Güzel Giden Şeylerden Bahsedince Bozulması

Ya bende düşünmüyordum da sonradan anladım ki anlatınca hep bir terslik oluyor bir gün beğendiğim brini anlattım kıskanç bir kız arakdaşa ki sonradan öyle olduğunu anladım, ertesi gün diğer kişi öyle bir ters davrandı ki bana aklınız hayaliz durur.

Bir iki şey olur, nazar der geçerler, bu insanları ayrı tutuyorum, insan bazı olaylarda kendinden başka suçlayacak insan arar, herkese olabilir.
Amaa senin gibi ayağı takılsa başkasını suçlayanlar var ki, ciddi olarak kişisel gelişim üzerine çalışmasını tavsiye ettiğim...

Arkadaşım senin yüksek lisansından, tatilinden kime ne ki senin deyiminle herkesin gözü üstünde olsun? Tek sen misin bunları yapan ki... Yahu nasılsın diye, okulun durumun ne oldu diye soranı bile suçlu çıkarmışsın. 'Ağzımdan laf almaya çalışıyorlar işte, kötü insanlar, kem gözler" diye bir algı içindesin. Her şeye kötü gözle bakan sensin. Çok kolay yani her lafa fesatça anlamlar yüklemek. Kusura bakma da, fesatlık dışarıda değil, senin içinde bence. Bir kaç gün önce " ben çok iyi biriyim, şöyleyim böyleyim, ama herkes kötü, o yüzden herkesi sildim, izole yaşıyorum, ah kötü insanlar, vay benim gibi iyiler" minvali konundan tahmin ettim senin karakterini. Bu konuyla da tescilledim, çok bilindik çünkü. Gerçek anlamda iyi ve saf insanlardan çıkmaz öyle laflar. Böyle her şeye kötü anlam yükleyip insanları suçlayan, kendini melek sanan insanların klasik lafları.

Duymak istediklerini yazmadım, ama ihtiyacın olanı yazdım. Senin ciddi anlamda kendini geliştirmeye, öz eleştiri yapmaya, "kötü" insanları bir rahat bırakıp iğneyi kendine batırmaya ihtiyacın var. Ben senin gibi insanlardan korkarım açıkçası. Çok kolay yaftalıyorsunuz insanları. Hayatının, hatalarının, aksiliklerin sorumluluğunu almayı öğren. Emin ol herkes kötü, sen iyi diye bir şey yok. Bakış açını değiştir.

Ya sevde hanım ters bir şekilde bir şey yazmak istemiyorum size haklı olduğunuz yerler var ama sizde de var o tavır şimdi kusura bakmayın, ilki Imperial College Londondan kabul aldığımı hocamın bir kaç kişiye söylemesi ve yayılmasıydı ki kusura bakmayın ama dünyadaki en iyi okullardan biri. Ben kimseye söylememişken kabul aldım, anlatınca tepe taklak oldu onu ifade etmek istedim. Kısacası herkesin girmek için birbiriyle kıyasıya rekabet ettiği bir okul.
İkincisi de geçen gün ifade etmek istemedim ayıp olmasın diye ama ailem bana 2 yıl önce doğumgünümde araç hediye etti, bundan sonra bir problemler oldu maddi açıdan çok farklı olan insanlarla. Ben konu maddiyat olduğu ve herkesin hassasiyeti olduğu bir konu olduğu için açmak istemedim.
Şükürler olsun ki 3 tane çok yakın çocukluk arkadaşım var onlar beni dünyada iyiliklerin olduğuna inandırıyor. Umarım siz ve sizin gibilerle reel dünyada karşılaşmıyoruzdur, sizin gibi insanları görünce insanın zaten bu ülkeden kaçıp gidesi geliyor daha güzel ve düzgün insanların arasına, bilmem anlatabildim mi? kinini başka yerde kusun, insanlara yardım etmek yerine çoğu konuda siz ve sizin gibiler manipülasyon yaratıyor, ortalık karışıyor. Ama teşekkür ederim reel dünyadan güzel bir örnek sundunuz.

