Gurbette olanlar, aileniz yanınıza kalmaya geldiğinde, eşinizin tavrı nasıl?

O zaman annem geldiğinde, pazarlık yapamadım ki, yapamamda. Ne kadar kalacaksın diye. Yalnız yaşıyor, şöyle düşünmüştü, eve gitsem bekleyenim yok ki, gelmişken biraz kalayım demişti. Bende kalma diyemem ki. Fakat kendisi tahmininden az kaldı, son 5 günde eşimin rahatsızlığı yüzünden bekledi. Bende istemedim o dönemde gitmesini. Burada tam paylaşamasamda bir kaç gün hastenedeydik , zor günler geçiriyordum

Çok haklısın tatlım, hani insanın kendi annesi gibi olmaz ama ben azcıkda olsa, bugün ne yaptınız? ne var ne çok gibi muhabbet açmasını istemiştim.
Hemen hemen hergün akşam işten gelince, kayınvalidem bize gelir, 11 kadar otururlar. Sohbetleri boldur. Ben öyle olsun demiyorum ki, olamazlarda zaten. ne konuşsunlar o kadar. Fakat bir selamı, azda olsa güler yüzünü esirgemesin istedim.

Tamam,eşiniz misafir sevmeyebilir ama,ailenizi de misafir olarak görmemeli.Onlar senin ailen sonuçta,uzun süre yada kısa süre sende kalmak isteyecekler.Eşine sorar mısın?Senin ailen uzakta olsaydı,bize kalmaya geldiklerinde hep asık suratlı olsam rahatsız olmazmıydın diye.

bence gelen misafir çok uzun kalmamalı . evin durumuda önemli misafir ağırlamak için . geniş bir ev değilse ev sahibi olarak sıkıntı yaşanabilir.

Sorcam bu soruyu, o zaman sesimi çıkarmadım ama şimdi çıkaracağım. Sağol canım

bence gelen misafir çok uzun kalmamalı . evin durumuda önemli misafir ağırlamak için . geniş bir ev değilse ev sahibi olarak sıkıntı yaşanabilir.

Evimiz müsait, küçük değil. Fakat o zaman anneme az kal, fazla kalma diyemedim ki, diyemem de. Gerçi annem o zamandan sonra antremanlı, kal desemde kalmaz, telefonda bana damat hep öyle asık suratlımı diyor bende o hep öyle anne, sen üstüne alınma dedim, ne diyebiliirmki? insan hazetmiyor, gelmeyinmi diyeyim:26: yada hiç çağırmayımmı ailemi

Eğer eşiniz,annenler geldiğinde yine aynı şeyi yaparsa,sende kayınvalidenler geldiğinde onbire kadar oturuyor demişsiniz ya,suratını as,onlar gitmeden başka odaya geç.Sonrada eşine hoşuna gitti mi?Benimde hiç hoşuma gitmemişti dersen belki anlar hatasını.

misafir eğer yurt dışından gelmiyorsa yada doğum hastalık gibi özel bir durum yoksa bence 1 haftadan fazla kimsenin evinde kalınmamalıerkeklerde eşinin ailesini herhangi bir misafir gibi görmemeli surat yapmamalı diye düşünüyorum.
bir ara benim görümcem senede 2-3 defa gelip 10-15 gün yanımda kalırdı.görümcemi sevdiğim halde bunaldığım oluyordu bence herşey tadın bırakılmalıannem geldiğinde 3-4 günden fazla kalmaz.erkek kardeşim ailesiyle senede 1 defa gelir 4-5 gün kalırlar eşim de erkek kardeşimin gelmesini pek istemez çocukları biraz haylazlar ama yine de surat yapmaz ayrıca evim çok küçük olduğu için uzun süreli yatılı misafir yada kalabalık misafir ağırlamak bana da zor oluyor
sözün kısası eşin ailenin gelmesine alışmalı ama sen de uzun süre kalmaları için ısrarcı olma eşini de düşün dediğim gibi herşey tadında güzel

evlendikten 3 ay sonra 15-20günlüğüne annenin gelmesi bence eşinizin gözünü korkutmuş olmalı.yani benim kayınvaldem evlendikten 3 ay sonra o kadar uzun bi süreliğine gelse ben misafir seve biri olarak ben bile rahatsız olurum .bence eşiniiz hiç suçlamayın. eşinize danışarak onunda uygun olduğu ve istediği zamanlarda misafir kabul etmelisiniz. tabi daha makul sürelerde..

bak hiç misafir sevmiyor değilmiş, kendi annesinin misafirliğinden hiç şikayetçi değil,
ama annesini misafir olarak görmüyorsa kusura bakmasın senin annen de misafir değil,
saygı göstermek zorunda, 15 gün de hiç uzun zaman değil,
sonuçta onun annesi hergün sizin misafiriniz.

