- 21 Kasım 2017
- 7.734
- 30.728
- 463
- Konu Sahibi renkliistop
-
Ergen çocuk değil dedim, evet eşiniz 14 yaşında ergen çocuksa annesi karışabilir.. ama evli barklı kaç yaşında adam keyif için arkadaşlarıyla birkaç bira içiyorsa ne siz ne annesi karışabilirsiniz (size ve etrafa zarar verecek bir alkol problemi varsa haklısınız)Annesi karışabilir yani öyle mi?
Ergen çocuk değil dedim, evet eşiniz 14 yaşında ergen çocuksa annesi karışabilir.. ama evli barklı kaç yaşında adam keyif için arkadaşlarıyla birkaç bira içiyorsa ne siz ne annesi karışabilirsiniz (size ve etrafa zarar verecek bir alkol problemi varsa haklısınız)
Ben şahsen 1 damla alkol alan insanla dahi evli kalamam.Bir iki bira içti diye ise bu tepkileriniz, adam haklı kusura bakmayın. Alkolik olup size ve çevresine zarar veriyor ise haklısınız ama keyif için birkaç bira içmişse size ne? Siz onun annesi misiniz, o da sizin ergen çocuğunuz mu allah aşkına? Kendi kararı, kendi kişiliği bar bu adamın.
kimi insan içki içen eş istemez (mesela ben)Ergen çocuk değil dedim, evet eşiniz 14 yaşında ergen çocuksa annesi karışabilir.. ama evli barklı kaç yaşında adam keyif için arkadaşlarıyla birkaç bira içiyorsa ne siz ne annesi karışabilirsiniz (size ve etrafa zarar verecek bir alkol problemi varsa haklısınız)
Aynı düşünüyorum bende işte.O bakımdan kabullenemiyorum kabullenebilceğim bir durum bir yaşayış olarak göremiyorum.Bu esnetebileceğim bir durum değil...olsaydı zaten kriterlerim içinde olmazdı ve bu yönde biriyle bir seçim yapardım evlenirken...Oysa durum çok çok başkaydı o günlerde.Ben şahsen 1 damla alkol alan insanla dahi evli kalamam.
Çünkü alkol almak hayat anlayışımda asla yer almayacak bir olgu.
Kullanmakta ısrar ederse, herkes kendi hayatını yaşasın der ayrılırım.
Sizin için bir biradan ne olacak durumu, benim için en aşılmaz engellerden biri.
renkliistop için de aynıdır belki.
hah işte ben o aldatılmışlık kandırılmışlık durumuna isyan ettim.Her sözümlede yüzüne vurdum tüm bunları.
Bu konudan bağımsız olarak da iş olsun akraba çevresiyle ilişkisi olsun aynen deve kini vardır kendisinde..Aile hayatı içinde de böyle malesef ...
İşte emin olamıyorum yine kadırmayamı çalışıyorlar herbirlikte falan diyekuruyorum kafamda.o yüzden de arayamadım arayamıyorum. Ama çocuk zorlamaya başladı beni.
ya bi mesaj at çocuk seni soruyor gel gör bir şekilde sonra gereken neyse yapılsın filan yaz iyice tutuşsun paçaları bence
Ben olsam biraz Daha beklerdim. Evde çocuk var , onunla konuşma bahanesiyle bile arayabilirdi.
Yaptığının yanlış olduğunu kabul edip ufak bir mesaj atabilirdi.
Beklerken kaybederim diye düşünüyorsanız bu da işin riski. Evden kovarkende blöf için kovmamissinizdir.
Haklısınız..yalnız olsam takmayacağımı gitiiği yere ladar sündüreceğimi de biliyorum bu olayı..ama çocuğum sorgulamay başladı o sordukça eşime daha çok bileniyorum aslında bak beni ne hallere düşürüyorsn yavrum karşısında diye..Gururu çocuğundan da mı onemliymis de aramıyor insan çocuğunu sormak için arar. Ben olsam aramazdim siz de bekleyin bence mutlaka arayacaktır aylarca böyle olacak değil ya.
