Güven sorunu

Sekerportakaliii

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2023
845
479
23
Erkek arkadaşımla mayıs ayında tanıştık bir hafta sonra direk sevgili olmak istedi ilişkiye başladık 3 hafta geçtikten sonra ben öğretmenim okulum tatile girdi memlekete gitmem gerekti bir hafta daha uzattım tatili sonra gittim iki ay ayrı kaldık bu iki ayda bana karşı hiç değişmedi sürekli konuştuk hep ilgiliydi hep fotoğraf attı bana dışarı çok çıkan biri değil çıksada hep yazdı başkası olma ihtimali pek ihtimal değildi yani tatilden geri döndüm bir aydır her gün birlikteyiz haftada 3-4 gün bende kalıyor ama eline ne zaman telefon alsa bende kuşku oluyor sürekli telefonuna bakıyorum ekrarına direk gösteriyor da her seferinde kardeşiyle mesajlaşıyor genelde okuyorum da. Bunlara rağmen içimde sürekli bi kuşku var geçmiyor . Bu hareketlerin beni uyuz ediyor dedi geçen gün ilk defa bir insan bana sevgiyle yaklaşıyor ama ben ya gerçek değilse diyorum altında hep bir şey arıyorum eskiden kötü şeyler yaşadım kendimi layık görmüyor olabilir miyim bu kuşku beni bitiriyor güzel bi ilişki ama ben ya gerçek değilse diye kendimi bitirmeye başladım sanki sürekli düşünüyorum ya sonrasında bana kötü şeyler yaparsa diye hiç öyle biri de değil aslında. Bu düşünceler beni o kadar yordu ki napıcam bilmiyorum

Paranoyanızı bu kadar belli etmeyin ona.

Öz değer öz sevgi meditasyonu yapın.

Dileyim ki aldatıyor ister bak ister bakma engel olamazsın ve bir gün zaten ortaya çıkar.

Önemli olan gerçek ortaya çıktığında rest çekip çekemeyeceğin.

Kimseye gözü kapalı güvenmeyin de tabi ama böyle içiniz içinizi yemesin en kötü aldatılır ayrılırsınız dünyanın sonu değil

Ne ilk aldatılan kadın olacaksınız ne son

Daha yeni diğer bir konunda 4 aylık ilişkin varken eskiden gorustugun polis birinden tekrar aradı diye intikam alayimmi diye soruyordun şimdi ilişkinde kendi psikolojin var olduğuna inandigin sorunlar olduğuna inandiriyorsun bence şuan ruh halin ilişkiye hazır değil inzivaya çekilip kendini ilişkiye hazır hale getirmeden birini almaman naçizane tavsiyem budur

Şuan ki ilişkimde ki insan terapi almam için çok ısrar etti bir aydır terapi alıyorum eskiden çok kötü şeyler yaşadım ilk ilişkimde tecavüze uğradım sonra da istenmedim uzun bir konu da bu hiç destek almamıştım bana ilk ilişkimi hiç sormadı bende anlatmadım ona ama terapi almam gerektiğini söyledi yine de destek oluyor şuan bu süreçte de

kişi kendinden bilir işi durumu bence seninki
daha dün açtığın konuda aylar önce konuştuğun biri tekrar mesaj attı cevap vermeli miyim diye
burada insanlara sordun
ilişkisi olan bir insan aylar önce mesaj atan biriyle alakalı değil konu açmak
en ufak bi düşünce içine bile girmez "ne yapsam" diye
intikam almak istedim falan dedinde geçelim bunları
sevgilisine sadık bir insan aylar önce konuşmayı bitirdiği tip tekrar yazdığında
çat diye engeller geçerdi, 1 saniye bile harcamazdı ona

Ne biçim bi yorum bu ya kıskançlık fesatlık akıyor resmen ben aldatacağımı mı söyledim konumda ne diyorsunuz siz ya lütfen gidin hasetliğinizi başka yerde çıkarın sevgiliniz yok sanırım o yüzden böylesiniz

Sizin adınıza üzüldüm gecmis travmalarinizi tedavi etmeden yeni bir ilişki çok sağlıklı olmaz zaten kendinize zaman tanıyın iyileşmek için inziva en doğru karar

Sizin adınıza üzüldüm gecmis travmalarinizi tedavi etmeden yeni bir ilişki çok sağlıklı olmaz zaten kendinize zaman tanıyın iyileşmek için inziva en doğru karar
Ailemden ayrı yaşıyorum uzakta yalnız kalınca çok daha kafayı yiyorum hiç değilse bana destek oluyor bilemiyorum ama çokta yoruldum bu düşüncelerden

Yani insanlar yıllarca severek evleniyor, adam 15 sene evlilikten sonra aldatabiliyor. Yani gelecekte ne olacağını bilemeyiz tabi ki ama elbette güven şart ama öncelikle kendinize güvenmeniz lazım. İlişkilerde ise öküzün altında buzağı aramayacaksınız, herşeyden böyle şüphe duymak gerçekten itici ve ilişkiyi yıpratır. Zaten güven vermeyen ya da güvenmediğiniz bir insanla asla ilişkiye girmeyin. Ama bir yerden sonra da güven önemli. Ahlakı düzgün bir insan ise güveneceksiniz. Şöyle düşünün bir şey oldu birisine evinizin anahtarını vermeniz gerekti; siz güvenmediğiniz bir arkadaşınıza evinizin anahtarını verir misiniz? Vermezsiniz ama güvendiğiniz bir arkadaşınıza verdiniz diyelim ki sonra en kötü senaryoyu düşünelim gördünüz ki evinizden bir şey çalmış, demek ki iyi biri değilmiş deyip arkadaşlığınızı bitirirsiniz. Ama güvendiğiniz bir arkadaşa evinizin anahtarını vermişsiniz ve arkadaş da herhangi bir şey çalmamış çalacak biri değil ama siz sürekli ona "sen benim evimden bir şey mi çaldın" diye sorguluyorsunuz, çıkarken çantasını kontrol ediyorsunuz vs. O arkadaş sizinle arkadaş kalır mı? Kalmaz tabi ki çünkü resmen hırsız yerine koyuyorsunuz. Onun gibi düşünün. ilişkide de sürekli karşı tarafa aldatma şüphesi ile yaklaşmak, delil bulmak için telefonunu karıştırmak, sorgulamak, gittiği yerleri ispat etmesini istemek vs çok iticidir.

Tam tersi sevgiliniz güven veren bir insan millet arayıpta bulamıyor anlattığınıza göre şüpheli bir hareketi de olmamış. Sorun sizde, yardım alın bu güvensizlikle ilgili. Ben de geçmişte kötü şeyler yaşadım herkes bişeyler yaşar ve herkes aynı olmaz bunu unutmayın.

Geçen konunda polis meselesi vardı eski flörtün msj atmıştı.Bence bu ilişkideki sorun sensin.Ayrıl sende kurtul adamda kurtulsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…