Güzel bebeklerimiz için neler yapıyoruz? Hadi paylaşalım kızlarrr

bambucan

kocam ve kızım herşeyim..
Kayıtlı Üye
25 Mart 2011
876
132
123
Kızlar herkese merhaba. Henüz 5+6 haftalık hamileyim.. Beslenmeme önem vermeye çalışıyorum. Sigara içen biri olarak duyduğum an öncelikle sigarayı bıraktım. Her sabah süt içiyorum. 2 -3 tane ceviz ve yarım avuç kadar kuru üzüm yiyorum. Işe gelirkende mutlaka yanımda meyve getiriorum. Ve artık işyerimde hep tabldot yiyorum :) eskiden paso döner pide falandı.. Birde sabah akşam folik asit alıorum tok karnına..
Siz neler yapıyorsunuz? Daha yararlı olan olması gereken bildiklerimizi paylaşalım hadi kızlar.. Bebeklerimiz cin gibi gelsin dünyamıza:9::49:

hmmm anladım kimse bebeklerimizin nasıl beslendiğiyle henüz ilgilenmiyor:5:

canım bende beslenmeme dikkat ediyorum...ceviz yiyorum bende bol bol.vitaminlerimi ve diğer ilaçlarımı kullanmaya devam ediyorum..birde oğluma mozart dinletiyorum.hamileleiğin son 3 ayı dinletilirse bebek huzurlu ve sakin olurmuş..onunda hoşuna gidiyor olacak ki tekmeliyor dinlerken:))

canım bende beslenmeme dikkat ediyorum...ceviz yiyorum bende bol bol.vitaminlerimi ve diğer ilaçlarımı kullanmaya devam ediyorum..birde oğluma mozart dinletiyorum.hamileleiğin son 3 ayı dinletilirse bebek huzurlu ve sakin olurmuş..onunda hoşuna gidiyor olacak ki tekmeliyor dinlerken:))

mozart demek:) bunu ilerde bende yapayım ozaman. Ben birde çiğ et yani salam sosis sucuk ve birde midyeyi duydum yemiyorum kesinlikle. Hamileliğin ilk aylarında hastalanmaya sebep oluyormuş.. Yumurta yemek lazımmış ama onuda ben hiç yiyemem. Onu nasıl yapcam bilemiorum işte

bende 7 haftalık hamısım bebegım ıcın dengelı beslenmeye calısyorum asla abur cubur yemıyorum calıstıgıım ıcın kahvaltı duzenım pek yok evden peynır domates fln götürüorum sabah onları yıyorum bı bardak sut ıcıyorum yogurt yıyorum cevız yıyorum 4 5 tanee öğlen ısyerınde ne cıkarsa yıyorum dısardan yememeye calısıyorum aksamda mutlaka yatmadan meyvemı yıyorumm bıde folık asit içiyorumm sağlıklı olsun bebıslerrımızzz:)

bende 7 haftalık hamısım bebegım ıcın dengelı beslenmeye calısyorum asla abur cubur yemıyorum calıstıgıım ıcın kahvaltı duzenım pek yok evden peynır domates fln götürüorum sabah onları yıyorum bı bardak sut ıcıyorum yogurt yıyorum cevız yıyorum 4 5 tanee öğlen ısyerınde ne cıkarsa yıyorum dısardan yememeye calısıyorum aksamda mutlaka yatmadan meyvemı yıyorumm bıde folık asit içiyorumm sağlıklı olsun bebıslerrımızzz:)

Bende malesef düzgün kahvaltı yapamıorum. sabah evden 7 buçukta çıktığım için sadece meyve alıcak vaktim oluo. malum uykudan başımı kaldıramadığım için:) ama 1 haftadır aklımda domates peynir almak yanıma sabahları için. bizim bebeklerimiz desene zeka küpü doğcaklar inşallah:)

mozart demek:) bunu ilerde bende yapayım ozaman. Ben birde çiğ et yani salam sosis sucuk ve birde midyeyi duydum yemiyorum kesinlikle. Hamileliğin ilk aylarında hastalanmaya sebep oluyormuş.. Yumurta yemek lazımmış ama onuda ben hiç yiyemem. Onu nasıl yapcam bilemiorum işte

çiğ et evet yasak toksoplazma hastalığı oluyor.ki ben pişmiş et bile yemiyorum.vejeterjanım..yumurtada yemiyorum o yüzden...ama dengeliyorum bir şekilde drumla konuşup ayarladık...sorun yok Allaha şükür

Kızlar herkese merhaba. Henüz 5+6 haftalık hamileyim.. Beslenmeme önem vermeye çalışıyorum. Sigara içen biri olarak duyduğum an öncelikle sigarayı bıraktım. Her sabah süt içiyorum. 2 -3 tane ceviz ve yarım avuç kadar kuru üzüm yiyorum. Işe gelirkende mutlaka yanımda meyve getiriorum. Ve artık işyerimde hep tabldot yiyorum :) eskiden paso döner pide falandı.. Birde sabah akşam folik asit alıorum tok karnına..
Siz neler yapıyorsunuz? Daha yararlı olan olması gereken bildiklerimizi paylaşalım hadi kızlar.. Bebeklerimiz cin gibi gelsin dünyamıza:9::49:

