habersiz misafirlik hakkında ????

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
slm kızlar....bişeyi merak ediyorum...
habersiz gelen misafir hakkında ne düşünürsünüz....kimize göre çok normal gelebilir tahmin ediyorum...ama bana çok hoş görünmüyor...
bilmiyorum her yerin adeti göreneği farklıdır tahminimce, kimisi bi kaç önceden haber etmeyi bilirken, kimisi ansızın çat kapı geliyor...
bizim bulunduğumuz yerde habersiz pat diye geliyorlar....ev hali haliyle her an her dakka derli toplu olunmuyor malum ufak çocuk da olunca ister istemez bi tedirginlik hissesdiyorum...sadece derli toplu olmaktan ziyade ikram meselesi de var tabi...daha önce haberim olsa kek pasta bişeyler hazırlanırım, ama misafir evdeyken mutfakta oyalanmak hazırlanmak da olmuyor...en fazla aparatif bişeyler koyuyorum buda sanki geçiştirmiş gibi oluyor benim düşünceme göre....sürekli de evde kurabiyeler kekler börekler hazır yapılmış olmuyor malumunuz....yanlış anlaşılmasın misafiri çok severim, allah geleni gideni eksik etmesin....
ama ne bileyim misafir geleceği zaman evi tertemiz eder insan ama her saniye acaba gelen olurmu ki diye gözüm sürekli sağı solu toplama derdinde...
sizce normal midir bu durum, bana mı abes geliyor....resmen problem eder oldum....bi fikri tavsiyesi olan varmı??

Misafirin kim olduğuna bağlı biraz, çok yakın biridir çok önemsenmez, ev dağınık olsa da olur pasta börek olmasa da..
Ama herkezin habersiz gelmesi bana göre de normal değil, haber versin istediği zaman gelsin yani, ne o öyle çat kapı..

canım ben de hazetmem çatkapılardan.dediğin gibi uygun olmayabiliyorsun hele de çocuk olunca.ben kurabiye felan yapıp boş zamanlarımda kapalı kavanozlarda muhafaza ediyorum uzun zaman dayanıyor.buzluğa da poğaça.börek felan atıyorum gelen olunca ısıtıp servis ediyorum.kurtarıcı oluyor.

Bir eve habersiz misafir giden kişi görgüsüzün ve saygısızın önde gidenidir. Hiç sevmem ve çok kızarım. Bize pek gelen olmaz bu şekilde habersiz ama kırk yılın başı olduğunda kuru bir çay veriyoruz ki anlasınlar yaptıkları ayıbı. Bir de güler yüz gösterip izzet, ikramla uğraşırsak hiçbir zaman yaptıkları davranışın medeniyetsizlik olduğunu anlamaz çünkü insanlar.

akraba falan değil yada yakınım değil canım, genelde tanıdıklar komşular falan..

Çat kapı gelinir , bir de kapıyı açınca '' süpriiiiiiiz '' denir ya ;

Yahu ne süprizi arkadaşım , süpriz dediğin insanı sevindir ,sor hele bana bakalım ben memnun muyum bu gelişten

Ev insanların özel yaşam alanıdır ve keyfi olarak kapıya gelinmesi beni rahatsız eder. Evim derli topluda olsa , ikramımda olsa ... en azından gelinmeden önce bir alo demenin zor olmadığı kanısındayım.

Yani , öyle üç gün önceden haber verilsin , börekler , pastalar hazırlansın değil mevzum benim . Sadece yola çıkınca , sana doğru geliyorum evdeysen denilsin , o yeter bana.

Sıcak bir çay , hoş sohbet her daim hazırlanır , önemli olan kısmı
mü-sa-it-miyim ?

akraba falan değil yada yakınım değil canım, genelde tanıdıklar komşular falan..

eğer çatkapılar sürekli oluyorsa ve gelen kişiler aynıysa bi daha haber verin de bişeyler hazırlayayım taze taze de.yada çok ayıp ama açma kapıyı yoktum evde keşke haber vereydiniz felan de.ne bileyim sürekli olunca gıcık gerçekten..

Habersiz gelen misafiri hic sevmem kimisi icin sorun olmayabilir ama benim icin sorundur.Belki ev cok daginik,belki hastayim yada ustum basim musait degil yada ikram edicek birseyim de olmayabilir bazen oyle seyler oluyor ki bir bakiyorsun evde kahve kalmamis.Gecmis zamanda annemin bir arkadasi vardi kadin cat kapi cikip geliyordu hemde sabahin 7 sinde babam ise giderki kadin bize damlardi geceni. 12 lerine kadar isin gucun var mi diye sormazdi .Annem en sonunda dayanamadi sabahin 7 sinde yataklarimi mi toplamaya geliyorsun diye artik cat kapi gelmez oldu bize gelen misafirler artik cat kapi gelmiyor kolay kolay telefon acip haber veriyorlar.

