Güven Hastanesi SSK ile anlaşmasını bitiriyor...

Aaaa çok şaşırdım. Taner Beye gitmştim, memnun da kalmıştım. Hastane konusunda olumsuz tecrübem akay'da olmuştu. Akropolü önerenler var.
ben doğumu Akay da yapmayı planlıyorum. Olumsuz ne tecrübe yaşadığınızı çok merak ettim paylaşabilirseniz.
Akaydan önce gittiğim doktor güven hastanesindeydi, özel kısımda, Taner bey değil. Çok tavsiye üzerine gittim ama memnun kalmadım sorularımı cevaplayan birisi değildi. hastaneyle ilgili de şöyle bir deneyimim var, iki ayrı bölüme özelden gidiyordum. İlgi alaka harika, 10 dak. fazla beklemiyorsunuz filan, derken birgün sgk kısmına gitmem gerekti. Aman tanrım, bütün bölümler içiçe yanayana odalarda.ortada toplanmış yüz kadar hasta ki bunların bir kısmı hamileydi, ayakta sıra bekliyorlar ve oradaki görevliler asla özel kısımdakiler gibi nazik değil. iki saatten fazla bekleyemedim. iyi doktor bulmanın zorluğunu bildiğim için orada iyi bir doktorunuz varsa ancak öyle devam edin derim, ancak gebelik takibine yeni başlayacak arkadaşlara kesinlikle tavsiye etmem. devam eden arkadaşlar umarım hastaneden ya da sgk anlaşmasının bitmesinden ötürü mağduriyet yaşamazlar. herkese sağlıklı doğumlar dilerim.

Güven konusunda haklısın SSK bölümü özel bölüm gibi değil ama doktor iyi olduğu için gidiyorduk... Ama malesef SSK iptalinden sonra gitmek mümkün olmayacak.. Akay da benim gebeliği öğrenip ilk gittiğim hastane. Muayene ücreti 35 tl aldılar (her özel hastanede olduğu gibi) sonra çıkışta kimliğimi alan kız doktor içerde ultrasonla baktı mı dedi, haliyle gebeliği yüzüme bakarak söyleyemezdi, o zaman 25 tl gibi (rakamı net hatırlamıyorum) bir ücret daha almamız gerekiyor dedi.. o yüzden bu Akaya ilk ve son gidişim oldu. Çünkü kadın doğum muayenesi ultrasonsuz olmuyo malesef. Detaylı olmayan doktorun odasındaki görüntülemeye de para almaları, özel hastanelerin nasıl ticarethaneye dönüştüğünü gösteriyo... Lokman Hekim den randevu aldım bakalım umarım iyi geçer.. :44:

öncelikle merhaba
ben 16+4 hamileyim güvende taner beye gidiyordum cok memnunum sgk lıyım bende
simdi anlaşmanın bitmesi beni cok uzdu doktor deiştirmek istemiyorum
ama bu yeni ücretler cok yuksek esimle mail attık hastahane yönetimine
durumu anlattık cunku ağustosta bilgi almaya bizzat gittik demediler anlaşma bitecek die
nese cok uzattım belki diyorum bi ihtimal madur etmezler eski hastaları melyche bence sende
mesaj at hastanenin sitesine belki sayı artarsa birsey dsnurler

cnm lokman hekimden randevu aldım demişsin bana cok yakın orası ama
hiç dusunmedim cunku orda hemşire bir tanıdıgım var ve bana kadın dogumla
ortapediye kesinlikle gelme tavsiye etmem dedi seni tedirgin etmek istemem ama
içim rahat etmedi ben paylasayım sen gene dusun inş güven gene yapar anlaşma
cunku kaybı buyuk olur yazık olur ben cok memnunum taner beyden dua edelim de
yenilesinler bide bişey sorcam o altta yer alan bebekli haftayı gösteren resmi nasıl yapıyoruz
ben yeni uyeyim de

Önce hoşgeldin foruma :) çok sevindim yazmanaçç Taner hocaya giden tek kişiyim sanıyordum.. Keşke madur etmeseler mathilda, inan bende çok istiyorum orda devam etmeyi.. Yazmakla iyi yapmışsın bende yazayım yönetime. sık sık da telefon ediyorum bi gelişme var mı diye ama hep yok diyolar. bizi ortada bırakmazlar umarı.. 20. haftadan sonra başka doktor kabul etmiyo falan diye yazalım belki bi faydası olur son randevum 31 ekimde Taner hoca e.. o zamana kadar bi haber çıkarsa lokman hekim randevumu iptal ettircem. inan bende korkuyorum başka yere gitmeye ama mecbur kaldım sende bi haber alırsan yaz mutlaka olur mu?

mesajların altındaki çizelge yapımı için google kadınlar kulübü çizelge yapımı yaz çıkıyo resimli tarifi..

