Haddini asan gelin

Su konudaki manyak yenge bozuntusunu savunur gibi gorunmek istemiyorum ama onu degistirmek ya da saygili biri haline getirmek senin neyine? Neden vazife bildin? Sana nerden dustu bu gorev?

Bu da haddini asmaktir.
Şimdi gel de uyuzlanma.Yeni üye ve ilk mesajı din vs artı bu kadar yoruma sessiz...... .

Benim anlamadigim, bir insan basortusunu sevmeyince gorgusuz ve geri mi oluyor? Bende bayilmiyorum basörtüsüne, ne var? Sevmek zorunda degilim. Saygi duyuyor muyum? Sonuna kadar! Hic bir zaman türbanli birisine basindaki türbandan dolayi saygisizlik etmedim veya kotu soz etmedim. Beni ilgilendiren kisinin kendisi, giyimi kusami falan degil. Yani basortusunu sevmeyen biri hemen din dusmani, gorgusuz, gerici vs vs olmuyor. Konu sahibinin yengesi geri mi? Evet. Ama uslubundan ve davranislarindan ötürü, basörtüsünü sevmedigi icin degil.

Bende din konusmayi sevmiyorum. Yengenede kismen katılıyorum. Dinini sonuna kadar yasayan kisi hayat tarzi edinmistir herseylede bagdastirir. Ama bunu soylemeninde bi uslubu vardir. Size laf dusmez. Kimse cocuk degil ki bu saatten sonra terbiye vereceksiniz. Yengen gibi insanlari kucumseyerek konuşanlardan bende pek hazzetmem muhabbetim yuzeyseldir. Sende yüzeysel konus yengenle. Artik yengeme guvenemem diyosun ya zaten guvenmede. Kim olursa olsun birine bi cumle sirrini versen on cumle olarak eninde sonunda birilerine aktariyor.

Su konudaki manyak yenge bozuntusunu savunur gibi gorunmek istemiyorum ama onu degistirmek ya da saygili biri haline getirmek senin neyine? Neden vazife bildin? Sana nerden dustu bu gorev?

Bu da haddini asmaktir.
Iyi okusaydin keske, onu nasil degistiririm demedim, yani ben degistiremem zaten. Saygili bir insan haline gelmesinin yolu var mi dedim

siyaset ve din konuşmayın olsun bitsin.. tek bir olay bi insan hakkında düşüncelerini tamamen değiştirmemeli diye düşünüyorum

Benim zaten basortusuyle bir alakam yok benim cekindigim nokta yengemin surekli tartisirken (buna bende dahil) karsisindaki insana kucuk gorur gibi bakmasi, ezmeye calismasi. Yarin oburgun banada yapacaktir ama nasil bas edecegimi bilmiyorum.

Sizinde aslında onaylamadığınız ama karşınızdaki kişinin fkrine giyimine saygı gösterip haksızlığa yaşınıza rağmen göz yummaşınız çok güzel bir davranış. Yengeniz bana kalırsa fena biri zira insanlarla konuşurkende tartışırkende nezaketli olmak en güzelidir.Kalp kırmak hoş bir davranış değil ve üstüne aşağılama eylemi aslında kendisinin küçük olduğunu gösterir.İsteyen istedği gibi giyinir açılır kapanır isterse soyunur herkesin kendi tercihi kendi inanışı herkes bizim inanışımızda olmak zorunda değil ama saygılı olmak zorunda. sende çok bence içli dışlı yada samimi olma böyle karaktere hiç güvenme sırrını verme :)

Benim zaten basortusuyle bir alakam yok benim cekindigim nokta yengemin surekli tartisirken (buna bende dahil) karsisindaki insana kucuk gorur gibi bakmasi, ezmeye calismasi. Yarin oburgun banada yapacaktir ama nasil bas edecegimi bilmiyorum.

Önce yapsın sonra düşün

Şimdiden attığın başlık bile itici

O bir birey istediği gibi davranır size tavırlarını beğenmez iseniz konuşur ya da mesafe koyarsınız olur biter

Bir de üstünlük taslayıp ne yapıyor

burda goz yummamasini elestirenler de var. Bir insanin onurunu kiracak kareketlere herkes tepki vermelidir. Kinamalidir. Ne hale gedigimize sasiyorum.

Yengen de sen de cok onyargilisiniz, yengen basortululere nasil onyargiliysa ve bu yanlissa, senin de yengen birine boyle davrandi diye herkese davranacagini dusunmen onyargi.
Madem tartismayi bilmiyor bidaha tartismazsiniz olur biter, mesafe koymak falan çok abartili seyler.

Nekadar saygisiz

Henuz nisanli ve nasil boyle bir saygisizlik yapabiliyor sok oldum valla
Annen baban abine tek laf etmedi mi, afferim cikarin simdiden tepenize, sonra onunu alamazsiniz bu gelinin benden soylemesi, hele birde abi nisanlisinin agzinin icine bakiyor galiba

Iyi okusaydin keske, onu nasil degistiririm demedim, yani ben degistiremem zaten. Saygili bir insan haline gelmesinin yolu var mi dedim

Sizce onu degistirmenin veya en azindan daha saygili biri haline getirmenin yolu var mi? Biraz çekiniyorum ondan ne zaman ne yapacagi ne diyecegi pek belli olmuyor.

Al bu senin yazin. Konu actiktan 3 dk sonra ne yazdiginizi nasil unutuyorsunuz anlamiyorum ki.

Bi insanin onurunu kiracak her tur davranis herkesce reddedilmelidir. Kinanmalidir.

Bunun kadar dogal bisey yok bu hayatta.

Siz yaptiginin yanlis ve kirici oldugunu soyleyin. Mesafenizi koyun.
Bu kadar

Bak ben türbanlıyım ve senin bu konuyu maksatlı açtığını düşünüyorum..
Kendince ileri görüşlü olduğunu savunanların aslında hoşgörüsüz,kapalı mutassıp insanlarınsa aslında herkesten daha fazla naif ve hoşgörülü olduğunu ifade edip,ortalığı b.ka bulamak için yani..
Yanılıyor olamam
İçimden geçen ilk his bu oldu.
Yapmayın şunu güzel kardeşim yapmayın..İnsanlar yeterince ayrıştı zaten.

En sevmediğim şey inatla siyaset ve din tartışmak, malum bizim ülkede ikisi birbirinden ayrılamadığı için ikisi bi arada uçsuz bucaksız tartışma ortamı oluşturuyor. İnsanlar çoğu zaman birbirini kırdığıyla kalıyor çünkü zıt düşünceler , ve tarafların kafasındaki kalıplar olunca ortam gerginleşiyor. Birbirinize neyi kanıtlıcaksınız yani fikrini belirt tamam işte, insanız hepimiz...

Aile içinde yaşadığınız şey gereksiz ve tatsız olmuş, yengene bunu anlatamazsın. O olgunluğa erişirse belki senin bişey anlatmana gerek kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…