Güzel ve çirkin adaleti ⚖️

icimizdekiSeytan1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2019
32
24
3
45
Birkaç gündür turistik bir yerdeyim ve bulunduğum yerde çok fazla yabancı uyruklu bayanlar var , hepsi uzun ince renkli gözlü küçük burunlu vs sanki yüzlerce dünya güzeli ....
Allah’ın yarattığı herşey güzel beterin beteri var önce sağlık vs bir çok söze rağmen içimdeki adalet duygusu mu haksızlığa uğrama dürtüsü mü adını koyamadığım düşünceler bunca güzel ve bunca güzel olmayan bayanlar erkekler
Olduğu bu dünyada bunun haksızlık olduğunu söylüyor . Tabiki sadece güzellik değil , yoksul zengin sağlıklı hasta daha bir çok konuda dünyadaki adalet terazisini düşünüyorum , üzülüyorum , ayağı tutmayan çocukları , görmeyen adamları kimsesiz ortada kalmış kadınları gördükçe halime şükredemiyorum üzülüyorum ....
Yanlış mı düşünüyorum nasıl düşünmek gerekiyor ?

Bu dünya geçici biliyorum , ama ne kalıcı ki herşey geçici olmasına rağmen herşeyin güzelini seçmez miyiz ? Ozaman gelip geçici ve tüm hayatımızı etkilemesine rağmen güzelliği önemsememeli miyiz?
Allah böyle yarattı sorgulamak haddimiz değil deyip susmalı mıyız?

Aslında her şeyin dış görüntüyle alakalı olmadığını hep söylesek de ne yazık ki sürekli unutuyoruz
Sayın hocamız ve ülkemizin gururu Aziz SANCAR, fakir ve kalabalık bir ailenin çocuğuydu.
Fabrikatör çocuklarından çok daha müthiş yerlere geldi.
7up series'ı izleyebilirsiniz. Insan hayatını göreceksiniz tekrar ve tekrar... Ve kaderin nasıl muazzam bir örgü olduğunu. Nasıl bir bilinmezin içindeysek her şey bizden bağımsız ve her şey bizim elimizde.
Hatta size tarihten biraz örnek vereyim
Kösem Sultan, asıl adıyla Afro, aşırı fakir bekar bir annenin kızıdır. Ne yazık ki anneciği genç yaşta hastalıktan vefat eder.. Amcası onu evlatlık alır ve amcası da oldukça fakir biridir.
Çıplak ayaklı olarak kaçmak zorunda kaldığı Milos adasından Sultan tahtına uzanan bir kaderi vardır.
Bu arada muazzam güzelliği sahip bir kadındır Kösem Sultan. Ve son derece yetenekli, zeki, akıllıdır. Kalbinin güzelliği yüzünün güzelliğine yakışır yani
Bir de Hürrem Sultan var.
Dillere destan güzel değil ama öyle şen öyle şakrak ve akıllı bir kadınmış ki kader ona da tahtı bahtı vermiş

bence allahin yarattigi her canli güzel degil ama cok özel ve degerli.
güzellik baska bir olay (ki siz yabanci, sarisin, renkli gözlü kadina güzel demissiniz- ben almanyada yasiyorum ve banada bir penelope cruz güzel geliyor mesela)
özel ve biricik olmak baska bir olay. hepimiz cok cok özeliz ve tekiz ama cogumuz güzel degiliz- ki zaten güzel olsak ne olmasak ne?

bu dünyada adalet yok- asla olmadi ve olmayacak (bir hukukcu olarak söylemek istedim) adalet algimiz bile kisisel.
hak, haksizlik... bu kelimerin geneli bos- her insan kendi kisiligine göre dolduruyor.

siz nasil doldurmak istiyorsaniz öyle doldurun tabiki ama fazla takmayin- sonucda kendi mikrokosmosunuzda elinizden birseyler gelsede genel anlamda vaerimli olamazsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…