Bi de hangi lokman hekime yakınsın? ben Etlik'e yakınım, Keçiörende oturuyorum.. randevuyu da ordan aldım Fatma Hanım a gidenler memnun gibi ne dersin? :44:

Bi de hangi lokman hekime yakınsın? ben Etlik'e yakınım, Keçiörende oturuyorum.. randevuyu da ordan aldım Fatma Hanım a gidenler memnun gibi ne dersin? :44:

bende etliktekini diyorum orda calışan hemşire soyledi bilemiyorum belki iyidir ama ben ole duyunca tedirgin oldum
şimdi içime sığmıyor taner beyden cok memnunum 31 ekimde benimde randevum ayrıntılı ultrason var radyolojide
sora taner beye gircem ama sora nolur bilmiyorum bakalım cevap verirler inş maile
medicana ya bakıyorum bide onun muyene ucreti 152 tl az diil oda ama doğum ücreti 4000 tlden az
yanlış hatrlamıyırsam 2200 gibi bişey iş ggerek kalmaz baska yere

İnşallah gerek kalmaz dediğin gibi.. bende çok memnunum Taner hocadan.. aslında hiç bilmiyorum onu, doğum yapan bi tanıdığımda yok onda ama :)) seviyorum nedense.. Detaylı ultrasona bende bi kaç hafta önce girmiştim şükür bişey yok, inşallah sende sağlıkla atlatırsın testleri.. medicana bana çok uzak bi de ankarada doğum için hep güven yada tobb diyolar.. tobb da çok pahalı ssk ile anlaşması yok.. bakalım 1 kasıma kadar araştıralım da artık durumu paylaşırız yine.. :18:

Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Ben Akay'da doğum yapmadım. Ama 1 kez muayene oldum ve doktoru pek sevmedim. Bana soğuk ve ticari geldi doktorun yaklaşımı. Kişiden kişiye değişebilir ama yanıltmak istemem.

taner beyde dogum yapmıs özellikle szeryan olanlar cok memnun baska sitelerde de gordum burada da gordum
cok memnun oldugunu paylasanları bazılarına bole pek konusmuyor gibi geliyor ama aksine bence gereksiz yere
insanı hiç telaşlandırmayan sakin rahatlatan bi havası var bilmen gereken kadarını soyluyor sana gereksiz ayrıntılara
girmiyor ve tarzı bole olan bi cok kadın dogumcu var ve en iyileri de onlar bence için rahat olsun iyi bi doktor tercih
etmişsin devam etmek nasip olur umarım

Merhabalar bende Taner beyin hastasıyım, 34. haftamdayım doğuma çok az kaldı ve bu hafta kontrole gittiğimde öğrendim anlaşmanın biteceğini. yalnız hiç bir açıklama yok yani son ayımdayım ve bu saatten sonra doktor değiştirmek istemiyorum ve sizi mağdur etmeyiz bunca zamandır hastamızsınız diye bir açıklama falan da yok. Ben sgk ile muayene oluyordum özel sağlık sigortam var onun limitini de doğuma ayırmıştım. zaten doğum 4600 tl benim limitim 4000 tl üstüne fark da ödeyecektim. sordum özelde muayene 189 tl 5 kez daha muayeneye gitsem nereden baksan 1000 tl daha masraf zaten bebeğin masrafları falan derken yani ters köşeye yatırdılar bizi.

Ben bugün diğer hastaneleri araştırdım size de yazayım fikriniz olur. gerçi ben özel sağlık sigortası fiyatlarını sordum ama öğrendiklerimin hepsini yazayım size.

HRS : sgk ile anlaşması yok sanırım.
Sezaryen doğum : 4300 TL
Normal doğum : 3700 TL
+ bebek paketi diye bişey var 567 TL
Muayene ücreti 208 tl

TOBB ETÜ HATANESİ :
Normal doğum : 3385 TL
Normal epidural doğum : 3990 TL
1 gece yatak + refakatçi + bebeğin ilk işlemleri dahil
Sezaryen doğum genel anastezi ile : 4355 TL
Sezaryen epidural ile : 4355 TL yani aynı
burada da 2 gece yatak + refakatçi + bebeğin ilk işlemleri dahil

