başına beni annemden istedi. annem anlattı kafamdan sanki kaynar sular döküldü demişti hiç unutmam. almanya ya gitmeden niyetini açıklamış. yani kendisi istemiş biz annesiyle akraba değiliz zaten. babasıyla da almanya’ya gidince söylemiş. sonra beni facebook üzerinden ekledi halasını bahane ederekten bi de o zamanlar bilgisayarımız bozuktu bilgisayarla ilgilendi derken bana kendisi niyetini açıkladı ben hayır demiştim 2. kez.. sonra yine muhabbete devam etti annem ve rahmetli ananeminde çok büyük etkileri oldu öyle ama sonradan ona çok ısındım. bana her kalktığımda şiirler yazardı güzel sözler yazardı benim için programlar yazdı ne bileyim bi de o benim için ilkimdi o kadar çok sevdim ki. ama o da çok sevdi ve sevdirdi.

Bende yurtdişinda yaşiyorum ve senin yaptiklarini 30 yil önce benim annemde yapmişti, hatta daha zorunu. Dil anlaminda değil, sadece o konusu eksik. Hem ehliyetini aldi hem çalişti.

Çok uzun anlatmişsin ama yine hiçbirşey yapmamişsin. Neticede halen sana saygisiz olan birine ikinci bir evlat veriyorsun. Paradan dolayi çocuğunu alabileceklerini düşünüyorsun. O kadar yasalardan habersizsin.

Neyse polemiğe gerek yok. Istediğini elbette yapmakta özgürsün. Keske bu istediklerinde çocuklar sürüklenmeseydi. Bu son mesajim olacak. Iyi günler.
canım eskilerle şimdikiler bir mi bana sürücü demişti gittikçe daha da zorlaştırıyorlar bir 3 yıl sonra daha zorluklar getireceklerini eskiden ehliyetle şimdi ki alışlar çok farklı. ben kendimi övmek için söylememiştim öyle köz köz evin içinde koca karılar gibi yaşamadım. çalışma kısmına gelende eşim istemememişti zaten çalışmaya fırsatım yoktu bir yıl okula gittim ehliyet derken 3. yılıma girdim ve bebek isteği de oluyor haliyle. çalışmak marifet değil. ben o kadar görüyorum ki dili bilmeyenler hep temizliğe gönderiyorlar. ben üniversite okumuş gelmişim temizliğe mi gidicem allah tabi muhtaç ettirmesin ama ben çalışırsam mesleğimi devam ettirmek isterim. hiçbirşey yapamamışsın derken kusura bakmasyında eşimi ben yeniden yaratamam çok saçma yazmışsınız. sizler benden daha iyi düşünemezsiniz çocuklarımı. oğlumu gayet bir çocuğun hayalindeki hayat gibi yaşatıyorum. allaha çok şükür. sürüklenecek de bir durum ortada.

Allah korkusu var ama aynı zamanda hamile eşine hakaret, hor görme ne ararsan var. Eşinizin aile yapısını anlattınız ve böyle olmasına hala şaşırıyor musunuz? Hele kayınbabanız size tokat atmış, ağzınızı kanatmış yemin ederim böyle birşey bana yapılsa şuanda o sülale bütün ülkeye rezil olmuş olurdu. Eşinizin içine şeytan meytan girmemiş anası babası yetiştirememiş. Ayrıca Türkiye'de de öyle herkes üniversiteye girip biteremiyor, Avrupa ve Türkiye eğitim şartlarını karşılaştırırsanız üzücü tabloyu görürsünüz. Yazdıklarınıza bakarak eşinizin size gram iyilik dokunmadığın anlıyorum, tatili bile başınıza kakan adama hala iyi yönleri var diyebiliyorsunuz. Ailenizin yanına gittikten sonra iyice düşünüp taşının.
eşimin ailesiyle daha önceden yakınlığım olmadı her yıl bize gelmezlerdi. keşke aile yapısını bilseydim zaten evlenmezdim. boşuna demiyorlar sadece oğlanla değil ailesiylede evleniyor insan. ben bunu yaşayarak anladım malesef. eşim bir yıldır çok zor insan oldu. söylediklerim onun için hiç önemi yok. ama eşimi bu hale getiren hep annesi oldu onu allaha havale ediyorum. sürekli oğluna çok yapıyorsun çok ediyorsun başkası senin kadar yapmaz o el dediğini biliyorum. bu evde de nefisleri kaldığına eminim. bizi hep birbirimize düşürmek istedi. zaten diğer oğlanını da zamanında kaynanam boşaltmış çevremdekiler söyledi. ne diyim çok cahil insanlarla yaşamaktan laf anlatmaktan bıktım usandım kendi gençliğimi umuttum. neşe kaynağımı söndürmek istediler. allah görüyor biliyor. ben onlarla hesabımı öteki tarafa bıraktım çünkü böyle eşimle aram daha çok açıldı onlar yapar ben suçlu olurum. annesi sürekli oğullarına ağlar acıtasyon yapar. onlarda kıyamazlar. eskiden eşim aynı evin içinde yaşarken annesine karşı çıkardı sen hatalısın diyebiliyordu. kızardı ederdi. ama nasıl ki ayrı eve çıktılar sanki anası aklandı herşeyi yaşattığı herşeyi silmiş kafasından sürekli annemde annem. hatalı bile olsa yaşlı diyip yüzünü yıkıyor. akıllı olsa evliliğimize zarar geldiğini anlar .

