Habnet ve 10 yaşındaki kızım.Bu oyunu bilen varmı?

Ekşi sözlükte denk gelmiştim sanırım bu oyundu. Yiğenini oynarken görmüş kaldırmış kendisi oturmuş. Orta yaşlarda bir adam olduğunu düşündüğü birisi yazmış. Çocuk gibi cevaplar vermiş adam anlamasın diye ve sdam düpedüz alttan alta taciz edip kandırmaya çalışmış. Ne olur ne olmaz bence oynatmayın.

O korumalar alete mi netin hepsine mi geliyor

Bir gün ofiste Google a koyun yazıyoruz erişim izni vermiyor kuzu yazıyoruz sıkıntı yok

IT departmanını aradık içinde oyun geçtiği için koyun da yasaklıymış da çıldırmıştık

Evde kısıtlamayı da bu nedenle bilemiyorum ben

Aslında bir ara düşündüm de neyi kısıtlamak gerekir onu da bilemedim

Bu sıralar momo gündemde mesela ama YouTube da kısıtlanırsa pek birşey kalmaz ki çocuklara
Çocuktube diye program var androidler için onu yükledim ben sadece çocuklar için içerik ve çizgi filmler. Yanlış birşeye girdi derdi olmuyor hem. Saat sınırlaması falan da koyabiliyorsun uygulama üzerinden

Korkmakta haklısınız. Çocukları internetten bilgisayardan uzak tutamayız ama kontrol edebiliriz. Bilgisayar oyunu mu oynuyor? Bunu arkadaşlarıma da hep söylüyorum, dekorasyonu düşünmeyin pc salonda ve ekranı odaya bakacak şekilde olmalı! Bulaştıktan sonra önlem almayın önce alın önleminizi. Ekranı siz görün mutlaka!
Bu oyunlar acaba şu diğer kullanıcılarla "komsuculuk" oynananlar mı? Pedofililerin en sevdiği oyunlar bunlar. Bak şimdi evlenicez ben seni öpücem... ile başlayan hikayeler çok fazla.
Her zaman bilgisayar sizin önünüzde olsun. Dikkatli olun.

Kendi cocukluguma gittim. Kartondan bebekler olurdu onlara tirtikli kagitlardan kiyafet koparirdik, ustlerine yapistirirdik falan. Amaaan nereden nereye.

Canlı sohbet imkanı varsa çok sakıncalı bir oyun. Gecen aylarda gundemdeydi bu konu. Cocuklari kandirarak canli aohbet ediyor fotograf vs istiyorlardi Ben olsam böyle bir oyun bulur cd sini vs alır net olmadan oynatirdim. Ben küçükken sims diye bir oyun vardır ona benziyor cd sinden oynardık. Böyle birşey yapabilirsiniz.

Bence bunu oymamasına izin vermeyin. Ev yapma kıyafet giydirme gibi şeylere hevesi varsa online olmayan bu tarz oyunlara yönlendirebilirsiniz. Ben çocukken The Sims oynardım, bahsettiğim tarz bir oyun. Baya harçlık biriktirip ek paketlerini falan aldım yıllarca. Şimdi Sims 4 var sanırım, ama 3 veya 2 yle de eğlenebilir 10 yaşındaki bir çocuk (fiyat farkından dolayı diyorum). Hem sevdiği tarz bir oyun olur, hem muhtemel kötü niyetli insanlardan uzak olur hem de ben bu oyunlar sayesinde ingilizcemi baya geliştirmiştim.

10 yasındaki kızım arada çizgi film vs. İzler internette gezdiği yerlere hep bakarım.3.5 ay önce yeğenim sayesinde bir oyun sitesi öğrenmiş adı HABNET.bi kaç kez birlikte oynarken gördüm girmeyin bilmediğiniz yere dedim ama baktinki arada kendi de girip oynuyor uyelik açmışlar.Oyunu tam bilmiyorum ama kızlar var ev yapiyosun eşya aliyosun evini dekore ediyorsun kıyafet giydiriyosun falan hoşuna gitmiş çok banada gösterdi anne bak burası benim odam burası banyo falan diye ama farkettimki bu oyunda başka insanlarda var yanı isteseler sana yazabiliyorlar konusabiliyorsun karakterler gerçek kullanıcı.Kizima anlattım kızım tsnimadigin insanlar onlar konuşma sakin diye yok anne kimseyle konuşnuyorum sadece ev yapıyorum kiyafet seciyorum dedi ama içim rahat değil sizce bu oyunu oynamasını engellemelimiyim oyunu tam bilen varmi,? Ne yapmalıyım dun bi konu açılmış onu görünce yazmak istedim canım sıkıldı bi anda :/ Kendi evimde internet yok annanesine gittikçe giriyor internete de zaten genelde çizgi film falan izler arada bu oyuna giriyor her zaman anlatıyorum internetin zararlarını nelere dikkat etmesi gerektigini ama cocuk iste yinede insan endişe ediyor
Engellemeyin, güvenli internet kullanmayı öğretin. Tüm oyunlar artık böyle ama kiminle konuşup konuşmayacağını bilirse başına birşey gelmez.
Siz öğreteceksiniz yasaklamak yerine

