Güzel Dostlukların Anavatanı , İkinci Yuvamız "Erkek İnfertilitesi"nin Geyik Topiği!!

bugün annemler yeni eve geçecekler temizlikteydik
neyse
habire göğsüm sızladı durdu yaa
vücüdümda kafayı yedi dimi
tuliş
tuliş sen ovulasyon testi kullandınmı hiç

neyse
tuliş

annenlerin ev hayırlı olsun canım.. yok ben kullanmadım o testten... duydum almaya niyetlendim ama boşver dedim.. öylede kaldı..

tuliş spermler de kafayı yedi desene

ben şu MACS tekniğini araştırıken okudum
geni bozuk olan spermlerin bazıları kendilerini öldürmeye programlıyomuş ki
döllenme yapmayım diye

tuliş spermler de kafayı yedi desene

ben şu MACS tekniğini araştırıken okudum
geni bozuk olan spermlerin bazıları kendilerini öldürmeye programlıyomuş ki
döllenme yapmayım diye

haydaaa bi bu eksikti.. daha neler öğrenicez bakalım.. :1shok:

"Erkek kısırlığının tek çözüm yöntemi olan ICSI işlemini uygularken aklımızda sürekli şu soru vardı: "Neden aynı kriterlerle seçtiğimiz spermlerin döllediği yumurtalardan oluşan embriyoların bazıları gebelikle sonuçlanırken, bazılarında sonuç alınamıyor?'Çalışmalarımızda, spermlerin kullandığımız mikroskoplarla görülemeyen bazı özelliklerinin bulunduğunu saptadık. Bizim üzerine yoğunlaştığımız soruya da cevap teşkil edecek bu çalışmaların kanıtladığı ve bizi çok heyecanlandıran önemli bir sonuç vardı. Sperm değerleri düşük olan vakalarda spermler "hücre intiharı" diye nitelendirebileceğimiz bilimsel adı "abortive apoptosis" olan bir davranış gösteriyorlardı. Yani kendilerini yaşamaya değil öldürmeye kodluyorlardı. Neden bazı spermler bu davranışı gösteriyor sorusunun cevabı ise çok çarpıcıydı. Bir sperm hücresi, bazı genetik faktörler nedeniyle veya bazı dış etkenlere bağlı olarak hasar gördüğünde, hasarlı yapısını, oluşacak bebeğe taşımamak için kendisini öldürme eğilimi geliştiriyordu. Böylece sağlıksız döllenme ve gebeliklerin önüne geçecek doğal bir filtreleme sistemi oluşuyordu. Ekim 2007'den bu yana 122 hasta üzerinde uyguladığımız MACS yönteminin, klasik sperm seçme yöntemiyle karşılaştırıldığında, daha başarılı olduğu görüldü. MACS yöntemiyle saptanabilen ölüm sürecine girmemiş sağlıklı spermler anne adayından elde edilen yumurtalara enjekte edildiğinde ise gebelik oranlarında eskisine oranla yüzde 33'lük gibi büyük oranda bir artış sağlandı. MACS yönteminin ICSI işleminde kullanılarak gebelik oranlarını arttırması dünyada bir ilk olması açısından büyük önem taşımaktadır."

tuliş:asigim:
ben k.k da biri var aykiderya nicki miydi neydi unuttum
tüp bebek uzmanıyım sorularınızı yanıtlayabilirim demiş
ona bu yöntemi sordum
mıknatıslama yöntemiymiş nu macs bence gereksiz dedi:1shok:

Bir tavşan durmadan tilki yavrularının yanına gelip sizin ananızı mikecem diyormuş. Tabii yavrular bunu akşam annelerine söylemişler. Anneleri de, "siz ona bakmayın yavrularım" demiş. Ertesi gün yine tavşan sizin ananızı mikecem deyip kaçmış, bunu duyan anne
tilkinin tepesi atmış, "ben ona gösteririm" demiş. çoçuklarına bi sonraki
gün evden çıkar gibi yapıp saklanmış bi ağacın arkasına. Tavşan gelmiş yine tam sizin anan... derken tilki fırlamış ağacın ardından.Tavşan önde tilki arkasında başlamışlar koşmaya, kaç tavşan kaç,tut tilki tut misali :)
Tam bu sırada tavşan geniş bi ağaç kovuğuna dalmış, tabii tilkide peşi sıra.
Tavşan rahatça geçmiş kovuktan ama tilki daha kovuğun girişinde
sıkışıvermiş.tabi tavşan bundan istifade sallana sallana geçmiş tilkinin ardına, bakmış ki
pozisyon ofsayt :)şöle bi etrafına bakınmış ve demiş ki,
"yahu hiçte canım istemiyor ama nalet olsun, çocuklara söz verdik".

tuliş:asigim:
ben k.k da biri var aykiderya nicki miydi neydi unuttum
tüp bebek uzmanıyım sorularınızı yanıtlayabilirim demiş
ona bu yöntemi sordum
mıknatıslama yöntemiymiş nu macs bence gereksiz dedi:1shok:

haklı olabilir çünkü normalde de vücutta ölü spermler olabiliyor.. nasıl onların bir zararı yoksa kendini öldürenlerinde yoktur.. tüp bebekteki işlemleri bilmiyorum ama tek tek seçemediklerine göre döllenirse şansa artık.. saol bebişim..Şeniz

neyse
tuliş
canım annenlerin evi hayırlı olsun....güle güle otursunlar....
ben de bu ovulosyon testi hiç kullanmdım canım...

bitanem bilgiler için çok sağol....

sitedede ne çok göz var hee
demek çökertmeye çalışıyolar
doğrudur K.K rakipsiz çünkü
bide siteden her atılan site kurmaya kalktı ya ona ne demeli

ya öyleymiş dıptıs demişti üyeleri kendi sitelerine çekmeye çalıştıklarını...
neler oluyormuş bu kk de...benim hiç haberim yok....
saol zambakcım.. sobaya yapıştırdım ayakları zaten.. o kızlar gelmiyo buraya... fadikle cücü var bi orda buraya gelecek.. cücü gidiyomuş.. fadiğe diyem bi.. kaydirigubbakcemile

canım benim işim vardı arada öğlesine girip çıktım...
şimdide yine çıkmam lazım:çok üzgünüm:

dıptıs sayesinde ebayden aldım bende
geleli oluyo ama regli olmadığım için kullanamdım
zaten ilk geldiğinde vukuatlıyım çizgi çift çıkınca hamiş sandım kendimi
meğerse sabah ilk idrarla yapmamak lazımmış
ve ovulasyon olduğğunu anlamak için ise iki çizgide tam net olmalıymış
bakalım deneyip göreceğiz inşallah işe yarar

yaa fadiğim kimler geldi geçti
site kuranlarıda gördük
ayrıca teşekkür ederim canım taşınana kadar benim içinde baya stresli olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…