Gurbette olup çalışan anneler okul sorununu nasıl çözdünüz özellikle öğle arasını

Bu arada izmirde çoğu okulda öğle arasında velilerin okula girmesi yasaklandı. Tüm okullara uygulamayı düşünüyorlar zamanla. Yani çocuklar öğle arasında başlarının çaresine bakabilir aslında. Aşırı korumacı veliler yüzünden belli sosyal becerilere ulaşmaları gecikiyor.

Şehir merkezi olunca insan korkuyor yalnız bırakamam
Anladım okulun güvenliğine dair endişeleriniz var sanırım. Bir de bizim zamanımızda velilerin okula girmesi yasaktı. Öğrenciler kendi yemeklerini kendileri yerdi. Bu kurallar esnetildiyse çocuğunuz yemeklerde kendisini yalnız hisseder. Keşke bu kadar esnek olmasaymış.

Ben özel okul diyorum çünkü okulun bir çocuğun her açıdan gelişiminin en önemli aşaması olduğunu düşünüyorum. Çocuğun okulda kendi başına bazı şeyleri yapması ve sorununu kendisinin çözmesi gerektiğini düşünüyorum en azından özel okuldayken sizin içiniz rahat eder, çocuğa da o alan tanınır.

bence oyle arasi gidip yemek yedirmek yeni nesil ev hanımı velilerin cıkardığı bir moda.

bizim zamanımızda kimse okula gelip yemek yedirmezdi.

simdi kuzenime bakiyorum cocugu 3. sinif hala ogle arasi gidip kizina yemek yediriyor.

hatta orada veliler grup kurup cocuklari alip etraftaki donercilerde hep beraber cocuk yediriyorlar.

kuzenime sordum her veli mi geliyor oglen arası diye. calisan veliler gelmiyor bizim icinde evden cıkmaya bahane iste dedi.

bence cocugunuzun yanina beslenme koyun oglen arasi acsin kendisi yesin.

Ay yok canım ya gene başka yerde yaşarım orda yaşamak istemem 21 yaşına kadar hayatım burnumdn gelmş psikolojik olarak toparlanmam yıllar sürmüş biriyim babam yüzünden. Memlekete tatile de annem ve kardeşlerim için gidiyorm burnumdn geliyor her yaz

Benim okuduğum okulda sınıfta 4 tane çocuk esirgeme kurumundan gelen arkadaş vardı. Öğretmenimiz ailelerimizin çıkışta görünür yerlerde durmasını bile istemezdi. Bazen yemeksiz gelirlerdi biz paylaşırdık. Çok üzüldüm şu an böyle bir esnekliğin olmasına.

Anladım canım...

O zaman ne yap yap kızını öğleye arası asla okulda bırakma, gidip alıp eve getirip, ilgilenip geri götüren birini bul... bir öğretmen olarak söylüyorum "öğle arası çocukların kötü alışkanlıklar edinmeleri için en müsait zaman dilimi"

İmkan varsa özel okul

Hem aklınız kalmaz hem dil vs öğrenir

Lakin özel okul vs olan şehirde tam gün yemekli devlet okulu da vardır

Evime gelen yardımcının kızı mahalledeki okula gidiyor öğlen okulda yemek çıkıyor veriyor parasını kız okulda evde yemediğini bile yiyor diyor

Belki bizim şehir Büyükşehir diye ama gündelik işte çalışanlar dahi çocukları öğlen alıp eve getirmiyor

Bir de bu seneye kadar kreşe mi gitti Nasıl çözdünüz bakım işini

Diğer öğretmenlerin çocukları vs nasıl

Ozel okul diyorum ben de,
Benzer nedenlerle tercihimi tereddutsuz ozelden yana kullandim, sabah 8 den aksam 5 e kadar okulda, kahvaltı, ogle yemeği ve ikindi ogunu yiyor, yabanci dil vs cok memnunum

Öğle arası çocuklar okulun içinde mi kalıyor yoksa dışarı çıkmaları serbest mi? Bu önemli. Okul kapıları kapalı okul içindeyse eğer, okulda kalabilir aslında. Ama güvenlik zayıfsa bende tek bırakmam asla.

Yok maalesef küçük bi şehir yemekli devlet okulu yok. Okulönceis öğrt.olduğum için yanımda götürdüm. Diğer öğretmnlerin eşleri merkezde ilgilebiliyorlar çocuklarıyla

şimdi çoğu anne ne gerek var demiş ama yaşamayan bilmez. ben 3 sene okulda görev yaptım. o birinci sınıflar nasıl kapıda bekliyorlar annelerini malesef. çoğu ev hanımı geliyor tabiki. gelemeyen çalışan annelerde ya dedeyi ya anneanneyi vs gönderiyordu. alışasıya kadar en azından 1 sene geliyorlar muhakkak. eğer öğlen arasinda size parayla destek olabilecek biri varsa tercihim o olur yada durumunuz müsaitse özel okul tabiki

Sizin durumunuzda en mantıklısı özel okul gibi. 6 yaşında çocuğa öğle arasında yemek yedirmeyi aşırı saçma buldum yalnız bi de herkes öyle yapıyormuş. Annem çalışıyordu 2.5 yaşında yuvaya başladım haliyle kendi yemeğimi kendim yiyordum ilkokulda beslenme çantam vardı öğle arasında açar yerdim hiçte kapıda biri gelsin diye beklemedim üstelik genç babaannem vardı yakın oturan ama neden gelsin ki? 6 yaş bebek yaşı değil çatal tutmayı öğrendiği andan itibaren çocuk kendi kendine yemek yiyebilmeli. Böyle her şeyini annesinin yaptığı çocuklar büyüdüklerinde ya özgüvensiz oluyor ya kendi kendilerine bir şey yapamıyorlar. Yeğenim var 7 yaşında koyuyoruz beslenmesini sabah gidiyor öğle arasında açıp yiyor sınıfından çıkmadan ne var bunda anlamadım.

Özel okul. 2 çocuk annesi birisi olarak söylüyorum

İmkan varsa özel okul,çalışan bi anne olarak biz böyle çözdük..

Sınıfından bir veli ile anlasanız kendi çocoguyla ilgilenirken sizinkiyle de ilgilense veya kendi çocuğuyla birlikte sizin çocuğunuzu da alsa. Bunu ücretsiz olarak bile yapacak kişiler bulunur ama siz ücret de verirsiniz. Tabi ki çok iyi araştırmak lazım. Netice de bakıcı da bulsanız aynı durum o kişi için de geceli olacak. Burada çocugunun olması avantaj olur..

Şaştım kaldım öğretmenler ne yapıyor bu aralarda? Nöbetçi vs kalır benim bildiğim göz kulak olunsun diye, olunamıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…