Güvenmeyen erkek

6 yıldır travmada degıl, 6 yıldır asık olmamıs.
Hele bı olsun, yarın evlenir.
İnsanlar aşık olunca evlendiğini sanıyorsan yanılıyorsun
Erkekler artık aşkı değil iyi para kazanan kızları tercih ediyor
O devir eskidendi

İnsanlar aşık olunca evlendiğini sanıyorsan yanılıyorsun
Erkekler artık aşkı değil iyi para kazanan kızları tercih ediyor
O devir eskidendi
Evet oyle sanıyorum
Hala o devirde yasıyorum belgin doruk gıbı

Yakın arkadaşımla aynı sorunu yaşadık; o yüzden zor diyorum.
Lisede bir arkadaş grubumuz vardı 5 kişi. Grupta yakın erkek arkadaşım (X), sevgilisi (Y) vardı ve çok iyi anlaşıyorlardı. Lise üçüncü sınıfta, Y, arkadaşımı gruptaki başka bir erkekle aldattı.
Yıllar geçti, erkek arkadaşım başka bir kızla takıldı ve onu gruba aldık. Güzel bir üniversite hayatı yaşadık, tatillere gittik, eğlendik falan derken... Üniversitede tanıştığı kız da bizim arkadaşı aldattı ve terk edip gitti...(başka erkeklere attığı çıplak* fotoğrafları yakaladık). Üniversite son, beraber iş planları yapan iki insan. Biri mühendis, diğeri doktor.
Arkadaşım, yıllar geçse de, güvenini kazanmadı hala. İyi bir mühendis, parasını kazanıyor, eğleniyor ama hiçbir zaman birini sevmeyeceğini biliyoruz.
Yıllar geçti aradan, hissediyoruz içinde. İş hayatında bile insanlara karşı çok planlı ve dikkatli yaklaşıyor. Böyle biri değildi ama oldu. Terapi almasını istedik biz ama o psikolojik sorunla yüzleşmiyor. Kaç kere söyledik bilmiyorum artık... Profesyonel bir yardımı sürekli reddediyor.
O yüzden insanların söylediği aşık olunca güven sorunu ortadan kalkar cümlesine güvenmiyorum, aksine güvensiz olmaları gerek. Ve bu söylenilenin insanların psikolojisini sadece aşka indirdiğini düşünüyorum, sanki yaşanılan sorunlar sadece bir duygu ile ortadan kayboluyor gibi iki yüzlü ve indirgemeci bir yaklaşım. İkincisi, bunun bir bahane olduğunu da düşünmüyorum. Burada bir kadın arkadaşımız erkeklere güvenmiyorum dese ''erkek milletine güvenilmez'' diye bir çember oluşturur ve o kadın arkadaşımız sadece duymak istediğini söyleriz. Kimse kusura bakmasın, insan insandır ve zordur.
Ve erkek arkadaşıma da hak veriyorum çünkü bir daha aşık olacağı, onu öncekileri gibi yüz üstü bırakabilir. Bu olay 2 kere başına gelince insanın, şüpheye düşüyorsunuz. Arkadaşım hep der: Hiçbir zaman tam güven yok.
En doğrusu da bu değil mi? Kimseye güvenmemek, kendi kendine yeteceğini bilmek ve sürekli ileri adım atmak. Bir insan olarak kendini gerçekleştirmek. Bence insanlara güvenmekten daha önemli...​

Son düzenleme:
Dertsiz basina dert alma. O sorunlu tipler kafalarina yatan veya asik olduklari biriyle karsilasinca direk evleniyorlar. Yeterince sevmedikleri, emin olamadiklarini da oyalayip canlarini yakip birakiyorlar. Ciddi iliski istemiyorum veya kimsrye guvenim kalmadi vs muhabbeti yapan adamdan hayir gelmez. Vakit kaybi olur.

Aklina,gönlüne,gözüne hitap eden birini bulursa ne travma ne kalir ne güvensizlik.Sizde uğraşmayın olacağı varsa zaten olur.Onun bunun yaraladığını onarmaya calisirsaniz siz yaralanirsiniz belki.Sizi kim onarir boşverin basiniza iş çıkarmayın

Bunu şak diye gerçekleştirecek bir yol yok tabi ki. İlk görüşte aşık olmadıysa. Yavaş yavaş sizi tanıdıkça olacaktır olacaksa.

