Habersiz yada bes dk oncesi gelenler

Çat kapı gelene kapım açılmaz. 1-2 mecbur kalırsam da hizmet ikram derdine düşmem. Anlamıyorlarsa şu an müsait degilim, bir dahakine haberli gelirsiniz derim.

Takiyorum iste kafama.sinirlerim bozuk arkadaslar iki kucuk cocugum var 4 yas bir bucuk yas. Kv elti kaynanam beni aradilar napynz ve biz geldik asagidayiz bu nasil birseydir cekinti ediyorum aniden gelinir mi evim musait degil ben musait degilim :KK43: sinirlerim bozuldu bide bana mi oyle geliyor bilmiyorum eltim falan eve bakiyor oyle sanki. Onlarca daha cocuk yok. Utandim ya utandimmmm :KK43: ben eltime gitmeden once taaa gunduz haber verirrim aksam giderim oda ayda yilda bir. Hatta yanında gecen gun sizin o taraftan gectik ama brn habersiz kimsenin evine gitmem herkes cekinti eder musait olmaz dedim ben her zaman musaitim dedi havali havali. Ve cidden degisik bi sekilde dedi mesela.
Siz içten içe evin dağınık olmasının sizin bir kusurunuz olduğunu mu düşünüyorsunuz acaba? Eltinin evi hep toplu o mükemmel bir kadın, ama siz yetersizsiniz diye mi düşünmelerinden korkunuz? Evinizin dağınık olması sizden birşey eksiltmez. Sizin iki küçük çocuğunuz var, asıl toplu olsaydı tuhaf olurdu.

Evi en toplu olan kadın, en güzel yemeği yapan kadın, temizliği en güzel yapan kadın olmaya çalışırken kendimizden gidiyor giden, kimse de madalya takmıyor günün sonunda. Sizin onların takdirine ihtiyacınız yok, hatta evet ben dağınık bir insanım, böyle mutluyum deyin geçin. Evlendiğimden beri adım hep sülalenin beceriksiz gelini diye geçer, öyle mutluyum öyle mutluyum anlatamam. Dert yok, tasa yok.

Annem ,babam bile habersiz gelmez .Hava o kadar sıcak ki evin içinde yarı çıplak geziliyor zaten . Müsait olmamanız çok normal . Bu seferlik buyur ederdim ama gelmeden önce haber verin lütfen derdim.Anlamazlarsa da eşiniz söylesin .Baktınız bunu da anlamadılar .Tam çıkıyordum dersiniz .

hayır kesinlikle utanmayın. Onlar utansın. En ufak şey söylerlerse yüzleyin altta kalmayın. en azından sizin evde çocuk var ben yalnızım. annemler yazlıkta. bu sıcaklarda temizlik yapamıyorum. ahır gibi, gece yatmadan önce temizlik yapacağım. Herkesin evi böyle.

Yani o hep müsait olabilir çocuğu yok evi temizdir benimde henüz yok ama çalışıyorum evim hep derli toplu olmuyor yorgun oluyorum Az önce kaynmla eltim aradı geleceğiz diye eşim yemeğe çıkıyoruz diyip çevirdi çünkü 3 oldu pat diye geliyorlar benden önce eşim rahatsız oldu kabul etmedi tavsiyem eşinize biraz bu durumu hissettirmeniz umarım aşırı aileci değildir eşiniz 👍🏻

Takiyorum iste kafama.sinirlerim bozuk arkadaslar iki kucuk cocugum var 4 yas bir bucuk yas. Kv elti kaynanam beni aradilar napynz ve biz geldik asagidayiz bu nasil birseydir cekinti ediyorum aniden gelinir mi evim musait degil ben musait degilim :KK43: sinirlerim bozuldu bide bana mi oyle geliyor bilmiyorum eltim falan eve bakiyor oyle sanki. Onlarca daha cocuk yok. Utandim ya utandimmmm :KK43: ben eltime gitmeden once taaa gunduz haber verirrim aksam giderim oda ayda yilda bir. Hatta yanında gecen gun sizin o taraftan gectik ama brn habersiz kimsenin evine gitmem herkes cekinti eder musait olmaz dedim ben her zaman musaitim dedi havali havali. Ve cidden degisik bi sekilde dedi mesela.
Bakacaklarsa gelmesinler açıkça o gün rezil etseydin onları kapida kalsalardi böyle konuşmaya cesaret bulamazlardı ne kadar gereksizler ya

Konu sahibine söylemiştim ben ama
Size de soyleyeyım.
Ev hali ve ansızın durumlardan hoşlanmıyorum dersiniz.
Israrla söylenildiği zaman anlarlar zamanla
Anlamıyorsa anlayacağı sekilde söyleyin siz de
Herkesin anladığı bir dil vardır
Inanin hem ben hem esim binlerce defa soyledik.asla anlamiyorlar anlamak istemiyorlar.kac defa biz yokken gelip kapida kaldilar ama yok yine ayni davraniyorlar.

