• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzellik Delisi Bir EŞ

erkek arkadaşımla haftasonlarını evde geçirdiğimizde makyaj yapmam. saçımı toplar ya da rastgele topuz yaparım. ama şık eşofmanımın üstüne spor klasik bluzumun dekoltesi ve ya güzel bir hareketi mutlaka vardır. ya da taytımın üstüne giydiğim tuniğimde bir numara vardır. makyaj yapmayı sevmem ama göz kalemimi ve incecik bir eye-liner'ımı mutlaka çekerim. dudağıma da canlandırıcı bir lipstick sürerim olur biter :))

valla yazdıklarımı okuyunca bana da zahmetli geldi ki ben dünyanın en tembel insanıyım ama sevgilim çok yakışıklı:nazar: onu da etraftaki piranhalara kaptıramam zor buldum. vermem benim onu bana Allah verdi :D:23: etraftaki o pis çakma sarışın plaza barbilerine kaptırmaktansa 10 dakikada gösterdiğim çaba ile +5000 puan tur bindiririm ben onlara. erkekler görselliğe önem veriyorlar malesef. acı deneyimlerim gösterdi ki, olmuyor her dakika tetikte olmak gerek.

aynen bence de evde bile uygun şekilde giyinip bakım, kıyafetlerde bir hareket olması insana çok hava katıyor.

bakımlı olmak gerekiyor her daim , ancak konu sahibinin eşi makyajlı falan görmek istiyor sanırım. sürekli de makyajla dolaşamayız mesela allık bana çok yakışıyor insana renk verip yüzünü canlandırıyor, ama onu bile her gün sürsem cildim bozulur. önemli olan doğal güzellğiini koruyacak şekilde bakımlı olmak , evdeyim diye de saç baş darmadağın gezersek de olmaz, fön çektirip full makyaj otursak da olmaz. ikisinin arası

hiç önemsemeyin canınız nasıl istiyorsa öyle gezin evde...
zaten 2 gün izniniz var tabi ki cildiniz dinlensin..
rahat rahat pijamalarla gezin ne olacak ya, kendisi giymiyor mu evde hep takım elbise ile mi oturuyor ?
ben de bir bayan olarak makyajı sevmiyorum , rimel , göz kalemi ve rujum olur çantamda ..
ama cildim için maskeler yaparım doğal temiz gezmeye özen gösteririm evde çok güzel eşofmanlarım var onlarda şık görünüyor benim gözüme...
etek , elbise evde de giyerim rahat tarzda olanlardan... ama ben eşim için giyinmiyorum kendimi böyle iyi hissettiğim için..
eşimde zaten asla karışmaz 2 bebeğim var küçükler yeri geliyor saçlarım dağınık üstüm kusmuk olduğunu da görüyor ...
her zaman 4 / 4 lük bakımlı olamıyoruz ..

benim eşim doğallıktan yana amaaaa....
kışın ayıcıklı pjamalarımla dolaşırım belim açılsa peşime takılır evde :1:
evde makyaj yapmamı istemez asla....
ama gelgelim yazın sürekli mini şort giyerim bronzlaşınca sürekli nemlendirici bakım losyonları falan sürerim adam peşimden ayrılmaz...

saten takımlardan falan nefret eder mesela benim eşim çok enteresan ama birsürü iç çamaşır takımı alırız yüzüne bakmaz...

Saten takimlari bayanlar nasil begeniyor anlamiyorum. En gicik oldugum ic camasiri gecelik tarzi.Insanin ustune yapisip vucut hatlarini gostermiyor boyle bol bol duruyor bencec hic sexy de degil. Nedense hep nefret etmisimdir saten ic giyim urunlerinden. Satenden nefret eden bir ben miyim acaba? Bluz veya carsaf olsa begeniyorum ama bir turlu ic giyim olarak sevemedim.

erkeklerin bi çoğu doğal seviyor ama seninkiler gibi böyle numunelik de çıkıyor heralde..

ben erkek olsam kadında sadece hafif bi göz makyajı isterim. bence fondöten pudra ruj falan çok itici. rujlu bir kadınla öpüşmek mi ıyyyy. hele de yapış yapış fondötenli yanakları okşamak filan. :27:

hafif yap sen de abartma, eşin sonuçta isteyebilir bence sorun yok. ama kendi de bakımlı olacak tabiii, sen de isteyebilirsin.