Bende aynı durumdayım, 6 haftalığım bütün junk yemekleri çıkardım hayatımdan. Arada canım çok fena Burger ve Pizza istiooo ama nafile :)) Bende anında sigarayı bıraktım (buarada bugün çok sigara konularına yazdım canım çekiooo :((( )

Sabahları güzel kahvaltı ediyorum ben pek süt içmeyi sevmediğim için sadece akşamları bir bardak oda kakao ile falan içebiliyorum ama hergün bir yumurta ve bol peynir ile öğlen ve akşam birer kase yoğurt yiyorum. Zaten şu dönemler uyku yapıyoor bildiğin uyuyorum yani ofiste :)) Bunun yanı sıra, denizden babam çıksa yerim derler yaa bu hamilelik en çok o konuda işime yaradı hergün balık yiyebilirim :) Haftada iki kerede balık yemeye çalışıyorum.

Buarada sabahları bal yada reçel yiyin diyorlar. Onuda ekliycem beslenmeme. Bir dilim ballı ekmek...Ooooohhhhh :56:

Bende aynı durumdayım, 6 haftalığım bütün junk yemekleri çıkardım hayatımdan. Arada canım çok fena Burger ve Pizza istiooo ama nafile :)) Bende anında sigarayı bıraktım (buarada bugün çok sigara konularına yazdım canım çekiooo :((( )

Sabahları güzel kahvaltı ediyorum ben pek süt içmeyi sevmediğim için sadece akşamları bir bardak oda kakao ile falan içebiliyorum ama hergün bir yumurta ve bol peynir ile öğlen ve akşam birer kase yoğurt yiyorum. Zaten şu dönemler uyku yapıyoor bildiğin uyuyorum yani ofiste :)) Yanımda birde akşamüstü atıştırmak için birşeyler getiriyorum genellikle elma ve bir dilim börek gibi.

Bunun yanı sıra, denizden babam çıksa yerim derler yaa bu hamilelik en çok o konuda işime yaradı hergün balık yiyebilirim :) Haftada iki kerede balık yemeye çalışıyorum.

Buarada sabahları bal yada reçel yiyin diyorlar. Onuda ekliycem beslenmeme. Bir dilim ballı ekmek...Ooooohhhhh :56:

bende bugün itibariyle 6+5 im.inanılmaz sağlıklı ve dengeli beslenmeye çalışıyorum hiç olmadığı kadar:16: ben kahvaltımı güzel yapıyorum.(buarada kızlar taze kaşarda sütten daha fazla kalsiyum varmış.dr.um dedi.bol bol taze kaşar tüketin) sonrasında öğlen 200 gr yoğurt ve meyvemi yiyorum.fındık yiyorum son bi haftadır her gün bi avuç kadar :27: yarında cevize başlıycam oda gerekliymiş bebiş gelişimi için. akşamları 1 bardak süt içiyorum.(cam şişede günlük olanından) falic plus kullanıyorum günde 3 tane + balık yağı günde bir tane...bu şimdilik uygulayabildiklerim.ama kendime bile inanamıyorum süt yoğurt ve ben :27: normalde çok zordu ama iş bebiş için olunca birden herşey değişiverdi:1: buarada sigara kullanıyordum 3,5 ay oldu bırakalı ben korunmayı bırakınca onuda bırakmışım.ohh iyikide bırakmışım..

Son düzenleme:
valla bnm canımda klasik ama lahana turşusu istio inanırmısınız? ama onu yiyebilirim değilmüü:D
dila22 arkadaşımın dediğine uyup kaşar yicem bolca. birde yoğurt yemek istiorum gündüz cnm çekio gibi oluo akşam eve gidince tık yok yiyemiorum nolcam böle.. zorlasam iimi yapmış olurum bilmiorum.. valla inannın kendime hiçbizaman böyle dikkat etmemiştim bu güne kadar:52:

merhaba yumurta yiyemiyorsan eğer tavuk yumurtası çok büyük gelir ve tiksindiğin için hiç tüketmek istemeyebilirsin ama bıldırcın yumurtasını öneririm böyle bir durumda çünkü bir lokmada işlem tamamdır bu da işine gelebilir ve normal yumurtadan 9 kat daha fazla protein içeriyor diye biliyorum bu yüzden her gün değilde bir gün arayla tüketilmesi gerekio diyorlar bilgin olsun canım Allah sağlık versin bebeğinle sana

Merhaba
Bende her sabah biraz beyaz penir 3 veya 4 zeytin biber,salatalık,domates arada ceviz yiyorum,öğlen işyerinde ne çıkarsa onla idare ediyorum.akşam folbiol içiyrm günlük sütümü ihmal etmyrm bazende yoğurt yiyorum akşamda mutlaka sebze yemeği yemeğe özen gösteriyorum.:emir_bebek:

