habersiz misafirlik hakkında ????

çok ayıp kadınceğiz tüm gün seni beklemiş

Misafirin habersiz gelmesinden nefret ederim Günlük olarak evde fazla rahat olduğum için (giyim olarak..) biri gelince apar topar giyin,bekletmeden kapıya koş bir de işim varsa ki her zaman olur sinir olurum

Konuyu dine getirmek istemem ama söylemeden geçemeyeceğim aslında,misafir habersiz geldiğinde ev sahibi müsait değilse kapıdan dönüp gitmelidir,gücenmeye küsmeye hakkı yoktur. Ev sahibi buyur etmeden eve girilmez misafirlikler de kısa tutulmalıdır,ev sahibine rahatsızlık verilmemelidir..der Kuranda... ama nedense toplumda tam tersi oluyor..

Haber versin misafirim,gelsin keyifle oturalım

Hadi karşısındakini düşünmüyor, nezaketten bir haber? İnsan kendini de mi düşünmez yahu? İşte böyle kapıdan bakıp geri gitmekte var..

valla bende mi gariplik var bilmiyorum dicem ama yok biliyorum var gariplik

ben özellikle akraba oturmalarını sevmiyorum, yaa hiç bir ortak noktam olmayan insanlarla neden oturup kalkmak zorundayım ben ya, konuşacak hiç bişeyim yok ama kan bağım var

sonra muhabbet aynen şöyle oluyo:

"Misafir umduğunu değil bulduğunu yer." lafı bu durum için geçerli işte, en azından ikramdan memnun kalmıyorsa önceden haber verecek geldiğini. Dediğin gibi evin 7/24 açık büfe olmak zorunda değil, lokantaya gelmiyorlar.

Onun dışında gerçekten uygunsuz bir zamanda gelindiyse kapıyı açmamayı tercih ederim. Kusura bakma kabul edemiyorum demekten daha iyidir.

çok ayıp kadınceğiz tüm gün seni beklemiş
Dimi çok ayıp

Her daim ne işi

Hadi karşısındakini düşünmüyor, nezaketten bir haber? İnsan kendini de mi düşünmez yahu? İşte böyle kapıdan bakıp geri gitmekte var..

Gittikleri yer bitmiyo ki
Bi yerden dönüyolarmış : Kayınvalidem, kardeşi ve halaları
Üstelik eşim annesindeyken

Biliyoduk oğlum bizdeymiş ama biz şurdan dönerken bi gidelim dedik ama evde yoktun kapıdan baktık döndük dedi bi de
Ben olsam utanırım , kapının nesine baktın

Bir de eşim yok ben 3 tane kocaman kadınla ne konuşabilirim yani
Hoş sohbet biri de değilim
Git evine, oğlunu gör yani

Bence de normal değil. Ev hali denilen bir durum gerçekten oluyor. Ve dediğin gibi çocuktan kaynaklı dağınıklık. Ben çalıştığım için akşam yemeğini 8 e doğru yiyebiliyoruz. 8,30 çat kapı gelen birinin mutfağımı öyle görmesini istemem. Ben çok samimi olduğum yan komşuma kahveye giderken bile ararım.

Ben de çat kapı gelenlere gıcık olurum eşimin tarafı birbirlerine giderken pek haber vermezler ama bana gelen haber verir çünkü bir ortam da sanada gelicez diyen olduğunda arayın gelin tabi planımız oluyor ya da arkadaşlarımız geliyor falan diyorum zaten çalışıyoruz diye genelde bizi çağırıyorlar...
Ben de annemler haricinde kimseye çat kapı gitmem ilk evlendiğim de babam bana evin anahtarlarını verdi biz işte olduğumuz da falan erken gelirseniz kapıda kalmayın diye genelde cumartesi günleri erken giderim annem işte olur evini temizlerim yemeği yapar beklerim...

E yuh yani, oğlu evinde o gezmede, yetmiyor gelinine de uğrayacak..

Habersiz gelinmesini hiç sevmem ,çat kapıdan hiç hoşlanmam ...

Ki kardeşimle eşi bile gelmezler telefon açmadan ...

Bide gelenler düşüncesizse en kötüsü sıkıntıdan patlıyor insan ,akrabalar vs mecburi git gel konuları varsa 1-2 saat oturup gidersin gelip 6 saat oturmalar ....

Hele geçen günü gelen bir misafirimiz hala arkasından sövüyoruz ailecek

çünkü evlerini pire basmışken ve bizim evimizde 3 tane kedi varken ...pireciklerinide getirerek gelmiş kedilerim 1 gecede kaşına kaşına telef oldu

bir diğer komşumuz sağolsun torununu alır gelir ,torun kedilerimizin bütün minik minik oyuncaklarını etrafa dağıtır ,ee nolucak deep toplar ........

en kötüsüde benim ve annemin diyabet sorunu var ,gelen misafir kek börek çörek gibi yiyecekler bekliyor .

Biz düzenli besleniyoruz 3 ana 3 ara öğün şeklinde besleniyoruz ,ölçülü yiyoruz ,normal yemek saatine gelse neyse ...

yemediğimiz böreği keki pişiriyoruz ,birde canımız çekiyor

misafir gelip sadece çay kahve içip gitti mi sorun yok ama saatlerce oturdu mu oldukça sıkıcı oluyor ,

Çok yakınlarım dışında çat kapı gelenlerden pek memnun olmam birde çalışıyorum ki kimsenin evine de haber vermeden gitmem.

E yuh yani, oğlu evinde o gezmede, yetmiyor gelinine de uğrayacak..

Ee rahatsız edecek varlığını unutur gelın hanım hayattan zevk almaya başlarsa ne olacak hayattakı en kutsal görevı olan kaynanalık gorevını en ıyı sekılde yapamamıs olur

Buda kaynanalara ters bır durum o kapı acılacak o eve gırılecek

Ben o anlamda yaptığını düşünmüyorum ( Saf mıyım neyim )
Huyu öyle, anneme bile pat diye gidiyo
Hiii dünür seni özledim diye içeri giriyolar
Annem askerlik arkadaşı sanki, annem evde yoksa babam o civarda esnaf babama gidiyolarmış

Bizim Allah'tan işimiz eve epey uzak ta gelemiyolar evde yoksak gidiyolar geriden geriye

çok iyi yapmışsın öyle yapana senin yaptığın yapılır yani çok güldüm ama ellerine sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…