Ben makyaji cok severim ve surekli malzeme alirim.Artik cok uzun sure kalici cikmayan rujlar , fondotenlerin iyiside kesinlikle yapis yapis olmaz.

benim eşim de makyajsız halimi daha çok beğenir üniversitede ilk tanıştığımız zamanlarda çok makyaj yapardım sürme bu iğrenç şeyleri yüzüne derdi hala da öyle dışarı çıkarken makyaj yapınca yine mahvetmişsin yüzünü diyor eşofmanlı takılmamı seviyor.

Acaba makyaj yapmasini mi bilmiyorsunuz ya da cok mu suruyorsunuz bilemedim ki... Makyajsiz kotu gozukmuyorum ama ne zaman makyaj yapsam eski esimde , erkek arkadasimda farkeder bebek gibi olmussun cok guzellesmissin derlerdi. Ben makyajsiz asla yapamam. Ben makyajimdan sikayet edildigini cok gencken 19 yasinda erkek arkadasim varken duymustum o zamanda boyle mavi mavi goz kalemleri rimeller surme aliskanligim vardi. Makyaj yapmasini ogrendikten sonra hic sorunum kalmadi. Acaba yakistiramadiniz mi ?

Senin yaptıkların benim için makyaj :1:
Ben çok özel bir gün olursa dediklerini yaparım :17:

Canım belki de makyaj anlayışımız farklı. Ben her gün bir de burda stajda olduğum için güzel günlük makyaj yapıp gidiyorum. Çocuk geliyor beni iş çıkışına almaya, sabah bırakıyor bazen yolunun üstünde olduğumda, her buluşmamızda özeniyorum. Haftasonu ben de cildimi dinlendirmek istiyorum. Ne fondöten sürerim, ne allık, ne baz, ne kapatıcı, gözlerim güzel görünsün yeter. Dudağımda da küçücük bir ışıltı. Bir kalem, bir rimel sürmek çok da zor olmamalı. ya da makyajını temizlerken sadece farını temizlersin. rimelin göz kalemin kalır.

Benim annem ile babam 23 yıllık evliler babamın gözü bir gün dışarı bakmadı ki evvelden babam kazanovaymış, ilk evliliği çapkınlığı yüzünden bitmiş :D. Neler yaşadık birlikte maddi manevi çöküntü dönemlerimiz oldu. Ama annem o gözündeki kalemini, rimelini bir gün eksik etmedi gözünden.:38:

benim eşimde tam tersi, ben makyaj yapar, giyinirim , adam git eşofmalrını giy rahat et der,topuklu giyemem mesela bu kadınlar neden topuklu giyer anlamam der tak tak hiç mi rahatsız olmuyosun yürürken der çıkar işte. erkek milleti değişken.

Acaba makyaj yapmasini mi bilmiyorsunuz ya da cok mu suruyorsunuz bilemedim ki... Makyajsiz kotu gozukmuyorum ama ne zaman makyaj yapsam eski esimde , erkek arkadasimda farkeder bebek gibi olmussun cok guzellesmissin derlerdi. Ben makyajsiz asla yapamam. Ben makyajimdan sikayet edildigini cok gencken 19 yasinda erkek arkadasim varken duymustum o zamanda boyle mavi mavi goz kalemleri rimeller surme aliskanligim vardi. Makyaj yapmasini ogrendikten sonra hic sorunum kalmadi. Acaba yakistiramadiniz mi ?

ben de eşimle ilk tanıştığımda makyajsız çıkmıyordum dışarı
sonra eşim neden sürüyorsun dedi
alışkanlık olmuştu herhalde

