Cok teşekkür ederim yorumun icin öncelikleDoktorunu en iyi sen tanırsın normal doğum yanlısı olan biri ise ağırlık olarak sezeryan yapmıyorsa doktorunu dinle derim. Başından beri o takip ediyor sonuçta. Bu karar şuanda verilmez zaten bebeğin bir gidişatı vardır hep iri bir bebekse baş çevresinden çok omuz çıkışı riskli. Bu arada 98 dediği % 98 değil mi baş çevresi o kadar olamaz çünkü. Bende doğuma direrken 37 cm sen bunu zor çıkarırsın demişti hastanede kontrol eden doktor ( o sırada kendi doktorum yoldaydı) ki bebeğim baş çevresi 35 cm doğdu. Gerçi omzu çok iri bir bebekti ve kafası pelvise takıldığı için vakum kullanmak yerine sezeryan' a çevrildi doğumum 10 cm açıklıkla sezaryana girmek zorunda kaldım ve bebeğimin kafası gerçekten takılmış başında yumurta büyüklüğünde bir şişlikle doğdu iki ayda her gün masaj yaptık öyle geçti o şişlik. Ama bebeğim ben ameliyathaneye indirilirken kurtarmış kafayı tam gelecekti biraz boşuna çevrilmiş oldu. Ama doktorum hiç inkar etmedi hep olasılıkları sıraladı ve bebeğin kafasını kurtarma ihtimali çok daha düşüktü ama gerçekleşti. Sonrasında da iyi ki çevirdik omzu takılabilirdi demişti. Yani şu saatten sonra gittiğin diğer doktorlar kafanı daha çok karıştırır. Doktorunla açık açık konuş gerçekten zorunlu mu yoksa kendi işini kolaylaştırmak için mi sezeryan diyor anlamaya çalış ona göre karar ver.
Cok teşekkür ederim Bebeğine guzel ve sağlıklı ömürler dilerimHep normal doğum planlamış,istemiş ancak mecburi sezaryen olmuş bir anne olarak doktoruna güven derim.benim bebeğim aşağı indi ama bir türlü kanala girmedi.bekledim 41. Haftaya kadar yok.kordon boynuna dolanmıştı onunda hallederiz dedi doktorumuz.sonra bebeğimin başı biraz büyüktü son çatı muayenesinde 1cm bile açıllık yoktu,çatım da dardı.doktorum sezaryen i önerdi.aylarca normal doğum isteyen biri olarak özellikle baş büyüklüğünü nazara alarak sezaryen oldum.
Baş büyükse hem anneye hem de bebeğe zarar verebiliyor.karar senin tabiki ama için rahat edecekse bir doktora daha görün.
Bebeğini sağlıkla kucağına alman dikeğiyle.
Ama ya sonrasıDoktoruma güvenirdim.
Normal doğumu zaten düşünmediğim için canıma minnet olurdu :)
Cok teşekkür ederim yorumun icin öncelikle
Doktorum bugüne kadar hic beni yönlendirmedi hep durumumla ilgili bilgi verip yol gösterdi
Sezeryan onun icin daha kolay tabi ki
Ama sırf bu yüzden beni yönlendireceğini sanmıyorum etik anlayışı olan birisi
Senin durumun zor olmustur tabi her iki dogum seklini de yasamışsın
Bende sancı çekip sonra sezeryana girmek istemiyorum tabi ki
Öyle iki turlu zor
Peki Sezeryan sonrası hayatın Nasıl etkilendi
Herkes normal dogum Bebek içinde senin içinde daha iyi diyor
Binin için şansımı denemeli miyim bilmiyorum
Teşekkür ederim:)Cok teşekkür ederim Bebeğine guzel ve sağlıklı ömürler dilerim
Bende hep normal istedim
Simdi Sezeryan hem korkutuyor hem de biraz rahatlatıyor dogum anını yaşamayacağımı düşünerek
Kilosuda şuan 3450 ve daha iki haftamız var doguma ve hızla kilo alıyor
Normal diye direyip daha kotu sonuçlanmasını istemiyorum Hayırlısı artık
Ama ya sonrası
Sezeryan sonradan acı veren birşey :)
Ama ya sonrası
Sezeryan sonradan acı veren birşey :)
Allah öncelikle sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin. Benim bebeğim 36. haftanın içindeyken gelmeye karar verdi. Doktorumla doğum şeklini henüz konuşamamıştık bile. Sadece sezeryan olacaksa bile randevuyla gitmeyecektim gelme işaretini bekleyecektim ki benim doktorum da genelde bu şekilde olmasını isteyenlerden. Tabi ki normali tercih ederdim. 6 yıllık doktorum ikinci bebeğimi de o doğurttu çok da severim kendisini bir sürü arkadaşım benim sayemde ona gitti. Hala arada senide boşuna kestik diye takılır bana. Ama ameliyathanede işi bittiğinde ilk söylediği laf şuydu bu kadar yıllık doktorum ben bu kadar hızlı ilerleyen bir ilk doğum görmedim ve kafasını bu kadar düşük bir olasılık olmasına rağmen kurtaran bir bebekte görmedim. İki doğum şeklini de yaptın anesteziyi vermemiş olsalardı iş sadece ıkınmaya kalmıştı demişti.