E onunki gurur da sizinki acur mu? Neden ödün veren siz olacaksınız yalan söyleyen kendisi iken? Bir de çocuğunu günlerce arayıp sormamış. Bence bekleyin. Anası da gitsin oğluna anlatsın. Kendini düzeltmesi gereken o.
Ilk yorumda tam okumamıstm suan bstan okudum ve alkolde alıyorsa ı ıhh duzelmez bnlar net ve tek konusun ona gre bakarsınherkese merhaba..
Bu ara arda arda konu açtığımın farkındayım ancak herşey üst üste geldi.Sizlere birşeyler danışmak bana iyi geliyor.Şuandaki durumumuz şu ki; bilenler vardır belki eşimle son yaşadığımız birikimler vs.sonucu tartışmıştık birçok sebeplerden ötürü onu evden gönderdim..
2 haftadır ayrıyız hiçbir iletişimiz yok şuan.Annesi çocuğumuza bakmaya devam ediyor bu arada.O yüzden onunla iletişim halindeyiz mecburen. Kv.bir tanıdıkla konuşunca söylemiş ki oğlan gurur yapıyor eve geri çağırılmadığı için gelmez o nolucak böyle bunların hali diyormuş.O tanıdık bana anlattı..Güvenirim o kişiye aynen aktardığınıa eminim ne artırır ne eksiltir kelimeleri..
Şimdi ben ne yapayım ya ??.Aklını başna alıp düşünüp bazı şeyleri anlamışmıdır?.Eşimi tanıyorum aşırının aşırısı grururludur.Ölür de dönmez biliyorum...Bir yanım sende gurur yapma oturun konuşun çocuk babsını özledi sorup duruyor nolucak böyle hep giçiştirecekmisin diyor..Diğer yanım da o seni çok üzdü burnu iyice sürtsün ne hallere getirdi bak sizi boşver hiç takma diyor...
Saçmalardan seçmeler de dönmüyor değil kafamın içinde...anlık gelgitler çok yaşıyorum.Tam anlamıyla silemiyorum ki onu.. ama bi an da oluyor ki eskileri hatırlayıp nefrete yakın hisler oluşuyor içimde..Çok dengeli olduğunu söyleyemeyeceim ruh halimin...
Uzattım iyice akıl akıldan üstdündür demişler nolur banda bir yol gösterin şimdi ben ne yapayım ???
Düzenleme: Arkadaşlar eşim alkolik falan değil birkaç kez yattığımız anlarda hisettiğim koku durumu vardı.Davranış- hal hareket değişikliği -konuşma farklılığı vs.hiç şahit olmadım bunlara.Benim sıkıntı yaptığım mevzu önceden tek yudum almayacağına kefil olduğum adamın bira dahi içmesine olan tamammülsüzlüğüm.Bu tahammülsüzlüğümün de kendimce haklı sebeplerim var.
Konuma yorum yapmanıza çok mutlu oldum.yorumlarınızı dikkate alırım genelde ve beğenirim.teşekkür ederim bunun için.
Blöf değildi ama oldukça öfkeliydim o an herşeyi söyleyebilir bir anda en sona gelebilirdim.gözümde yoktu şuan kaygı duyduğum hiçbirşey.öylede yaptım..Ama sular durulunca ince ince bazı kaygılar hissediyorum içimde. İlk hafta aradı ösj attı işetişim kurmaya çabaladı ama ben dönmedim hiç.
Teşekkür ederim güzel düşüncelerin için , onur duydum.
Kısa bir zaman geçmiş , tekrar arayacak muhtemelen ya da sana inceden mesajlar yollatacak.
Kv. bir şeyler dediğinde , ev onun evi ben onun karisiyim ve bir evladımız var , istediği zaman gelebilir. Sorun zaten gelip gitmekte değil bana yaptığı şeyin benim kırmızı cizgimi geçtiğini bilmesi ve bunda ısrar etmesinde. Çözüm eşimde " gibi bir konuşma yapabilirsin.
Ben ne yaparım diye sorguladım ve sanırım aramazdim, en azından bir süre daha ama yanlış yonlendirmekten korkarım.
Çünkü bir çok evlilik bu şekilde kurtulduysa soğukluk girenlerde oluyor. Riski göze almak lazım bazen.
Şimdi ararsanız çark ona dönecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?