habersiz misafirlik hakkında ????

en hoşlanmadığım şeylerden biri.en azından gelmeden 1-2 saat önce telefon açılsın buna bile razıyım...ama çat kapı olayı hoş değil..

zaten iki çocuğum var,çalışan bir insanım,e haliyle yoğun olabiliyorum..bir de akşam zil çalıp da "biz oturmaya geldiiiik,ay haberde vermedik amaaa" gibi bir olaydan hiç hoşlanmam.

yelizcim valla şu anlattıklarının binde birini söylesem ben küserler valla bi daha gelmezler :)
annen de iyi demiş ama bizde gelelim demeleri de çok garip yani...nasıl bi zihniyettir bu acaba

Gerekirse kussunler canim bizde gelelim demelerini bile biz bile yadirgadik dedigim gibi artik kolay kolay kimse cat kapi gelmiyor senede bir kere anca onlara bir kahve ve cay yeter.

benim teyzemin eşinin aileside böyle...öğlen civarı kadınlar gelirdi teyzeme çat kapı, akşama kadar otururlar akşamda kocalarını çağırırler gel biz burdayız diye, hadiii bide akşam yemeği hazırla ardından çay onunda ardından kuruyemiş kola kahve vs....
bıkmıştı artık teyzem ne kadar söylese de anlamıyorlardı...
baktı olmuyor oda onlara öyle yaptı :) sabahtan gitti, eşinide akşam çağırdı gece 12 civarına kadar oturduk diyo :) şimdi gelmez oldular diyo...
bazen misilleme yapmak lazım sanırım....:)

nefret ederim!!!! herkesede söylerim bu durumu. habersiz misafirden nefret ederim diye. isteyen alınsın, isteyen gücensin kardeşim gelmesinler bana görgü edep var yolgeçen hanımı benim evim. müsait değilim, çalıştığım içinde olmuyorum, hoş dağınık biriyim çalışmasamda olamam ben evimde haftanın 5 günü dağınıktır. kime neee. gelip beni huzursuz edeceklerin herkese söylerim habersiz misafir sevmem diye onlar tedirgin olsun haber versin. hiçte umrumda değilll.

siz böyle bi imaj çizdiğiniz için mi gelmiyorlar, yoksa başından beri durum böylemiydi...ne güzel yaa...imrendim valla

Bilmem ki sanmıyorum çünkü ben çok severim misafir.Ama kimse çat kapı gelmedi hiç herkes bir kaç gün önceden arar mutlaka o gün müsaitmiyiz diye.
İkimizde çalışıyoruz zaten hafta içi kimse gelmez bir kaç arkadaşımız gelir arada biz çağırırız onlarıda.

gerçekten hoş bir durum değil
en azından 1-2 saat önce haber vermek gerekir
bir de bak sakın bişiy yapma diyenler vardır ya ne varsa yeriz
sonra da dedikodu yaparlar aç kaldık diye
ben yakınlarıma ve aileme uzak oturuyorum
o yüzden gelen gidenle çok önceden haberleşiyoruz

Ben anneme bile giderken, önce ararım
Çat kapı gitmem, belki müsait dğeil belki evde değil yani ?

Bu yüzden bana da çat kapı gelinsin hiç istemem
Eşimin ailesi tam tersi kalk gidelimci tiplenden, arama adetleri yok
Sanki herkes 7/24 hazır kıta evde onları bekliyo
Ben ailemde böyle görmediğimden çok garipsemiştim

Çalışıyorum diye gitseler de kapı duvar, hafta sonu da zaten işimiz oluyo
Bazen onlara bazen annemlere gidiyoruz

Bir de şey var
Ben kayınvalidemi davet ettiysem, duyan akrabaları da gelebiliyo ( kayınvalidmein kardeşi , çocukları gibi )
Bi enteresanlar

Aklımın emniyet kayışının koptuğu anlardandır.. Beş satırlık karınca duası kadar konuşasım gelmez bazen üstüne hatıra fotoğrafı çektirir gibi gülümser bulurum kendimi :) ee bu dünyada sahtelik kadar gelişim gösteren bir şey yok kardeşim.. Herkes böyle olmayabilir yalnızca içimden ilk geçenleri söyledim, konunun sahibi; teşekkürler böyle bir konu açtığın için :)

valla ben misafir sevmem, herkes misafir sevmek zorunda değil, sevmem diyende ayıplanır niyeyse hele çat kapı geleni hiç sevmem, arkadaşlarımla dışarda buluşmayı tercih ederim
kimsenin evine gitmediğim için kimsede evime gelmez

sorma yahu, aynen işte öyleler.. mesela hiçbirini tek olarak çağıramam, bir görümcemi çağırsam 20 kişi toplanıp gelirler, bir de "bizi niye çağırmadın " diye azarlamaya kalkarlar..e çağırmadım işte ne diye geldin?
olmadı teyzenin yöntemini deneyeceğim artık ..

