• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzel yüreğinize ihtiyacım var

Bak şimdi sana o yollardan geçmiş bir ablan olarak yorum yazacağım. Mezuna kalmak yeni çıkan bir deyim galiba, ama çok itici. En başta o kelimeye takılma. Bak ben üni bitireli yıllar oluyor kimse bana okul biter bitmez mi kazandın yoksa sonra mı hazırlandın diye sormuyor. Sana da sormayacak. Şuan çok büyük görünen o olay aslında kocaman hayatında küçücük bir ayrıntı.

Akraban da olsa milleti boşver. Sen hukuk istiyorsan eninde sonunda o hukuk kazanılır, millet sana bir yıl değil 3 yıl sonra saygı duysun gerekirse farkeder mi? Sakın sırf biyerde üni okuyayım diye tercih yapma... nerede mutlu olacaksan o olsun..

Babasız kızlar bence çok daha güçlü, çok daha çalışkan, çok daha başarılılar. İnsan rahatlıkta kendini çok zorlamıyor, sen de muhtemelen başarılı bir kızsın. Kendine güven.

Benim acaba ilk girişte kazanamazsam ne derler diye düşündüğüm akrabaların çocukları zorla kıytırık üniversitelerden mezun oldu. Ben ise istediğim meslek şudur diyip onu kovaladım ve oldu zorla da olsa. Kolay olan güzel bişey yok zaten. Şimdi saygı duyuyor mu millet, evet. Ben milleti takıyormuyum, hayır. İşi düşünce kendi çocuklarına değil sana koşmalarını istemeyeceksin zaman içinde, bambaşka ve sana değer veren bir çevre oluşturacaksın çünkü, inşallah. şimdiden kıymet bilenin yeri başka tabi.

Söyleyecek şey çok. Ana temam şu; sen ne istiyorsan onu yap ve milletin karşısında gerekirse ben buna karar verdim, bunu yapacağım de. Sakın eğilip bükülme. Ozaman daha kolay olur...
Çok teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız :) çok rahatladım

Kesin kazanırsın sen, var sende o göz. Hiç umutsuzluğa kapılma. Allah güzel kapılar açsın sana :KK66:

Yarın buraya yaz tamam mı? Beni de etiketle :)

Allah yolunu bahtını açsın inşallah. Gönlünde olanı hakkında hayırlı eylesin rabbim. Kazan su sinavida görsünler zeze632 kimmiş.

Cok yıpratma kendini inşallah olur:dua: olmasa da seneye bidaha girersin

Umarim kazanirsin :KK200: okuyup meslek sahibi olunca geriye baktiginda boyle sana mutsuzluk veren insanları ne kadar cok onemsedigini düşünüp kendine kizacaksin. Ve umarim bir gun tum bu mutsuzluk sacan insanlari hayatindan çıkarırsın. Basarilar dilerim.

Merhabalar
Ben üniversite sınavına girdim. Salı günü açıklanacak sonuçlar. Kalbim sıkışıyor. Çok korkuyorum. Düşündükçe Ağlıyorum. Kötü gelirse diye. Mezuna kalırım diyorum. Ama babam yok. Terkar okumak benim için çok zor olucak. Çünkü belki bilirsiniz babasız kızlar. Her zaman omzu düşük büyürler.

Dedem,Yengelerim benim düşüşümü bekliyorlar. Yine de gece gece günahlarını almak istemiyorum. Bugüne kadar onların bana bir şey diyeceği , bende kusur bulabileceği bir şey yaşamadım. Şükürler olsun. Şimdi dileğim mezuna kalıp onların babasına çekmiş. Salak diyememeleri. Babamı sevmiyorlar çünkü babam bize bakmıyor. Dedeman gözünde ne olduğu belirsiz adam olmayacak bir kızım.

Eğer kazanamazsam bu tescillenecek. Çok korkuyorum.
Sizden ricam lütfen bana dua edin Hukuk fakültesini kazanayım. Bugüne kadar beni ezen hor gören tüm akrabalar yada akbabalar bana saygi duysun. Çünkü biliyorum ki böyle insanlar makam mevki görünce doksan derece dönecek. Bende istediğim kalbime işleyen merhamet ve adalet duygusunu sonuna kadar yaşatmaya çalışacağım bir meslek elde edeceğim. Lütfen bana dua edin hayırlısı olsun, hayırlı değilse hayırlıya çevrilsin öyle olsun
Senle hemen hemen aynı yollardan geçtim. Bilirim akrabaların en ufak başarısızlığı beklemesini ama her ne olursa olsun tıka kulağını onlara. Eğer kazanırsan övgülerini ooo avukat/savcı/hakim hanım demelerine de kulaklarını tıka onların övgüsüne ihtiyacın yok. Eğer kazanamazsan sakın ümitsizliğe düşme. Evet tekrar hazırlanmak hiç kolay değil ama hayallerine kavuşman için koskoca ömründe bir yıl fazla harcasan ne olur sanki?
İnşallah kazanırsın istediğin üniversiteyi istediğin bölümü.. ben kazandım allah sana da nasip etsin istedikten sonra başaramayacağın hiçbir şey yok bunu sakın aklından çıkarma

Senle hemen hemen aynı yollardan geçtim. Bilirim akrabaların en ufak başarısızlığı beklemesini ama her ne olursa olsun tıka kulağını onlara. Eğer kazanırsan övgülerini ooo avukat/savcı/hakim hanım demelerine de kulaklarını tıka onların övgüsüne ihtiyacın yok. Eğer kazanamazsan sakın ümitsizliğe düşme. Evet tekrar hazırlanmak hiç kolay değil ama hayallerine kavuşman için koskoca ömründe bir yıl fazla harcasan ne olur sanki?
İnşallah kazanırsın istediğin üniversiteyi istediğin bölümü.. ben kazandım allah sana da nasip etsin istedikten sonra başaramayacağın hiçbir şey yok bunu sakın aklından çıkarma
Ovgulerine ihtiyacı olmadığım konusunda çok haklısın inşallah bende kazanırim teşekkür ederim :)

İnşallah istediğin gibi olur,
Sonuç ne olursa olsun hakkında en en hayırlısı, ilerde en çok nasıl mutlu olacaksan o şekilde olsun.
Her şerde bir hayır olduğuna çok şahit oldum hayatımda. Sonradan şükürler olsun iyi ki öyle olmamış böyle olmuş diye düşündüm hep. Umarım en istediğin gibi olur ama eğer olmazsa da kendini yıpratma bunu düşün :KK74:

zeze naptın puanın nasıl geldi?

Sana cani gonulden iki kisilik bir can olarak dua ediyorum. Insallah hayatinda hersey gonlunce olur. Allah sana mutlu olacagin bir hayat nasip eder...azmini,inadini ve hayallerini sakin birakma...

Allah yardımcın olsun, inşallah herşey gönlünce olsun. Hayırlı haberlerini de yazarsın buraya inşallah :sampiyon:

Back
X