gurbetlik ve mutsuzluk

neee? kaynananız size tokat mı attı? kaynananız size şiddet uyguladı ve hala siz o kadına ikinci torunu vereceksiniz öyle mi? ben yorum yapmayacağım, allah seni kurtarsın, seni ıslah etsin, sana akıl versin inşallah rabbim
Bu nasıl üslubtur ya çocuğu kaynanası için mi doğuruyor sanki ayrıca ıslah etsin ne demek çok ayıp!!

Onu rahatsız eden birşeyler var bence.
Psikolog filan düşündünüz mü,çünki boşanma sözünüzden çekinmiş,demek amacı bu değil,bana öyle geldi.
boşanmak istemiyor. zaten psikolojik. sorunu zaten var ama kendini düzeltme çabası da yok ona beraber tedavi olalımda dedim tek senin ihtiyacın var git bakıl da demedim gücenmesin diye. bana senin ihtiyacın var diyor ben onu kırmadan konuşmaya çalışıyorum o hiç düşünmez kırılcam kırılmıcam. evde ben haklı sen haksız savaşına döndü kim daha üste çıkacak böyle evlilik mi olur kendisini burnu hep havada. iş yerindende övülür işini iyi yapıyormuş diye beni hep küçümser

ee canım sende hiç bir çözümü kabul etmiyorsun ki ahh bizim kadınalrımızın en büyük sorunu cefakar olmaları.
-kaynatan tokat atmış,kaynanan iftira atmış,eşin seninle yatmıyor birlikte birde üstüne küfürler hakaretler gırla?
ee boşanmadan napacaksın? ya bu diyardan gideceksin yada bu deveyi güdeceksin o zaman katlanıcaksın.
mutsuzluğu kendin yapıyorsun.evliliğiniz düzelmeden birde 2.cocugu doguracaksın.
hadi boşanma eşinin sorunlarını çöz diyeceğimde tek taraflı olmuyor ki hayat müşterektir eşinde yanaşmıyor psikoloğa filan bence eşinin hayatında başka birisi var gibi geldi bana.

ee canım sende hiç bir çözümü kabul etmiyorsun ki ahh bizim kadınalrımızın en büyük sorunu cefakar olmaları.
-kaynatan tokat atmış,kaynanan iftira atmış,eşin seninle yatmıyor birlikte birde üstüne küfürler hakaretler gırla?
ee boşanmadan napacaksın? ya bu diyardan gideceksin yada bu deveyi güdeceksin o zaman katlanıcaksın.
mutsuzluğu kendin yapıyorsun.evliliğiniz düzelmeden birde 2.cocugu doguracaksın.
hadi boşanma eşinin sorunlarını çöz diyeceğimde tek taraflı olmuyor ki hayat müşterektir eşinde yanaşmıyor psikoloğa filan bence eşinin hayatında başka birisi var gibi geldi bana.
başka biri yok keşke olda da hiç düşünmeden ayrılsam. ama ona çok iyi ders vermem gerekiyor haftaya randevu aldım pasaportumu yenilicem. ve istanbul’a ailemin yanına gidicem bir süre orda kalıcam sağlıklı düşünücem. belki ayrılırım belli de olmaz. onun durumuna göre. babamın ona bir göz dağı verme zamanı gelmiş. takılarımı alıp evi terkedicem. anlasın niyetimin ciddi olduğunu.

Almancayı öğrendiniz mi, sosyal çevreniz var mı?
(Nedense kocandan başka kimseyle görülmüyormuşsun gibi geldi, yani markette birilerine rastlamaktan bahsetmiyorum çıkıp dışarıda gezmekten, farklı kişilerle görüşmekten bahsediyorım)

en iyisi valla boşanmadan önce göz dağı ver bir kaç kere ciddi olduğunu anlasın düzelmezse malesef başka yol yok

ne de olsa yıllardır aynı evde yaşadık iyi günlerimizde oldu ben eşime kızdığım tek nokta bakış açısı ve o dillerine sahip çıkamaması. iyi olduğu zaman diyorum ki inşallah düzelir huyuna suyuna gideyim diye huzur arıyorum belki olgunlaşır hatasını anlar kötüye kötü olarak değil de iyi olarak cevap verip hatasını anlasında istiyorum bakıyorum değişmiyor anlık her duygusu
O zaman onun teline göre oynayın ne diyim.Maddi sıkıntınız yokmuş , iyi günlerimiz de oldu diyorsunuz , iki de çocuk var biri doğmamış , boşanamıyorsunuz da bir yolunu bulun geçinmenin.Eşinizle terapiye gitseniz belki bi' nebze de olsa değişir durumlar.Bunu söylediniz mi eşinize?

