gürültüden bıktım.

Ben sizinde bir uyku probleminiz olduğunu düşünüyorum ben iki gün böyle uykusuz kalsam üçüncü gün error verir öyle bir uyurumki yukarıda top patlasa duymam mesela geçen üst kattakiler kavga etmişler polislik karakolluk olmuşlar bizim evde herkez ayağa kalkmış bir ben duymadım annem diyor ki evi yıktılar ayol nasıl duymadın duymadım vallahi çok yorgun ve uykusuzsam baygın bir şekilde uyuyorum çünkü

tam olarak sizin zihniyetinizdeki insanlar hayatı burnumuzdan getiriyor . İnsanların gürültüden rahatsız olması absürt bir durum değil, gürültü yaparız ne var bunda diyen zihniyet absürt bu yüzyılda.

ben de uykusuz kaldıysam sese daha duyarlı oluyorum tam tersi

ne yazık ki aynı sorun bende de var , çalışıyorum yorgun vaziyette yatağa giriyorum uyuyamıyorum oysa ki hemen uykuya dalan tiplerdenim.
ama gel görelim ki üst kat komşum çocukları yok fakat kadın gece özellikle 23:00 ile 01.30 arası bağıra bağıra kürtçe telefonda konuşurda konuşur . bıktım usandım artık o an türkçe konuşmadığı için ne konuştğunu anlamıyorum gürültüden bağırıştan başka bişey gelmiyor . canıma tak ediyor cinnet geçirecek gibi oluyorum. tam dalıyorum pat diye kapıları çarpıyorlar uyanıyorum . yada saatten haberi yokmuş gibi eşiyle kavga patırtı bağrış .
yazın desen camlar açık camın kenarına geçip konuşyor ya ama normal bi telefon konuşması değil bağırıyor kavga edercesine. balkonda uyuyalım deriz bu defa balkona çıkar konuşur. allah ıslah etsin , eşim sabırlı olmasa şimdiye çoktan tartışmıştık.
o sıkıntıyı yaşayan bilir ,o anlarda çıkıp tartışmamak için zor tutuyorum kendimi onların yüzünden kaç kez salonda koltukta yattığımı bilirim. gündüzler çuvala mı girdi akşama kadar konuş bağır dur naparsan yap ama gece geç vakitte o anlayışı göstermek zorunda ama nerde. sırf bu yüzden evden taşınabilirim zoruma gitmez o zahmet

tam olarak sizin zihniyetinizdeki insanlar hayatı burnumuzdan getiriyor . İnsanların gürültüden rahatsız olması absürt bir durum değil, gürültü yaparız ne var bunda diyen zihniyet absürt bu yüzyılda.
Aynen ...asıl saygısızlık cocuk bu ağlar zihniyeti ..BAKAMIYORSAN YAPMAYACAKSİN ÇOCUĞU ...konu komşu anlayış göstermek zorunda mi senin çocuğuna değil mi arkadaşım işte bu zihniyet teki insanı anlamam mümkün değil. ..haklisiniz. ..

Yazdıklarımı doğru düzgün okumadan beni yansıtmayan şeyler yazıyorsun. Herkes kendi özgürlüğüne o kadar düşkün ki, başkasının özgürlüğüne müdahale ettiğinin farkında değil.

30 yıldır apartman hayatı yaşıyorum. Gürültünün ne demek olduğundan haberim var. Yüksek sesle müzik, kavga gürültü, tadilat sesi yok bu konuda. Evinde yürüyen insanların ayak sesleri var. Konuyu çarpıtmayın.

Ama bazen o ayak sesleri de çok Zır oluyor topuklarını vura vura yürüdükleri için terliksiz cüsselerinin verdiği ses deprem hissi yaratıyor bunu yaşayan bilir.. kimse istemez gürültüye maruz kalıp stres altında olmak üzüntüden buraya konu açmak.. insan evinde huzurlu olamadıktan sonra neye yarar insanların düşüncesizlijlerinden apartman hayatını bilmemelerinden dolayı 3 yıldır kulaklıkla uyumak zordundamıyım işin garibi de uyarıyorsun iki gün sonra aynı

sürekli slaonda yatmak zorunda kalıyorum ben de ama orada da ses var yani hayat kalitem çok düştü bu durumdan ötürü. Rahatça dinlenemediğin bir hayat bilemiyorum dinlenmek dahi lüks olmamalı. Ben de taşınıcam zaten böyle giderse ama yorumlara bakılırsa taşınanlar da kurtulamamış.