İki doğumumda da sipinal anestezi uygulandı. Eşimde doğumlara girdi bebeklerimizi beraber karşıladık. İkisinde de ilk 8 saat kaldırmadılar. 8. saatin sonunda kalk dediklerinde kalktım yürüdüm üstümü değiştirdim. Ertesi sabah duşumu aldım saçlarımı fönlettim bile. İlkinde hafif bir öksürüğüm vardı öksürürken dikişlerim acıdı haliyle ama o benim şanssızlığım onun dışında hiç sıkıntım olmadı. 3. gün eve çıktım misafirde ağırladım öyle çok yatarak geçirmedim yani. Hele ikincide direk bebeğin tüm bakımıyla kendim ilgilendim. Birincide ilk torun olduğundan annemden pek fırsat kalmamıştı bana prenses muamelesi yaptılar. Ama ikincide prensen muamelesi gören büyük kızım olduğu için iş başa düştü. Tabi ki normal doğum en güzeli bebek içinde öyle ama sezeryanda da normalde de annenin toparlanması annenin bünyesiyle alakalı bir şey. Birde kafada kurmamak lazım. Ben ilkinde taburcu olduğum gün benden birgün önce doğuran bir kadın vardı daha ayağa kalkmamıştı. Bir sorunuda yoktu üstelik doktorlar konuşurken psikolojik olduğunu söylediklerini duymuştum. Ama inan çok sıkıntılı bir durum olsa kimse ikinciyi doğurmazdı rahat ol.
Teşekkür ederim:)
Benim bebeğim de biraz iri bir bebekti.:))
Sezaryen olduğum gün ayılır ayılmaz ayağa kalktım.biliyordum ki kendini ne kadar bırakırsam toparlanman o kadar zor olacak.(daha önceden iki yumurtalık kisti ameliyatı geçmişim var)
Sezaryen sonrası ilk gün çok zor değil ağrı kesicilerden pek hissetmiyorsunuz.ikinci gün biraz zorluyor ama acı eşiğine bağlı.ben çok çabuk toparlandım.hatta ertesi gün taburcu olmayı istedim ve oldum.
Sezaryen sonrası acı,dayanılmayacak bir acı değil.bir de inanın doktorunuz iyiyse ve bebeğinizin size olan ihtiyacını da dikkate alarak neredeyse kendi acınızı hissetmiyorsunuz bile.başkalarının korkunç doğum hikayelerini dinlemeyin. son haftalarınızı sağlıklı huzurlu geçirmeye bakın.siz ne kadar huzurlu olursanız bebeğiniz de o kadar huzurlu oluyor,önemli olan doğumun şekli değil annenin ve bebeğin sağlıklı olması.
yaptın cnm hem de 3 doğum hepsi de sezeryandı ilk bebeğim,ölü doğum doğumum esnasında maalesef dilm var mıyor vefat etti sezeryan ile aldılar ancak diğer iki evladım ile ilgili doktorumu dinledim tabi sana dediğim gibi başka doktorlara sorarak sezeryan oldum günü belirlendi sancı beklenmeden çok da rahat geçti balım.Hiç ama hiç korkma bebeklerimiz zorlanmadan geliyorlar sezeryande uyuyacaksın hooop bebişim uyandığında yanında annelik herkese çoook yakışıyor sanada çok yakışacak .Mutluluklar canım emin ol her şey kolay olacak.DUALARIM SENİNLE güzel anne öpüldün...Sagolasin canim
Zaten bulunduğum yerde şuanki doktorumu bulup güvenene kadar epey araştırdım
Ama bu bas cevresi büyüklüğünü hic bilmiyordum
Sezeryan sonrası cok sıkıntılı olur mu peki
Sen dogum yaptın mı hic
Düzeldi düzeldi. Küçük olduğu için çok çabuk kaynıyor zaten. Alçı bile olmadı. Baş çıkıp omuzlar sıkışınca doktor bilerek kırmış.Yaa peki sonra düzeldi mi yavrucak ?