şimdi eşimin neden sevmediğini anlıyorum
en kaliteli ürün dahi olsa dokununca rahatsızlık veriyor
çıplak tenle çok çok farkı var
üstelik hangi ürün olursa olsun yapay duruyor
çok şükür hiçbir zaman cildimle sıkıntım olmadı ama
makyaj yapmayı bırakınca cildim daha bir güzelleşti
bozuyormuşuz cildimizi
arkadaşlarım sürekli aynı şeyi söyler oldular
fondeten sürmediğin halde cildin nasıl bu kadar pürüzsüz ve tek renk diyorlar

konu sahibine katılıyorum tekrardan
cildin dinlenmesi kesinlikle gerekiyor
hatta gözlerin bile dinlenmesi gerekiyor
haftasonları kendine kalmalı

ben de eşimle ilk tanıştığımda makyajsız çıkmıyordum dışarı
sonra eşim neden sürüyorsun dedi
alışkanlık olmuştu herhalde

şimdi eşimin neden sevmediğini anlıyorum
en kaliteli ürün dahi olsa dokununca rahatsızlık veriyor
çıplak tenle çok çok farkı var
üstelik hangi ürün olursa olsun yapay duruyor
çok şükür hiçbir zaman cildimle sıkıntım olmadı ama
makyaj yapmayı bırakınca cildim daha bir güzelleşti
bozuyormuşuz cildimizi
arkadaşlarım sürekli aynı şeyi söyler oldular
fondeten sürmediğin halde cildin nasıl bu kadar pürüzsüz ve tek renk diyorlar

konu sahibine katılıyorum tekrardan
cildin dinlenmesi kesinlikle gerekiyor
hatta gözlerin bile dinlenmesi gerekiyor
haftasonları kendine kalmalı

Cok kaliteli fondotenle yapaylik olmaz.Bende cildimi dinlendirmek adina bb kreme gectim. Fondoten gibi degil gozenek kapatmiyor cildin rengini esitliyor nemlendiriyor gunesten koruyor. Yapisi cok ince.Zararida yok.

Makyaj gercekten farkettiriyor. Bir allik, rimmel ve rujla insan daha canli gozukuyor. Kimse alinmasin ama bazen makyajsiz daha guzelim diyen bayanlari goruyorum ama gercekten soluk ve cansiz duruyorlar kac kere arkadaslarimi yakalayip allik surmuslugun zorla hadi canim bak bu rengi deyip ruj denetmisligim begendilerse hediye etmisligim vardir. Zaten alistilar ikide bir ruj koleksiyonumu eksiltiyorlar simdi de:DDD

Ben makyaji bayanlara yakistiriyorum en basiti uykulu iseniz rimel o goruntuyu alip goturuyor.

Benim erkek arkadaşım da doğallığı seviyormuş, makyajsız nadir görmüştür beni hemen der böyle çok güzelsin, yüzün bebek gibi diye. Normalde oje çok kullanırım, yine bir kere ojesiz görmüştü, tırnklarının orjinal hali ne güzel demişti. Onun beğendiği de bana ters, giyimim, makyajım olmadan kendimi çok özensiz hissediyorum. Dışarı çıktığım da mutlaka makyaj yaparım, pikniğe gitmeyeceksem eşofmanla gezmeye gitmem, ayrıca kendim de ağır makyajı sevmiyorum genelde naturel tonlardan hoşlanırım.

Ama evde temizlik yaparken saçımı salıp, full makyajlı gezecekte değilim. Ya insan evinde rahat olmak ister, ne kadar seversem seveyim cildimize sürdüğümüz ürünler kimyasal sonuçta, cildimizin dinlenmesine de ihtiyacı var. Saçını toplayıp eşofmanı çekip oturmakta ihtiyaç.. :27:

Son düzenleme:
Cok kaliteli fondotenle yapaylik olmaz.Bende cildimi dinlendirmek adina bb kreme gectim. Fondoten gibi degil gozenek kapatmiyor cildin rengini esitliyor nemlendiriyor gunesten koruyor. Yapisi cok ince.Zararida yok.

