Güzel düşünce tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Emir vaki yapan benim sadece evi toplayıp çayı demlemi bekleyebilir sevdiğim insanlarsa dondurucudan börek çıkarabilirim çayın yanına. Yoksa hazır kurabiyeye talim

Ben çat kapı misafiri daha çok seviyorum tembel işi oluyor. Var olanı koyup sohbetine bakıyorsun bitti gitti

Ben her an insan ağırlayip sohbet edecek modumda olmuyorum ya. O an oyun oynuyor olabilirim, resim yapiyorumdur nebilim yalnız bir şey izliyorumdur. Ya da eşimle takiliyoruzdur.
Ev ağzına kadar pasta börekte dolu olsa çat kapı insanı eve almam.
Kaynanami zor vazgecirmistik bu huyundan.

Bize gelenler genellikle yakın arkadaşlarımız oluyor. Akrabalarla dip dibe olmadığımdan canımı sıkacak keyfimi bozacak misafirim olmaz pek. O yüzden severim çat kapı geleni

Bize gelenler genellikle yakın arkadaşlarımız oluyor. Akrabalarla dip dibe olmadığımdan canımı sıkacak keyfimi bozacak misafirim olmaz pek. O yüzden severim çat kapı geleni

Arkadaşta olsa aynıyım ama cat kapı gelmek isteyen arkadaşlarımız hiç yok. Gelen kişiler canımı sikacak diye değil ya da keyifsizlikten de degil o an yalnız ya da eşimle olmak istiyor olabilirim ama bunun anlaşılması çok zor oluyor.

Sanırım misafir konusunda ben rahat olanlardanım.
Evim herzaman temizdir (kimse gelmesede maalesef biraz temizlik hastasıyım)
Onun dışında ikramı asla dert etmem.
Haberli gelenlere hazırlanırım, gelmeyenlerede Allah ne verdiyse artık.

Yarım saat önce haber vermekte çok kabaca bence
Bir çay ve bisküvi verin veya çok kasmayın evde ne varsa onu verin.

Misafir bulduğunu yer. Çokta abartmaniza gerek yok.

Karnıyarıkları hazır edip o şekilde mi atıyorsunuz sonra çıkarıp direkt fırına

Boş zamanınızda canınız sıkıldığında bir şeyler hazırlayıp buzluğa atabilirsiniz hem ani misafire karşı hem de misafir geleceği zaman bir günde birden fazla şeyle uğraşmaya karşı çok iyi. Gerçi insan sonradan onları kullanmaya acıyor ama
Şu an benim buzluğumda sigara böreği pide şekerpare var mesela

Diğer seçenekte düzeniniz nasıldır bilmiyorum ama benim eşim evden abur cuburu eksik etmez. Sizde evde böyle şeyler bulundurabilirsiniz misafire karşı. Abur cubur dolabınız olsun nasılsa tüketim tarihleri de uzun oluyor

Bende yorumları okuyacağım belki bilmediğim bir şeyler öğrenirim

Anlık gelecek misafiri geri çevirmeyin. Bu gibi durumlar icin ben buzluğa kurabiye, börek vb yapıp atıyorum. Hemen firinlayinca nefis oluyor. Bu olmasa bile eşiniz bir pastaneden kurabiye alır siz de çay yaparsınız olur biter. Ani misafir bilir sonuçta hazırlıksız olacağınızı.
Davetli misafir içinde önerim her hazırlığı bölerek adım adım yapmaniz. Örneğin Çarşamba akşam geleceklerse pazar ev sil şupur temizlik işini halledebilirsin. Pazartesi kurabiyeleri halledersin. Salı diğer yapılacaklar. Çarşamba da sofra kurma oldu bitti.

Yarım saat önce haber veren ne bekleyecek sizden ben böyle durumda hemen pastaneden bir kaç çeşit pasta börek alıyorum gecistiriyorum bide ne yapım Allah aşkına çay yaptığıma sevinsinler

Bu sanırım eşlerin genel olarak ortak özelliği. Misafiri kendileri ağırlamadıkları için nasıl bir şey olduğunu bilmiyorlar. Bunu yaşayıp bu suçlama ile karşılaşan çok kadın var emin ol. Bence bu durumu baştan ele al daha yeni evliymişsin. Habersiz misafir veya son dakika misafiri konusunda kesinlikle tavrını koy. Tabiki de yarım saatte misafire hazırlanılmaz.

Şimdi herkesin elinden telefon düşmüyor. İletişim kurmanın en kolay olduğu çağdayız. Eskidenmiş o çat kapılar, telefon yok hat yok bilmemne. Bi zahmet gelmeye niyeti olan facebookta 5 dakika az vakit geçirsin de ev sahibi ile bi iletişime geçsin.

Hiç hoşlanmıyorum habersiz gitmekten de habersiz gelenden de. İnsanın binbir türlü ev hali var hele de çocuklu olunca.

Yarım saat önceden haber veren insan umduğunu değil bulduğunu yer o yüzden kasmayın kendinizi. Naçizane tavsiyem buzlukta hep buzluk kurabiyesi bulunduruyorum uzun rulo şeklinde yapıyorum. Onun dışımda çay çekirdek kuruyemiş çikolata vs çıkarıyorum ani misafirlerde. Hazır buzluk börekleri ya da en kolayı milföy çıkartıp hemen 5 dakikada börek yapın gitsin

Hepinize çok teşekkür ederim güzel fikirler.
Eşime de diyorum çay yanına Bişeyler yapariz mesela bana diyoku olur mu öyle gelen dayim yemeksiz kaldırmayız . Sonra beni sarıyo stres sinir. Adım misafir sevmiyoya cikiyo neyse dediginiz gibi hem buzluga atılabilen yemek türleri hem de börek tarzı şeyleri atarım artık oldugu kadar

Haklısınız bende hiç sevmem çat kapı geleni. İlk zamanlar sizin gbi strese giriyordum. Şimdi hiç yormuyorum kendimi evde ne varsa artık o. Evinizde sürekli çerez kuruyemiş bulundurun. Buzluğa da kurabiye poğaça türü atabilirsinz. Kuruyemiş benim kurtarıcım

Otursun kendi pişirsin o zaman, yarım saat önce haber veren adama ne yemeği ya. Böyle yaptığı zaman dışarıdan yemek söyletin yetiştirmem ben diyerek. Buzluğa atacaklarınızı hazırlarken ona da yaptırın boş oturmasın enişte.

Yarım saat önce haber veren misafire çay bile fazla, sadece çay yapın, ay önceden haberim olsaydı hazırlık yapardım diye de ince ince laf sokun. Aç karnına gitsinler,bir dahakine önceden haber vermeyi öğrenirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…