Habnet ve 10 yaşındaki kızım.Bu oyunu bilen varmı?

Bence anneannesi interneti kapatsın geldiği zamanlar ama kapattığını söylemesin oyuna giremeyince internette sıkıntı var çalışma yapiyolar vs vs desin uydursun biseyler uzaklaşır oyle

Benimde 13 yaşındaki kuzenim oynuyordu birkac kere kontrol etmek amacıyla izlemistim ne oluyor diye küfür falanda ediyorlar orda. Ne kadar dogru bilmiyorum ama yaşlarını 20 falan diyorlarmis bazı erkekler. Ilgisini baska bir yere cekerek engel olabilirsiniz yoksa yasaklar gibi yaparsanız daha cok üstüne gitmek isteyecektir.

Sevdigim bir psikologun sozunu duymustum,diyorki; "televizyon ve internetteki sozde yyararli program ve oyunlar bile cocuk icin ciddi tehtid olusturur uzak tutun"cok dogru...annenize gideceginiz gun mutlaka sizden once haber edin interneti kapatsin,yada monitoru saklatin,masum bir oyun gibi gorunsede bu kadar cocuk sapiginin oldugu bir ulkede yinede guvenilir degil derim...

Sims oyunu yükleyebilirsiniz. Online bir oyun değil.
Orda da karakter yaratıyorsun, evi inşaa ediyosun. Odaları dekore ediyorsun. Bir süre sonra hevesin kaçıyo zaten :) sıkılıyorsun.
Online oyunlar tehlikeli. Bende oynardım küçükken sanalika. Hep eşya ve oda dekore etmekle başlıyorsun. Sonra insanlarla muhattap oluyorsun. Tehlikeli.

Online olmayan hemde aynı mantıkta bir oyun var sims diye. Ev yapmayı seviyorsa sims 1 yukleyin. Hem internette gezmez içiniz rahat olur

Siz dışarıda çocugunuza baska her tip insanin oldugu yerde oynamasina izin veriyormusunuz? Muhtemelen hayir. Peki neden internette buna izin veriyorsunuz? Sen istedigin kadar çocuğunu bilinçlendir, kaldiki on yasindaki cocuk ne kadar bilinclenebilir o da tartisilir, ama orada cirit atan bir tane sapığın çocuğuna gonderebilecegi bir adet malum resim veya igrenc mesaj o "bilincli" cocugun butun psikolojisini mahvetmeye yeter. Ve istedigin kadar denetle buna engel olamazsin cunku anlik bisey bu, sapik o an denk gelir ve bitti.
Vermeyin coluga cocuga şu tableti telefonu, merak etmeyin onlar olmadanda buyunebiliyor.

Çocuğunuzun diğer kullanıcılarla iletişime geçebileceği sanal oyunlar oynamalarına izin vermeyin. Ben 12 yaşındayken sanalika oynuyordum 14 yaşında olduğunu söyleyen bir çocukla msnden konuşmaya başlamıştık ve 21 yaşında çıkmıştı. Tabi benim de salaklığım var işin içinde ama yine de tekin değil

Izin vermeyin.
Ben oynadim bu tarz oyunlar. Tavsiye etmiyorum o yastaki cocuklara.
Cok ev yapmak istiyorsa the sims kurun oynasin

Oyunu biliyorum ve oynuyorum 10 yaşındaki çocuğun oynaması yanlış çünkü içinde küfür var. Bazı insanlar gerçekte buluşmak yada sesli konuşmak istiyolarlar bu konuda çocuğunuzu bilinçlendirin derim.

Evinize internet almayip çocuğun başka yerde erişmesi bence iyi birsey değil. Ben olsam evde ve gözümün önünde oynamasına müsaade ederdim. Kesinlikle oralarda yaş ortalaması 8-10 filan değil daha büyük kişiler oluyor. Benim küçük kuzen de benzer oyun oynuyordu ne mesajlar gördüm. Oyunu yasaklamamaniz için olumsuz şeyleri kalkıp size bildirmeyebilir. Gösteriyor diye hiçbişey olmadığı anlamına gelmez.

