Gurbette olmak...

WWEE

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2017
598
282
103
31
Merhaba arkadaşlar ailelerimizden uzakta bir şehirde görev yapmaktayız. Burada tabiri caizse kimsemiz yok. Ailemin yanından geleli 1 ay oldu aslında ama bayram diye sanırım hiç iyi hissetmiyorum kendimi şu an. Kalbime sanki bir şey oturmuş göz yaşlarıma hakim olamıyorum. Gurbette olmak çok zormuş gerçekten. Kimsemiz de yok Bugün hep bekledim ki çocuklar gelip kapıyı çalsın da şeker vereyim diye. Allah gurbette olan herkesin yardımcısı olsun.

Amin evet ailesiz çok zor ..
Ama sürekli arayıp konuşun illaki geçiyor bu günler ailemizin kıymetini daha iyi anlıyoruz
Sürekli konuşun görüntülü arayın özlem dindirmede birebir ..

Gurbet çok ama çok zor
Ben de başka şehire gelin geldim
Eşimin ailesi tüm burda ama ha var ha yok hesabı
Ve ben bugün o kadar sıkıldım ki boş boş evde

Bele hasta olunca ya da aileniz hep birlikte iken siz tekken evinizde o zaman daha da acı oluyor
Ama alışıyor insan zamanla

Gurbet zor evet. Ne kadar bile isteye seve seve gelinse de zor.
Ben yurtdisindayim bi de. Bayramlar daha da bi zor.
Allah yardimcimiz olsun. En azindan hayattalar Allahim saglikli omurler versin sevdiklerimize.

Allah yardımcınız olsun, bulunduğunuz ülkeyi bilmiyorum ama Türk bir dernek, diyanet camii vb. gibi yerin kadın grupları oluyor. Mesela ben Almanya’da yeni bir ile taşındığımda bir koro buldum internetten ve geniş bir çevrem oldu. Daha yeni gelmişsiniz zamanla arkadaşlarınız olur.

Çok zor çok
Yaklaşık iki buçuk aydır evdeyim şimdi okullar açılıyor gideceğim mecbur.icim çok buruk

Koca şehirde yapayalnız olmak çok zor.disaridan oh ne guzel işin var şükret diyorlar ama yaşamayan bilmez

Bir de hiç sevmediğin insanlarla olunca zorluk iki katına çıkıyor.

Bide bunun baska ulkede yasamasi var, kat be kat daha zor.
9 senedir yurtdisindayim, Turk cok az burda.
Izinden dondukten sonra cantaya attigim eti cini yerken bile gozyaslarina boguldugum cok oldu.
Farkli sehirde olsaniz da sonucta etrafinizda dilini konustugunuz kendi kulturunuzden insanlar var.
Zamanla arkadaslik dostluk kurarsiniz.

Evet gurbet çok zor bu ülkeye geldiğim ilk yılları düşündükçe içim buruluyo ailenin özlemi çevreniz sosyal hayatınız herşey değişiyo Allahtan annemlerin yeşil pasaportu var gelip gittiler benim gidemediğim dönemlerde onları uğurlamak onların sizi uğurlaması gözyaşlarıyla valiz toplayıp boşaltmakla geçti yıllar zamanla herşeye alışıyor insan elbette ama gerçekten zor yani

Bayram ailenizle gidemediniz ama görüntülü arama yapın bol bol.
Gurbet ama sevdikleriniz sağ şükür. Allah hayırlı ömürler versin. Herkes doğduğu yerde olamıyor ki insan yaprak misali.

Video arama yapın ve güçlü olun. Sağlık olsun insan insana kavuşur elbet.

Gurbet çok zor evet . Ama geçen Bayram eşim yanımda yoktu ailemin yanınaydım bu seferde evimizden eşimden ayrıyım diye üzülmüştüm. Evindesin eşin yanında ailen iyi üzülecek birşey yok sağlık olsun boşver ağlama

bence hiç hüzne kendinizi kaptırmayın.
İletişim ve ulaşım çağındayız. Bol bol arayın görüntülü görüşün. Özleyince gidin, evinizde onlar için oda oluşturun, onlar da özleyince gelsinler.

Benim bir arkadaşım Amerikada, senede benden fazla ailesi ile görüşüyordur sanıyorum ki. Gelip bir ay TR de kalır yazın, kışın da ailesi gider uzun uzun kalırlar. Valla imreniyorum.

Yani çözümü var, siz yeter ki içinizi karartmayın.

Kuzum niye uzuluyorsun siz gorevdesiniz Allah baska ayrilik vermesin herkes sag saglikliysa varsin uzakta olsunlar hem cocuk bekleme bir cocuk buldugunda tuttugun gibi seker cikolata ne varsa ver sende sevin onlarda sevinsin bu bayramda boyle gecsin farkli bir ani olarak kalir pozitif dusun hem bak bayram olmasi icinde insanin tatli bir secinc uyandiriyor bunun uzerine yogunlas mesela benim babam vefat etti yanimda değil ama biz yaşıyoruz,bayramin kendisi guzeldir bunu dusun,uzulme

Ben gurbetteyim aşırı mutluyum bayramda gitmedik diye
Bayram benim için bişey ifade etmediği gibi kalabalık, dedikoducu akrabalar, kimseyi memnun edememek gibi sıkıntıları yaşamadığımız için eşimle rahat rahat oturuyoruz şu an.
Eksiklik gibi görme, huzurun varsa sana her gün bayram

Amiiin

Bana en zoru eşimle aynı anda hasta olduğumuz zamanlar geliyor
Bi çorba yapan olsa diye geçiriyorum içimden
Ama memlekette olsam ne olacak annem vefat etti, kim bakacak ki başka..
Çorbayı yine ben eşime eşim bana yapıyor birbirimize sarılıp iyileşiyoruz napalım.
Sağlık olsun da gerisi halledilir

Geçen bayram ben de bu durumdayım ama ne bilim insan üzülüyor

Teşekkür ederim mesajınız için. İyi hissettirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…