Göz Çevresi Bakımı Gz gzelliiniz iin

melodies

GameOwer
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2007
1.345
2
Gözlerin besini: Gözlerin A,B,C vitaminlerine, minerallere ve eser-elementlere gereksinimi vardır. Gözlerin canlı olması için kanın temiz olması gerekir. Bu nedenle kanı temizleyen sebze ve meyve sularını ihmal etmemeli. Sebze suları içinde gözlere en yararlı olanı havuç suyudur.

Her sabah kahvaltıdan 1 saat önce içine 1/2 limonun suyu katılmış bir bardak sıcak su içmenin de gözlere yararı vardır. Bu uygulama iç organları temizler, bedenin asiditesini yansızlaştırır.

Göz altındaki mor halkalar torbalar :

Bunlar uykusuzluk, gerginlik, aşırı yorgunluktan ileri gelir. Amerikalı araştırıcılara göre de bu mor halkaların nedeni toz ve küfün yol açtığı bir alerjidir. Büyük kentlerde görülen bu alerji zamanla göz altındaki torbalara neden olur. Göz altındaki torbaları yok etmek için: Bir parça pamuk veya tülbentle bir sıcak, bir soğuk ıhlamur kompresi uygulanmalı.

Göz kapakları ve dolaylarındaki nazik bölgelerin korunması:

Göz altındaki ve göz kapaklarındaki cilt çok duyarlıdır. Piyasada satılan kozmetik müstahzarlarının çoğu cildin bu bölgelerini besleyeceğine kurutur, kimi de alerji yapar. Bu nedenle, bu bölgelere en sade, en doğal maddeleri kullanmak yerinde olur. Bunların içinde de bademyağını yeğlemeli. (Avokado yağı da olabilir.)

Her iki yağda da cildin derinliklerine nüfuz etme özelliği vardır. Bu yağlar gece yatmadan sürülmeli. Ciltte bir süre durduktan sonra fazlasını pamukla almalı. Eğer göz kenarlarında kırışıklar çoksa ve göz kapakları buruşuksa, o zaman bademyağını ben-maride ısıttıktan sonra bu bölgelere bolcana sürmeli ki, kırışıklıkların üstüne temiz bir tülbent örttükten sonra bir süre beklemeli. Bademyağı lanolinle karıştırılarak da uygulanabilir.

Yorgun gözlere kompres: Yorgun ve tahriş olmuş gözlere bitkisel kompresler çok iyi gelir. Bunların içinde en yararlıları çay, papatya, maydanoz, nane ve biberiyeden yapılanlardır. Amerika Kızılderilileri gözlerin görme yeteneğini artırmak için rezene tanelerini soğuk suda kaynatarak elde ettikleri losyonla gözlerine banyo yaparlar. Aynı losyon kompres olarak da göze uygulanabilir.

Bitkiler kompres olarak uygulanacaksa, örneğin bir avuç maydanoza 1 bardak kaynar su dökmeli. Birkaç saat bekledikten sonra kullanmalı. Maydanoza bir avuç gül yaprağı da katılabilir. Gözlerde kızartı veya kaşıntı varsa papatya, nane kompresleri de uygulanabilir.

Göz altı şişkinliklerine: Patates soyulup ince ince rendelenir, suyu sıkılır. Bu suya temiz bir tülbent daldırılıp göz altına yerleştirilir ve 15 dakika beklenir. Sonra gözler soğuk suyla çalkalanır. Bir sonuç almak için bir süre her gün uygulamalı.

Göz altındaki mor halkalara: İkiye bölünmüş taze bir inciri halkaların üzerine yerleştirmeli ve bir süre beklemeli.

Göz altı sarkmasına (torbalara): Bir miktar kuşburnu suda kaynatılarak koyu bir losyon haline getirilir, süzülür. İçine iki parça pamuk daldırılıp göz altındaki sarkan kısımlara yerleştirilir. Sırtüstü yatarak bir süre beklenir. Bu uygulama şişi azaltır, cildi sıkıştırır.

Ağrıyan gözlere losyon: (göz yangısına karşı)

1 tatlı kaşığı rezene (toz halinde) Soğuk suya konan rezene bir süre 2 bardak suda kaynatılır. Soğuyunca süzülür. Elde edilen sıvıyla gözler günde 3 kez çalkalanır.

Etkinin daha da olumlu olması isteniyorsa, gözler rezene buğusuna tutulur. (Buğu banyosu için 1/2 tatlı kaşığı rezene yeterlidir.)

Gözleri güçlendirmek için:

1 tatil kaşığı iyi cins bal . Su ve bal 5 dakika kaynatılır. Elde edilen sıvıya daldırılan bir bezle gözler silinir. Bir süre günde birkaç kez uygulanmalıdır.

Gözlere parlaklık vermek için: Bir davete gideceğiniz zaman gözlerinize parlaklık vermek istiyorsanız, birer damla limon damlatın. Gözlerin yanacağı, hatta yaşaracağı kesindir ama, pırıl pırıl olacağı da bir gerçektir. Denemeye değer.

Gözlerdeki arpacıklara: 1-2 diş sarımsak alkolle temizlenmiş bir bıçağın keskin yanıyla ezilir. Bir kürdanın ucuna ince bir tabaka pamuk sarılır, sarımsak suyuna batırılıp sürme gibi arpacığın bulunduğu kesime sürülür. Göz yanar, hatta yaşarır ama şifa da bulur.
 
limonun parlaklık vereceği doğru olabilir ama bence direk göze sıkılması tehlikelide olabişlir zira limonda asit miktarı fazla ve göze direk damlatmak zararlı olabilir düşüncesindeyim
 
saol canım arpacık çıktı gözümde denicem
bakalım işe yarıcakmı sarmısak
 
limonun parlaklık vereceği doğru olabilir ama bence direk göze sıkılması tehlikelide olabişlir zira limonda asit miktarı fazla ve göze direk damlatmak zararlı olabilir düşüncesindeyim

benim arkadasım arada yapıyo limonu.bi zararı olmuyo ona.bilemem tabi kişiden kişiye değişir herkezede yaralı olmayabilir uyarın için saol.
 
limonun göze sıkılması kesınlıkle zararlı tv de izlemıstım arkadasın dedıgı gıbı asit oranı yüksek oldugu için göz pınarlarını kurutuyormus demedı demeyın hem cok yakıyor gözü denendi ve onaylandı
 
benim arkadasım arada yapıyo limonu.bi zararı olmuyo ona.bilemem tabi kişiden kişiye değişir herkezede yaralı olmayabilir uyarın için saol.

BEn bu limon damlatma olayını denemiştim. Çok büyük bir acı duydum ve gözlerim parlak ve beyaz olmanın aksine kançanağına döndü, ve bi süre öyle kaldı. Sonra eski haline(hafif kanlı) döndü. Ben denemeyin derim.
 
ben de goz etrafina garnier-den krem suruyorum amma, badem yagi daha dogal. burda okudum ve bilgim oldu, bugunden surucem, paylasim icin tesekkurler
 
ayy limon mu, gözeeee hemde :1shok: bencede yapmayin, yazik yahu, yakar o kaydirigubbakcemile3 ama bilgilerin icin tesekkür ederim, bende bi kac tanesini deniycem.
 
arkadaşlar limon göze sıkılırsa gözü çok tahriş eder,içinde asit var zaten limonun ...
 
bilgiler için çok teşekkürler:KK71:
ilk defa biraz evvel gözlerime limon damlattım,tamam ilk başlangıçta yakıyor kanlanıyor fakat hemen geçiyor çok parlak yapıyor gözleri artı çok net görüyorum şuan:KK16:
 
X