kız annesi de olsa, damat annesi de olsa evli bir çitfin evinde 1 haftadan fazla kalınmasını bende istemem açıkçası
yurtdışında yaşıyor olsanız, yada doğum vs. gibi ekstra durumlar olsa anlarım ama normal şartlarda henüz yeni evli bir çiftin evinde 15 gün kalmak gerçekten uzun bir süre
eşine annenin ve ablanın geleceklerini, 1 hafta kalacaklarını , onları çok özlediğini söylemen yeterli bence
ayrıca surat asmasından yada ailenin gelmelerini isteyip istememesinden bahsetmene gerek yok bence
zaten eviniz müsaitmiş, her akşam olmasada eşinizin ayrı bir odada oturmasıdan annenizin rahatsız olmaması gerektiğini düşünüyorum
erkek sonuçta, bayanlarla bi yere kadar rahat edebilirler
herif oturup dedikodu yapsin kaynanasiyla demiyor kimse zaten, ama biraz daha normal davranabilir. kendi ailesine nasil davranilmasini istiyorsa aynen o sekilde...bu herif yabaniliginden yapiyor bunlari, yoksa konusmaya birsey bulamadigindan degil. kaldiki her aksam saatlerce oturup sohbet etsin diyen yok dedigim gibi. hem neticede damatta olsa o kadinin bir oglu sayiliyor Allah katinda
Tamam,eşiniz misafir sevmeyebilir ama,ailenizi de misafir olarak görmemeli.Onlar senin ailen sonuçta,uzun süre yada kısa süre sende kalmak isteyecekler.Eşine sorar mısın?Senin ailen uzakta olsaydı,bize kalmaya geldiklerinde hep asık suratlı olsam rahatsız olmazmıydın diye.
bence gelen misafir çok uzun kalmamalı . evin durumuda önemli misafir ağırlamak için . geniş bir ev değilse ev sahibi olarak sıkıntı yaşanabilir.
Çok haklısın tatlım, hani insanın kendi annesi gibi olmaz ama ben azcıkda olsa, bugün ne yaptınız? ne var ne çok gibi muhabbet açmasını istemiştim.
Hemen hemen hergün akşam işten gelince, kayınvalidem bize gelir, 11 kadar otururlar. Sohbetleri boldur. Ben öyle olsun demiyorum ki, olamazlarda zaten. ne konuşsunlar o kadar. Fakat bir selamı, azda olsa güler yüzünü esirgemesin istedim.
bak hiç misafir sevmiyor değilmiş, kendi annesinin misafirliğinden hiç şikayetçi değil,
ama annesini misafir olarak görmüyorsa kusura bakmasın senin annen de misafir değil,
saygı göstermek zorunda, 15 gün de hiç uzun zaman değil,
sonuçta onun annesi hergün sizin misafiriniz.
gelmeyin demeyi aklından çıkar..olurmu öyle şey...onlar senin ailen..ne demek bu yaa...eşin haz etmiyor olabilir ama sen onun ailesini yedi yirmidört çekebilyorsan oda binde bir senin aileni çekebilir...
benim annem evime gelecek ve eşim işten gelince gidip yatacak....olur şey değil çok şaşırdım vallahi...
yorgun olabilir canı sıkkın olabilir ama o insanlar senin evine gelmişler çok büyük bi ayıptır bence bu...
bende gurbetteyim memleketimden 7 saatlik uzakta yaşıyorum ve bayramda ailem geldiler 10 gün kaldılar...eşim el pençe divan oldu...allah razı olsun eşimden bi kez bile surat asmadı, yorgun bile olsa oturdu yanlarında, hep güldü yüzü...
tabi bunlar karşılıklı davranışlar...eşimin ailesi geldiğinde bende onlara aynı hürmeti gösteriyorum hizmetlerini yapıyorum, hiç surat asmıyorum, canım sıkkın bile olsa rahatsız veya hasta bile olsam yüzümden gülümseme eksilmez onlar varken...gayette memnun ayrılırlar giderken helallik isterler...
bi insan rol icabı bari özen gösterebilir.... eşin çok ayıp etmiş...bence annenizi çağırın rahatça...eşine de güzelce izah et...bak aşkım ben senin ailene hep saygılı güleryüzlyüm elimden geldiğince böyleyim sürekli bi arada olmamıza rağmen, senden ricam beş on idare et..onlar benim ailem...elbette gelicekler...gibi şeyler söyle canım... bütün bunlara rağmen eşin devam ederse bu tavrına, hiç arada kalma sıkılma ailen de varsın anlasın... sen annene izahını yap...anne genelde huyu böyle sen üzerine alınma falan gibisinden...
bence eşin çok yanlış yapıyor o zaman onun ailesi geldiğinde sen surat as hoş olurmuydu hiç, kendini senin yerine koymasını söyle
misafir yüzünden eşinle tartışmana ne gerek varki.yine yazıyorum 15-20günler çok uzun süreler.herkes sıkılabilir.ayrıca aradaki mesafeed 5saatcikmiş.ayrıca bütün gün ayrı evlerde olmanıza rağmen eşinizin ailesiyle birlikte olmanızı hiç anlayamadım özellikle pazar günleriii biz sadece biribirimize zaman ayırırız misafir bile kabul etmeyiz bunu ailelerde bilir:)sizinde böyle bişeye ihtiyacınız var bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?