Arkadaşlar Sims önermis bu arada ben hala arada oynuyorum Sims :D habnetten daha çok seveceğim eminim hemde online değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
benim cocuklar kucuk ama ben soyle yapmayi planliyorum;

ortak salona cocuk korumali laptop/tablet alacagim, sadece o odada kullanilsin,
bizim ayrica calisma odamiz da var ama oradaki bilgisayarlari kullanmasinlar,
televizyon da yine salonda.
Biz de hep salondayiz.
Boylece illa ki bir kontrol halinde olacaktir diye dusunuyorum.

onun disinda evinizde niye internet yok, 10 yasinda cok kucuk degil bence evinize de alabilirsiniz ve belirli surelerde kullanmasina izin verebilirsiniz.
Boylece ananesine gittiginde bilgisayarda oynamak yerine sosyallesecektir.

Ah ah anılarım canlandi çok degil 8-10 yıl önceki günlerime döndüm ne oyun oynardim makyaj yapardım,giydiriridim,ev dekore ederdim :) bunu yaparken 18-19 yasindaydim tabi

benim cocuklar kucuk ama ben soyle yapmayi planliyorum;

ortak salona cocuk korumali laptop/tablet alacagim, sadece o odada kullanilsin,
bizim ayrica calisma odamiz da var ama oradaki bilgisayarlari kullanmasinlar,
televizyon da yine salonda.
Biz de hep salondayiz.
Boylece illa ki bir kontrol halinde olacaktir diye dusunuyorum.

onun disinda evinizde niye internet yok, 10 yasinda cok kucuk degil bence evinize de alabilirsiniz ve belirli surelerde kullanmasina izin verebilirsiniz.
Boylece ananesine gittiginde bilgisayarda oynamak yerine sosyallesecektir.

O korumalar alete mi netin hepsine mi geliyor

Bir gün ofiste Google a koyun yazıyoruz erişim izni vermiyor kuzu yazıyoruz sıkıntı yok

IT departmanını aradık içinde oyun geçtiği için koyun da yasaklıymış da çıldırmıştık

Evde kısıtlamayı da bu nedenle bilemiyorum ben

Aslında bir ara düşündüm de neyi kısıtlamak gerekir onu da bilemedim

Bu sıralar momo gündemde mesela ama YouTube da kısıtlanırsa pek birşey kalmaz ki çocuklara

Evinize internet almayip çocuğun başka yerde erişmesi bence iyi birsey değil. Ben olsam evde ve gözümün önünde oynamasına müsaade ederdim. Kesinlikle oralarda yaş ortalaması 8-10 filan değil daha büyük kişiler oluyor. Benim küçük kuzen de benzer oyun oynuyordu ne mesajlar gördüm. Oyunu yasaklamamaniz için olumsuz şeyleri kalkıp size bildirmeyebilir. Gösteriyor diye hiçbişey olmadığı anlamına gelmez.

Arkadaşlar Sims önermis bu arada ben hala arada oynuyorum Sims :KK70: habnetten daha çok seveceğim eminim hemde online değil.
Ben 40 yasindayim hala sims oynuyorum , ama ilk simsin tadi hicbirseyde yok , hala soyleniyorum sims 4 oynarken , hep yasliliktan bunlar 😂

Oyunu bilmiyorum ama yasaklarsanız daha cazip gelebilir. Anneannesinde oynuyorsa sizde yanında durun beraber oynayın bakın neler yapılıyor mesaj atan eden var mı bide dün ki konu hangisi oyunla ilgili olan acaip merak ettim link atabilir mi birisi 🤤

Canım bunu oynayacagına sıms 3 alıın kızınıza emınım cok daha sevecek, ev ınsaası ev dekorasyonu vs var yas sınırı kactı bılmıyorum ama sanal bır oyun degıl

Back
X