Makyaj gercekten farkettiriyor. Bir allik, rimmel ve rujla insan daha canli gozukuyor. Kimse alinmasin ama bazen makyajsiz daha guzelim diyen bayanlari goruyorum ama gercekten soluk ve cansiz duruyorlar kac kere arkadaslarimi yakalayip allik surmuslugun zorla hadi canim bak bu rengi deyip ruj denetmisligim begendilerse hediye etmisligim vardir. Zaten alistilar ikide bir ruj koleksiyonumu eksiltiyorlar simdi de:DDD

Ben makyaji bayanlara yakistiriyorum en basiti uykulu iseniz rimel o goruntuyu alip goturuyor.

bb krem bu aralar çok tutuluyor
forumda da sürekli bu konu geçiyor
ben denemedim ama
bütün markaları kullandım nerdeyse fondotenden soğudum bir kere artık süremiyorum
kardeşime yarıyor alıyorum o kullanıyor :)
o daha genç fondoten sürmeye hevesi var :)

rimel gerçekten çok değiştiyor
ben sarışın olduğum için
kirpiklerim simsiyah değil
hoşuma gidiyor benim de

arkadaşlarımı yakalayıp allık sürmüşlüğüm vardır dedin ya
üniversitede ki arkadaşım geldi aklıma
o da öyleydi makyajsız rujsuz birini görmeye dayanamaz
hemen çantasından çıkarır bişiler sürer
sonra da o ürünü hediye ederdi
canım ya özlemişim onu

bb krem bu aralar çok tutuluyor
forumda da sürekli bu konu geçiyor
ben denemedim ama
bütün markaları kullandım nerdeyse fondotenden soğudum bir kere artık süremiyorum
kardeşime yarıyor alıyorum o kullanıyor :)
o daha genç fondoten sürmeye hevesi var :)

rimel gerçekten çok değiştiyor
ben sarışın olduğum için
kirpiklerim simsiyah değil
hoşuma gidiyor benim de

arkadaşlarımı yakalayıp allık sürmüşlüğüm vardır dedin ya
üniversitede ki arkadaşım geldi aklıma
o da öyleydi makyajsız rujsuz birini görmeye dayanamaz
hemen çantasından çıkarır bişiler sürer
sonra da o ürünü hediye ederdi
canım ya özlemişim onu

Demek bir ben degilmisim bunu yapan sevindim dogrusu... Ben gercekte sarisin degilim sacim koyu renk ama sacimi sariya boyattigimdan beri farkettim ki yuzumun rengi degisti . Eskiden agir makyaj yapsam bile cok agir durmazdi. Simdi sacim sari olunca yuzume ne sursem cok gozukuyor. Mesela gozlerim kahvesi cok ortaya cikti tenim daha bronz gozukuyor.Gozlerime siyah kalem suremiyorum kahverengiye cevirdim naturel dursun diye daha iyi oldu.Fazla makyaja ihtiyacim kalmadi. Soyle bir bb krem allik ve goz kalemi yetiyor.Sac rengide makyajda cok onemli.

Eger dogal sarisinsan bir allik ve rimel sursen cok goz kaleminde dogal renklerin disina cikmasan daha iyi gozukursun. Bana sanki agir makyaj esmerlere daha cok yakisiyor sari saclilarda fazla makyaj oldugundan da fazla gozukuyor gibi geldi.Belkide renk kontranslari ile ilgilidir.

Son düzenleme:
Makyaj sevmiyorum diyen erkekler galiba cimri ve malzemelere giden paraları kısmaya çalışıyorlar :27:

makyaj biraz yetenek ve eğitim işi bence bende sürekli makyaj yaparım hem doğal görünür hemde eşim bayılır ama yolda her gördüğü makyajlıya güzel demez işim gereği artık oda öğrendi palyaço gibi makyaj yapan kadınları şıp diye anlar:1:

makyaj biraz yetenek ve eğitim işi bence bende sürekli makyaj yaparım hem doğal görünür hemde eşim bayılır ama yolda her gördüğü makyajlıya güzel demez işim gereği artık oda öğrendi palyaço gibi makyaj yapan kadınları şıp diye anlar:1:

Evet buna katiliyorum. Ben 18-19 yasinda iken bir goz makyaji yapardim Allah yani erkek arkadasim hep sikayet ederdi. Gozume illaki boyle mavi cart renk kalem cekerdim . Bir tek gun makyajimi begenmisti o da mezuniyet icin foto cekilecekti. Makyaji ben yapmamistim malum:D Makyoz yapmisti.

