H&S İkiz günlüğü..

...........................

Kuzularım tam 3.5 yaşında

Youtube da normal doğum videosu ile tanıştım Kandu Ailesiyle,
Genç bir karı-koca benim ilk videosunu doğumları ile gözyaşları içinde tanıdığım ve bebeğin her anını videoya almış,
Amerika Ohio da yaşayan aslen Filipinli bir aile,
Adamın ne iş yaptığını anlayamadım,hep evde,anneden daha çok bebekle ilgilenen bir baba,
Anne hoş,keyifli,güzel evde mutfak işleriyle de ilgilenen,çocuk daha 1.5 yaşında gelmeden yeniden hamile kalan bir kadın..

Doğumla beraber başlayan bu akış yaklaşık 10-15er dakikalık videolarla seri halde paylaşılmış,
Kandu ailesi benim çocuk yetiştirmeye bakışımı derinden etkiledi,
Çocuk yerlerde dolaşıyor,aile çocuğu kesinlikle düşer,eder diye sakınmıyor,
Çocuğun elinde herşey,
Ev kocaman çok katlı bir Amerika evi,buna rağmen bizdeki gibi tıkış tıkış mobilya yok,
Çocuğun bi kere hasta olduğunu görmedim,düşüp kafasını vurduğunu görmedim,
Çocuk merdivenlerde,peşinde ha düştü,ha düşecek diye bir anne yok,
karı koca habire gülüp video çekiyorlar
Kar yağıyor dışarıda,giyinip dışarı çıkıp kar yiyiyorlar vs..
Daha neler neler göreceksiniz,bunlar benim aklıma gelenler..

Çocuklarını rahat yetiştirmeye gayret etmiş bir anne olmama rağmen bu aileden çok şey öğrendim.Keşke onlarla daha önceden tanışmış olsaydım,
Özellikle ikiz bebek bekleyen ve büyütmekle uğraşan herkese bu seriyi tavsiye ediyorum..

Hale kuzum okuldan çok nasiplendi,konuşması,kelime haznesi,yetenekleri ortaya çıktı,
Sareyle de ilerledik çok şükür,özel eğitime devam,
Salı günleri beraber okuldan çıkıp Haleyle Sareyi kendi eğitimine bırakıyoruz,yakında beraber vakit geçirip onu yeniden ordan alıyoruz..
Sare'm dil terapisinde de yol katedecek inşallah..
Elinden kalem-kağıt hiç düşmüyor ikisinin de..

Her ikiz annesi arkadaşıma tavsiye ediyorum..

MAŞALLAH canım çok tatlılar ikiside....
darısı bizim başımıza inşallah bizede böyle güzel bir kreşe gitmek nasip olur......

Çok teşekkür ederim,
Kreşleri anasınıfları çok güzel gerçekten,bir okulun anasınıfı bölümü burası,bu yüzden branş öğretmenleri de farklı giriyor,
ama nasıl olursa olsun her türlü anasınıfı eğtimi faydalı diye düşünüyorum..
Daha güzel yerler tüm evlatlarımızın başına..

Havalar değişik değişik ilerliyor,bir sıcak bir soğuk,
Sabah başka giyiniyoruz,akşam başka,
Bu yüzden kzıların burnu hep akıyor bu ara,umarım bundan sonra düzelir..

Bu arada yeni sezona ait hiç kıyafetimiz yok,artık bir önceki mevsimin kıyafetlerini bir sonraki yıl giydiremiyorum..
Bu yüzden emaneten giydirdiğim bahar kıyafetleri yarım yamalak oluyor,
İyi bir alışveriş için geniş bir zaman ve azıcık da (!) para lazım..