Ben defalarca soyledim biz yabanci miyiz diyorlar

Hic umrunda degil bide koca kadin cocuk olsa akil etmez dersin.aradiginda gelebilir miyim bile demedi geliyorum diyor direk.allahtan evi tasidim cook uzaklardayim artik
Al benden de o kadar biz yabancimiyiz diyorlar ama en cok onlar laf ediyor

Bi çat kapı gitme birde çocuklu birine giderken yanında yiyecegini götürmeme olayına takığım. Arkadaş 1. Si habersiz gitme gidemezsin gitmeyeceksin. 2. Si çocuklu kadına ne zaman gitsem ona sadece çay demle der markete uğrar çayın yanında ne yiyeceksek onları alır giderim kahvemize kadar. Benm için kimse yorulmasın ayrıca belki zamanı yok belki beni ağırlayacak bütçesi yok. Yapmayın şunu ya yine sinirlendim

Ben çalışıyorum çocuğum küçük eşimle dönüşümlü bakıyoruz ben geliyorum işten o ise gidiyor yemegi zor yapıp yiyoruz
Kaynim eşimi görüntülü aramış kizimi görmeye eltim eviniz ne kadar dağınık dedi
Başka konuşmada kaynim ev çöplüğe dönmüş dedi
Kim ne derse desin boş verin ben çok titiz olanların da ne pisliğini gördüm asla yapmam dediğim
Siz lafınızı demişsiniz daha da gelirlerse bir zahmet yardım etsinler

Ben çalışıyorum çocuğum küçük eşimle dönüşümlü bakıyoruz ben geliyorum işten o ise gidiyor yemegi zor yapıp yiyoruz
Kaynim eşimi görüntülü aramış kizimi görmeye eltim eviniz ne kadar dağınık dedi
Başka konuşmada kaynim ev çöplüğe dönmüş dedi
Kim ne derse desin boş verin ben çok titiz olanların da ne pisliğini gördüm asla yapmam dediğim
Siz lafınızı demişsiniz daha da gelirlerse bir zahmet yardım etsinler
Aaa ne münasebet onlarda bir alem..kameradan evinizin analizini mi yapıyorlar :))

Konu sahibi peki ne yaptın birtane düzgün odan varmiydi bari?ya inan benim bazen öyle bir hal aliyorki birtane bile düzgün odam olmuyor,ütü camasir, bulaşık, oyuncak..o halde kimseyi alamam..kendimi aşmaya calisiyorum düzen konusunda.eltin yeni evlimi? Yoksa çoluğu çocuğu büyütmüş birimi? Bence sende catkapi git eltine :) kısasa kısas yap

En başından o mesafeyi koydunuz mu acaba ? Çünkü ben 1 senelik evliyim kv çok nadir çat kapı gelir o da görümcem karşı dairem de oturuyor kv çocuklarına bakmaya geliyor ondan dolayı. Görümcemle karşı karşıya oturmamıza rağmen ben 1 gün önceden yazarım ertesi gün giderim onlara bu şekilde olması gerektiğini göstermeseydim belki de çat kapı gelirlerdi hatta eminim gelirlerdi. Görümcem bir keresinde eşin gibi çat kapı gel sende falan dedi bende yok abla herkes her zaman müsait olmuyor en iyisi haber vererek gitmek dedim. 1 senenin içinde kv toplasam 5 kere habersiz gelmiştir o da kahve içip gitmiştir eve falan bakmaz kesinlikle. Henüz bir eltim yok onun için bir şey diyemeyeceğim.

Konu sahibi peki ne yaptın birtane düzgün odan varmiydi bari?ya inan benim bazen öyle bir hal aliyorki birtane bile düzgün odam olmuyor,ütü camasir, bulaşık, oyuncak..o halde kimseyi alamam..kendimi aşmaya calisiyorum düzen konusunda.eltin yeni evlimi? Yoksa çoluğu çocuğu büyütmüş birimi? Bence sende catkapi git eltine :) kısasa kısas yap
Evet bir tane iyi kotu duzgun odam vardi supurge tutmustum odaya iyidi yani sansima ama iste cocuk odasi falan ama yine genel.olarak duzgun degildi tani evim mesela banyoyu yikamistim ama el yikama lavobosunu daha temizlememistim çocuklardan dolayi. Orasi biraz kirliydi elini falan yikadilar sinirim bozuldu tabi Aksama yaparım diyodum ama malesef tam oyle geldiler

Ay ben olsam ilkinde hadi ayip olmasin der buyur eder ama emrivakiyi sevmedigimi de soylerdim ikinciye gelmissiniz ama kusura bakmayin müsait degilim önceden haber verin demistim kapiyi acamam birkac gun onceden musait misin diye sormadan gelmeyin derim eşim kizarsa da net olurdum sanirim çünkü sevmem emrivakiyi
Misafiri kendimizden önemli bir konuma koyarak yetistik ama önce ben diyerek misafir de olsa arada kapidan geri çevirmek gerekir diye düşünüyorum en azindan böyle tiplere bu gider.

Acayip sinirleniyorum cat kapı gelenlere ya da gelmeden hemen önce arayanlara.
Eltin de baktıysa bakti eve boşver artık yapacak bi şey yok

Geleni diafondan görüyorum ve açmıyorum kapıyı. Geliyorum diye arayana müsait değiliz kusura bakmayın, bir dahakine haberleşelim diyorum.

Ailelerimiz bile çat kapı gelemez. Çocuğum yok evim dağınık değil. Ama özelim var. Kimseyi hazır ol da beklemiyoruz sonuçta.

Çevremde bu konu her açıldığında lisanı münasip bir şekilde fikrimi söyledim. Bilirler habersiz gelmemeyi. Eşim de benim gibi düşündüğü için kimseyi çat kapı ağırlamadık.

Bu şekilde insanın kafası çok rahat oluyor. 💁🏻‍♀️

Back
X