Simdi 27 yasindayim hatta makyoz olarak bile calistim bir ara.Mkayaja cok ilgim var. Bu kesinlikle deneyim yetenek isi. Mesela cogu bayanin unuttugu birsey yuz 3 boyutludur iki boyutlu degil. Bir arkadasim var cocukluk arkadasiyiz biliyorum ki nasil guzel resim yapar cok yeteneklidir. Ama makyaj fazla yapmazdi. Bana ogretmemi istedi kizda zaten acayip resim ve gorsel yetenek vardi.Ona yuzunde ayni herhangi bir cisimden farkli olmadigini bazi yerleri ortaya cikarirken kontur ve aydinlatma kullanmasi gerektigini, golgeler yapmayi ogrettim.

Cok cabuk kapti. Kontur ve aydinlatma golgeler yuze derinlik kazandiriyor. Keske makyaj oyle hemen fondoten surelim alligi gecelim ruj hooop bitti olsa. Cok incelikleri var ben fondoten bile surerken pek cok adimda suruyorum ki cok dogal dursun. Mesela bazi fondotenler firca ile, bazi sungerle bazisi sadece parmakta ovalayarak isi ile guzel surulebilir.Benim favorim beuty blender sonia kashuk. Bir tarafta fircasi diger tarafta sungeri var islatip kullanabilecegim.Neyse fazla yer kaplamayayim cok incelikleri var makyajin.Bazen kotu makyajlarin sorumlusu maalesef kisinin ta kendisi!

bizde 5 senedir beraberiz 2 yıldır evliyiz
aşırı makyaj yapan biri değilimdir sade makyaj yaparım
doğal halimi sever eşim saolsun:nazar: evde ne giyicez tabi ki ev elbisesi eşofman
temiz olmak güzel kokmak yeterli :34:

Demek bir ben degilmisim bunu yapan sevindim dogrusu... Ben gercekte sarisin degilim sacim koyu renk ama sacimi sariya boyattigimdan beri farkettim ki yuzumun rengi degisti . Eskiden agir makyaj yapsam bile cok agir durmazdi. Simdi sacim sari olunca yuzume ne sursem cok gozukuyor. Mesela gozlerim kahvesi cok ortaya cikti tenim daha bronz gozukuyor.Gozlerime siyah kalem suremiyorum kahverengiye cevirdim naturel dursun diye daha iyi oldu.Fazla makyaja ihtiyacim kalmadi. Soyle bir bb krem allik ve goz kalemi yetiyor.Sac rengide makyajda cok onemli.

Eger dogal sarisinsan bir allik ve rimel sursen cok goz kaleminde dogal renklerin disina cikmasan daha iyi gozukursun. Bana sanki agir makyaj esmerlere daha cok yakisiyor sari saclilarda fazla makyaj oldugundan da fazla gozukuyor gibi geldi.Belkide renk kontranslari ile ilgilidir.

Sarı saçı bronz tenle acayip yakıştırırım, kuzenimde doğal sarışın, kaşı ve kirpiği de haliyle, yazın denize gider teni bronzlaşınca saçları altın gibi parlar. Bronz ten olunca makyaj da güzel duruyor sanki bana da öyle geliyor. Benim tenim dudaklarımla beraber çok solgundur. Bir gün okula sınavzede olarak moral bozukluğuyla gitmiştim, herkes geçme derdinde aynı benim de olduğum gibi, arkadaşın biri gördü beni smuwila hayırdır? hasta mısın? Yüzüm solgun duruyormuş. Yok yok dedim makyajsız hep böyle işte, beni makyaj kendime getiriyor, yoksa herkes hasta zannediyor.