O zaman onun teline göre oynayın ne diyim.Maddi sıkıntınız yokmuş , iyi günlerimiz de oldu diyorsunuz , iki de çocuk var biri doğmamış , boşanamıyorsunuz da bir yolunu bulun geçinmenin.Eşinizle terapiye gitseniz belki bi' nebze de olsa değişir durumlar.Bunu söylediniz mi eşinize?
evet söylemiştim hatta beraber gidelim aile danışmanına dedim. benim ihtiyacım yok senin var dedi bir çaba sarfetmiyor. bende bundan sonra tek taraflı sarfetmicem. inceldiği yerden kopsun artık

Almancayı öğrendiniz mi, sosyal çevreniz var mı?
(Nedense kocandan başka kimseyle görülmüyormuşsun gibi geldi, yani markette birilerine rastlamaktan bahsetmiyorum çıkıp dışarıda gezmekten, farklı kişilerle görüşmekten bahsediyorım)
sosyal çevrem var olmaz mı. 3 tane çok iyi anlaştığım arkadaşlarım var. ilk tanıştıklarımızda daha çocukları yoktu onların kocaları da eşimle arkadaşlar birbirlerimize gider geliriz allahtan onlar varlar binlerce kez şükrediyorum. annemin bir diğer dayısı da var burda 4 tane çocukları var ve hepsi aile olmuş akrabayız biz eşimle aynı zamanda eşiminde amcası olur. ama kafa dağıtmak için iyi ama bir evde yine kocamla yaşıyoruz. doğum günü mü bile kutlamadı. tek başıma kahvaltı yaptım. evin içinde konuşmadan yaşıyoruz.

Allah korkusu olan da aldatır hanımefendi. Bazısında da Allah korkusu olmaz ve aldatmaz. Bunlar birbiriyle iliskili değil. Biraz dusunun yazarken güzel kadın arkadaşlarım!! Eşiniz Allah a inaniyor diye degil; sizi sevdigi için; kirmaktan üzmektedir korktugu için aldatmaz. Allah la bı ilgisi yok bunun. Vallahi yok!

başka biri yok keşke olda da hiç düşünmeden ayrılsam. ama ona çok iyi ders vermem gerekiyor haftaya randevu aldım pasaportumu yenilicem. ve istanbul’a ailemin yanına gidicem bir süre orda kalıcam sağlıklı düşünücem. belki ayrılırım belli de olmaz. onun durumuna göre. babamın ona bir göz dağı verme zamanı gelmiş. takılarımı alıp evi terkedicem. anlasın niyetimin ciddi olduğunu.
Takıları neden alıyorsunuz çok saçma

Yarın benim doğum günüm 26 yaşıma giriyorum 6 yıllık evliyim hiç mutlu değilim. eşim sürekli salonda koltukta yatar. taa evlendikten iki hafta sonra başladı . o zamanlar ben yatamıyorum orda diyip gidiyordu bende onun peşine gidip beraber yatıyorduk. yatağımı kontrol ettim birşey mi var acaba yoktu. beni aldatmadığından çok eminim. hala da aldatmıyor allah korkusu var bir o huyu iyi. biz ailesiyle 3 yıl beraber kaldık bence onlarla sıkıntımız oldu bu da eşimle benim ilişkimi çok zedeledi. zaten boşanırsam %80 onlardan dolayı. 2 yaşında oğlum ve karnımda da 2 aylık bebeğim var. benyapcağımı bilmiyorum herşey o kadar karmakarışık ki. eşim bana küfür etmeye başladı yatağında yatmaz sürekli iğneler kendisini birşey zannetmeler beni küçük görmeler. o kadar usandım ki artık işten eve geldiğinde konuşmak bile istemiyorum tartışmaya başlıyoruz çünkü. ona karşı hiçbir duygum sevgim ve birbirimize olan saygımız kalmadı. gece gece bu msjı da yazıyorum ağlayarak bakıyorum yatağım yine boş düşünüyorum ben daha niye almanya ya gelmişim kimin için gelmişim oğlum içinde kavgalı ortamda büyümesini de istemiyorum.
ama çok korkuyorum oğlumu babaya verirler diye varlıklı diye. ben oğlumsuz yapamam. alllah korusun. benim burda tutunduğum tek kişi. ailem türkiye de ne evime gelip bir çayımı içebiliyorlar ne de ben hop atladım kafamı dağıtmak için onlara gitmeye. öyle zor ki bu gurbetlik. artık yapamıyorum bana bi fikir verin arkadaşlar napayım. boşanma kararımı ailem duysa çok üzülür çocuğumdanda ayrı kalamam. çok çaresizim. üstelik ikinciye hamile olmam elimi ayağımı bağladı.
Doğum günün kutlu olsun. Rabbim sana ve çocuklarına mutlu huzurlu ve sağlıklı bi ömür versin. Umarım yeni yaşın sana şans getirir ve eşinle aranız düzelir