Allah her ikiz annesi ailesinin yardımcısı olsun..
Çocuklarımıza da herşeyin en güzeli kısmet olsun inşallah..

ayyy ne güzel en şeydiğim şey alışveriş amma yapamıyorum maalesef ALLAH razı olsun arkadaşlarımdan kıyafetsiz bırakmıyorlar benimkiler 19 aylık hala yürümüyolar hep yerlerde bende hastalık olduğu için sabah giydiklerini öğlen çıkar öğlen giydirdiklerini akşam çıkar yıkarken eskiyor zaten hepsi...
inşallah bana da kreşli bir okulda çalışmak nasip olurda çocuklarımda yalnız kalmaz ...

Yani bişey söyliyim mi arkadaşım ben bebeklik kıyafetlerini ne kadar yerlerde olsalar bile çok güzel muhafaza etmişim diyorum şimdi..
Ne zaman okula başladılar,haşatı çıktı kıyafetlerinin,lekeler,boyalar,gerçekten ne verilebilr ne kullanılabilir durumdalar artık:18:
Bir de ilginç biçimde daa hızlı boy atıyorlar sanırım,gerçekten bir önceki yaz giydirdiğim bu ay zıpçıktı gibi geliyor,kış giydirdiklerim kış..
Bilemiyorum nası yapacağız..
Sen ufak bir şehirdemisin,öğretmen misin sen de?
Bir de çocukların yürümesi neden geç kaldı acaba o kafama takıldı bi de okuyunca?

haklısın dışarda daha fazla kirlenirler...ben bursadayım öğretmen değilim ama yine çalıştığın gibi bi okulda çalışacaktım özel olmadı sonra inşallah yine nasip olur..
daha önce yazmıştım 30 haftalık doğdular oğlum şantlı beyin kan. geçirdi erken doğumdan ötürü 2 kerede beyin ameliyatı oldu soldaydı kanaması sağ hemiparazisi var sağ tarafta kasılma yani....çok şükür sıralıyo ama tutunup kalkamıyo eli biraz daha ağır....kızımda geç kaldı 2,5 aydır emekliyo tutunup kalkıyor kasılması yok ama işte erken doğumdan sanırım kasları güçsüz oda 2 kere roptan ameliyat oldu.....

Anladım,
Oğul canını biliyorum,takip de ediyorum ama diğer kuzun neden geride kaldı diye düşündüm..
Benim Sarem de çok geç yürüdü biliyorsun,ama ilerliyor hamdolsun..
O da yürür ama inşallah acelesi yok gayret ediyorsa..

çok şükür gayreti var açıkçası bence tembel beyinle alakalı hiçbir sorun yaşamadık algısı dili herşeyi yerinde..kızını biliyorum canım ..,
benim kızımıda çocuk gelişim pedegog takip ediyor 3 ayda bir 26 nisanda kontrolü var hala yürümezse çocuk nörolojiye sevk edicem demişti..kızım heryere tırmanıyor zıplıyor yettığı yerden kalkıyor...oğlumun fizyoterapistide gördü yürüyecek dedi...vakti saati geldiğinde ALLAH ın izniyle inşallah....
bence çok yakın zamanlarda yürüyecekler...öyle ümitliğim açıkçası....

Meraba
Ben 28 temmuz 2012 dogumlu iki erkek evladim var
Ikiz anneleri topiginde takilirken gordum gelmek istedim
Burda ki yazilanlar beni cok etkiledi.
Ikiz gebeligi ve korkularini yasamayan bilemez.
Ikizlerime hamile oldumu ogrendigim de once sok olmustum sonra mutluluktan havalara ucmustum.
Fskat aksam eve geldigimde ailemle paylastim ox yengem sevinmek yerine yok erken dogsrlar yok dusuk kilolu dogarlar basladi.beni de yavas yavas korku saldi cevremden surekli korkutuldum ikisinin kilosu birine esit olur filan 9 ay nssil gecti anlamadim korkudan.sukur bebeklerim sorunsuz dogdu.bu seferde hala iste buyumesinin geri olscagi soylendi bebeklerim sekiz bucuk aylik ve zayif olan nerdeyse 9 kilo emeklemeye basladilar bunlarin nesi geri ben anlamadim.
Neyse zamanla gecmis sayfalari okuyup dertlerinize ortak olacagim.

maşallah ben o söylenenlerin aksine kendim hep kendimi kurdum durdum burda bile erken doğumları okudum birazda stress problemler derken erken doğuma kendimi hazırladım...
benimkiler 1 er kilo doğdular şuanki kg leri yeni yeni 10 u geçti desem yeri...fiziksel olarakta geriyiz amma velakin ALLAHıma binlerce şükür çok akıllılar zekiler gittikleri heryeri durduruyolar....