Hahaha, kin filan değil, rahat ol. Bence reel dünyaya sen kendin gel. Eleştiri kabul etmeyip beni de kötü ve hatta kinci çıkaracağını tabii ki biliyordum. Bu hiç şaşmaz. Okul durumunun tepetaklak olmasında dışarıdaki alakasız insanları suçlayan kişiden eleştiriye veya gelişime açık olmasını beklemiyorum. Kendi kurduğun dünyada kendi tesellilerinle yaşa, ondan kime ne, ama buraya konu açarsan sana reelin gerçeğini tokat gibi çarpabilirler böyle. Senin manipülasyon ve ortalık karıştırmak dediğine ben şöyle cevap vereyim; herkes seni pohpohlamaz. Alış. Burada herkes sana "vah canım, ne kaybedersen iyiliğinden kaybediyorsun, ah o pis kaka insanların gözü kör olsun" diyerek senin fantezini devam ettirmez. Daha bu minvalde konular açacaksan alış gerçekçi veya eleştirisel yorumlara.

Hayatınızda ki güzel şeyleri gerekmedikce paylaşmayın ve her güzellik için şükür edin..nazar denilen sey olmasa nazar duaları olmazdı..

Ayni şeyleri bende yaşıyorum. Çok can sıkıcı

Sana katılıyoorumm.Bende dayanamayıp derim ya olmaz ,olsada burnumdan gelir.Ama demeyip aniden yaptığımda ne güzel oluyor.Of o zamanda kıskançlara havasını atamıyorum Ama dememkte fayda var insanların gözü kalabiliyor.Nazar nazar..Piremmseslerin işi rast gitmez nazara gelir

Ya dediğiniz gibi ben onu geçtim etrafımdaki insanlarda ağır hastalık geçiren bir abimiz vardı iyileşti, sonra facebooka işte hastanede iyileşti fotoğrafları konuldu, 1 hafta sonrasında vefat etti.

aynen yaaa kım olursa olsun ıyıbıseyı anlatımmı tamam kesın olmaz bende akıllandım artık sadece oldukdan sonra soyluyorum.araba almak mı ıstedık alıpda ıslemlerı bıtene kadar kımselere soylemıyorum.eşimide alıstırdım :) sımdı obana dıyo aman soyleme sakın kımseye dıye

En doğrusu :)

Ya dediğiniz gibi ben onu geçtim etrafımdaki insanlarda ağır hastalık geçiren bir abimiz vardı iyileşti, sonra facebooka işte hastanede iyileşti fotoğrafları konuldu, 1 hafta sonrasında vefat etti.
Ayy Allah rahmet eylesin..Of şu insanların pis gözü varya.En güzeli olup bitene kadar dememek.İyi niyet olsa bile olmuo valla dememk lazım dayanamıyoruz işte.Bazılarıda var dediği halde hiç bişey olmuyo :)))

Ayy Allah rahmet eylesin..Of şu insanların pis gözü varya.En güzeli olup bitene kadar dememek.İyi niyet olsa bile olmuo valla dememk lazım dayanamıyoruz işte.Bazılarıda var dediği halde hiç bişey olmuyo :)))
Aynen annemde çok uyarır beni, evet çok az bir azınlık anlatsa da başlarına bir durum gelmiyor.

Reactions: tse
Sen kendini bu duruma şartlandırdığın için beynin ürettiği bir durum. Neye inanırsan o olur. Dene ver gör. Bu yüzdendir ki sabah uyanında aynaya bakıp "bugün çok güzel olacak" deyin derler bir kaç kere. beyin buna inanıp kabul ettiği an olumsuz şeyleri almıyor ya da görmüyor. Ama sen işlerinin ters gittiğine inanmışsın bir kere, biletleri aldığın zaman da "Allah bilir şimdi ne olacak da gidemeyeceğim" gibi cümleler evrene hep negatif elektirik verir.

Dediğinizi de uyguladım bu sene ama işler iyice sarpa sardı o zaman daha keskin düştüm yere Ondan nötr yaklaşıyorum ve dilimi tutmaya çalışıyorum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…