Kendiniz için çocuklarınız için lütfen güçlü olun evet gurbette yaşamak çok zordur ne kadar arkadaşın çevren olsa da anneciginin babaciginin kardeslerinin yerini tutamazlar. Mutsuzlugunu belli etmemek icin telefonda kendini sıkarsın biliyorum... bu hasret son bulur insallah herşey dilediğin gibi olsun Allah yavrularını sana bağışlasın eger eşinin düzelmeye niyeti varsa bir aile terapistine ikna et yoksa da son çareniz ailenden yana olsun.. ayrıca takıları almak eşini suphelendirir canını yakabilir Allah korusun cok dikkatli ol canım lutfen ne karar verirsen ver kararının arkasında ol.. bu arada mutlu yıllar dilerim dualarim seninle..

Esin ve ailesi icin "geride kalmis mentaliteleri var" diyorsunda, kusura bakma fakat sen hic farkli degilsin. Yurtdisina gidiyorsun ve dil ögrenme yok, ise girmek yok. Bos yere 3 yil kv'de ile yasiyorsun ardindan hemen bebek yapiyorsun. "Beraber yatamamak" diye bir hastalik yokken bide bunu kabul edip üstüne 2ci yapiyorsun. Neymis oglum yanliz büyümesin.

Yahu o cocugun huzurlu bir yuva'ya ihtiyaci var. Dili bilen ve onu okul hayatinda yardimci olabilecek bir anneye ihtiyaci var. Kardese ihtiyaci yok!!!! Öyle üzülüyorum ki cocuklara. Bile isteye o cocuklar huzursuz ortama sürükleniliyor. Anne dili bilmiyor, bosanmada cocugun annede kalacagini bile bilmiyor. O kadar cok cahillik var ki. O cocuklar hayata 0-2 arkadan basliyorlar, alman arkadaslarina bakarak. Yazik.

Esin ve ailesi icin "geride kalmis mentaliteleri var" diyorsunda, kusura bakma fakat sen hic farkli degilsin. Yurtdisina gidiyorsun ve dil ögrenme yok, ise girmek yok. Bos yere 3 yil kv'de ile yasiyorsun ardindan hemen bebek yapiyorsun. "Beraber yatamamak" diye bir hastalik yokken bide bunu kabul edip üstüne 2ci yapiyorsun. Neymis oglum yanliz büyümesin.

