Güvensizlik, korku, bebek kararı?

conan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
29
0
36
48
İstanbul
Arkadaşlar bunu yaşayn sadece ben değilimdir eminim.34 yaşındayım 3 yıllık evliyim.ve 6 ay kadar önce çok da planlı olmasa da hamile kaldım ve bebeği kaybettik.Şimdi eşim ve çevre bebek istiyor. Ancak benim kafam çok karışık.Eşim konusunda çok güvende değilim.Küçük bir şehre taşındık. Ben çalışmıyorum.Tüm bunlar nedeniyle bebek konusunda çok endişeliyim. ve eşime de bebek istemediğimi klafamın çok karışık olduğunu söyledim.Eşime güvensizliğim malesef ailesi konusunda.Eşim tek çocuk.Ben ailesiyle görüşmüyorum.Ama eşim görüşüyo.Ailesi çok sağlıksız. görüşmesine engel olmuyorum hiç bir şekilde müdahele de etmiyorum.Ancak sanki eşim bir gün değişecek ve ailesinden yana olacak gibi düşünüyorum.Sonuçta hiç bebek sahibi olmazsak dünyanın sonu mu?? ya da bende mi bir sorun mu varr ??

peki bebek olmadan eşinin değişirse ne olacak?

Aynı korkuları bende yaşadım. Ama hiç kimseye bişey olmadı. Sadece ben bebek yapmaya geç karar verdim. Ben yerinde olsam düşünmez yapardım. Sonuçta olacakla öleceğe çare yok ne yaparsan yap bunu değiştiremezsin.

değişecek olan insan zaten eninde sonunda değişir.....
eşinle açık açık sana güvenmiyorum diye çocuk istemiyorum dedin mi?
çocuk neyi değiştirecek onu anlayamadım....
hakkınızda hayırlısı olsun....
bence daha da geç kalmadan yuvanızı bir çocukla şenlendirin derim....

Kırmak istemem ne durumdasın bilemem yaş olarakta küçüğüm senden empati yaparak yazıyorum bebeği istiyosam doğururdum kendim için ilerde sorun yaşamayayım yaş geçiyor diye eşimden ayrılsamda ailesi sebebiyle bebeğim bana kar kalır derdim sorunlu bi eşten sonra tekrar güvenmek zor gelirdi bana çünki tekrar evlenip bebek yapmak uzun zaman alırdı biraz bencilce belki bebek açısından kötü ama öyle yaparmışım gibi geliyo

yaşın genç olsaydı farklı şeyler söyleyebilirdim ama malesefki çocuk istiyorsan eğer sayılı senen kalmış..bence yap kendin için yap evlat çok farklı bir duygu.. üstelik varsayımlarla hareket edemezsinki çok iyi giden evlilikler bile bir anda bitebiliyor..

ben de tren kaçmadan yap derim. sonuçta eşine olan güvensizliğin nedeniyle yapmazsan iş işten geçtiğinde başını duvarlara vurabilirsin.

Yazdığın cümlelerde senin anne olmak istediğine dair tek bir ima bile yok..
Çevre istiyor diye bebek yapılır mı hiç?
Sonra "aldırsam mı, aldırmasam mı" diye konu açacaksın, bir sürü örneği var burada..

Konu içeriği nedeniyle "Eşi ve eşinin ailesi"başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Öncelikle ben çok anaç olmadığımı düşünüyorum.gerçi tam olarak bilmiyorum bebeğe önceden hazır olunuyo mu?Eşim bebek olmadan değişirse diye bir soru gelmiş. o durumda sadece kendimi düşünmem gerekecek, ancak bebek olursa sorumluluk daha fazla ve buna hakkımız var mı bilmiyorum. Lisans mezunuyum ama çalışmıyorum. küçük şehir olduğu için iş yok, kpss için hazırlanıyorum.çalışıyor olsaydım düşüncem farklı olabilirdi.

yrıca evet eşime söyledim tabii. ama o zamanla ona güveneceğimi gerçeği göreceğimi , ailesini kendisinin seçmediğini söylüyor. ailesi son derece saygısız ve kural tanımıyorlar her türlü saygısızlığı yaptılar ve yapabilirler zaten bu yüzden hayatımdan çıkardım. keşke elimde şöyle bir fırsat olsa da 1 ay ailesiyle yaşamsını sağlayabilsem etkilenip etkilenmeyeceğini o zaman görürdüm.

Hayır eşimin annesini eşime sakın çocuk yapmayın oğlum tek celsede kurtulursun derken duydum

yanılıyorsn bebek olursa sana ve evine daha cok bağlı olur
evlattan ötesi var mı yaaa
asıl bebek olmazsa adam kendini boşlukta hisseder
bebek olursa ona bağlı olur bütün zamanı
bence yapın yani
sonuçta eşinin ailesi değişecek değil
onlar böyle gelmiş böyle gider
sen neden kendi hayatını ve geleceğini onların
üzerine kuruyorsun ki?

Temmuz, onlar üzerine kurmuyorum ama eşimle ilgili de garip bi şekilde emin olamıyorum sanırım.anki emin olmadan çocuk yapmak da bencilce ve bebeğe haksızlık gibi geliyor ayrıca cahilce değil mi?

aslında hayır aldırmam kürtaj zorunluluk değilse aldırmam, kontrolsüz hamilelik de tuhaf geliyor bana.bu nedenle konu açtım öncesinde karar verebilmek için.ben anaç değilim evet bebek olmadan hissedilir mi anaçlık onu da bilmiyorum.

Nedir bu gelecek korkusu :26:

Anı yaşayın biraz...

Çocuk olunca evine daha çok bağlanmayacağı ne malum

Daha olumlu daha pozitif düşünün

Evrene ne mesaj verirseniz o size onu gönderir

Nedir bu gelecek korkusu :26:

Anı yaşayın biraz...

Çocuk olunca evine daha çok bağlanmayacağı ne malum

Daha olumlu daha pozitif düşünün

Evrene ne mesaj verirseniz o size onu gönderir

Evet sanırım biraz evhamlıyım, ya da evham demeyelim de çok garanticiyim galiba. evet pozitif olmak önemli, ama ne yalan söyliim bu quantum lar evrene mesajlar çok inandırcı bulmuyorum.Ama pozitif olmak kendim için önemli.. Eşimi sevgisi ya da bağlılığı ile ilgili sorun yok aslında ama sorun sakin bir mizaçta olması ve benim beklediğim tapkileri ailesine gösterememesi. bu da beni tatmin etmiyor.

Anladığım kadarıyla eşinle bi problem yok,sadece ailesiyle var.
Eğer eşinin onlara uyacağını düşündüğün için bebek düşünmüyorsan yanlış düşünüyosun.
Çünkü eşin değişir mi,değişmez mi,ne zaman değişir bunları bilemezsin.

Melek gibi olan eşler bile bigün değişebilir.Bunun garantisi yok.

Eşin ailesini zaten tanıyo,sana bu konuda hak veriyosa bi engel yok bence.
Hem olacaksa çevre istediği için değil siz istediğiniz için bebek olsun.
Hayırlısı olsun diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…