AKAY HASTANESİ : SGK ile anlaşması var çok yakın tarihte bi arkadaşım doğum yaptı sgk ile devam edip özel sağlık sigortasıyla yaptı doğumunu emin değilim 60- 80 arası muayene ücreti 2300 tl de epidural sezaryen ücreti verdi. fakat ben aradım fiyatları farklı verdiler şu şekilde:
muayene (sgk değil) : 85 tl
Sezaryen ve normal doğum aynı : 3600 TL bu nasıl bir çelişki anlamadım arkadaşımın doğumunu da söyledim bu yaklaşık fiyat falan dedi saçmaladı ben de emin olamadım doğrusu

GÜVEN HASTANESİ : bunu da yazayım
normal doğum : 4500 tl
sezaryen doğum : 4650 tl

MEDİCANA HASTANESİ: Buradan sgk fiyatlarını da aldım umarım yardımcı olur.
SGK İle :
muayene : 152 tl
Normal doğum : 2200 tl
sezaryen doğum : 2450 tl

Özel sağlık sigortası ile:
muayene : 94.50 tl
Normal doğum : 3300 tl
sezaryen doğum : 3600 tl
epidural farkı : 250-400 tl arası değişiyor.

Ben medicanaya devam edicem galiba. Bugün gidip odalarını da gördüm ve doktor faruk beyle görüştüm bu haftadan sonra beni kabul eder mi diye sonuçta 34. haftadayım. tabii ki dedi ve randevu alıp eski tüm tahlillerimle gitmeye karar verdim. randevuyu da 2 gün öncesinden alabiliyorsun güvendeki gibi 2 hafta öncesi değil. ben sigorta limitimin çok dışına çıkmadan bu şekilde bi çözüm buldum. umarım memnun kalırım. kızlar siz de bulursunuz inşallah. herşey yolundaydı bütün düzenimizi bozdular.

öncelikle verdiğin bilgi için tskler
sen baya olmus bence hemen baska hastane dsnme sana mutlaka bi kolaylık yaparlar
34 hafta olmus medicana nın dogum fiyatları daha uygun ama hiç yorumlarını
duydunmu orda dogum yapanların bende orayı dsnmustum ilk ama sora para tuzagı dediler
yani dogumdan sora zaten sudan cıkmıs balık gibi oluyosun herseyi yapmaya hazır
onlarda bole suda gerekli bunuda yapsak iyi olur die suistimal ediolarmıs die duydum
bi arkadasımda hamile oda muyene için deil ama dogum için hastane arıyo bole duymus
oda bu beni biraz dsndurdu acıkcası sen iyi seylermi duydun

Mcey bilgiler için çok sağol.. gerçekten iyi bir araştırma yapmışsın.. Ben de dün mathilda8685 gibi Güven'e e-mail gönderdim. Çünkü telefonla bilgi vermiyorlar yani bir gelişme yok diyorlar sürekli. Taner Bey'e olan güvenimiz ve hastanenin doğum konusunda iyi olması Güven konusunda osrarlı olmamızın nedeni.. Senin son haftalarmış mutlaka yardımcı olmaları lazım.. Umarım bu mailller ve telefonlar bir işe yarar da bize bir kolaylık sağlarlar. Ben bile bu saatten sonra hastane yada doktor aramak istemiyorum.. 20. haftamdayım.. HRS için de maddi anlamda çok suistimal ediyor diyorlar. Akay da aynı şekilde. Tobb iyi bi hastane ama çok pahalı.. SGK için tabiki.. Ben yine telefon ile de ısrara devam edicem.. lütfen sizde e-mail ve telefon ile sonuç almaya çalışın belki sayımız arttıkça faydası olur.. Haberlerimizi burdan paylaşalım.. Sevgiler..

Aslında araştırma yapmadım sadece gidip odaları gördüm ve ücretleri sordum, paket fiyatlar olduğu için sonradan bişey çıkmaz gibi ama belli de olmaz tabi. Bilmiyorum sadece hastaneye ve doktora içim ısındı, güven hastanesinin de sgk ile gelenleri önemsememesi onları gözümde çok basitleştirdi. Zaten sağlık sistemimiz hızla Amerika örnek alınarak düzenlenmeye devam ediyor tıpkı oradaki gibi paran varsa yaşa paran yoksa öl şeklinde sağlık hizmeti alıcaz. biz insani yönleri ağır basan bir milletiz bu kadar duyarsız davranılması çok basitleştiriyor hastaneyi gözümde, bir de bunun söylentisi bile çıktığı anda başta doktorların bizim hastalarımız ne olacak diye sahip çıkması lazım değil mi? Ki ben bu konuyu bankodaki mesut beyden öğrendim, doktorum söylemediği için de bozuldum açıkcası. yani o da söylemese ben 1 kasımdan sonra karnım burnumda ortada kalıcam.