Yahu o cocugun huzurlu bir yuva'ya ihtiyaci var. Dili bilen ve onu okul hayatinda yardimci olabilecek bir anneye ihtiyaci var. Kardese ihtiyaci yok!!!! Öyle üzülüyorum ki cocuklara. Bile isteye o cocuklar huzursuz ortama sürükleniliyor. Anne dili bilmiyor, bosanmada cocugun annede kalacagini bile bilmiyor. O kadar cok cahillik var ki. O cocuklar hayata 0-2 arkadan basliyorlar, alman arkadaslarina bakarak. Yazik.
nereden biliyorsunuz dil ögrenme yok. Ben eşimin ailesiyle beraber 3 yıl yaşadığım zamanlar boş mu kaldım zannediyorsunuz. 2012 nin temmuzunda almanya ya geldim. hemen dil kursuna kayıt oldum. kasımda kursa başladım b1 almanca dil seviyesini kazanmak için bir yıl okul gibi hafta içi hergün gittim. sınav zamanı geldiğinde 2013 haziran ayı girdim kazandım. çok zor seviyedir. türkiye de girdiğim a1 ve a2 seviyesine benzemez. b1 seviyesine girdim almanya da sınırsız oturum almak için hemde kendi işlerimi yapabilmem için kimseye muhtaç olmadan. 2014 te ehliyete yazıldım türkiye de ki gibi 1 ayda alamıyorsunuz burda öyle kolay verilmiyor. en ama en kısa süre 6 ay sonra alıyorsunuz hemde herkes ilk seferde kazanamıyor çoğu 2. ve 3. kez sınava girip kazanırken ben ilkinde aldım. çok azimli ve çalışkanımdır. üstelik başımda ki alman mühendisiydi talimatları veren. 2 yıllık yaşadığım almanca ile kazandım bi düşünün isterseniz ben asla boş kalmadım. 2015 te de kaynanamgil evden ayrıldı ve çocuk düşünmeye karar vermiştik 2016 ta da doğdu oğlum. ve hala kendi seviyemi yükseltmek istiyordum. b2 c1 c2 seviyelerini de yapıp üniversite okumak istiyordum. ben almanya’ da yaşamamı avantaj olarakta bir yandan gördüm kendimi her şekilde geliştirdim. eşime de masterını yapması için en büyük desteği ben oldum. ve masteriını yaptı bitirdi. burda türkiye de gibi okumak olsun öyle kolay değil birşeyleri kazanmak çok zordur. burda herkes üniversiteye gidemez. okuyamazlar bitiremezler. türkiye de herkes üniversite okuyabiliyor. bunu almanya da yaşayan herkes bilir.
Üstelik babası çocuğunu seviyor oğlumda onu da seviyor iyi bir baba ama iyi bir eş değil.

Kendiniz için çocuklarınız için lütfen güçlü olun evet gurbette yaşamak çok zordur ne kadar arkadaşın çevren olsa da anneciginin babaciginin kardeslerinin yerini tutamazlar. Mutsuzlugunu belli etmemek icin telefonda kendini sıkarsın biliyorum... bu hasret son bulur insallah herşey dilediğin gibi olsun Allah yavrularını sana bağışlasın eger eşinin düzelmeye niyeti varsa bir aile terapistine ikna et yoksa da son çareniz ailenden yana olsun.. ayrıca takıları almak eşini suphelendirir canını yakabilir Allah korusun cok dikkatli ol canım lutfen ne karar verirsen ver kararının arkasında ol.. bu arada mutlu yıllar dilerim dualarim seninle..
allah razı olsun inşallah eşimin olgunlaşmaya ve bu çağı bilmesi lazım. herşeyde eskiki kadınlar şöyle böyle artık sıktı

Allah korkusu var ama aynı zamanda hamile eşine hakaret, hor görme ne ararsan var. Eşinizin aile yapısını anlattınız ve böyle olmasına hala şaşırıyor musunuz? Hele kayınbabanız size tokat atmış, ağzınızı kanatmış yemin ederim böyle birşey bana yapılsa şuanda o sülale bütün ülkeye rezil olmuş olurdu. Eşinizin içine şeytan meytan girmemiş anası babası yetiştirememiş. Ayrıca Türkiye'de de öyle herkes üniversiteye girip biteremiyor, Avrupa ve Türkiye eğitim şartlarını karşılaştırırsanız üzücü tabloyu görürsünüz. Yazdıklarınıza bakarak eşinizin size gram iyilik dokunmadığın anlıyorum, tatili bile başınıza kakan adama hala iyi yönleri var diyebiliyorsunuz. Ailenizin yanına gittikten sonra iyice düşünüp taşının.

Hem konuyu hem cevapları okudum .. 20 dk dır yazsam mı yazmasam mı?
arkadaşım aldatmanın Allah korkusu ile alakası yoktur. Allah korkusu olan o erkeklerden kadınların neler çektiğini yaşayan bilir. Adam 5 vakit namaz kılar , alnı secdeden kalkmaz , evliyim 2 tane oğlum var .Peşimden ayrılmaz. Ben şöyle içmem , böyle rahat ettiririm seni .Bak hatırladıkça cinler tepeme çıktı . Neyse bu Allah korkusunu bahane sayma diye yazdım . Öyle bir aldatır ki . bir de o dini bütünlükle eşek yükü mehir ve nikah teklif eder şaşar kalırsın .
Eşinin ki sadece bahane . İstemiyor yanında yatmak . Bu kadar ...
Ama buna değil kayınpederin tokadına takıldım ben .
Gebertirim o adamı o kadar söyleyeyim sana . Çocuk konusu ise Allah sağlıkla almayı nasip etsin kucağına .Ama çok büyük hata ...

Back
X