Bende riske atmak istemiyorum ama kalbimde tatmin olsun istiyorum teşekkür ederim
Böyle ornekleri duymak beni ikna ediyor
Çok teşekkür ederim guzel Dilek'lerin icin öyle guzel yazmışsın ki cok duygulandım doğrusuyaptın cnm hem de 3 doğum hepsi de sezeryandı ilk bebeğim,ölü doğum doğumum esnasında maalesef dilm var mıyor vefat etti sezeryan ile aldılar ancak diğer iki evladım ile ilgili doktorumu dinledim tabi sana dediğim gibi başka doktorlara sorarak sezeryan oldum günü belirlendi sancı beklenmeden çok da rahat geçti balım.Hiç ama hiç korkma bebeklerimiz zorlanmadan geliyorlar sezeryande uyuyacaksın hooop bebişim uyandığında yanında annelik herkese çoook yakışıyor sanada çok yakışacak .Mutluluklar canım emin ol her şey kolay olacak.DUALARIM SENİNLE güzel anne öpüldün...
Doktorum uzun uğraşlar sonucu bulduğum ve içime sinen tek doktor Can'ımEğer Dr içine sinmiyorsa kesinlikle düşünmeden değiştir. Hidrosefali ya da atrosefali gibi bir riskten bahsetti mi ? Önemli bir sorundur çünkü. Böyle bir riskten bahsetmediyse sadece iri bir bebektir üzülmeyin.
Onu cok bilemiyorum ama beni ilk bastan beri hic yönlendirmedi gidişata göre karar veririz dediDoktorunuzun daha önce normal doğum yaptırdığı hastası çoksa güven doktoruna, gelen herkese sezeryan yapyırıyorsa başka bir doktora da görün derim.
En azından kesin kararlısın bu cok daha guzel bir durum :)Olsun :)
Normal doğumu hiç düşünmedim.
Daha ortada gebelik yok ama normal doğumu düşünmem olsa da :)
İste ne kadar istesekte olmuyor Can'ımBaş çevresi 96 cm değildir canım.. Öyle bir baş çevresi olmaz bebekte..
Ben de ilk günden doğuma kadar normal olacak diye diretenlerdendim..
Çatı muayenesinde doktorum çatın dar bebek çok irileşmezse normal doğumu deneriz ama çok irileşirse zor olur demişti..
39 da tekrar çatı muayenesi yaptı zor olur dedi.. Cuma günüydü.. Pazartesiye gün almıştım sezaryen için..
Pazar sabahı nişanım geldi.. Mutluluktan uçtum dedim ki normal doğacak inşallah..
Sancılarım öğleden sonra sıklaştı..
4 dk bire inene kadar evde bekledik ben çok seviniyordum normal olacak diye..
Gittik... Saat gece 11 i geçiyordu.. Önce baktılar alttan hiçbir açılma yok bebek çok yukarda..
Moralim sıfır oldu.. Bu sancıyla nasıl olmaz diye düşünüyordum..
sancılarım ara vermemeye başladı..
Dedim ben dayanamıyorum zaten gün almıştık doktorum gelsin dedim..
Gece 01:10 'da sezaryenle doğdu bebeğim sezaryen sırasında da rahmimde perde olduğunu bebeğin kanala bu yüzden giremediğini ne kadar beklesem de doğmayacağını söyledi..
Çok isterdim normal doğum yapmak nasip olmadı..
Sonrası gerçekten her bünyeye göre değişiyor ama asla sezaryeni kimseye tavsiye etmem...
15-20 gün doğru düzgün eğilip doğrulamadım..
Gece uyansa ağlasa bebeğim biri beni kaldırmazsa kalkıp da bakalım altını değiştiremedim..
Bebeğimin tadına varamadım yani o ilk günler..
Arkadaşım geçenlerde doğum yaptı..
Akşamdan sancıları vardı ara ara sormuştum sabah 6,30 da mesaj atmış bebişim geldi doğdu diye hem de 6 da doğdu diye..
Doğumdan yarım saat sonra bana yazabilmiş düşün ki ne kadar dinç sağlıklı güzel bir şey..
Ben de sezaryen sonrası o ağrılarla yürüme çabasıyla yok gaz problemiyle uğraşmaktan telefona bakamıyordum bile..
En azından bir tane daha bi doktora görün sonra yine kararını ver canım...
Eğer gerçekten olabilirliği yüksekse normal doğumu dene mutlaka..
Arkadaşım 24 saatin sonunda doğurdu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?