Güvenmeli miyim?

sohrabbb

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
1.680
766
133
Slm arkadaşlar
Biraz önce doktordan çıktım bebeğimin bas cevresi 96 imiş eğer 100 olursa normal olmaz dedi haftaya kadar 100 olursa sezeryana alacak
Benim durumumu yasayan oldu mu
Doktoruma güvenmeli miyim
Yoksa normal dogumu riske girip denemeli miyim
Kafam cok karışık
Hep hayırlısı dedim bugüne kadar
Sezeryan olmak istemiyorum ama normal dogum yapıp cok dikişim olursa daha mı kotu olur
Bide bası büyük olan bebeklerin omuzları geniş olur bas kısmı çıkar ama omuzlar da takılır dedi
Ne yapamalıyım sizce ???

bırkaç doktora daha gösterın ..doğum sızın ıstegınızle olmuyor ıste..sartlar neyı gerektırıyorsa oyle oluyor....ben rıske atmazdım asla...doktorumu dınlerdım..ama madem guvenmıyorsunuz bırkı doktora daha danısın derım

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim doktorum aslında güveniyorum hatta bulunduğum yerdeki en iyi doktor ama işte yinede kafam karışık oda doktorun dışında başka bir doktorda zaten doğum yapmayı düşünmem ama yine de eskiden nasıl doğum yapıyor muş kadınlar ozamanlar baş çevresi vs yok muydu
Bilemiyorum
Bende risk alamam sanırım

Doktoruma güvenirdim canım , yine de kafanın rahat olması adına başka bir doktora giderek bilgi vermeden sezeryan diyen doktorundan haber vermeden sorardım .Allah ım kolaylık versin ...

Bence farklı bir doktora birşey bahsetmeden göstermekte yarar var... Hakkınızda hayırlısı olsun,kolay doğumlar dilerim.

ama eskıden malesef kotu sonuclanan doğumlarda çokmus...sen ıcın rahat olsun dıye baska doktorada göster ama asla ınat etme rıske atma derım.hayırlı doğumlar dılerım

Doktoruma güvenirdim canım , yine de kafanın rahat olması adına başka bir doktora giderek bilgi vermeden sezeryan diyen doktorundan haber vermeden sorardım .Allah ım kolaylık versin ...
Sagolasin canim
Zaten bulunduğum yerde şuanki doktorumu bulup güvenene kadar epey araştırdım
Ama bu bas cevresi büyüklüğünü hic bilmiyordum
Sezeryan sonrası cok sıkıntılı olur mu peki
Sen dogum yaptın mı hic

Bence farklı bir doktora birşey bahsetmeden göstermekte yarar var... Hakkınızda hayırlısı olsun,kolay doğumlar dilerim.
Normal dogum yaptıracak tek doktor devlet hastanesinde ki doktor olur sanırım
Ama ben devlete gitmek hic istemiyorum hastanesi ortamı pek ic acıcı değil
Kapana kısıldım sanki

ama eskıden malesef kotu sonuclanan doğumlarda çokmus...sen ıcın rahat olsun dıye baska doktorada göster ama asla ınat etme rıske atma derım.hayırlı doğumlar dılerım
Teşekkür ederim
Evet haklısın kadinlar cok zorluklar yaşayarak doğuruyorlarmış
Sağlık elden gidince geri de gelmiyor

Normal dogum yaptıracak tek doktor devlet hastanesinde ki doktor olur sanırım
Ama ben devlete gitmek hic istemiyorum hastanesi ortamı pek ic acıcı değil
Kapana kısıldım sanki
Ölçümlerde yanılma payı olabilir bence. Farklı bir yerde tekrar ölçtürün.

Kuzenimin kızının köprücük kemiğini kırmışlardı. Zorlu doğumlarda sık rastlanılan bir durummuş.

Ben olsam riske atmam.
Yaa peki sonra düzeldi mi yavrucak ?
Bende riske atmak istemiyorum ama kalbimde tatmin olsun istiyorum teşekkür ederim
Böyle ornekleri duymak beni ikna ediyor

Doktorunu en iyi sen tanırsın normal doğum yanlısı olan biri ise ağırlık olarak sezeryan yapmıyorsa doktorunu dinle derim. Başından beri o takip ediyor sonuçta. Bu karar şuanda verilmez zaten bebeğin bir gidişatı vardır hep iri bir bebekse baş çevresinden çok omuz çıkışı riskli. Bu arada 98 dediği % 98 değil mi baş çevresi o kadar olamaz çünkü. Bende doğuma direrken 37 cm sen bunu zor çıkarırsın demişti hastanede kontrol eden doktor ( o sırada kendi doktorum yoldaydı) ki bebeğim baş çevresi 35 cm doğdu. Gerçi omzu çok iri bir bebekti ve kafası pelvise takıldığı için vakum kullanmak yerine sezeryan' a çevrildi doğumum 10 cm açıklıkla sezaryana girmek zorunda kaldım ve bebeğimin kafası gerçekten takılmış başında yumurta büyüklüğünde bir şişlikle doğdu iki ayda her gün masaj yaptık öyle geçti o şişlik. Ama bebeğim ben ameliyathaneye indirilirken kurtarmış kafayı tam gelecekti biraz boşuna çevrilmiş oldu. Ama doktorum hiç inkar etmedi hep olasılıkları sıraladı ve bebeğin kafasını kurtarma ihtimali çok daha düşüktü ama gerçekleşti. Sonrasında da iyi ki çevirdik omzu takılabilirdi demişti. Yani şu saatten sonra gittiğin diğer doktorlar kafanı daha çok karıştırır. Doktorunla açık açık konuş gerçekten zorunlu mu yoksa kendi işini kolaylaştırmak için mi sezeryan diyor anlamaya çalış ona göre karar ver.

bi yere daha git aynı şeyleri söylerse bence de sezeryan ol normal doğum diye diretmezdim ben olsam ...

Hep normal doğum planlamış,istemiş ancak mecburi sezaryen olmuş bir anne olarak doktoruna güven derim.benim bebeğim aşağı indi ama bir türlü kanala girmedi.bekledim 41. Haftaya kadar yok.kordon boynuna dolanmıştı onunda hallederiz dedi doktorumuz.sonra bebeğimin başı biraz büyüktü son çatı muayenesinde 1cm bile açıllık yoktu,çatım da dardı.doktorum sezaryen i önerdi.aylarca normal doğum isteyen biri olarak özellikle baş büyüklüğünü nazara alarak sezaryen oldum.
Baş büyükse hem anneye hem de bebeğe zarar verebiliyor.karar senin tabiki ama için rahat edecekse bir doktora daha görün.
Bebeğini sağlıkla kucağına alman dikeğiyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…