• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

güzel şeyler

Lorentz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
2.058
3.442
83
arkadaşlar, evinize yeni bir şey alınca başkasında yok diye bunun suçluluğunu hissediyor musunuz?

ya da tırnaklarınızla kazıyarak sahip olduğunuz şeyler için kendinizi suçlu hisseder misiniz??

mesela ben öğretmenim atanabilmek için 5 sene aralıksız sosyal hayattan kopup ders çalıştım, kendimden verdim sonunda atandım şükürler olsun, ama bir yıl çalışmış ve atanamamış arkdaşlarımın laflarını çekiyorum. 'senin tuzun kuru tabi' . bunun mahcubiyetini yaşıyorum ve bu konunun konuşulmasından hoşlanmıyorum.

ya da eşimle 8 yıllık evliliğim var. çok zor kavuştuk birbirimize hatta hala tam anlamıyla kavuşmuş değiliz bile. asker olduğu için sürekli operasyon bölgelerine gidiyor. sürekli görevlendirmelerle onu kaybetme korkusuyla yaşıyorum. atandığım yer ve evim arası 150 km ve sadece hafta sonları o da evdeyse görüşüyoruz ama çok mutluyuz. kuzenlerim eşimin kuzenleri yeğenleri sürekli nasıl bu kadar çok seviliyorsun biz çok mutsuzuz diye keyfimi kaçırıyorlar. onların yanında eşimin elini bile tutmaya çekiniyorum...

sonra gerek birlikte yaşamadığımız için gerek sağlık sorunlarımız yüzünden 8 yıl içinde bi kere tüp bebekle hamile kaldım. kızım 30 haftalık doğdu ve 10 gün yaşadı. çok acı çektik. 2 sene oldu ben yeniden bebek istiyorum. hamile kaldığımı hiç kimsenin bilmesini istemiyorum. çünkü ilk gebeliğimin de göze geldiğine inanıyorum, o kadar çok laf işittim ki komşulardan sülaleden "tuzunuz kuru" muhabbetinden...

bebeğimi kaybettiğimi öğrenince istemsiz kahkaha atan kişiler bile çıktı karşıma. zavallı muhabbetiyle teselli edenler....

herkesin karşısına çıkıp ben bu hayatı hakediyorum mutluyum çünkü hiçbir şeyi kolay kazanmadım ben demek istiyorum...

2 ay sonra eşim görevden dönünde tüp bebek yaptıracağım ama doğuma kadar eve kapanıp herkesten gizlenmek istiyorum.

hamile kalacağımın bile garantisi yok ama yine de bu kaygılarla nasıl başedebilirim?

Ben sahip olduklarima sukrediyorum ve daha fazlasi icin de cabaliyorum. "Senin tuzun kuru"cular beni hiiic etkilemiyor bana ne? Bende olmayip da baskalarinda olan guzel seyler de var napayim kendimi mi keseyim diyorum.
Basiniz sagolsun bebeginiz icin. Her seyin bir zamani var,istedikten sonra elbet yine olur. Kafaniza takmayin.

Söylediğiniz gibi , hiçbir başarı eller cepteyken veya evden oturarak kazanılmıyor. Beş yıl soyutladım demişin kendini , atanabilmek için sürekli ders çalışmışın sana tuzun kuru diyen arkadaşların muhtemelen dedikodu yapıp , eğlendi gezdiki atanamadı.
Kazandığın bir başarıdan neden mutsuz olasın , kendinle gurur duymalısın. Hakkettim , emek verdim karşılığını aldım diye. Kıskançlık , haset etmekle tabiki kazanamazlar , kazanamayacaklarda.
Bebek konusunda da Rabbim gönlüne göre en hayırlısını , en güzelini nasip etsin. Gizlemek konusunda sana hak veriyorum. Elin gözü dağ deviriyor maalesef... :( :(

canım benim öncelikle kaybın için çok üzüldüm.. başınız sağolsun.. seni cennette bekleyen bir cennet kuşun var.. rabbim verir inşallah sabrını..

evet sen hak ederek tırnaklarınla kazanmış olabilirsin ama, şuanda senin severek yaşadığın hayata parmağını kıpırdatmadan sahip olan kişi çok var.. etrafınızdakilere de bu batıyor bence.. onlara özeniyorlar herhalde..

eşin yanındaysa elini sımsıkı tuttuysa, severek yaptığın bir işin varsa, içeri girdiğinde huzur dolduğun bir yuvan varsa, kimseyi umursama.. hatta kökten kes görüşmeyi.. enerjini sömürüyorlar ayol...

ve bir bebek sahibi olmak istiyorsan bunu yap. Rabbim hayırlısını versin hakkınızda...

bebeğimi kaybettiğimi öğrenince istemsiz kahkaha atan kişiler bile çıktı karşıma.

nefret ediyorum şu satırda bahsettiğiniz tarz insanlardan! Ben de senelerce ne çektim şimdi mutluyum huzurum ve maddi imkanlarım var diye çevremdekiler kıskançlıktan bana sarıyor en yakınlarım bile..

bu tarz insanlarla mesafe iyidir.

canım benim öncelikle kaybın için çok üzüldüm.. başınız sağolsun.. seni cennette bekleyen bir cennet kuşun var.. rabbim verir inşallah sabrını..