Doğum günün kutlu olsun demeye geldim. Bebeğiniz doğduktan sonra karar verin şuan hormonal olarak yoğunsunuz ve karar vermeniz için uygun bi zaman değil. Eşinizi görmezden gelip hamileliğinizin tadını çıkarın.

eşimin ailesiyle daha önceden yakınlığım olmadı her yıl bize gelmezlerdi. keşke aile yapısını bilseydim zaten evlenmezdim. boşuna demiyorlar sadece oğlanla değil ailesiylede evleniyor insan. ben bunu yaşayarak anladım malesef. eşim bir yıldır çok zor insan oldu. söylediklerim onun için hiç önemi yok. ama eşimi bu hale getiren hep annesi oldu onu allaha havale ediyorum. sürekli oğluna çok yapıyorsun çok ediyorsun başkası senin kadar yapmaz o el dediğini biliyorum. bu evde de nefisleri kaldığına eminim. bizi hep birbirimize düşürmek istedi. zaten diğer oğlanını da zamanında kaynanam boşaltmış çevremdekiler söyledi. ne diyim çok cahil insanlarla yaşamaktan laf anlatmaktan bıktım usandım kendi gençliğimi umuttum. neşe kaynağımı söndürmek istediler. allah görüyor biliyor. ben onlarla hesabımı öteki tarafa bıraktım çünkü böyle eşimle aram daha çok açıldı onlar yapar ben suçlu olurum. annesi sürekli oğullarına ağlar acıtasyon yapar. onlarda kıyamazlar. eskiden eşim aynı evin içinde yaşarken annesine karşı çıkardı sen hatalısın diyebiliyordu. kızardı ederdi. ama nasıl ki ayrı eve çıktılar sanki anası aklandı herşeyi yaşattığı herşeyi silmiş kafasından sürekli annemde annem. hatalı bile olsa yaşlı diyip yüzünü yıkıyor. akıllı olsa evliliğimize zarar geldiğini anlar .
Artık 2 çocuğunuz var, bunlar yüzünden hayatınızı karartmayın. Yabancı diliniz de geliştiğine göre ailenizin yanına gelin, eşinize de göz dağı verin, "yabancı dilim var karşında güçsüz bir kadın yok ilişkimiz düzelmezse ben hayatımı kurarım gerisini sen düşün" deyip artık bu durumlara katlanmayın.

Artık 2 çocuğunuz var, bunlar yüzünden hayatınızı karartmayın. Yabancı diliniz de geliştiğine göre ailenizin yanına gelin, eşinize de göz dağı verin, "yabancı dilim var karşında güçsüz bir kadın yok ilişkimiz düzelmezse ben hayatımı kurarım gerisini sen düşün" deyip artık bu durumlara katlanmayın.
öyle yapmayı düşünüyorum. şimdi bir barışma çabasına girmiş ama artık yoruldum hiç pas veemicem ne hali varsa görsün

Back
X