- 5 Ocak 2022
- 26
- 15
- 3
- Konu Sahibi Hulya Kpyz
-
Hiç kendini yıpratmana gerek yok, maalesef her mesleğin bir zorluğu var ve insanlarla uğraşmak en zor mesleklerden birisi. Telefonunu sisteme kurumsal olarak (Av. X X) gibi tanıtabilirsin, kimi ararsan ara numaran yerine tanımladığın kimlik görünür.Merhaba kızlar,
Benim bakış açısı desteğine ihtiyacım var.
Ben avukatım. Gün içerisinde çok fazla telefon trafiğim oluyor. Arayıp bilgi almak isteyenler, randevu oluşturanlar, benim arayıp çözmeye çalıştığım işlemler... Özetle o telefon durmuyor.
Fakat bir kaç kez başıma şöyle hoş olmayan bir mevzu geldi. Ve ben tepkilerim yüzünden hasta oluyorum. Lütfen bana doğrusu nedir söyleyin.
Gün içinde arama yapılan numaralardan birinin karısı (genellikle de olmadık saatte sinirlerine hakim olamayıp) beni arıyor ya da bana mesaj atıyor. Kimsin, kocamı niye aradın?
Ben de masum masum açıklıyorum ama sonra derdi tasası bana kalıyor. Niye beni aradı, benim eşim demez mi ne oluyor diye, gece yarısı mı aranır, bunun sorulma üslübu yok mu... Öyle işte kendimi yiyorum.
Böyle bir şey olunca ne yapılır kızlar? Bir yandan diyorum ki yuva yıkılmasın sakin ol, tehdit olmadığını anlat. Bir yandan diyorum ki başlarım kocalarınıza da size de.
Olabilir işte. Ansızın bir muvekkikiniz gözaltı geçirip ifade için yardiminizi isteyebilir.İş telefonun ayrı olur benim. Onu da saat 18.00 dan sonra kapatırım. Gece gece sizi arayacakları kadar acil bir durum olamaz her halde değil mi ? Hani ayhhh dava açasım geldi diye bir kriz geçirmezler
Telefon kapatma olayı olmuyor acil durumlar için. Telesekreter olayını araştıracağım.Belirli bi saatten sonra telefonunuzu kapatın.
Birde telesekreter gibi birşey olsa başlangıçta, avukat olduğunuzu tanıtan. Çok iyi olurdu aslında
Sopeki avukat oldugunuza inanıyorlarmı
Kadın olmam daha ön planda kalıyorpeki avukat oldugunuza inanıyorlarmı
Yok maalesef gece de açık olmalı. Tutuklama olabiliyor, saldırıya uğrayan acil hukuki yardım isteyen olabiliyor... O telefon hep açık. Zaten sorun benim masum masum açıklama yapıp sonra kendime kızmam. Bu durumlarda ne yapacağımı bilememem... Çünkü karşımda hem yaralı hem de bencil biri var.İş telefonun ayrı olur benim. Onu da saat 18.00 dan sonra kapatırım. Gece gece sizi arayacakları kadar acil bir durum olamaz her halde değil mi ? Hani ayhhh dava açasım geldi diye bir kriz geçirmezler
Telefon hep açık kalmalı. Gerçekten durumu acil olanlar olabiliyor. Ben gülemiyorum ya, kendimi çok kötü hissediyorum. Mizaç meselesi galibaeşinize sorun deyin.
telefonu belli bir saatten sonra uçak moduna alın.
iş için ayrı bir hat kullanıın.
mesajla soranlara cevap vermeyin.
seçenekleriniz bunlar.
ben olsam gülerim siz niye bu kadar stres haline getirdiniz ki bunu.
Eşim sorun edeceğinden değil aslında, karşı taraf bu detayı bilmiyor. Benim kocam sorunlu da olabilir. Karşımdaki o kadar umursamaz ki ne olursa olsun diyerek arıyor ve ben iyilikle karşılık vermem mi doğru yoksa olay mı çıkarmalıyım sorusunun cevabını bilmiyorumbenim babamin is yeri telefonunu arayinca xxxx muayenehanesine baglaniyorsunuz, lutfen bekleyin diye bir sey caliyor. belki is icin kullandiginiz hattiniza boyle bir sey yaptirabilirsiniz.
yine de gerekli mi, bence degil. bu kadar kafaya takilacak bir sey yok. sizin esiniz neyi sorun edecek onu da anlamadim.
Münasebetsiz bir saatte arıyorsa olay çıkarın derim. Hadsizlik yani yaptıkları. Hadi arıyorsun güvenin yok bari gündüz ara.Eşim sorun edeceğinden değil aslında, karşı taraf bu detayı bilmiyor. Benim kocam sorunlu da olabilir. Karşımdaki o kadar umursamaz ki ne olursa olsun diyerek arıyor ve ben iyilikle karşılık vermem mi doğru yoksa olay mı çıkarmalıyım sorusunun cevabını bilmiyorum
Aslında profil resmim de terazi kitaplar vsOlabilir işte. Ansızın bir muvekkikiniz gözaltı geçirip ifade için yardiminizi isteyebilir.
Eski avukat olarak basima geldi birçok kez bu dediğiniz konu sahibi.
Öncelikle WhatsApp durumunuza avukatlık ofisinizin ismini yazın. Ve herkese açık yapın. Çünkü aramadan önce kadin olduğunuzu belli ki WhatsApp tan görüyor. Bu ciddi anlamda kesecektik bu tarz aramaları. İkinci olarak da takmamayı ogreneceksiniz
Evet orasını düşünemedim. Allah yardımcınız olsun. Hemen kapatın suratına. Valla bağırırım o saate arayana.Yok maalesef gece de açık olmalı. Tutuklama olabiliyor, saldırıya uğrayan acil hukuki yardım isteyen olabiliyor... O telefon hep açık. Zaten sorun benim masum masum açıklama yapıp sonra kendime kızmam. Bu durumlarda ne yapacağımı bilememem... Çünkü karşımda hem yaralı hem de bencil biri var.
Evet orasını düşünemedim. Allah yardımcınız olsun. Hemen kapatın suratına. Valla bağırırım o saate arayana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?