Bende gurbette yaşıyorum. Mesafe çok olduğu için çok az görebiliyorum ailemi... Eşimin ailesi daha yakın...İki aileden de uzağız kısaca...

Eşim benden daha çok gelmelerini kalmalarını ister.Annemde çok güzel yemekler yapar sohbeti çok tatlıdır birde damadına bayılır beni bile görmez gözleri sohbet koyudur aralarında...

Fakat ben eşimin ailesiyle öyle değilimdir. Mesafeli dururlar onlarda zaten... Yalnız kayınvalidem 1 haftadan fazla kalmaz.Bu konuda çok anlayışlı olduğunu düşünüyorum.

Şu sıralar okulum var diye yatılı misafir istemiyorum aslında, zor oluyor. Eşim gelsinler diye ısrar edip duruyor sanırım çok seviyor misafiri. :106:

gelmeyin demeyi aklından çıkar..olurmu öyle şey...onlar senin ailen..ne demek bu yaa...eşin haz etmiyor olabilir ama sen onun ailesini yedi yirmidört çekebilyorsan oda binde bir senin aileni çekebilir...
benim annem evime gelecek ve eşim işten gelince gidip yatacak....olur şey değil çok şaşırdım vallahi...
yorgun olabilir canı sıkkın olabilir ama o insanlar senin evine gelmişler çok büyük bi ayıptır bence bu...
bende gurbetteyim memleketimden 7 saatlik uzakta yaşıyorum ve bayramda ailem geldiler 10 gün kaldılar...eşim el pençe divan oldu...allah razı olsun eşimden bi kez bile surat asmadı, yorgun bile olsa oturdu yanlarında, hep güldü yüzü...
tabi bunlar karşılıklı davranışlar...eşimin ailesi geldiğinde bende onlara aynı hürmeti gösteriyorum hizmetlerini yapıyorum, hiç surat asmıyorum, canım sıkkın bile olsa rahatsız veya hasta bile olsam yüzümden gülümseme eksilmez onlar varken...gayette memnun ayrılırlar giderken helallik isterler...
bi insan rol icabı bari özen gösterebilir.... eşin çok ayıp etmiş...bence annenizi çağırın rahatça...eşine de güzelce izah et...bak aşkım ben senin ailene hep saygılı güleryüzlyüm elimden geldiğince böyleyim sürekli bi arada olmamıza rağmen, senden ricam beş on idare et..onlar benim ailem...elbette gelicekler...gibi şeyler söyle canım... bütün bunlara rağmen eşin devam ederse bu tavrına, hiç arada kalma sıkılma ailen de varsın anlasın... sen annene izahını yap...anne genelde huyu böyle sen üzerine alınma falan gibisinden...

Akşam söyledim, aynen şöyle bir konuşma geçti aramızda. Annemle kardeşim gelecekler, 1 hafta kalıp gidecekler dedim. Ne olur geçen seferdeki gibi, surat yapma, br güler yüzü esirgeme dedim. ''ben o zaman çok yorgundum ve sonrasında da hastalandım dedi '' sonrasında da yine çok yorgunum, ambulansı çağır, kötüyüm dedi. Bekledim gerçekten kötümü, yooo ( hastalığını, böyle durumlarda çok güzel kullanıyor) Sonrasında ben uzan dedim, uzandı. Aradan 10 dk bile geçmedi, hadi markete gidelim dedi. Çok yorgunum, ölüyorum diyorsun ne marketi. Olsun hep evdemi duracağız dedi. Marketten sonrasında da benimle tek kelime etmedi. Bende erken yattım. Gece boyu yaptığı tek şey, offf çekmekti.
Hiç kusura bakmasın, oflasada, poflasada ailem gelecek, dünya onun etrafında dönmez hep

İnan aynı binada olmamıza rağmen, onun ailesi bize her geldiğinde hoşgeldin derim. Giderken kapıya kadar uğurlarım. Kayınvalidemin ev işlerinide yaparım, elimden geldiğinde. Oda bana karşı saygılı ve sevgilidir. Hemen hemen her gün yatana kadar bizdedirler. Pazarlarıda dahil. Hiç sesimi çıkarmam, surat asmam. Oğludur, canıdır derim. Ama o hiç düşünceli değil canım. Akşamki olayı aktarayım ;