Huzuru bozmaya yetiyor çok haklısınız 3 yıldır iyi dayanıyorsunuz gerçekten.

böyleleri yüzünden uyuyamamak, dinlenememek çok berbat , taşınsan orada böyle sıkıntıların olmayacağının garantsi de yok .
en iyisi tam o yürüdükleri anda yukarıya çıkmak tartışmak, ben bekarkan üst komşumuza öyle yapmıştım kadın ayağında tabanı sert terlikle sabaha kadar yürüyordu . napıyor ne ediyor o saatte bilmiyorum sadece ayak sesleri bak şimdi aklıma geldi sıkıntı aldım yine .

tam o anda yukarıya çıkıp kibar bi dille uyardım eğer dikkate almamış olsalardı tartışacaktım, bide inkar ediyorlar biz değiliz dye , ama söyleyince sonradan kabul etti dikkat etti tekrar ama yine aynıydı bi süre sonra . allah yardımcnız olsun. bekarken o üst komşumdan çektim , şimdi de bu

ben de kendi yaşadıklarımı yazmak istedim. Bekarken bizim kurumun prefabrik lojmanlarında kalıyordum. Arka tarafıma bitişik dairede kendisinin müstakil evde yaşadığını zanneden ve eve müzik ses sistemi taktıran bir beyinsiz yaşıyordu. İlk taşındığımda eğer içip azıtırda gürültü yaparsam duvara vur diye uyarmıştı beni. tamam dedim. velhasıl çok sürmedi azıtma sesleri, o 20 m2 odadan yerleri, duvarları zınnn zınnn titreten ses sisteminin sesi ve sarhoş bağırtısı... duvara vurdum ses kesildi. bir dahaki sefere ise söylenmeye başladı ve sesi artık kesmedi. İnsan olmayana elli defa söyle anlamaz. pisliğin tekiydi zaten. O beyinsiz yüzünden kulaklık aldım, kulaklığı taktığım an cennetteydim. duvarların titremesinden yine azıttığını anlayabiliyordum ama olsundu. velhasıl evlendim şükür kurtuldum derken bu defa da (apartmanda yaşamayı öğrenememiş insanların çok olduğu bir doğu memleketindeyim bu arada) her sabah "ramazaaaaaaaan, iboooooo diye bir ayı böğürme sesiyle yataktan hopluyorduk. çocukları olacak veletler de sabahın 7 sinde koridorda tepinmekle meşguldüler. Buda yetmezmiş gibi üst kattakinin çocukları sanki ben çocuğum, onlar büyükmüş gibi ben 22.30 da yatarken çocukları 23-24 ten sonra anca yatarlardı. kaç kere kapısına çıktım. eşim çocuklar azıttığında tavana eline geçen bir sopayla onlarca kez vura vura tavandaki kartonpiyeri deldi. en son saç başa girişecektik. karakolluk olacaktık. eşim araya girdi. benim ruh halim berbattı eşime dedim taşınmamız gerek bunlar hayvan laftan anlamaz anlamıycak. huzurumuz için çıkalım. daha 6 aylık evliyiz ve 6 aydır o evde oturuyoruz. ve taşındık. allah belanızı versin dedik kavga edip çıktık. gel gör ki 2. evimiz daha beterdi. Yine bir sıpa vardı tepemizde tepinen. Uyku nedir bilmeyen çocuk, disiplin nedir bilmeyen ana baba. Onlarla da kavga dövüş orada da 8 ay oturduk allah belanızı versin dedik taşındık. yalnız her gürültü yapan biz yapmıyoruz benim çocuklarım 9 da yatar usludur cicidir melektir der. Külliyen yalan. bu evimizi özellikle en üst kattan tuttuk fiyat hiç önemli değildi önemli olan huzurdu. sadece yatak odalarımızın duvarları bitişik başka hiç bir gürültü gelecek nokta yok. Şükürler olsun tepemizde hayvan gibi tepinen de yok. Allaha şükürler olsun alt katımız da boşmuş. Zaten apartman çok duyarlı en ufak bir gürültüde yönetici uyarıyormuş.
demem o ki arkadaşım taşınmaktan başka çaren yok. Kimse yoğurdum ekşi demiyor. Sinir hastası olduğunla kalırsın. Ev ararken özellikle o evde vakit geçir, akşam saatlerinde eve bak. alt komşuna üst komşuna zilini çalıp çocuk var mı diye kolaçan et. ben öyle yaptım. Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:
Benimde sağ sol alt üst her yerde daire var. Eski bina duvarlar epey ince. İşin en kotu yani ses nereden geliyor anlasilmiyor. Cumartesi akşamları bir daireden halay zılgıt sesleri geliyor müziği de remix açıyorlar gum güm evin icinde yankılanıyor . Ama alttan üstten yandan çözemedim :) binanın içine çıktık ses yok. Böyle garip oluyor apartman hayatı malesef

Evlendigimden beri kulak tıpacıyla yatıyorum
Gecenin 1.30unda bile gittim kapılarına dayandım ama yok yok
En iyisi tıpaç tavsiye ederim

ev değiştirmek dışında bir çözüm olarak size kulak tıkacı önerebilirim.
ben de çok ciddi ses hassasiyeti olan bir insanım.
bir de üstüne çok gürültülü bir apartmanda oturuyorum.
kulak tıkaçlarını kullanmadığım takdirde uyumam mümkün değil.
sürekli kulak tıkacı kullanmak bazen sıkıntı yapıyor elbette.
özellikle de burun tıkanıklığı yaşanması durumunda.
ancak en ufak sese bile sıçrayarak uyandığım düşünüldüğünde benim olmazsa olmazlarımdan.
güzel bir markanınkini kullanırsanız uyku kalitenizde ciddi bir iyileşme olması kuvvetle muhtemel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…