güven sarsılması . belirtisizlik

irras_

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2008
2.966
207
323
Bursa
buraya kaç günden beri yazıp siliyorum yazıp siliyorum ..
Aslında herşeyi öyle .
çok kez başlık açtım buraya çok kez yaşadıklarımı anlattım ayrılmayada kalktım ama cesareti bulamadım .. Ama şuan anlıyorum ki o zaman yapmalıymışım bunu sanırım bağlanmadan çok zaman geçmeden ..
Ben eşim dediğim adama yanyana yattığım adama güvenmekle ne çok hata etmişim meğer .
Şuan bana dışardaki elden dahada el durumda..
Konu şu: 2 ay önce polise yakalanmış bana arabamda bıçak vardı onu aldılar oda yeni yasaya göre ateşli silah taşımaya gidiyormuş dedi inandım saf gibi ilkten . Ama sonra celbi açma sakın itiraz edicem ben buna dedi tamam dedim madem itiraz edicek bende dedimki e-devletinden takip ederim anaaaaam neler yaptı bana ne diye ediyormuş bilmem ne şifresini değiştirdi ilk kez. o zaman kıllandım başka bişi olduğunu benim kızacağım sindiremeyeceğim bişi olduğunu ..
işte geçen hafta amcamız vefat etti köye gittik orda bi bayandan öğrendim kadın ağzından kaçırdı .
yemin ettirdi bana benden duyduğunu söyleme diye .. meğersem mahkeme meselesinin eklentisi uyuşturucu bulmuşlar üstünde eşimin .. o an o kadar kötü oldum ki bağırmak neden diye sormak istedim kimin onlar diye inanamamadım ya ama sonra anladım başkasının olsa derdi bana ama demediğine göre kendisinin olduğunu anladım ..
Mahkemeden önce hep sordum ona bişi sölemek istiyormusun bak içime dahafarklı şeyler doğuyor bilmem ne bu hep tersledi beni sonunda dayanamadım bende patladım oda patladı ..
Bana seni boşarım dedi ya :47: neden mahkeme meselesini kurcalıyorum diye
bende çektim kapıyı çıktım gittim ...
tam vapura binicektim ki abisi geldi aklıma aradım onu çağırdım dedim durum bu söyle bana doğrusunu dedim ...
bişiler söledi ama benim istediğim şeyleri değil . neyse aldı beni evlerine gittik sbah gidersin gece olmaz gel hadi dedi .. sora benim yüzsüz geldi onca şeye rağmen ..
ertesi sabah mahkeme oldu işte gitti geldi bana söledi denetimli serbestlik aldım diye doğru olduğunu duydum ya kimin onlar dedim benimdi dedi ben almıştım içiçektim cebimde unutmuşum polisler çıkarmasa haberim lmucaktı dedi ...
dahada üzüldüm ona bana ...
şuan aynı evdeyiz ama konuşmak bile istemiyorum o ise hiç bişi olmamış gibi gayet yaptıkları normalmiş gibi davranıyor ...
4 yıllık emeğimemi yanayım evlenmeden önce uyuşturucuyu bıraktırmak için döktüğüm dilemi yanayım salaklığımamı cesursuzluğumamı ?
gördükçe sinir basıyor beni sindiremiyorum ya
nasıl çıkıcam bu işin içinden ne yapııcam ben
kötü bir zamanda öğrendim bunu zaten acımız var .. birde bu meseleyi ondan değilde bir başkasından öğrenince güvenim sarsıldı .. nefretlik geldi ..

sizin daha önce haberiniz yokmuydu eşinizin bu alışkanlığından

sizin daha önce haberiniz yokmuydu eşinizin bu alışkanlığından

4.5 yıl önce bıraktı evlenmeden önce ne yeminler etti ya nasıl mantıklı konuşuyordu o konu açıldığında dedim tamam artık kullanmaz etmez ama şok oldum bilmiyorum evliliğimiz sürecinde başka içtimi

Yazinizda " evlenmeden önce uyusturucuyu birakmasi icin döktügüm dilemi yanayim" gibi bir cümle var.
Demek ki siz evlenmeden önce biliyordunuz bagimli oldugunu.
Kusura bakmayin ama kendi kendinizi atese atmissiniz.
Uyusturucu öyle haa deyince birakilacak, kurtulunacak sey degil.
Ayrica zaten siz dil dökerek biraktirmissiniz ( yada biraktigini zannetmissiniz) ki buda onun birakma azminde olmadigini gösterir.
Kendisi birakmaya azmetmemis insan zaten asla birakmamis insandir.
Kendi istegi ile birakanlarin bile heran risk altinda oldugu bu bagimliligi, sizin zorunuzla birakan bir insan ile nasil evlilik yaptiniz ki.
Bari simdi yol yakinken dönün hatanizdan.