Akşam söyledim, aynen şöyle bir konuşma geçti aramızda. Annemle kardeşim gelecekler, 1 hafta kalıp gidecekler dedim. Ne olur geçen seferdeki gibi, surat yapma, br güler yüzü esirgeme dedim. ''ben o zaman çok yorgundum ve sonrasında da hastalandım dedi '' sonrasında da yine çok yorgunum, ambulansı çağır, kötüyüm dedi. Bekledim gerçekten kötümü, yooo ( hastalığını, böyle durumlarda çok güzel kullanıyor) Sonrasında ben uzan dedim, uzandı. Aradan 10 dk bile geçmedi, hadi markete gidelim dedi. Çok yorgunum, ölüyorum diyorsun ne marketi. Olsun hep evdemi duracağız dedi. Marketten sonrasında da benimle tek kelime etmedi. Bende erken yattım. Gece boyu yaptığı tek şey, offf çekmekti. Hiç konuşmadık, sabah bile
Hiç kusura bakmasın, oflasada, poflasada ailem gelecek, dünya onun etrafında dönmez hep

bence 16-17 gün uzun... hem ankara-bursa arası aman aman bir mesafe değil. Geldiğinde 20güne yakın kalacağına, daha sık gelip daha az kalsa eşin için daha iyi olur diye düşünüyorum, naçizane. şimdi eşin çalışıyordur, akşam evine gelicek, ayakalrını uzatıcak, belki sadece bir şortla boxerla oturacak, yeni evli sayılırsınız,oynaşıcak belki karısıyla...ne biliyim yani, eşini bilemem ama bunlar geldi aklıma. her ne kadar senin annen de olsa, eşin rahat davranamaz. üstelik zaten misafirden hoşlanmayan biriymiş, bu durumdan rahatsız olabilir. Ama tabii, arada ailenden birinin gelmesine birkaç gün kalmasına laf etmesi, ya da onların yanında surat asması hiç doğru değil benim de k.validemler 3-4 saatlik mesafedeler. Ben de çalıştığım için, bize 2-3 günlüğüne gelirler sadece. h.sonu kalırlar, 1-2 ayda 1, yani 2 ayı pek geçirmeden ya biz gideriz ya onlar gelirler. Böylece kimse için yorucu olmaz bu durum. Ayrıca eşinle herşeyi konuşmanı öneririm, yani anne karşı olan tavrına kırıdıysan bunu ona tatlı bir dille anlat. bazen erkekler bizim gibi ince düşünemiyorlar, o belki yaptığı hatanın farkında değildir. ama dediğim gibi, 2-3 hafta yatılı misafir zor iş, daha sık gelip gidin ama 5günü 1 haftayı geçirmeyin. ank-bursa arası 5-5.5 saat falan nasılsa

bence eşin çok yanlış yapıyor o zaman onun ailesi geldiğinde sen surat as hoş olurmuydu hiç, kendini senin yerine koymasını söyle

bence eşin çok yanlış yapıyor o zaman onun ailesi geldiğinde sen surat as hoş olurmuydu hiç, kendini senin yerine koymasını söyle

Anlayışsız insanla zor be canım, empati yapsa, zaten böyle davranmaz. Dün gece oflamasından başka bir şey duymadım. Çok sıkıntılı, stresli bir insan. haliyle onun yanında bende gergin oluyorum. Bugünde hiç bir şey olmamış gibi aradı, bende fazla yüz vermedim

misafir yüzünden eşinle tartışmana ne gerek varki.yine yazıyorum 15-20günler çok uzun süreler.herkes sıkılabilir.ayrıca aradaki mesafeed 5saatcikmiş.ayrıca bütün gün ayrı evlerde olmanıza rağmen eşinizin ailesiyle birlikte olmanızı hiç anlayamadım özellikle pazar günleriii biz sadece biribirimize zaman ayırırız misafir bile kabul etmeyiz bunu ailelerde bilir:)sizinde böyle bişeye ihtiyacınız var bence.

Kavga etmedim ki, kendisi sebepsiz yere surat yapıyor, konuşmuyor. Benim söylediğim cümle çok az, bu konuyla ilgili. Kayınvalidemlere gelince, eşim çağırıyor, sıkılıyor çünkü. Pazarları yataktan kalkar kalkmaz annesini çağırır, pek düşkündür annesine. Çoğu pazar canım bir yerlere gitmek ister, ama eşim evde oturmayı daha çok sever. Bu arada misafirim 1 hafta kalacak canım. O zaman annem öyle kalmıştı sadece

eşiniz hiç kusura bakmasın tripte yapsanız yerden göğe kadar haklısınız, oh ne ala kendi ailesi 7/24 sizdeyken yüzü asılmıyor, sizin aileniz gelince morali bozuluyor paşamın, yaşadığınız evin sadece ona ait olmadığını, sizin de bir aileniz olduğunu hatırlaması lazım, ayrıca inan ki ben olsam sormam bile, kusura bakma da çok gıcık oldum eşine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…