aynen ahretlik içimi okumuşsun valla yaa, benmi abartıyorum normalmi bu durum diyecem ama ne bileyim bizim bildiğimiz en azından dediğin gibi yola çıkınca bi alo diyebilirler....
en azından ortalığı idareten toparlarım, çayı koyarım, çok az bile zamanım olsa bi kek bile atabilirim fırına....
ama burda hep çat kapı herşey...yani adet haline gelmiş, habersiz aklına gelen çıkıp geliyor... hatta gelirken diğer komşularada haber ediyor geçerken....
belki üzerim giyinik değil ne bileyim eşofman tarzı evde giyilen şekilde, yada işim gücüm olabilir, yemek yapıyor olabilirim, yada biyere gidecek olabilirim....
çok zaman tam kapıdan çıkarken gelen oldu geri soyundum....

hiç hoşlanmadığım şey .. yolda gelirken bile haber verse olur ama çat kapı çok sinir bozucu..
benim annem, kardeşim bana gelirken mutlaka haber verir, ben de öyle.. teyzemler kuzenler falan mutlaka haberleşiriz .. can ciğer bile olsak bi telefon edip haber vermeyi ihmal etmeyiz
ama eşimin ailesi tam tersi.. hal böyle olunca benim için çok problem oluyor..

haklısın cnm eşin ailesi olunca durum daha kötü....hele birde evin o anda dağınık falansa, bizim gelin de amma pasaklı diye adın çıkar :)
bulunduğun ortam habersiz misafirliğe yatkınsa, ister istemez sabah kalkınca ani bi stres durumları oluşuyor...aman biri gelir mi, yok hemen toplayım, ufak tefek bişeyler yapayım kurabiye poğaca tarzı vs hazır bulunsun...
yersiz bi stres durumu oluşuyor....

Habersiz misafir nedir ya bir telefon açmak çok mu zor? Öyle bir durum olursa ben söylerim bir daha gelmeden arayın diye. Onun çat kapı gelmesi ayıp değilse, gelmeden bir haber et demek de ayıp karşılanmaz.

Neden sen geri donuyorsun onlar gitsin.Dedigim bize artik kimse kolay kolay cat kapi gelmiyor arada sirada oluyor artik.Seninde dedigin gibi bizde birgun evden ciktik yemege gidecez babam bizi gidecegimiz yerde bekliyor biz evden ciktik karsimizda misafir hemde 6_7 kisi biz size oturmaya gelmistik hemde yemekli diyorlar.Annemde biz disariya gidiyoruz gordugunuz gibi dedi tabi gelenlerin cani sikildi siz nereye gidiyorsaniz bizde gelelim dediler annemde ailecek yemege gittigimizi soyledi kabul etmedi tabi.Bir daha gelirseniz telefon acin dedi.

Habersiz gelinmez kimseye en yakının annen babanda olsa.
Ev halidir dağınıklık bir yana özel hayattır müsait olunmayabilir.
Çok şükür habersiz kimse gelmez bize de. Hiç hoşlanmam bundan.

yelizcim valla şu anlattıklarının binde birini söylesem ben küserler valla bi daha gelmezler :)
annen de iyi demiş ama bizde gelelim demeleri de çok garip yani...nasıl bi zihniyettir bu acaba

Evliliğimin ilk yıllarında şehir dışından misafirlerim gelirdi sadece onlar yola çıktıklarında haberim olurdu.
Evi derleyip toparlamak misafir şehir dışından geldiği için yemek hazırlıkları falan sinir olurdum.
Daha sonra böyle ansızın geldiklerinde yemek yapmadım dışarıya yemeğe gitmeye başladık.
Ve laf arasında 'bu evin çadır olmadığını misafirin gereken hürmeti görmesi için haberli gelmesi' gerektiğini ifade ettim.
[/B]

Habersiz gelinmez kimseye en yakının annen babanda olsa.
Ev halidir dağınıklık bir yana özel hayattır müsait olunmayabilir.
Çok şükür habersiz kimse gelmez bize de. Hiç hoşlanmam bundan.

siz böyle bi imaj çizdiğiniz için mi gelmiyorlar, yoksa başından beri durum böylemiydi...ne güzel yaa...imrendim valla

en nefret ettiğim durum i zaten çalıştığım ve akşamları da sık sık dışarıda plan yaptığım için herkes haberli geliyor mecburen , zaten habersiz gelinmemesini cümle aleme duyurduğum için kimse gelmeye cesaret edemiyor ,

ama bana habersiz gelse biri hiç senin düşündüğün gibi çekinmem ikram yoksa veririm bi kuru çay yada kahve içsin , birdahakine planlı gelir en azından , dağınıklı konusunda da evindeki küçük bir yaramaz var sanırım sürekli derli toplu olmasını beklememli kimse, benim evde çocuk yok ben bile yetişemiyorum bazen öyle bi uyku bastırıyo ki salonu olduğu gibi bırakıp gidip uyuyorum

geriliyorum hakikaten..
çat kapı gelirler, akşama kocalarını da çağırırlar iş çıkışı, hatta diğer kardeşlerini çağırırlar.. fena yani..
dur bakalım 3 hafta önce eşimle bu yüzden büyük bir kavga patlattım 3 haftadır ses seda yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…