Merhaba
Bende her sabah biraz beyaz penir 3 veya 4 zeytin biber,salatalık,domates arada ceviz yiyorum,öğlen işyerinde ne çıkarsa onla idare ediyorum.akşam folbiol içiyrm günlük sütümü ihmal etmyrm bazende yoğurt yiyorum akşamda mutlaka sebze yemeği yemeğe özen gösteriyorum.:emir_bebek:

bende bu haftanın başından beri evden zeytin peynir domates getirip iş yerimde çok şükür kahvaltı yapmaya başladım.. bide kuru üzüm tavsiye ediorum arkadaşım.. günde bi yarm avuçta olsa ye.. cevizi zaten herkes yiyo çok önemli evet.. yoğurt çok önemli biliorum ama maleseff bi türlü yiemiorum:(

Merhaba..
Beni de aranıza alır mısınız? Ben de 5+2 haftalık hamileyim. Daha çok yeniyim ama dikkat etmek lazım şimdiden diye düşünüyorum. Düzenli folik asit alıyorum,
her sabah 1 yumurta, az yağlı peynir, zeytin, 2 tane ceviz, domates, salatalık yiyorum.
Öğlen işyerine evde yaptığım yemeklerden götürüyorum. Genellikle zeytinyağlı sebze yemekleri oluyor.
Mutlaka kepekli veya çavdarlı ya da çok tahıllı ekmek yiyorum.
Akşam da tavuk veya et, çorba,sebze ya da baklagil vs. yiyiyorum.
Öğün aralarında da kuru kayısı, badem ve fındık, bazen meyve, bir de akşamüstleri 1 kase yağsız yoğurt yiyorum.
Geceleri de meyve yiyorum.
Doktor 6 öğün dedi, 3 litre su iç dedi..
Bir de arkadaşlar, duyduğuma göre hurma inanılmaz faydalıymış hamilelik için. İçinde birsürü mineral barındırıyormuş. Önümüzdeki hafta pazardan hurma alıp her gün 1 tane yemeyi düşünüyorum.. Bir de kansızlık olduğundan demir hapı kullanıyorum..:3:

Merhaba hanımlar bende kızımla aranızdayım.33+2yiz. inşallah kısa bir süre sonra bebeğime kavuşacağım Allah sizlere de bugünleri göstersin inşallah.biz yavaş yavaş hazırlıkların sonuna gelmekteyiz.bende kalsiyum ve protein ağırlıklı beslenmeye gayret gösteriyorum doktorumun tavsiyesi üzerine ve şuan da 7 tane ayrı ayrı vitamin hapı kullanmaktayım.hanımlar içtiğiniz sütü ve yoğurdu özenle seçin.ben sütü günlük cam şişe sütten seçip yoğurdu ise ev yoğurdu yapıp tüketiyorum.katkı maddesi ya da koruyucu maddesi olan ürünleri seçmeyin.onların hiçbir faydası yok çünkü. birde içerisinde tatlandırıcı bulunan ürünleri tüketmeyin bebek beyin gelişimi için zararlıymış...

Son düzenleme:
ah kızlar ah 15. haftamı bitiricem perşembe günü ama hiç iştahım yok. oturuyorum açım ama yiyemiyorum az yiyorum yarım saat sonra gene acıkıyorum. napçam bilmiyorum.

Sabahları güzel kahvaltı ediyorum ben pek süt içmeyi sevmediğim için sadece akşamları bir bardak oda kakao ile falan içebiliyorum ama hergün bir yumurta ve bol peynir ile öğlen ve akşam birer kase yoğurt yiyorum. Zaten şu dönemler uyku yapıyoor bildiğin uyuyorum yani ofiste :)) Bunun yanı sıra, denizden babam çıksa yerim derler yaa bu hamilelik en çok o konuda işime yaradı hergün balık yiyebilirim :) Haftada iki kerede balık yemeye çalışıyorum.

benimde canım çok sigara çekiyor ama içmiyorum :18: buarada büyük balıkları yemek sakıncalıymış hamileyken içerisinde yüksek civa var diye. bazı balıklar sadece bi araştır derim.

her sabah ekmek ya da simitle beyaz peynir, zeytin (haftasonları mutlaka domates, salatalık, yumurta)
tüketiyorum. öğlen çorba, sulu yemek, pilav/makarna, salata/meyve (tabldot ne çıkarsa bahtıma)
akşam et/balık/sebze (ne pişirdiysem); nadiren pizza, hamburger (canım çektikçe abartmadan) yiyorum.
bunların dışında yoğurt, meyve, ceviz, fındık, süt, ve booolll su tüketiyorum. sigarayı bıraktım ama bazen çok canım cekiyor
dayanamazsam 1 tane içiyorum (ama su an bunu yazarken cok utandım kendimden) içmicem söz...
canım tatlı falan isterse de kısıtlamıyorum kendimi ama abartmıyorum da...
bu arada 4. aya girdik. demir hapına başladım bu ay
ama folik asit vermedi doktorum, içmiyorum ben de... yediğimiz gıdalardan alıyormuşuz...

Back
X