Bu oyun muydu bilmiyorum ancak bazı şerefsiz adamlarin, bu tarz oyunlardan birine üye olup çocuklarla ilerleyen zamanlarda cinsellik konulu sohbetler ettiğini biliyorum .... Lütfen dikkatli olun, gerekirse neti kapatın arada açtığınızda beraber nette vakit geçirin .
Bu o dediğin oyun değil o daha tehlikeli MSP adlı bi oyun konu bile açıldı ama pek yorum almadı
Bi yakınım watsapta paylaştı çocukları uzak tutun diye Merakımdan oyuna girdim hiç bir güvenlik önlemi yok sana yemin ediyorum ağza alınmayacak mesajlar sevgili arıyorlar çok çok özür dileyerek yazıcam çok fenayım s.....mek isteyen özelden yazsın :KK57:çocuk mu kocaman adammı bilmiyorum ama en tehlikeli oyunlardan biri helede ergenlik çocuklar için çok tehlikeli :KK43:

10 yasındaki kızım arada çizgi film vs. İzler internette gezdiği yerlere hep bakarım.3.5 ay önce yeğenim sayesinde bir oyun sitesi öğrenmiş adı HABNET.bi kaç kez birlikte oynarken gördüm girmeyin bilmediğiniz yere dedim ama baktinki arada kendi de girip oynuyor uyelik açmışlar.Oyunu tam bilmiyorum ama kızlar var ev yapiyosun eşya aliyosun evini dekore ediyorsun kıyafet giydiriyosun falan hoşuna gitmiş çok banada gösterdi anne bak burası benim odam burası banyo falan diye ama farkettimki bu oyunda başka insanlarda var yanı isteseler sana yazabiliyorlar konusabiliyorsun karakterler gerçek kullanıcı.Kizima anlattım kızım tsnimadigin insanlar onlar konuşma sakin diye yok anne kimseyle konuşnuyorum sadece ev yapıyorum kiyafet seciyorum dedi ama içim rahat değil sizce bu oyunu oynamasını engellemelimiyim oyunu tam bilen varmi,? Ne yapmalıyım dun bi konu açılmış onu görünce yazmak istedim canım sıkıldı bi anda :/ Kendi evimde internet yok annanesine gittikçe giriyor internete de zaten genelde çizgi film falan izler arada bu oyuna giriyor her zaman anlatıyorum internetin zararlarını nelere dikkat etmesi gerektigini ama cocuk iste yinede insan endişe ediyor
Oyunu bilmiyorum ama tedirginsensin çocuğunuzu sims oyununa yönlendirin çevrimdışı oynanıyor ne de olsa aynı ev yapae kıyafet bakar

Çocuktube diye program var androidler için onu yükledim ben sadece çocuklar için içerik ve çizgi filmler. Yanlış birşeye girdi derdi olmuyor hem. Saat sınırlaması falan da koyabiliyorsun uygulama üzerinden
Teşekkür ederim

Ama benimki okullu

Ödevi vs oluyor araştırma

Onlar daha küçükler için muhtemelen

Çizgi film vs izlemiyor zaten netten

Engellemeyin, güvenli internet kullanmayı öğretin. Tüm oyunlar artık böyle ama kiminle konuşup konuşmayacağını bilirse başına birşey gelmez.
Siz öğreteceksiniz yasaklamak yerine

katıldım size

ben her yeni oyunda tekrar yazışma alanı var mı orada ne tarz yazışmalar yapılabiliyor vs vs diye konuşup oradaki kötü niyetli kişilerin şöyle böyle konularda konuşabileceğini söylüyorum

bir de her yazışma alanı olan oyunda da kötü niyetli kişi olacak diye kural yok

ben bir oyun oynuyorum onda da yazışma alanı var

hatta herkese açık olan bölümü de var yani sen yazıyorsun seninle yanı gruptaki herkes görüyor vs vs ama hiç daha olumsuz bir konuşma görmedim herkes oyun ile ilgili bir şey istiyor sadece

hatta bence toplum da korkmuş artık selam dahi yazmadan istek söyleniyor sadece yanlış anlaşılmasın diye

Back
X