evet sen hak ederek tırnaklarınla kazanmış olabilirsin ama, şuanda senin severek yaşadığın hayata parmağını kıpırdatmadan sahip olan kişi çok var.. etrafınızdakilere de bu batıyor bence.. onlara özeniyorlar herhalde..

eşin yanındaysa elini sımsıkı tuttuysa, severek yaptığın bir işin varsa, içeri girdiğinde huzur dolduğun bir yuvan varsa, kimseyi umursama.. hatta kökten kes görüşmeyi.. enerjini sömürüyorlar ayol...

ve bir bebek sahibi olmak istiyorsan bunu yap. Rabbim hayırlısını versin hakkınızda...

aminn inşallah.gülümsedim bu yazıdan sonra. gerçekten çok zor bir hayatım var ama inanılmaz mutluyum. benim kaygım başkalarını mutsuz ettiğimi düşünmek. neden onlar da mutlu değil diyerek vicdan azabı çekioyrum. neden atanamıyorlar, neden eşleriyle iletişimleri zayıf diye kendi mutluluğumu saklamak zorunda kalıyorum.

nefret ediyorum şu satırda bahsettiğiniz tarz insanlardan! Ben de senelerce ne çektim şimdi mutluyum huzurum ve maddi imkanlarım var diye çevremdekiler kıskançlıktan bana sarıyor en yakınlarım bile..

bu tarz insanlarla mesafe iyidir.

hayatımdan çıkara çıkara bitmediler bu tipler. mantar gibi türüyorlar

çok naifsiniz ve bunu bilenler sizi sabote ediyor. görüşmeyi kesin! açık ve net bir şekilde görüşmeyin!

sert ve kararlı duramıyroum. kıramıyorum insanları. kendimi acımasız hisseidoyrum ya. kendimi sevmiyorum diye kızıyorum kendime. değişmem lazım.

Yoo niye çekineyim anlamadım insanları çok düşünüyorsunuz size yazık. Acıma acınacak hale gelirsin derler. Siz iyi niyet gösteriyorsunuz da onlar gösteriyor mu? Çoğu insan en kısa sürede hava atıp ezme peşindeyken ben kimseyi aman o üzülür mü eder mi diye düşünemem. Sonra hayatı yaşayamaz mutlu olamayız ki... Herkes hak ettiğini yaşar. Siz atandınız diye saçma sapan konuşmalarına gerek yok atanan öğretmenler de olduğuna göre onlarda bir eksiklik vardır bence. Hani gerçekten atanan öğretmenler olmasa anlayacağım da neyse...

amin inşallah. evet gerçekten çok zor sahip oldum bu hayata. çok şükredioyrum. inşallah bebeğim de olur

Sizi burada gördüğüm kadarıyla sanıyorum biraz mülayim bir kadınsınız, bunu kullanıyorlar. Bazı insanlar çevrenin mutsuzluğundan beslenir. Kendi hayatı berbattır ama başkalarının hayatlarına karamsar bakış açısıyla yorum yapıp onları da mutsuz ettiklerini gördüklerinde mutlu olurlar. Benim çevremde de vardı bundan, en mantıklısı ne kadar yakın da olsalar muhabbeti kesmek. Görüştüğünüz mecburi zamanlarda da o negatif enerjili yorumlarını yapmasına müsaade etmeden lafı ağzına tıkamak. Ben direkt muhabbeti kestim, daha mutluyum.

İnsanlar özelliklede akraba nedense kötü olmanı ister enerjini düşürür. İnşallah bu sefer tüp bebek güzel sonuçlanır evladınızı kucağıza alırsınız.Kimseyede söyleme öyle rahat edeceksen.

Söylediğiniz gibi , hiçbir başarı eller cepteyken veya evden oturarak kazanılmıyor. Beş yıl soyutladım demişin kendini , atanabilmek için sürekli ders çalışmışın sana tuzun kuru diyen arkadaşların muhtemelen dedikodu yapıp , eğlendi gezdiki atanamadı.
Kazandığın bir başarıdan neden mutsuz olasın , kendinle gurur duymalısın. Hakkettim , emek verdim karşılığını aldım diye. Kıskançlık , haset etmekle tabiki kazanamazlar , kazanamayacaklarda.
Bebek konusunda da Rabbim gönlüne göre en hayırlısını , en güzelini nasip etsin. Gizlemek konusunda sana hak veriyorum. Elin gözü dağ deviriyor maalesef... :KK43: :KK43:

teşekkür ederim yorumun için. evet gizlemeyi düşünüyorum. inşallah gelsin o günler de. çünkü mucadele edemiyorum laflarla sözlerle yıkıcı konuşmalarla

Cok sanslisin.hayata şanslı gelmissin.tuzun kuru.imkanlarin olanaklarin var vs vs evet bana diyorlar.
Ne yasadigimi kendim bilirim.derdimide kendim bilirim.
O yuzden bole diyenlere evet ben allahin sansli kuluyum dogustan bende ki sans naparsin iste pastanin büyük dilimi bana düşmüş diyorum.
Baska turlu hasetlikle fesatlikla kafa yorup sinirimi bozamam.
Oysa ki bende 1 bebegimi kaybettim kizim 1 yasinda iken ayrildim vs vs yurtdisinda bacagimi kaplumbaga isirdi bacagim kesilme asamasina geldi mesela ama bana ne dediler ooo safariler falan ee ole gezersen isirir tabi : ?
Kulaklarini tika.

Back
X