Genel olarak bakınca gidebilecek hastane yok, devlet hastanesine mi gitsem bilemedim. TOBB hastanesinde de kötü deneyimlerim var. zaten kan pıhtılaşması sorunu olan bir anne adayıyım iğne kullanıyorum her gün, TOBB da damar tıkanıklığına antidepresan verip gönderen bir beyin cerrahı yüzünden beyin kanaması geçiriyordum, ordan zaten buz gibi soğuğum tam bir ticarethane orası. bu yüzden sadece medicana seçeneği var elimde.

Ben ilk bilgi hastanesiyle başlamıştım orda selçuk bey var çok da iyi bir doktor ben onun tedavisi ile hamile kaldım sgk ile anlaşmaları da var 22 tl fark ödüyosun, yanlış hatırlamıyorsam normal doğum 800 tl sezaryen de 1500 tl civarında ama epidural yapacak anastezi uzmanları yok hastane çok temiz odaları çok güzel gerçekten ama ben normal doğum istiyorum gece doktor evinden gelmiyor sancılanınca o yüzden hep planlı doğum yapıyorlar. ben bu yüzden bıraktım sezaryen düşünen varsa tavsiye ederim.

Bende normal doğum istiyorum o yüzden seçenekler daha da azalıyor. ben de Lokman Hekimi istemiştim çünkü gece de gitsen doktor geliyor. Ordaki doktoruda çok seviyorum ama işte kötü deneyimi olan biri olunca insan hemen soğuyor.. TOBBu hiç bilmiyodum bilgi verdiğin iyi oldu. Bilgi hastanesini de duymadım daha önce.. Biraz daaraştıralım bakalım inallah iyi bişeyler buluruz

bilgi hastanesinde arkadasım dahiliye uzmanı o demişti bizim kadın dogumculardan birini tavsiye edrm die ama
bana batıkent cok uzak diye tercih etmedim ona sorayım bakalım kimi soyleyecekti bide anestezi uzmanını
soriim o nasılmıs cunku oda cok onemli normal dusunseniz bile her ihtimale karsı bilmek gerek
bugun yada yarın falan yazarım mutlaka selçuk beyin begenildiğini forumdan duydum ben
sadece pek konusmuyor diolar ama taner beyin de pek konustuu solenemez ve ben memnunum
arkadasımda selçuk bey derse daha bi içime yatar

bilgi hastanesinde arkadasım dahiliye uzmanı o demişti bizim kadın dogumculardan birini tavsiye edrm die ama
bana batıkent cok uzak diye tercih etmedim ona sorayım bakalım kimi soyleyecekti bide anestezi uzmanını
soriim o nasılmıs cunku oda cok onemli normal dusunseniz bile her ihtimale karsı bilmek gerek
bugun yada yarın falan yazarım mutlaka selçuk beyin begenildiğini forumdan duydum ben
sadece pek konusmuyor diolar ama taner beyin de pek konustuu solenemez ve ben memnunum
arkadasımda selçuk bey derse daha bi içime yatar

Biz şimdi nerde olursa olsun mutlu olamayız Bilgi ye bende netten baktım gerçekten çok uzak.. Oraya git gel yapmaktansa Güvende özele gideriz.. Ben güvenden başka bi yere güvenemiyorum ( gerekirse pazarlık yapalım bari indirim yapsınlar bize yaa ( mailinize cevap geldi mi? Bana daha gelen bişey yok.. Gidip yüz yüze görüşcem ama haftaiçi işten gidemiyorum haftasonu da idareleri açık olur mu acaba napcaz yaa ((((

yok gelmedi cevap daha yazmıcaklar heralde cnku pzts attık biz maili
31nde gtcem ben hastaneye o zaman konusmayı dsnyrm eski fiyattan olmasa bile
ben razıyım 1500 un uzerinde varirim ama 4600 de cok ucuk oluyor orta yol
bulsak oda olur hafta sonu hasta bilgilendirme yeri acık oluoyor ama yetkili
yöneticiler orda olurmu bilmiyorum ama olmaları laazım ya en azından bi kişi
sana kesnmi dediler artık anlasma yapmicaz die belki yaparlar gene

Bana hem telefonda dediler hemde Taner hoca dedi kesin diye.. Bir de son kontrolde nolur nolmaz diye fiyat birimiyle yüzyüze görüştüm onlarda kesin anlaşmamız bitti dediler.. Birde bizim gibi devam eden SSK lılara özel bi fiyat uygulanacağını sanmadığı söyledi görüştüğüm kadın. Dediğin gibi bende razıyım 1500-2000 neyse doğuma verelim.. Kontrolleri de 100 e kadar tamam ( pazarlık mı yapsak napsak bilmiyorum ki (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…