Habersiz bir başkasının paletini açmak ne kadar dogru

Haklısınız, yetiştiğim kültüre göre başkasına ait paketlere, mektuplara, hatta notlara bile açılıp bakılmaz, kargo adresi olarak kayınpederinizin adresini gösterebilirsiniz, paket oraya gitti diye açma hakları yok, kolye yerine eşiniz sizin için çok özel ve yalnızca ikinizin görmesi gereken bir sipariş vermiş olabilirdi.
Belki abartılı bir tanımlama olacak ama bana ait bir paketin kurcalanması çamaşır dolabımı kurcalamakla eşdeğer, onu yapan çamaşırlarımı da kurcalar çünkü.
Ben zaten aldığı şeyden haberdardım
İçeriğine bakmadım ama telime kod geldiği halde , aldığı sitenin hediye üzerine bir site olduğu belliydi
Yani istesem sipariş detayına kadar bile bakabilirdim ama yapmadım
Yani evet gercekten bana da almamış olabilirdi ama evli de olsak her bireyin özel alanları var
Ne eşimin telini karıştırırım , ne cebini nede özel evraklarını ve adına gelmiş paketleri
Oda karıştırmaz

Azcık aklı varsa kendisi anlar zaten görüşmek istemediginizi...

Kesinlikle uzak durun meraklı melahat aldatılmış olsan kına mi yakacakmış münasebetsiz

Ben zaten aldığı şeyden haberdardım
İçeriğine bakmadım ama telime kod geldiği halde , aldığı sitenin hediye üzerine bir site olduğu belliydi
Yani istesem sipariş detayına kadar bile bakabilirdim ama yapmadım
Yani evet gercekten bana da almamış olabilirdi ama evli de olsak her bireyin özel alanları var
Ne eşimin telini karıştırırım , ne cebini nede özel evraklarını ve adına gelmiş paketleri
Oda karıştırmaz
Çoğu eşler arasında verilen siparişler bilinir zaten, sizin biliyor olmanız değil zaten sıkıntı olan, görümcenizin açması sorun, dediğiniz gibi size almamış olabilirdi de, bu kadar meraklı olmaması gerekir, belki gizli bir paketti sizin bile bilmemeniz gerekiyordu, eşinizle sorun yaşayabilirdiniz, eşinizin ablası diye herşeyi merak etmesi mi lazım? Mesafe koyun, meraklı insanlardan yarardan çok zarar gelir çünkü.

Çoğu eşler arasında verilen siparişler bilinir zaten, sizin biliyor olmanız değil zaten sıkıntı olan, görümcenizin açması sorun, dediğiniz gibi size almamış olabilirdi de, bu kadar meraklı olmaması gerekir, belki gizli bir paketti sizin bile bilmemeniz gerekiyordu, eşinizle sorun yaşayabilirdiniz, eşinizin ablası diye herşeyi merak etmesi mi lazım? Mesafe koyun, meraklı insanlardan yarardan çok zarar gelir çünkü.
Peki ben eşime bundan bahsetmedim
Geri sarmış zaten paketi
Sadece eve getırıp bana suorız yaptıgında oaketın bozuldugunu soyledım oda kargoyla alakalıdır dedı
Sıylemelımıydım esıme acıp bana oyle bır ıtamda bulundugunu
Esım kardesı hassas oldugu için yanı o kendını oyle gosterdıgı için cok yanında oldu
Ben ona mesajları gosterıp oyle bısey yaptıgını ve dedıgını gostersem esım uzulurdu acıkcası
Ama arkadaslarda soylemen gerekırdı dıyor
Nr yapmalıyım bılemedım

Sizde bir hata goremedim. Bende olsam sinirlenir ayni tepkiyi verirdim

Peki ben eşime bundan bahsetmedim
Geri sarmış zaten paketi
Sadece eve getırıp bana suorız yaptıgında oaketın bozuldugunu soyledım oda kargoyla alakalıdır dedı
Sıylemelımıydım esıme acıp bana oyle bır ıtamda bulundugunu
Esım kardesı hassas oldugu için yanı o kendını oyle gosterdıgı için cok yanında oldu
Ben ona mesajları gosterıp oyle bısey yaptıgını ve dedıgını gostersem esım uzulurdu acıkcası
Ama arkadaslarda soylemen gerekırdı dıyor
Nr yapmalıyım bılemedım
Uygun bir zamanda sakin sakin söyleyin, kardeşini suçlar gibi değil de hayatım kargo adresi olarak bizim evi mi yazsak artık, kardeşin bilememiş açmış, bana şöyle bir mesaj yolladı deyip mesajı gösterirsiniz, özel bir sipariş olsaydı baban falan görseydi utanırdım gibi sözlerle anlatın derim.

Uygun bir zamanda sakin sakin söyleyin, kardeşini suçlar gibi değil de hayatım kargo adresi olarak bizim evi mi yazsak artık, kardeşin bilememiş açmış, bana şöyle bir mesaj yolladı deyip mesajı gösterirsiniz, özel bir sipariş olsaydı baban falan görseydi utanırdım gibi sözlerle anlatın derim.
Tamam cok tesekkur ederım :)

O mesaji kendi gorse esin sahane olur aslinda. Sen sikayet etmiyorsun bile. Ama ablanin dusuncesine bak ;)

Evet vende uzatmadım
Hatta eşime bil

Aslında konuda demeye çalıştığımda bu .
Paketiaçmış hadı onu geçtim diyorum ama insan yengedini sevmiyor diyede abisine çamur atar mı ? Kaldı ki eşim kadınla kızla lavbali olmayan bir insan .
Eşime söylesem kızmakla beraber çok üzülür
Çünkü boşandıktan sonra kardeşi kendince sürekli yanında olmaya kendisini kötü hissetmesin diye yalnız bırakmamaya çalıştı
Ve geyik yapar gibi kendince " senden korkuyor paketı buraya yolladı seni aldatıyor diye çekip paketın resmini attı
Esıme soylemedim cunku gercektdn cok sorun yaşadık
Cok kızar ve ayrıca üzülür
Gerılmek vr germek istemedim

Bir şey olsa ne bilim örneğin bunu atar mısın kardeşime vs. dese eşiniz sormaz mı niye engelledin diye?
Ya da sonradan yine bir şey olduğunda dayanamayıp söylerseniz o zaman niye sustun der mi?
Siz daha iyi bilirsiniz tabi ama bence en azından konuşmaları saklayın, yedekleyin hatta. Nolur nolmaz..
Ay çok sinir oldum kıza :)

Bir şey olsa ne bilim örneğin bunu atar mısın kardeşime vs. dese eşiniz sormaz mı niye engelledin diye?
Ya da sonradan yine bir şey olduğunda dayanamayıp söylerseniz o zaman niye sustun der mi?
Siz daha iyi bilirsiniz tabi ama bence en azından konuşmaları saklayın, yedekleyin hatta. Nolur nolmaz..
Ay çok sinir oldum kıza :)
Ben söylemeyi düşğnüyorum açıkçası
Görsün yüzünü

Kesinlikle yüzüne karşı seni evimde görmek istemiyorum diyin. Size bu denli ahlaksızca davranıp, huzurunuzu kaçırma peşinde olan biriyle uzaktan yakında münasebetiniz olmasın.

Back
X