Ama yok değil, bir kız görmüştüm avm' de, yüzü o kadar güzeldi ki, hiç makyajda yoktu yüzünde şuan hatırlayamıyorum ama belki bir kalem, rımel. Pürüzsüz, porselen gibi bir cildi vardı. Allah vergisi herhalde..:ssz:

Son düzenleme:
Sarı saçı bronz tenle acayip yakıştırırım, kuzenimde doğal sarışın, kaşı ve kirpiği de haliyle, yazın denize gider teni bronzlaşınca saçları altın gibi parlar. Bronz ten olunca makyaj da güzel duruyor sanki bana da öyle geliyor. Benim tenim dudaklarımla beraber çok solgundur. Bir gün okula sınavzede olarak moral bozukluğuyla gitmiştim, herkes geçme derdinde aynı benim de olduğum gibi, arkadaşın biri gördü beni smuwila hayırdır? hasta mısın? Yüzüm solgun duruyormuş. Yok yok dedim makyajsız hep böyle işte, beni makyaj kendime getiriyor, yoksa herkes hasta zannediyor.

Ama yok değil, bir kız görmüştüm avm' de, yüzü o kadar güzeldi ki, hiç makyajda yoktu yüzünde şuan hatırlayamıyorum ama belki bir kalem, rımel. Pürüzsüz, porselen gibi bir cildi vardı. Allah vergisi herhalde..:ssz:

Yuz zaten porselen gibiyse hic mi hic fondotene gerek yok. Ben dediginiz sekilde bir bayanda gormustm kendisi basketbol oyuncusu idi ve cildin elastikiyeti , durusu kalitesi oyle guzeldi ki... Ben bunu spor yapmasina ve duzenli beslenmesine bagladim. Hangimiz surekli spor yapip duzgun yiyecekler yiyebiliyoruz ki? Oysa cilt icten beslense hic sorun kalmayacak.

Ciltteki kusurlar cesit cesit, gunes lekesi, akne sivilce lekeleri, siyah noktalardan kalan lekeler, bazen vitamin eksikliginden kaynaklanan cilt esitsizlikleri, hatta yuzdeki tuylenme, hamilelik,solaryum,hastaliklar,yaslanma belirtileri... bunlar hep etken. O yuzden kusursuz cilt bulmak cok zor. Eger ciltte sadece renk esitsizligi varsa kapatilacak cok sey yoksa sadece BB krem surun tamamdir. Ama lekeler izler vs akne varsa iste orda sorun basliyor ya cildi tamir edeceksiniz fondotene ihtiyac kalmayacak yada kusur kapatacaksiniz.

Bronzlasmayi ben biraktim sacimi boyadiktan sonra artik eskisi gibi cok ihtiyacim yok solaryuma az gitsem idare ediyor.Bronz tene yaz makyaji yapmayi cok severim ozellikle denizde bronzlasilmissa makyaj cok kolay! Sadece yanaklara gene bronzlastirici, altin isiltili tonlarda gozlere suya dayanikli rimel yazin akmasin diye... dudaga da parlatici rujlar eriyor genelde ... bu yaz makyaji cok kolay hemde hic gerek yok yazin cilt makyaji yapmaya. Zaten yuzde birsey dayanmiyor o sicakta.

ALLAHTAN benim eşim çok böyle şeylere önem vermez.ikimizde rahatı seven insanlarız.ben evde eşortman takımlarınla eşim şort ve atletinle.

şimdi eşinizin bu huyu yüzünden bütün erkekleri genellemeyin...bazı erkekler tam aksine makyaja karşıdır...
bakımlı olmak ayrı, makyaj süs püs ayrı....
temizliğinize giyinişinize özen gösteriyorsanız, ve bunu eksik görüp illa makyaj istiyorsa sorun eşinizde...
ama gerçketen eğreti bi eşofmanla düzensiz saç baş vs durumlarını rahatlık olarak değerlendiriyor ve kızıyorsanız suç biraz sizde...
çünkü her erkek karısını temiz düzenli giyimi hoş ister...ama biz kadınlar, bazen salıyoruz kendimizi rahat edelim diye don paça dolaşabiliyoruz evde :)
haliyle hoşlarına gitmiyor...

Back
X