Son düzenleme:
Yazinizda " evlenmeden önce uyusturucuyu birakmasi icin döktügüm dilemi yanayim" gibi bir cümle var.
Demek ki siz evlenmeden önce biliyordunuz bagimli oldugunu.
Kusura bakmayin ama kendi kendinizi atese atmissiniz.
Uyusturucu öyle haa deyince birakilacak, kurtulunacak sey degil.
Ayrica bir siz dil dökerek biraktirmissiniz ( yada biraktigini zannetmissiniz) ki buda onun birakma azminde olmadigini gösterir.
Kendisi birakmaya azmetmemis insan zaten asla birakmamis insandir.
Kendi istegi ile birakanlarin bile heran risk altinda oldugu bu bagimliligi, sizin zorunuzla birakan bir insan ile nasil evlilik yaptiniz ki.
Bari simdi yol yakinken dönün hatanizdan.

bende aynısıını düşünüyorum .. zaten her bakışımda aklıma geliyor aklımdan hiç çıkmıyor desem daha iyi .
evet evlenmeden önce kullanıyordu sora bi gün bıraktım dedi ben çmedi bi daha hep alkol aldı sadece o vardı .
dil dökmekde şu yani zararlarını anlattım bir yere varamayacağını fln .
şuan okulum nedeniyle 2 hafta daha burda kalmak zorundayım sonrası için düşünüyorum o kadar çok düşünücek vakitim oluyorki .

Çocuğun yoksa 2 dakika bile düşünme bence...

Yazının başında,ne sakladığını anlamamıştım.Yine de mahkeme gibi önemli olaylar eşten saklanmaz diye düşündüm.

Yazının sonunda uyuşturucu meselesini okuyunca,maalesef eşinden hayır gelmeyeceğini düşündüm.

Çocuğun yoksa 2 dakika bile düşünme bence...

Yazının başında,ne sakladığını anlamamıştım.Yine de mahkeme gibi önemli olaylar eşten saklanmaz diye düşündüm.

Yazının sonunda uyuşturucu meselesini okuyunca,maalesef eşinden hayır gelmeyeceğini düşündüm.

aynen bende böyle düşünüyorum, hatta bir fazla olarak çocuğun varsa hele hiç durma kaç uzaklaş diyorum.

arkadaşların ellerine sağlık. aynı şekilde düşünüyorum.

hatanın neresinden dönsen kardır.

Allah yardımcın olsun.

Allah yardımcın olsun.
Hem uyuşturucu kullanıp hemde zeytinyagı gibi üste çikan
bir eşin var.
Adam hatasini kabullenmeyi birak bir de seninle kavga ediyor.
Yalanda söylüyor!
Ne yapman gerektigini en iyi sen bilirsin ama sanki sizin sonunuz yok gibi görünüyor.