Bende hıc sevmem cat kapı gelen mısafırı gıtmem de kımseye oyle

Benım kardesımle esı yapıyormus teyzem kac kere laf ettı en sonunda dayanamayıp soyledım teyzeme habersız gıdıyormussunuz kadın ıstemıyor dıye

Sımdı bılmıyorum gıdıyorlar mı gıtmıyoruz dıyorlar ama

Bazende kayınvalıdemlerde gıdıyorum dede var yaslı kadında ısı oluyor dısarı cıkıyor bızde dedeyle oturuyoruz sonra ev telefonu calıyor acmıyorum 10 kere arıyorlar sonra kaynanmı arıyorlar bız kapıdayız kapıyı ac kadında dısarıdayım ben dıyor ıyı ev gel o zaman dıyorlar yuzsuzluğunde bu kadarı olmaz 55 yasında kadın kosarak eve gelıyor kabul etme anne gıtsınler dıyorum babanla deden duyarsa kızarlar dıyor

Bıde ılla bıseyler hazırlayacaksın

Herseyın bır usulü vardır önceden haber ver basımın ustunde yerın var dımı ama

haberlesini bile sevmem şaka
Allahtan öyle çat kap gelen misafirim yok gerçi arkadaşlarımız dışında gelen de yok
çalışıyoruz diye hafta içi gelmez kimse hafta sonu da tatil işimiz var diye gelmezler
bize de kimse gelmiyormuş ortaya çıktı

haklısınız evde bile olsanız uygun olmayabilirsiniz
her daim pırıl pırıl eviniz ikramlarınız hazır olmayabilir hadi bunları geçtim belki çay içip muhabbet edecek modda bile olmayabilirsiniz çok doğal
insan her an sevgi pıtırcığı olamaz yaa

ilk evlendiğim aylarda eşimin annesi kuzeni çat kapı gelirdi ben de hiç sevmem böyle şeyleri annesi gelirdi akşama da yemeğe kalırdı abilerini de çağırırdı neyse birgün yengesiyle beraber geldiler benim de arkadaşım vardı şehir dışından gelmişti onunla program yapmıştık annesi yine kalmayı düşünüyormuş öğleden sonra olunca benim gitmem lazım programımız var dedim çok bozuldu konuşmadı resmen küstü ama oymuş bir daha habersiz gelmedi. Alışmışlar birbirlerine haber vermeden gitmeye birgün de kuzeni gelmiş kapının önüne kapıyı çalıyorum açmıyorsun diyor ben de şehir dışındaydım oymuş bir daha habersiz gelemediler

bi ara garip bi komşum vardı..işten gelme saatimi bekler daha üstümü çıkarmadan zile basardı..

kapıyı açınca da ay geldin mi canım,ben de evde misin diye bi bakmıştım hem iki laf deriz kızz,derdi..

geldin mi ne demek ya,karşındayım ya işte benim bu gördüğün soruya bak

bir de şu sonda ki kızz lafı tüylerimi diken diken ediyodu..iki laf ederiz kızzz!!! ya hergün aynı muhabbet..

en son dayanamadım o günde çok yorulmuştum...yine geldin mi canım dedi,yok abla gelmedim işteyim hala,bugün gelme sen bana deyip kapıyı kapatıvermişim..yaptığıma sonra çok pişman olmuştum ama küstü bana,daha da gelmedi

Bu tarz şeylerin görgü meselesi olduğunu düşünüyorum
Aileden gelme bi alışkanlık gibi

Benim görümcem genç yani benden 2 yaş küçük
Ama annesi gibidir, kimseyi aramaz
Aklına eser aaa evet kalkın gidelim der

Nişanlandı, umaırm ozrluk yaşatmaz karşı tarafa da

Bana çok geldiler öyle
Hatta eşim kızıyodu, yine mi geleceksiniz biizm programımız var diye
Ben yine ayıp olmasın diye sonra gideriz sinemaya çağır gelsinler diyordum

Sonra abktım ardı kesilmiyo
Pazar kahvaltısına geldikleir yetmiyo, bi bakıyosun yanında sürpriz teyze ve çocukları da var
Şimdi mümkün mertebe ben geziyorum hafta içi çalışıp hafta sonu gezince çat kapı yapamıyolar
Yapmışlar geçen de , kapıdan bakınıp gidebilmişler

ben en yakınıma giderken bile haber veriyorum nezaketen karşı tarafında arayıp gelmesini tercih ederim çünkü her an müsait olamayabiliriz bize de nadir bir kişi habersiz geliyor bizim çat kapı gelen komşumuz çok olur zilimiz hiç susmaz bu aralar durgunlaştı biraz rahatladık

Son düzenleme:
Böyle yırtık dondan çıkan sürprizler, haberi olmayan ev sahibine sürprizden çok ağır bir şok yaşatır..
Biz teyzemlerle o kadar yakın olmamıza rağmen gideceğimiz zaman arar haber veririz, onlar da aynı şekilde.
İkramlığı, evi bırakın bakalım kendi müsait mi? Evi çiçek gibi olup yorgun, keyifsiz de olabilir..
Uzanmışsındır kanepeye, çat kapı, sürpriz!!!:111:
İnsan ister istemez gerilir, eve misafir geliyor ve kapı da öğreniyorsun..
Her dakika biri gelicek diye hazır komuta duracakta değilsin, zor bir durum..
Sevgilim de misafiri bol olan bir evde büyümüş, 1. dereceden ziyade, teyze gelinleri, hala gelinleri, teyze ve halalar, yengeler..
Misafiri çok severim ama eşimin 7 kuşak sülalesini de en az haftada 2 gün ağırlayamam doğrusu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…