Gurbette olup çalışan anneler okul sorununu nasıl çözdünüz özellikle öğle arasını

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.809
798
Belki büyük bir dert gelmeyecek size ama evlat olunca dert ediyor insan. Gurbetteyim eşimin memleketinde. Eşimin ailesi ilgisiz ilgilenebilecek olanlar çalışıyor zaten. Kızımn ilkokulu şimdiden kafamda sorun olarak dönüp duruyor. Öğle arası yanında olamayacağız eşim uzak bi kasaba ortaokulunda bende köy okulunda öğretmeniz.

Aşağıdakilerdn hangisi mantıklı sizce
-Evimizin olduğu semt iyi değil baya sıkıntılı bu yüzden iyi bi semtte kiraya çıkıp öğlen yemeği için bakıcı bulmak
-Özel okula göndermek
-Çalıştığım köy okuluna götürmek ki semtimden daha problemli bi okul
-İyi bir okula verip oturduğum yerden bi bakıcı bulup her öğlen yemek yedirip yanında durmasını sağlamak ki bunun için birini bulmak zor gibi.Servis alsa götürebileceği bir akraba da yok o taraflarda.

Semtim ve çalıştığım okul gerçekten çok kötü arkadaşlar küçümsemek olarak algılamayın başarı olayını geçtim ahlak ve terbiye olarak çocuklar maalesef çok kötü.

Seçeneklerinin arasında neden kendi ailenin olduğu şehre taşınmak yok canım...

Bence en mantıklı seçenek bu

Ben anlamadım öğle arasında neden çocuğunuzun yanında durmak istiyorsunuz? 6 yaşından itibaren annem beslenme çantamı hazırlardı ben öğle arasında arkadaşlarımla yemek yer sonra da onlarla oynardım. Sizin okulda ne işiniz var ki gerçekten anlamadım.

Seçeneklerinin arasında neden kendi ailenin olduğu şehre taşınmak yok canım...

Bence en mantıklı seçenek bu
Canm başta böyle anlaştk eşimle bu saatten sonra olmaz düzenimzi de kurduk.ayrıca memlekette olsak kızımla ilgilencek birileri olurdu ama huzurumuz olmazdı babam yengem aşırı sıkıntılılar

Öğle yemeginde neden yaninda bulunmasi gerekiyor ki birinin? Yemegini onceden hazirlayip beslenme cantasina koysaniz da cocugunuz yese olmaz mi?
Okullarda cocuklarla calistigim donemler olmustu. En birinci sinifi bile kantine koşup para verip yemegini alacak sosyal beceriye sahipti.
sizin okullarinizda her veli geliyor mu ki molalara?

Şehir merkezi olunca insan korkuyor yalnız bırakamam

Ozel okul diyorum ben. En azindan yatirimi cocugunuza yapmis olacaksiniz. İyi bir semte tasinip bakici tutmak zaten ozel okul parasina denk gelecek. Ama ozele yollayacak param yok derseniz de kendi okulunuza aldirin cocugunuzu. Ben senelerce annemle beraber koy okuluna gittim cunku yasim kucuktu,bakacak kimse bulunamamisti ve ozel okula paramiz yetmediydi

Ben de ayni problemi yasayacagim. Yavrum 6 yasinda. 2 ay sonra tek basima yasayacagim kizim var 1 bucuk yasin da ona bakıci bulunacak. Muhtemel bakicidan talep edecigim okul cikisin da almasini, oglen yemegini falan.

Esim memlekette kalicak. 8 saat uzaklikta olucaz. Özel okul yok olsa oraya gonderirdim.
Akılli saat almayi dusunuyorum ben.

Çalıştığım köyde bir tane bile kadın çalışmadığı için sıkıntı olmuyor her çocuk evine gidiyor. Merkezde de anneler öğlen gidip çocuğunu alıp geliyor yada yemeğini yediriyor

Canm başta böyle anlaştk eşimle bu saatten sonra olmaz düzenimzi de kurduk.ayrıca memlekette olsak kızımla ilgilencek birileri olurdu ama huzurumuz olmazdı babam yengem aşırı sıkıntılılar
Canım başta anlaştık diyorsun ama Allah'ın emri değil ki bu değişebilir...onun ailesi ilgisiz ve ilgileniyorsa onun şehrinde yaşamanızın ne anlamı var....

Ayrıca sen istersen babanı ve yengeni kendinize karıştırmayabilirsin...

İşin birde çalışan kadın olup eşin memleketinde yanlızlık çekme gibi bir yönü var... yazık değil mi sana

Bu kadar yıl onun memleketinde oturdunuz artık seninkinde oturun...

Özel okul en uygun çözüm.
Biz de oğlumuzu bu nedenle özelde okuttuk.
Evladımızı,bilmediğimiz,tanımadığımız insanlara emanet etmek yerine öğretmenlerine emanet ettik.
Çocuğumuzun yarım gün okulda,yarım gün bakıcı veya etüt merkezinde olmasındansa,
tüm gün okulda,güvende olduğunu hissetmek bize daha doğru geldi.
Bir anlamda temiz ortam,güvenlik ve yemeğe extra ödeme yapmış olduk ama pişman değilim.

Öğle arası ne yaptınız??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…