buraya kaç günden beri yazıp siliyorum yazıp siliyorum ..
Aslında herşeyi öyle .
çok kez başlık açtım buraya çok kez yaşadıklarımı anlattım ayrılmayada kalktım ama cesareti bulamadım .. Ama şuan anlıyorum ki o zaman yapmalıymışım bunu sanırım bağlanmadan çok zaman geçmeden ..
Ben eşim dediğim adama yanyana yattığım adama güvenmekle ne çok hata etmişim meğer .
Şuan bana dışardaki elden dahada el durumda..
Konu şu: 2 ay önce polise yakalanmış bana arabamda bıçak vardı onu aldılar oda yeni yasaya göre ateşli silah taşımaya gidiyormuş dedi inandım saf gibi ilkten . Ama sonra celbi açma sakın itiraz edicem ben buna dedi tamam dedim madem itiraz edicek bende dedimki e-devletinden takip ederim anaaaaam neler yaptı bana ne diye ediyormuş bilmem ne şifresini değiştirdi ilk kez. o zaman kıllandım başka bişi olduğunu benim kızacağım sindiremeyeceğim bişi olduğunu ..
işte geçen hafta amcamız vefat etti köye gittik orda bi bayandan öğrendim kadın ağzından kaçırdı .
yemin ettirdi bana benden duyduğunu söyleme diye .. meğersem mahkeme meselesinin eklentisi uyuşturucu bulmuşlar üstünde eşimin .. o an o kadar kötü oldum ki bağırmak neden diye sormak istedim kimin onlar diye inanamamadım ya ama sonra anladım başkasının olsa derdi bana ama demediğine göre kendisinin olduğunu anladım ..
Mahkemeden önce hep sordum ona bişi sölemek istiyormusun bak içime dahafarklı şeyler doğuyor bilmem ne bu hep tersledi beni sonunda dayanamadım bende patladım oda patladı ..
Bana seni boşarım dedi ya :47: neden mahkeme meselesini kurcalıyorum diye
bende çektim kapıyı çıktım gittim ...
tam vapura binicektim ki abisi geldi aklıma aradım onu çağırdım dedim durum bu söyle bana doğrusunu dedim ...
bişiler söledi ama benim istediğim şeyleri değil . neyse aldı beni evlerine gittik sbah gidersin gece olmaz gel hadi dedi .. sora benim yüzsüz geldi onca şeye rağmen ..
ertesi sabah mahkeme oldu işte gitti geldi bana söledi denetimli serbestlik aldım diye doğru olduğunu duydum ya kimin onlar dedim benimdi dedi ben almıştım içiçektim cebimde unutmuşum polisler çıkarmasa haberim lmucaktı dedi ...
dahada üzüldüm ona bana ...
şuan aynı evdeyiz ama konuşmak bile istemiyorum o ise hiç bişi olmamış gibi gayet yaptıkları normalmiş gibi davranıyor ...
4 yıllık emeğimemi yanayım evlenmeden önce uyuşturucuyu bıraktırmak için döktüğüm dilemi yanayım salaklığımamı cesursuzluğumamı ?
gördükçe sinir basıyor beni sindiremiyorum ya
nasıl çıkıcam bu işin içinden ne yapııcam ben
kötü bir zamanda öğrendim bunu zaten acımız var .. birde bu meseleyi ondan değilde bir başkasından öğrenince güvenim sarsıldı .. nefretlik geldi ..

Uyuşturucu kullanan insanın hareketlerinde , davranışlarında, verdiği sözlerde bir tutarlılık aramak yanlış. Sana yalan söylemiş, bir uyuşturucu bağımlısı için yalan söylemek çok sıradandır. Bağımlılar herşeyi yapar, çünkü onlar akıllarını ve mantıklarını bloke eden bir şeye delice tutkunlar.

Eşinle konuş. Eğer bu ilişkiyi devam ettirmek istiyorsa , birlikte hastaneye gidin, rehabilite olsun. Onun durumu da çok kötü, milyonlarca insan var bu illete müptela olup hayatlarını mahveden. Eğer doktor kontrolünde bırakırsa etkili olur yoksa söz vermesiyle olmaz.

Onu kolu bazağı kırılmış bir insan gibi düşün, yürüyemediği için onu bırakma. Ona yardımcı ol.
Belki bu yazdıklarımda dün izlediğim "Candy" filmi de çok etkili olmuştur. Bağımlılığın ne derece zor olduğunu görünce çok etkilendim.

Umarım ikiniz için de herşey güzel olur. ŞAns seninle olsun

irras, pek yoruma açık bir konu değil yazdıklarınız.Yaşadıklarınız çok zor.Evlenmeden önce mücadele verdiğiniz bir konudan dolayı şuan canınız yanıyor.

Üstelik uyuşturucu kullanan kişiler bıraksalar dahi bazı psikolojik sorunlar yaşıyor, eminim ki evliliğiniz süresince bunun sıkıntısını istem dışı yaşamışsınızdır.

Ne yapmayı düşünüyorsunuz bundan sonra ?

Eşinizle uzun uzadıya yargılamadan son kez konuşun.. Kendinizi ikna etmek için değil onun ne düşündüğünü öfkeli olmadığı bir zaman öğrenmek için.
...

geçen gün madde bağımlısı bir sevgili olan kızcağız vardı keşke bu konuyu görse okusa senin yaşadıklarını. biz anlattık ters tepmişti...

