Gurbette olanlar, aileniz yanınıza kalmaya geldiğinde, eşinizin tavrı nasıl?

Gıcık olmakda haklısın canım, çünkü bende gıcık oluyorum çoğu zaman yaşadığımız evin sadece ona ait olduğunu düşünüyorum, yani bu hissi verdiriyor bana. Çoğu zaman kendimi buraya ait hissetmiyorum. Onun böyle bencil davranışları yüzünden.

sankı kendı hayatımı gorur gıbı oldum ustelık benım basımda huysuz bır koca ve kaynana var ha bırde kaynım:2:annemler her geldıgınde sorun yasarız bunlar surat asar annemler geldıklerıne gelmedıklerıne pısman olurlar anlıcan..genelde bellı etmemeye calısıyorum esımle onlar varken daha bır yakın samımı davranıyorum kı oda bana oyle yapsın huzurlu olsun ortam dıye ama ben oyle yaptıkca yuz buluyo bhele kı cocugum oldktan sonra...yanı eger karakterı oyle ıse degıstırmen mumkun degıl...baslarda kucuk bır sourn gelse de artık agır geldıgını farketttım bosanmayı dusundugum zamnalar oldu...zaten aılen onun o hallerıne gordukce gelme ısteyı azalacaktır ve gıttıkce daha az kalmaya baslıcaklardır emınım..Allah hepımızın yardımcısı olsun

Çok fazla taviz veriyorsunuz gibi geldi bana.
Eşiniz birkaç gğn böyle surat asarsa gidip yanına tatlı bir şekilde bu yaptığının sizi kırdığını söyleyip çıkın ve bundan sonra hiç aldırmayın nasıl davranıyorsa davransın.
Ailenizde biraz anlayışlı olsun ve size destek olsunlar,görmemezlikten gelsinler.
............

Ayrıca görümcenize LÜTFEN BİR DAHA birşey anlatmayın.
Bu konularda onunla dertleşmeyin.
Evinizin tek bir noktasını bile onunla paylaşmayın.
Sonra çok pişman olursunuz.
Buda bir tavizdir çünkü. Zamanla hayatınızda söz hakkına sahip olurlar.
Verdiği cevapla zaten çokta mantıklı olmayan, size destek olmayacak biri olduğu belli.

Seninde hayatın zormuş be canım, Allah yardımcın olsun. Muhtemelen imkanınız olmadığından kayınvalidenlerle oturuyorsunuz dur, inşallah en kısa zamanda kendinize ait bit yuvanız zor. Eşiniz ailesinden destek alarak bu tavırlarını daha çok abarttığını düşünüyorum. Değiştiremeyiz, değişmezlerde ama saygı duysalar yeter.
Kardeşim ilk kez gelecek, muhtemelen seninde söylediğin gibi, bana gelme sayıları zamanla çok azalacaktır. Daha yeni yeni eşimin huylarını öğreniyorlar, zamanla kendileri istemeyecekler, bende öyle düşünüyorum.

Ben arada kırgınlık olmasın, güzelce konuşayım istedim ama bunun imkansız olduğunu gördüm. Eşim anca kendi rahatını düşünür. Benim yapacağım tek şey, onlar geldiğinde görmezlikten gelmek, bunuda aileme belli etmemek. Varsın surat assın

Görümce konusunda haklısın canım, aslında çok nadirdir anlattığım, kendiside hiç karışmaz bize aslında ama yine de anlatmamak lazım. Ben hani annemler gelecek, abine daha söylemedim felan demiştim, oda annemin çok kaldığını ima etti, ben öyle anladım yani.Artık daha dikkatli olacağım. Teşekkürler

Kesinlikle taviz vermeyeceğim, daha evliliğimizin ilk yılında böyle ise, ileriki yıllarda kimseleri almaz eve. Sağol canım desteğine

canım emin ol senin yaşadıklarının daha çogunu yaşadım eşim aynen senin eşin gibi ailemi hiç istemedi geldiklerinde surat astı evlerine gitmedi ben sabrettim düzelir dedim ama emin ol 10 yıllık evliyim hiçbirşey değişmiyor hatta dahada ilerliyor oyüzde taviz verme taviz tavizi doğuruyor benim psikolojim bozuldu ama ben de artık taviz vermiyorum kısasa kısas diyorum sen nasıl davranırsan benim aileme ben senin ailene aynı davranıcağım dedim ailesi ile iletişimimi kestim bunu çoktan hakketmişti ama ben biraz geç kaldım sen geç kalma taviz verme

Haklısın canım, taviz vermeyeceğim. Allah yardımcın olsun, senin işinde zormuş be canım. Niye böyle yabani oluyorlarsa, biz onların ailesine sesimiz çıkmıyor ama. Sen baya sıkıntı çekmişsin, inşallah bundan sonra çekmezsin. Teşekkürler değerli yorumun için

Son düzenleme:
3 aylık evlilikte de 16-17 gün yani bence dert etmeyin zaten anneniz istediği kadar kalmış... kaldı ki eşiniz sonuçta erkek ne yapmasını bekliyorsunuz ayrıca kendiniz diyorsunuz hoşlanmıyor misafirden diye takılmayın bence eşinize canınızı boşa sıkıyorsunuz eşiniz size ayrıca gitsin biran önce dememiş anladığım kadarıyla boşuna sıkılmayın ama kimin ailesi olursa olsun mecbur kalınmadıkça uzun süre kalmamasından yanayım 1 bilemedin 2 hafta fazlası bence fazla rahatlık
ayrıca eşinizle ilgili dertlenmeyi bence görümcenize daha doğrusu ailesine yapmanız yanlış gün gelir size döner bu söyledikleriniz
mesela yarın birgün birisi gelir kalmaya canınızı fazla sıkar istemezsiniz derler yani kocan istemediği ve kendinde bildiğin halde aileni getiriyorsun ya buda kalacak sizde derler kalırsınız öyle eşinizle ilgili dertlenmeleri hatta ailenizle ilgili dertlenmeleri eşinizin ailesine bildirmeyyin

cnmm ben ailesinin 7/24 sizde olduğunu okumamıştım.....
sıkma canını ayrıca konuş bak ailen 7/24 bizde ben rahatsızlık ötesi duygular hissettiğim halde birşey demiyorum hizmetlerini ediyorum güleryüz gösteriyorum çok değil senden sadece akşamları geldiğinde güleryüz artı biryerlere çıkartıp gezdirmeni istiyorum.... ben senin ailene senin için katlanıyorsam ses etsemde etmesemde birşey yapmıyorsan benim aileme de senin hürmet göstermeni istiyorum deyin

Çok teşekkür ederim canım, desteğine açıkcası, annemlerin geleceğini söylediğimden bugüne birdaha bu konuyu açmadım. Kendisi geçen hafta baya surat yapmıştı. Konusu açılırsa, yada tekrarlayan suratlar yapılırsa, güzelce söylediğin gibi konuşacağım. Şuan için konuyu uzatmak istemedim, .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…