Sevgili ouzi,
ilgi ve alakana,duyarlılığına teşekkür ediyorum öncelikle..
İnsanlar bazen öyle densiz ve hadsiz olabiliyorlar maalesef,
İyi niyetlerinden şüphe etmesem bile keni akıllarına gelen o yavruların annesinin aklına gelimiyor mu hiç mi düşünmüyorlar
Ya da onların benim için düşündüğünü ben düşünmüyor muyum dimi..
Bir anne ancak çocukları sağlıklı doğsun,mutlu olsun ister,
İnan kilo o kadar önemsiz ki ben artık şu kanıdayım,
Çocuklarının başka yönlerini umursamayan annelerin takıntısı sadace kilo ve boy,
Mesela Sare kızımın boy ve kilosu belki Hale kızıma göre daha ideal durumda ama bunun bir önemi yok işte bazen..
Bu yüzden kimseye bişey anlatmak zorunda değilsin inan,
konuşanları da sustur lütfen,benim çocuklarım sağlıklı ve mutlu,üstelik gelişimleri de gayet normal de,çekinme bence..

Her zaman yaz canım..
Öpüyorum kuzularını..

Kızların birbirleriyle ilgilenmesi belki de biraz da Sare'min geriden takibi dolayısıyla zaman aldı.
İlk bir yıl neredeyse birbirlerinden habreleri yoktu,
Bir buçuk yıldan sonra oyuncaklar için kavgalar başladı,
iki buçuk ile 3 yaş sonrasına kadar kıskançlıklar belirgindi,
Fakat şimdii,
Tam bir kardeşlik hali var kuzularımın arasında maşallah,
Hale'm Sare'min elinden tutup merdivenden iniyor,
Sare özel eğitimine Hale gelmeden girmiyor,
Hale Sare bir iş başardığında kuvvetle alkışlıyor,
Daha pek çok annelerine duygu seli yaşatan cinsten hareketlere şahit oluyorum çok şükür..

Yorgan altına saklanmaca,hep aynı yeresaklanan elemanı sırasıyla bulmaca

maşallah canım...

benimkilerde öyle ilk 1 yıl birbirlerinden habersiz 1,5 yaş sonrası aynı oyuncaktan 2 tane olsa bile kıskançlık ...daha 1,5 yaşını 1,5 ay geçtik ilersini ömürleri varsa göreceğiz inşallah....

ayrıca ilk 1 yıl küvez falan...ilk 3 ay evde yoktular...sonrası 2 side problemli bebek zaten benim bebeklere alışmam 1 yılımı aldı desem yalan olmaz çok zordu inan...

bende resimlerini koysam ...olurmu...

Maşallah subhanallah kızlarına inşallah benimkiler farkına varırlar artık kardeşliğin çok kıskanıyorlar kavgalar hiç bitmiyor
Geçen hafta kreşe başladılar çok zor oluyor onlardan ayrı kalmak hele birde arkamdan ağlamaları içimi acıtıyor ama onlar için en iyisini yapmaya çalışıyorum allah yavrularımıza sağlık okulda da zihin açıklığı versin inşallah
1 hafta oldu başlayalı hala arkamdan ağlıyorlar ama öğretmen cok az ağlıyorlar sonra oynuyorlar diyor mutsuz değillermiş okulda yani ama ben çok üzülüyorum inşallah çabuk alışırlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…