üzüldüm.. ama sen kendini neden güçsüz ve cesaretsiz hissediyorsun onu anlayamadım?

dün hiç giremedim internetimde sorun vardı bu sürede neler oldu ?
evrak teslim etmek için okula götürdü beni yoldada tartışdık sanki bütün meselemiz uyuşturucu değilmiş gibi davrandı . sanki onca şey hiç yaşanmamış gibi gene bağırdı ... dedimki yarın işten gelince eve girme adliyeye gidelim anlaşmalı boşanma açalım dedim ayyy dahada parladı .. nereye gidiyormuşum ? tehditmi ediyormuşum onu ?
sonra işte sana böyle davranmak istemiyorum ama üstüme çok geliyorsun dedi .. pekde bu konuyu şuan konuşmak istemiyorum cenazemiz dolayısıyla ...
aradaşıma durumu anlattım hukuk okuyor .. oda dediki eğer kullandıysa denetimlik süresi çok kısa olur dedi yani 1 ay gibi değil eğer kullandıysa kanında çıktıysa her hafta olur dedi .. Dedim benimki 1 aydan 1 aya olucak dedim .. kanında çıksa daha sık kontrole gider demesi ben birazda olsun sakinleştirdi ..
bilmiyorum ya uyuşturucu kullansa anlardım eminim kesinim ..
dün talep ettim sakin sakin konuşalım bi gün başbaşa dedim .
bakalım neler olucak ne diyecek
zaten başımda başka şeylerde var bide bu tuz biber ekti ..

geçen gün madde bağımlısı bir sevgili olan kızcağız vardı keşke bu konuyu görse okusa senin yaşadıklarını. biz anlattık ters tepmişti...

üzüldüm.. ama sen kendini neden güçsüz ve cesaretsiz hissediyorsun onu anlayamadım?

evet o konuya bende yorum yapmıştım of of çok üzücü evlenmeden sana o yönünü göstermiş ama malesef biz kadınlar hemen kandırılıyoruz.

Uyusturucu hakkinda bir konuda yine kizimiza yardim etmek istedik ve arkadasimiz kizmisti. Bosanmak istiyormusun onu düsün ? Esin yalan söylemis seni kaybetmemek icin.

Eger bosanmak aklinda degilse esine yardim olabilecek bir cok kurum ve grup var. Bunlardan biri adsiz narkotikler (Narcotic anonymous ) adi altinda. Bu grup dünya ca ünlü her ülkede büyük sehirlerde . Nerede yasiyorsun bilmiyorum ama istanbulda da var bildigim kadariyla. Bu grupta bagimli arkadaslarimiz belirli günlerde bulusup dertlerini paylasiyorlar . Bir nevi psikolojik biri nevi yardim ediyorlar birbirlerine. Onlari anlayan birinin yardim etmesi daha iyi geliyordur.

Size ve iliskinize gelince . Siz bu durumu kabul etmis evlenmissiniz simdi nasil bir yol izlemek istiyorsunuz sizin karariniz....

insanın bişeyden emin olamaması ve eşine bile güvenememesi çok çok kötü bi durum...
anlıyorum seni...
allah yardımcın olsun.....
inşallah çözülür...

insanın bişeyden emin olamaması ve eşine bile güvenememesi çok çok kötü bi durum...
anlıyorum seni...
allah yardımcın olsun.....
inşallah çözülür...

buraya baktıkça aslında anlıyorum ki şuan içmese bile ben bir bğımlıyla mücadele ediyorum hala sorularıma cevaplar alamadım üzgünüm kırgınım.. eşimi çook çoook fazla seviyorum ama gidemiyorum bazı şeyleri göze alamıyorum onsuzluğu mesela.. ondan sonra ne yaparım bilemiyorum .. insanın bir yatağa dargın yatsa bile eşinin verdiği huzur yetiyor insana helede sevdiğiyse ..
bir yandan üzülüyorum bir yandan kızıyorum gene kendn kurup kendim yanıtlıyorum ..
ama artık her hareketinin altında başka şeyler arıyorum bir kere güvenim sıfırlandı .. zaten kayınvaldemlerleeyim onlar sorunu başka şeylerden sanıyorlar onlarada söyleyemiyorum bi abisiyle bi eltim biliyor ..
abiside olmaz öyle şey yapmaz kesinlikle diyor .. zaman bekliyorum doğru zmanı ..

sen yine evlenemden önce biliormuşssun canım. ben evlendikten sonra öğrendim hem bağımlı olduğunu hemde sabıkası olduğunu... ve durum boşanıyorum asla ve asla bırakmayacak bundan emin ol.. kendini kandırma.

Back
X