Yani diyorsun ki illa sorun dert eklicem hayatima. ileri de minnos cocuklarina babaniz zor adamdi ananiz onu duzelti evinin erkegi yapti diye pembe pancurlu evinizde anlatacaksiniz. Diger kadinlara ise sizinle eğlendi benimle evlendi yazili pankart asacaksiniz.
Bacim allasen hic mi baska derdin yok. Birakin adam duzelecekse duzelir. Issiz adam zor adam triplerine gerek yok. Birini sevse duzelirdi asik olsa issiz adam sendromu biterdi
Dip not: sizi sevmiyor size asik degil

Siz onunla yillarinizi heba edip duzeltmeye calisirsiniz.sonra o duzelir ve aninda baskasiyla nikah masasina oturur sizde uzaktan seyredersiniz.bu kizlarin sorunlu erkekleri duzeltme sevdasini anlamiyorum.ayrica coguda yalan soyluyor cok zor seyler yasadim kimseye guvenim yok adi altinda her turlu halti yerim beni kabullen demek istiyorlar

"saatlerce telefonla konuşalım ama sevgili olmayalım

maça gidelim mesela, bağıra çağıra küfür edelim ama sevgili olmayalım

yemek yiyelim, rakı içelim ama sevgili olmayalım

sen başka kadınlarla konuşma, ben başka erkeklerle ama sevgili olmayalım

bak sevgiler hemen bitiyo"

Güzel şiirdir

Ben kocama boyle dedim tanistigimizda, uzerine 'Ben cok kotu bir iliskiden ciktim, baglanma bana uzerim seni' dedim.

6 ay sonra evlendik.

Hikaye bu kadar.
:)

Şu hayatta hiç kimse özellikle erkekler, ay güven sorunum var, diyerek aşık olduğu insandan kendisini geri çekmez,o adam sadece o altı yılda gerçekten aşık olmamış. Bir aşık olsun bakın bakalım güven sorunum diyerek peşinden gitmeden durabiliyor mu aşık olduğu kişinin. Adam sadece size aşık değil ve görünen o ki sizi o gözle bile görmüyor ki ciddi bir ilişki düşünmediğini açıkça söylemiş, sizin kafada insanlar hayatta hep kaybeder, gönül işi uğraşmayla başarı sağlanabilen şeyler değildir, başka bir kadın gelir sizin aylarca uğraşıp kıpırdatamadığınız yüreği , bir bakışı ile hoplatır. Ayrıca bir insanın karşısındaki insanı böyle başarılı olması gereken bir hedef gibi görüp peşinde koşması, sadece kendini acizleştirmektir, gönül işlerinde iki tarafra emek verirse mutlu son olur , yoksa harcanan zaman ve duygular sadece ziyandır. Ben şu ana kadar bu kızda benle çok uğraştı diyip evlenip mutlu bir evlilik sürdüren bir erkek tanımadım, bir ihtimal bu kafayla mantık evliliği yapan adamlar bile eğer gönlünü başkasına kaptırırsa bırakın karısını çocuğunu bile gözü görmeden bırakıp gidiyor. Aşk zamanla ve emekle kazanılabilen bir duygu değil malesef. Bence her kadın en azından kendine kadın gibi hissetirip değer veren , kendini özel biri gibi hissettiren bir adamı hakeder, bunu da sadece aşık erkekler yapar. Bence yol yakınken böyle sorunlu tiplerden uzak durun.

Allah aşkına günübirlik ilişki yaşayan adama güvenilir mi????? İkinci olarak da bugüne kadar kim kimi duzeltebilmis de siz duzelteceksiniz. Adam bi gün yine aşık olur o vakit isterse kendisi düzelir

O erkeklerin yedikleri kazıkları bitmez zaten. Bahane... Bağlanmaktan korkuyorum, sorumluluk alacak kadar büyümedim demiyor da kadınlara güvenmiyorum diyor. Ki erkekler kadınlara göre daha güvenilmez varlıklar maalesef.

birde aşığım ölüyorum deyip 10 20 gün sonra başka kızlarla çıkanlar var o tiplere de dikkat edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…