yolculuk hazirliklari mi :))
mesela konusma sirasinda karsindaki birseyler anlattiginda hem anladigini hem de onayladigini belli etmek icin kisa cümleler kurabilirsin,
evet cok dogru, haklisiniz, katiliyorum... gibi....
bakar misiniz ben hic kullanmadim, genel de "pardon" Yavuz bey, "afedersiniz" gibi.. belki de liseden bir takinti. fizik hocamiza ne zaman hocam bakar misiniz dedigimizde size belediye baksin derdi
tesekkür icin:
cok naziksiniz.
sagolun
tesekkür ederim
tesekkürler
eyvallahsaka saka.. bayana hic yakismiyor. duyarsan sasirma diye yaziyorum...
biri sana tesekkür ettiginde de
rica ederim
Ooooooooo Efsuncum hayırlı olsun,deseydin ben sana özel torpilli ders verirdim yawwwww....
Sor bakayım ne öğrenmek istiyosun,karşında kırk yıllık hoca duruyo...
Ver yav, ders istiyorum ben :84:
Herseyi ögrenmek istiyorum.
Tercüme yaparken "diyor" demiyoruz dimi ?
Yani denileni direkt türkcelendiriyorum ..
Isimleri söylerken, yani mesela yanimda alman baskan var adi diyelim ki Dr. Hans Armut ondan bahsederken o an, hani o dedi diye izah etmem gerekiyorsa Hans Bey mi Dr. Armut mu diyecegim ?
Ayy Efsunnnnnn beni nasıl güldürdün bugün biliyo musun...!ALLAH da seni güldürsün,armut mu
yiyosun kız nerden aklına geldi adama mr.armut demek,ayy çok komik ....
Canım tercüme yaparken 'diyor' demen gerekir yoksa karışır cümleler,dediğin gibi Mr.armut diyor ki
... diye başlarsın söylersin ne dediğini tamam mı?
Elma geldi aslinda aklima elma yiyordum hani bilincli besleniyorum ya
Elmadan erkek olmaz, Armut olsun dedim :) Güldürdüysem iyi, gülmek = bol kalori yakmak :81:
Peki, Armut bisey demek istiyor demek istedigimde ne demeliyim, bay armut birsey eklemek istiyor mu ? Yoksa Dr. Hans Bey mi ? Dr.´u söylüyor muyuz ? Bu hukuki doktora (umarim dogru söylemisimdir)
Canım Dr. unvanı başta kullanıldığı için,sen de çevirirken saygıdan dolayı soyadı ile hitap ediyossun ya o nedenle Mr.Armut dersin,Dr. demezsin,Dr. tanıştırırken söylersin ilk,mesela bu Dr. Ali Armut gibi,sonra hep soyadı ile kullanırsın cümlelerde.
Bişey eklemek istediğini sorarsın sen Armuta,o da yok teşekkürler falan der sanırım,sen de karşıdaki
kişiye Mr.armut teşekkür ediyor,ekleyeceği bişey yokmuş diye aktarırsın.
Oldu mu?varsa başka takıldığın yer sor bakayum hocana...
Tamamda canim Mr. diyemem heralde, Bay mi diycem ? Yanimdaki kisilerden birinden bahsederken Bay (Dr. ) Armut, Sayin Armut, Hans Bey, hangisi daha uygun anlamadim...
Baska soru: email ile mesela protokol metninin türkcelendirilmisini gönderdigimde, ne yazmaliyim ?
Protokol metni ektedir mi ? Bunun daha güzel bir yolu olmali...
Ha Türkçeye çevirirken tabiki mr. demeyeceksin canım,aklım ingilizceye gitti pardon,bey dersin,adamın adı Ali ise,Ali bey dersin,doktorsa Dr.Ali Bey diyor ki diye başlarsın cümleye,ya da soyadıyla hitap etmek istersen sayın armut diyor ki dersin,ya sen şua damın gerçek adını bi yazsana,armutlar hanslar birbirine girdi valla....
Başka yazacakların varsa yazıp altına protokol metni eklenecekse,dediğin gibi protokol metni ektedir
dersin,sadece protokol metni yollayacaksan direk yazıp yollarsın sanırım..
Hehe Mr. desem cok tatli olur aslinda :) ama yersiz olur tabi...Hans Armut bir isim örnegiydi canim Dr. Christian Schmidt diyelim :) Simdi su var, almancada isimle hitap edilmez resmi dilde, yani "Bay Dr. Schmidt" gibi söylenir, Simdi adama Christian Bey dersem, o isimde baska birileri de var yanimda. Zor bee...
Yok canim baska yazacagim yok yani sirf onu yollarken nasil bir cümle kurayim ?
Anladım canım,bak 'dr.schmidt bey diyorki ' diye başlaman iyi olur,bay dr.schmidt pek hoş olmuyo
çünkü,yani hem resmi hem makulu ilki olur yani.sırf protokol metnini yollayacaksan,konu ismine protokol
metni deyip mail kısmına aynen yazarsın canım...
peki canim hitap sekillerine gecelim,
mesela Cetin Akpinar´a mail göndericem,
Sayin Akpinar mi diyeyim , sevgili Cetin bey mi,.. ?
Ayy Efsun valla iki gündür beni çok güldürüyosun,ALLAH razı olsun ne diyeyim,
Sevgili olmaz canım,tabiki sayın çetin akpınar de ok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?